X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w ten wyjątkowy dzień i życzę nam wszystkim szybkich i bezproblemowych porodów :*

Wczorajsze skurcze ucichły, znaczy pojawiały się co jakiś czas, ale do rana przeszły więc to fałszywy alarm. Udało się napisać egzamin z angielskiego, chyba nie najgorzej mi poszedł :D Gościu się przeraził bo powiedziałam, że mam już rozwarcie i kazał mi iść do domu haha czyli raczej zdałam :) Plamienie ustaje i jest już tylko lekko brązowy śluz.

Ktoś przerysował nam auto pod domem, specjalnie stajemy jak najdalej od ludzi.. Podejrzewamy kto to bo na aucie tej kobiety są ślady idealnie pasujące do obrysowania naszego tylnego zderzaka.. Ale co z tego jak baba się nie przyznała? Widać, że kręciła. W dodatku pod sklepem budowlanym ktoś nam obił drzwi swoimi drzwiami, podejrzewam że nie utrzymał drzwi przez ogromny wiatr szalejący dzisiaj. Zrobił wgniota i rysy, chcieliśmy jechać na monitoring do tego sklepu ale trzeba wzywać policje i nie chce nam się w to teraz bawić.. Tamten zderzak zrobimy z autocasco bo nie będziemy tak jezdzić.. Ludzie mnie dobijają, staramy się parkować jak najdalej od nich a przyciągamy ich jak magnes.. Wysiadają z aut jak świnie po prostu :/ I to dwie szkody w ciągu dwóch dni...

Mam wyniki kwasów żółciowych i prób wątrobowych, są idealne więc nie mam cholestazy uff

Postaram się was nadrobić od wczorajszego wieczorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 19:02

Fasolka77, Kasiulka90, B_002, Kasionek, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, estrella, Daffi lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jeeejku i Ty tak spokojnie to piszesz, a mi serce łomocze! Pisz do nas Kochana!!!!!!! Będziemy Ci kibicować i słać kciuki/zdrowaśki z całej Polski :)
    Lili Ja kibicuje z Niemiec 🥰🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 19:12

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo a co to za światełka? super! wypasiony fotel widzę do karmienia :) fajnie urządziłaś :)
    To ledy :) takie na rolce. Świetna sprawa.

A fotel kupiłam w zeszłym roku. Kocham go chociaż na początku miałam mieszane uczucia :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promka od lullalove

No to jeszcze jedna NIESPODZIANKA na Dzień Kobiet - Wasze ukochane ( na jednej się zwykle nie kończy😁) kołderki i poduszki z wypełnieniem wylądowały w dziale z promocjami i mają od razu 30% rabat!🌸🦸‍♀️🌺🧚‍♀️🧜‍♀️ Ilość sztuk i wzorów ograniczona, tylko to, co online. Kołderki są całoroczne.😁 Zastępują kocyk czy śpiworek. Są niezastąpione w domu i w wózku i w podróży.👩‍🚀💫 Ich rozmiar to 80x100 cm kołderka i 40x60 cm poduszka. Są lekkie, a rozmiar idealny od malucha do starszaka

MamaAga85, Daffi lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na ktg skurcze juz się nie pisały, także pewnie noedlugo pojadę do domku odpoczywać, ale jeszcze czekam na swojego gin bo ma zabieg, a chce mnie jeszcze raz zbadać.
    Także myślę, że spokojnie kazda może iść dzisiejszej nocy spac ;)
    Na naszym wątku to niemal cała europa kibicuje przy porodach, z taką obstawą poród to bedzie pikuś

Kasionek, MamaAga85, Karollinax26, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Lolka30, B_002, martusiawp, estrella, espoir, Fasolka77, Daffi, Kasiulka90, Tunia76, Natalia-tosia, valetta94, Anete, Syska2202, Martusiazabka, Mama36, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UK też kciuki trzyma!! :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogarnęłam dzisiaj nasz kantorek (takie coś pod schodami jak w Harrym Potterze) - magicznie zmieściłam wszystko co chciałam plus kilka wielkich kartonów z ubraniami dzieciaków, a Mąż mówił, że się nie da. pffff.
    jedyny problem to miałam ze zmieszczeniem swojego brzucha tam :P

mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30, Tunia76, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili czekamy z niecierpliwością :) to ze teraz skurcze milczą nie oznacza ze w nocy nie zaczna szalec.

Ja skonczylam prasowac i układać.
    Boli mnie okropnie brzuch i gania mnie do wc.nogi mam jak balony w kostkach a 1 stopa wyglada jak 2..
    Musze sie polozyc i odpoczac bo ledwo sie poruszam.
    Spakowalam czesciowo torbe do szpitala.. Poza kapciami, klapkami szlafrokiem i ubrankiem dla malucha bo wciąż się nie zdecydowalam w co go ubiore i chyba zaraz przejrze w tel smyka i zobacze co jest ciekawego. Bylam w 5.10.15 to u mnie w miescie zaopatrzenie koszmarne i drogie. Ale dla corki upatrzylam fajna kurtke.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka jest juz na swiecie :)
    3400g i 56cm. Taka waga wyszla wg USG i się potwierdziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 09:30

martusiawp, mysla.nieskalana, Lolka30, Natalia-tosia, Tunia76, Karollinax26, Fasolka77, Karmelllka90, Paula 90, valetta94, estrella, Kiwona, espoir, Wiewióreczka, Anete, Kasiulka90, B_002, Bubek, MamaAga85, malutka_mycha, Lili90, Martusiazabka, Mama36, DorotaAnna lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jak ty to ogarniasz Karmelka? Mnie to męczy jak muszę raz na dwa tygodnie do lekarza się wybrać. Ostatnio już wychodzi co tydzień. Nie chce mi się nigdy z domu ruszać, a ostatnio to już nie mam siły też na to za bardzo.
    Za tydzień muszę jechać na drugi koniec Krakowa. Cała droga mi prawie godzinę zajmie ale za to prawie bez przesiadek to się rozsiądę w tramwaju i jakoś wytrwam.
    Meczy mnie to. W poniedziałek wstanę jak najwcześniej żeby Kopernika w miarę szybko załatwić. A we czwartek w jednym miejscu mam pierw USG potem endokrynolog potem wizyta u prowadzącej.

Lili90 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla koleżanki Daffi! Lenka jest śliczna! :)

Jak się czuje mama?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna Lenka ! :) gratulacje!

Ja tez Młodego nie spakowalam....koleżanka ma cale pudło dla mnie z ciuszkami dla chlopca i dopiero po niedzieli K. Odbierze weic sie wstrzymam z komponowaniem outfitow ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ale naburmuszona minka coś jej ewidentnie nie pasuje haaha.
    Jak się koleżanka czuję po cesarce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do spakowania brakuje tylko wody i jakichś przegryzek

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem spakowana tylko mi brakuje ładowarki do telefonu w torbie hehe i zapasu wody. Reszta jest spakowana.

Mąż dzisiaj wrócił z pracy z kwiatami w tym roku nie dał rady kupić tulipanów no ale bukiet jest chociaż ja nie przepadam no ale ... bismy na kolacji a teraz poszedł żonie kupić kubeczek na siuski haha....tak romantycznie. Alleee spać mi się zachciało

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naburmuszona bo tata robil zdj. Pewno fochem walnela ze tata wolal piwo i denerwowal ciagle mame.
    Ona czuje sie calkiem dobrze ale zaczyna bolec ja obkurczanie macicy.
    Malutka teraz na badaniach. Zobaczymy co powie po pionizacji. Bole miala tylko te brzuszne ale mowi ze az plakala..
    A cc bo sie okazalo ze mala ma ulozenie potylicowe i bali sie ryzykowac.

b2ujp2.png

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi haha nabrałaś mnie, myślałam że to Ty urodziłaś i już napisałam Ci gratulacje, ale edytowałam posta jak doczytałam że to koleżanka :D I tak się zastanawiałam o co chodzi bo przecież u Was ma być chłopczyk :D Tak to jest jak się wchodzi na forum z doskoku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 20:17

Daffi, Wiewióreczka, martusiawp, Bubek, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Daffi haha nabrałaś mnie, myślałam że to Ty urodziłaś i już napisałam Ci gratulacje, ale edytowałam posta jak doczytałam że to koleżanka :D I tak się zastanawiałam o co chodzi bo przecież u Was ma być chłopczyk :D Tak to jest jak się wchodzi na forum z doskoku :P
    Hahahaha tak ja mam jajeczka w sobie i siusiaczka jak armata. Filip jest Filipem :) no i nam czasu lekko zostalo jeszcze :)
    Dajmy Lili pierwszeństwo i Tobie:)
    A co do forum to wiadomo nie zawsze da sie byc na biezaco.
    Ja za tydz pewnie bede miala malowanie domu wiec zapewne bede tylko w nocy meldowac zgagę france.
    Ale porządki zrobilam juz chyba wszędzie!! Ilez workow wywiozlam do kontenerow PCK.

valetta94 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, ja też sobie czytam że Daffi taka spracowana, zmęczona dziś... A nagle pod zdjęcie dziecka. Mówię Osz cholera, tak szybko?! 😂😂😂

Gratulacje dla koleżanki :D

martusiawp lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Powiem tak, ja też sobie czytam że Daffi taka spracowana, zmęczona dziś... A nagle pod zdjęcie dziecka. Mówię Osz cholera, tak szybko?! 😂😂😂

Gratulacje dla koleżanki :D
    No spracowalam sie i poszlam do wc ganialo mnie i tak o jakos wyszło ze bezbolesnie wylecialo:)

Wiewióreczka, martusiawp, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: