X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek witaj
    Mistella swietna waga i ciesze sie ze ok.
    Valetta przegralam zaklad mialas rodzic po egzaminie....ale dobrze ze jeszcze w dwupaku oby jak najdluzej....z autem przesrane,znam ten bol...a z wiatrem u nas to samo od dwoch dni halny ze glowe chce urawac pranie mi na polu za pol godziny wyschlo

valetta94 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    B_002 ja właśnie nie mam nic przeciwko żeby ćwiczyła, ale pomalutku :)
    Jeszcze muszę iść na warsztaty "bezpieczny maluch" i jeszcze jakieś jedne. Więc do 23 marca siedzę w dwupaku. A później już niech się dzieje wola nieba :)
    A jak odczuwasz te skurcze BH?
    Te skurcze to takie twardnienia brzucha, tylko są na tyle mocne że czasem muszę się zatrzymać albo zmienić pozycję jak leżę. Jak się ruszam w tym czasie to lekko boli mnie podbrzusze. Jak poszłam pod ciepły prysznic to przeszły na jakiś czas, potem znowu wróciły ale lżejsze. Zazwyczaj mam tak popołudniami od kilku dni ale dzisiaj jakoś częściej były.
    Mąż mnie wyręcza w domowych obowiązkach bo widzi że ja jakaś taka zgarbiona czy pochylona czasem chodzę, a to wtedy właśnie jak mi tak brzuch twadnieje to się nie chcę prostować bo czuję mocniej to napięcie. Pewnie już tak teraz będzie aż do porodu.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka znow zaplakana ze szkoly przyszla cala sie trzesla a bala powiedziec co sie stalo "ze to Franusiowi zaszkodzi i umrze w brzuszku" ja juz czarny scenariusz kto jej co zrobil????a tu sie okazuje ze Pani....pisalam wczesniej ze chlopak sie schowal pod lawka i nie wychodzil klasa powiedziala ze u lekarza pani na zastepstwie uwierzyla dzis przyszla wychowawczyni i tak nawrzeszczala na dziewczynki ze klamaly bo nie powiedzialy ze kolega schowany....a one nie klamaly poprostu siedzialy cicho i sie nie odzywaly bo chlopaki powiedzialy ze maja byc po cichu inaczej je zbija po lekcjach....wychowawczyni krowa zamiast zrobic porzadek z chlopami to oskarza niewinne zastraszone dziewczynki....moja Julia zwymiotowala jak pani wyszla z klasy z nerwow a 2inne dziewczynki przez kolejna lekcje plakaly....powiedziala z im wpisze uwagi ale jeszcze nie dzis niech maja stresa przez wikend.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - to ja mam skurcze BH. Mam dokładnie takie same twardnienia jak Ty.
    W sumie nas tym się nie zastanawiałam. U mnie często dochodzą jeszcze bóle w pachwinach, ale takie że nie mogę się ruszyć. Właśnie minal kolejny skurcz i Ignas dostał czkawkę.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za małpa, tak dzieci stresować. Najłatwiej zastraszyc słabsze jednostki, chłopcy by się tym tak nie przejęli.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Co za małpa, tak dzieci stresować. Najłatwiej zastraszyc słabsze jednostki, chłopcy by się tym tak nie przejęli.
    Od razu za telefon i dzwonilam dokolegi co jego Staszek mowil jak przyszedl ze szkoly....a ze nic takiego ze baby ryczaly a pani cos tam mowila ale chyba nic takiego bo nie pamieta...ja sie zdenerwowalam bardzo 160/128 myslalam za na ip pojade.....ale potem mi spadlo..... ale nie bede tej sprawy rozwiazywac maz jutro ma dzwonic do malpy (musi troche ostygnac bo za duzo wulgaryzmow by uzyl jakby dzis zadzwonil) ale i tak wiem ze to nic nie da :( ito jest najgorsze

Wysłany: 8 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, nie bardzo jest jak dzieciakom pomoc. A która to jest klasa? Ile jeszcze córka będzie się z nią musiała uzerac?

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Basia - to ja mam skurcze BH. Mam dokładnie takie same twardnienia jak Ty.
    W sumie nas tym się nie zastanawiałam. U mnie często dochodzą jeszcze bóle w pachwinach, ale takie że nie mogę się ruszyć. Właśnie minal kolejny skurcz i Ignas dostał czkawkę.
    Ja to już zaczęłam wszędzie też szukać informacji na temat tych skurczy i tak są przeważnie opisywane, że nawet towarzyszy im lekki ból. I u mnie tak jest właśnie. Bo da się funkcjonować, ale mimo wszystko lepiej mi wtedy usiąść albo się położyć bo to nie jest przyjemne.
    Twardnienia to od połowy ciąży miewałam ale ostatnio są właśnie jakieś inne, mocniejsze i robią się uciążliwe.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - zmiana szkoły nie wchodzi w grę? Przecież młoda się nerwicy nabawi.
    Nie wiem jak bym postąpiła na Twoim miejscu. Jedyne co mi teraz w głowie kołacze nie jest cywilizowanym sposobem rozwiązywania problemów (acz skutecznym). Jakbym ta krowę zastraszyla to by do końca życia się za siebie oglądała.
    Niewyzyta pizda wyzywa się na dzieciach

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też pomyślałam żeby ją gdzieś w ciemnym zaulku przydybac.
    Zawsze uważałam że żeby być pedagogiem nie wystarczy studiów ukończyć bo z takimi tepakami emocjonalnymi studiowałam że szok. Jakieś testy psychologiczne by się przydaly

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant współczuję sytuacji z nauczycielką. Okropne babsko! Jak tak można dzieci traktować.
    Nie wiem co ci doradzić, ale tego tak zostawić nie można, bo to się odbije na zdrowiu córki.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja to już zaczęłam wszędzie też szukać informacji na temat tych skurczy i tak są przeważnie opisywane, że nawet towarzyszy im lekki ból. I u mnie tak jest właśnie. Bo da się funkcjonować, ale mimo wszystko lepiej mi wtedy usiąść albo się położyć bo to nie jest przyjemne.
    Twardnienia to od połowy ciąży miewałam ale ostatnio są właśnie jakieś inne, mocniejsze i robią się uciążliwe.
    No właśnie moje są dość uciążliwe. Zwłaszcza te wieczorem. Ale moja 4,7cm szyjka dalej długa, zamknięta i w ogóle nic sobie z tych skurczów nie robi.

Miałam już taki raz że te twardnienia pojawiły się 4 w ciągu godziny ale potem przeszły całkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lili ciekawe czy po Indii to Ty się pierwsza rozpakujesz :)
    Nie mam nic przeciwko temu, juz się nie mogę doczekać :) no ale skoro nic się na dzidiejsza noc nie rozkręciło to chociaż weekend chce przetrzymać w dwupaku bo w moim szpitalu w weekendy nie ma.za bardzo fajnych/dobrych lekarzy

malutka_mycha, Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Stresant - zmiana szkoły nie wchodzi w grę? Przecież młoda się nerwicy nabawi.
    Nie wiem jak bym postąpiła na Twoim miejscu. Jedyne co mi teraz w głowie kołacze nie jest cywilizowanym sposobem rozwiązywania problemów (acz skutecznym). Jakbym ta krowę zastraszyla to by do końca życia się za siebie oglądała.
    Niewyzyta pizda wyzywa się na dzieciach
    Stara cipa po prostu....klasa 4....od wrzesnia maja miec nowa wychowawczynie ale jeszcze 3miesiace do konca roku....zmiana szkoly odpada corka nie chce bo tu ma kolezanki...woli sie z cipa uzerac i debilami kolegami....daje pani miesiac na poprawe jak wywinie numer to przepisze corke na indywidualne nauczanie w domu i rok szkolny skonczy ze mna w domu sama bede uczyc....bosze ile mnue to nerwow kosztuje nawet jak Wam pisze to emocje buzuja

Paula 90, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole Stresant ta szkoła z tego co piszesz to jakiś dramat. Co chwilę coś się dzieje a nauczyciele to mam wrażenie są bardziej niedojrzali niż te dzieci! Jeden lepszy od drugiego. Jak czytam twoje historie to i mi się ciśnienie podnosi.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - ja Ci się wcale nie dziwię. We mnie się zagotowalo a co dopiero w Tobie.
    Biedna córa. Ale jak to tylko trzy miesiące to już przetrzyma faktycznie.

Wysłany: 8 marca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jak tylko masz możliwość z tym indywidualnym tokiem to jak najbardziej :) tylko czy tutaj też problemem nie będzie brak koleżanek. Dobrze ze od września będzie spokój. Tylko jeszcze z tymi chłopakami trzeba będzie zrobić porządek, ale może nowy wychowawca sobie z tym poradzi.
    A na tą babe skargi nie można złożyć do kuratorium? Niech jej coś w papierach zostanie, może to ja trochę otrzezwi

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Corka znow zaplakana ze szkoly przyszla cala sie trzesla a bala powiedziec co sie stalo "ze to Franusiowi zaszkodzi i umrze w brzuszku" ja juz czarny scenariusz kto jej co zrobil????a tu sie okazuje ze Pani....pisalam wczesniej ze chlopak sie schowal pod lawka i nie wychodzil klasa powiedziala ze u lekarza pani na zastepstwie uwierzyla dzis przyszla wychowawczyni i tak nawrzeszczala na dziewczynki ze klamaly bo nie powiedzialy ze kolega schowany....a one nie klamaly poprostu siedzialy cicho i sie nie odzywaly bo chlopaki powiedzialy ze maja byc po cichu inaczej je zbija po lekcjach....wychowawczyni krowa zamiast zrobic porzadek z chlopami to oskarza niewinne zastraszone dziewczynki....moja Julia zwymiotowala jak pani wyszla z klasy z nerwow a 2inne dziewczynki przez kolejna lekcje plakaly....powiedziala z im wpisze uwagi ale jeszcze nie dzis niech maja stresa przez wikend.
    Ja pierdziele.. A w czym dziewczynki sa gorsze od chłopców? Tak samo jedni jakci drudzy mogli cos powiedziec.. Kurcze żeby czlowiek wiedzial ze cos takiego sie stanie wlozylby dzieciakowi dyktafon i to nagrał. Co to za pedagog! Jaki ona przykład daje dzieciom? Zamiast tlumaczyc to drze sie i zastrasza uzyskujac całkiem odwrotny efekt. Te dzieci nie beda mialy do niej zaufania.. O niczym jej nie powiedza.. Koszmar macie. Bardzo Wam współczuję.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze urodze wczesniej z tych nerwow.... mi ktos moze napluc w twarz ale jak krzywdzi i depta psychicznie moje dziecko to bym nogi z dupy powyrywala....wierzcie ze nic nie zrobie ....to jest kolezanka od dyry kilka lat do emerytury maz bogaty co chwile dar sponsorki do szkoly da po swiecie jezdzi prelekcje dla uczniow robi gdzie to nie byl i co nie widzial ( chwalidupa) baba nie do ruszenia....pedagoga szkolnego w szkole nie ma...byl psycholog ale od 1.2. Zwolniony bo nie ma pieniedzy... jak dobrze ze ja Was mam kochane od razu lzej na sercu

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wykoncze.. Ta koncowka ciąży to ciagle dziwne bole.. Boli mnie tak od 21 z lewej str brzuch.. Niezaleznie czy sie ruszam czy nie.. I wez tu sie nie martw i zyj spokojnie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 2161 2162 2163 2164 2165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ