X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka możesz się tylko cieszyć że t dolegliwości to na sam koniec dopiero, przynajmniej wiesz że niedługo dobiegną końca :)

jasne Basia! damy radę :) mam nadzieję, że to takie chwilowe, że ciśnienie, wiatry etc mają na to wpływ :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka ja obstawiam u ciebie jakiegos wirusa...Ty za silna babka jestes zeby cie ciaza zlamala...wirus jak nic za kilka dni odzyjesz

Jezus Maria.. jaki wirus? nie strasz mnie Stresant!!! mam nadzieję, ze już na tym etapie żaden wirus dzidzi nie zagrozi!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam o 6, miałam nadzieję że jeszcze godzinę pośpię ale od tamtej pory dziecię moje juz mi spać nie pozwoliło :)
    Wróciło do obijania matce żebra 😋

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Corka znow zaplakana ze szkoly przyszla cala sie trzesla a bala powiedziec co sie stalo "ze to Franusiowi zaszkodzi i umrze w brzuszku" ja juz czarny scenariusz kto jej co zrobil????a tu sie okazuje ze Pani....pisalam wczesniej ze chlopak sie schowal pod lawka i nie wychodzil klasa powiedziala ze u lekarza pani na zastepstwie uwierzyla dzis przyszla wychowawczyni i tak nawrzeszczala na dziewczynki ze klamaly bo nie powiedzialy ze kolega schowany....a one nie klamaly poprostu siedzialy cicho i sie nie odzywaly bo chlopaki powiedzialy ze maja byc po cichu inaczej je zbija po lekcjach....wychowawczyni krowa zamiast zrobic porzadek z chlopami to oskarza niewinne zastraszone dziewczynki....moja Julia zwymiotowala jak pani wyszla z klasy z nerwow a 2inne dziewczynki przez kolejna lekcje plakaly....powiedziala z im wpisze uwagi ale jeszcze nie dzis niech maja stresa przez wikend.

nie wierzę... ta kobieta ma zerowy talent pedagogiczny... możecie wnioskować o zmianę? ona ma jakiś problem ze sobą- to na pewno.. bo widać, że specjalnie wyładowuje się na dzieciach.. szok! co z tym zrobicie?

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no wlasnie wzielam.. taki klujacy mocno bol nie da sie nie myslec o nim i zapomniec...
    nie pamietam z corka takich cudow.. poza opuchlizna i spojeniem nie dokuczalo mi nic a teraz co chwile cos.

lepiej Daffi z rana? wzięłaś no-spę?
    ja tylko czekam aż na mnie padnie ze zdwojoną siłą....
    mnie czasem chwyci kłucie w okolicach jajników ale po chwili mija... skurczy na odczuwam na razie i na KTG też się nic nie zapisuje... ciekawe kiedy przyjdzie na mnie pora....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Biedna chudzinko to dlatego ...mialabys troche tluszczyku to zawsze jakas amortyzacja by byla....

Stresant ja mam tłuszczyk ale kości biodrowe mimo to bolą w nocy... ale jeszcze się sama dość sprawnie przewracam :) dzięki ciąży przestały mnie boleć plecy na dole bo uwielbiałam spać na brzuchu i się w nocy wyginałam a teraz nie można więc śpię na bokach :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Z jednej strony jestem już zdołowana, bo tak się nigdy nie czułam. Z drugiej wiem, że już bliżej niż dalej ..
    Ehh .. te ciąże dają nam popalić 😌

Karola a mnie się wydaje, ze jeszcze zatęsknimy za tymi nocami :) potem to ze spaniem będzie chyba jeszcze gorzej :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ur w Białymstoku
    od 6 lat w Wiedniu

I bubek witamy. ja tez od 6 ciu lat w Wiedniu:) gdzie będziesz rodzic?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola a mnie się wydaje, ze jeszcze zatęsknimy za tymi nocami :) potem to ze spaniem będzie chyba jeszcze gorzej :)

Fasolka, ja mogłabym nie spać, często miewałam tak że nie spałam całą noc, dla mnie najgorszy jest ból 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, ja mogłabym nie spać, często miewałam tak że nie spałam całą noc, dla mnie najgorszy jest ból 😉

współczuję :( a w ciągu dnia ucinasz sobie drzemki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mimo wszystko jednak budzenie się do dziecka będzie przyjemniejsze niz budzenie się przez ból pleców. Ja znowu się obudziłam jak "połamana". Poleżę jeszcze chwilę bo w weekend mąż śpi dłużej to jest się do kogo przytulić, ale długo pewnie nie wytrzymam na leżąco.

Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    współczuję :( a w ciągu dnia ucinasz sobie drzemki?

Na początku ciąży dużo spałam w ciągu dnia, wtedy nie czułam mdłości przynajmniej. Teraz już nie śpię, jakoś nie czuję potrzeby.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mimo wszystko jednak budzenie się do dziecka będzie przyjemniejsze niz budzenie się przez ból pleców. Ja znowu się obudziłam jak "połamana". Poleżę jeszcze chwilę bo w weekend mąż śpi dłużej to jest się do kogo przytulić, ale długo pewnie nie wytrzymam na leżąco.

Basia, ja takiego bólu pleców nie mam. Mnie okropnie męczy ból krocza, pachwin itp. Dramat.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście Szumisie mini? Po 89zł są.

https://sklep.szumisie.pl/szumis-mini?utm_source=facebook&utm_medium=testimonial&utm_campaign=6111959094085&utm_content=6118723669285&fbclid=IwAR13rjJ9IlxHfqBVA6OJ4Mj53n2L9Bva8EnLeaK6X2LUL3KDUS4dIBWQnSE

B_002, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem fajny pomysł, taki mniejszy Szumi a w pełni funkcjonalny :)
    Ja dostałam w prezencie od koleżanek Szmisia Lily, strasznie mi się podoba i taki milutki jest.

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam Maxa z kocykiem, czujnikiem snu i apaszką :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Całkiem fajny pomysł, taki mniejszy Szumi a w pełni funkcjonalny :)
    Ja dostałam w prezencie od koleżanek Szmisia Lily, strasznie mi się podoba i taki milutki jest.

Też mam Lily, z czujnikiem snu i dodatkowym serduszkiem :)

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam rady was z wczoraj nadrobić tyle tu postów!

Natalia dzięki za odpowiedz o nocnym sikaniu...

U nas znowu jakieś przeziębienia się przyplątały póki co ja się trzymam ale to się pewnie zmieni.

W Austrii tez nie nacinają. Miałam pęknięcie 2 stopnia goilo się dobrze ale mnie akurat blizna bardzo długo piekła pod prysznicem. Teraz się boje ze jak ta blizna pęknie to będzie haddcore

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba komuś nieprzespana noc sprzedała, więc przepraszam.
    Ale mi dobrze, że się wyspałam.

A jeszcze dzwonił mąż, że ktoś jest zainteresowany kupnem naszego grata. A już myślałam że pójdzie na złomowanie i dostaniemy za niego marne grosze. A tak może trochę więcej gotówki wpadnie :)

B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy problemie z zębem 7 byście leczyli go kanałowo czy wyrwały? Mąż ma problem z zębami i dzisiaj mu zatruła ma leczyć kanałowo ale ja się boje bo on ma duże problemy z zębami i już kiedyś po takim leczeniu miał operację zatoki... Ja mam żeby zdrowe i nie wiem co mu doradzić

‹‹ 2163 2164 2165 2166 2167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ