X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka ja bym leczyła

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Pozdrawiamy z Polcia <3

Obiecalam sobie, ze wracam na forum. Mam za dużo zaległości, wiec.latwo nie bedzie przy wassej produkcji.
    Ale powiem wam, ze uwielbiam macierzyństwo. Nawet jak akurat nic nie robie to mała moglabym przytulać i wpatrywac sie w nia godzinami. Doslownie sskoda mi stracic kazda minute ;) taka ze mnie matka wariatka. Pewnie macie tak samo. Juz za chwilke wszytkie tez bedziecie tulic swoje Skarbenki. Kwiecień juz niedługo, a poza tym tutaj tez mamy marcoweczki <3

India super!! Buziaki dla Poli <3

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula widzisz nie wiedziałam że jakoś mechanicznie można. To jadę, niech ja zbadaja.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny widzialyscie w jakims sklepie szczaw w sloiczku??
    Chodzi za mna szczawiowka.. Ja dzis musze ja zjesc.. Ale nie wiem gdzie szukac.. W intermarche nie ma.. Ciekawe czy w lidlu sa..

jadę do Lidla zaraz to zerknę :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam, że miło czasem wstać i nie mieć na "dzień dobry" 77282947 stron do nadrobienia :)

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę co dzisiaj ogarnąć w chałupie, bo mi się zachciało maksymalnych porządków...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelka ja bym poszukała naprawdę dobrego dentysty i sprobowała zrobić ząbka. Mi po usunieciu 7 tak rozeszly się zęby i mam teraz taką duża szpare miedzy jedynkami :(
    Karmelka, Lili ma rację. Lepiej spróbować zrobić zęba niż go usuwać.
    Ja nie mam jednej siódemki na dole bo mi zwyczajnie nie urosła i nie mam zawiązki tego zęba nawet. Przez to górna siódemka nie miała poparcia i wyszła bardziej niż inne zęby, na szczęście oparła się trochę na szóstce i się zatrzymała. Każdy ma inny zgryz i może być tak że bez tego zęba inne się rozjadą.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w laboratorium oddać krew i mocz i pani mi powiedziała że brzuszek mi opadł ... Ja tego jakoś nie zauważyłam...a cycki mam w spłaszczonym sportowym staniku może to przez to?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb4b07f5dc8d.jpg

Opadł?

Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Zainspirowałyście mnie wczorajszymi pomiarami brzuszków i zmierzyłam teraz swoj a tam 93, chyba mam najmnieszy z was, ale położna wczoraj mowiła,że jak na moje gabaryty to mam duży brzuszek.
    Lili ja też mam 93cm, ale jak patrzę w lustro czy na zdjęcia to duży mi się wydaje. Może dlatego że w ciąży chyba schudłam, chociaż tego nie planowałam i jem sporo. No ale zobaczymy jak będzie dalej, niech ten brzuch już nie rośnie bo aż nieproporcjonalnie zaczyna wyglądać :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, Lili ... to ja mam 98, masakra 😮

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeń dobry!
    Ja dziś się wyspałam! Nie budziłam się,no szok! Ja juz nie wiem od czego to zależy.

India,super że się tak dobrze odnalazłyście w nowe rzeczywistości <3

Paula,mnie się nawet bardziej te mini szumisie podobają niż te duże!

Ja się wybieram zaraz na cotygodniowe zakupy.Może jarzę wózki znów obejrzeć,chyba najwyższa pora...ale to najupierdliwsza dla mnie część wyprawki!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia póki co Pola to naprawdę grzeczne dziecko, ale wiadomo, ze jesc musi :) pobudki robi średnio co 2h, choć od kilku dni zauwazylam, ze ten czas potafi sie trisske wydłużać. Ale jak sie budzi to nie płacze, tylko tak po cichutku wydaje różne odglosy i czeka az mama sie obudzi :) W nocy bywa ciężko jak oczy sie kleją, ale chyba nie jestem az tak zmęczona bo w dzień nie odsypiam :)

Daffi za kilkanaście godzin Pola juz skonczy miesiac <3 dokladnie o tej porze 4 tyg jechałam na ip z plamieniami. Miałam tylko na obserwacji zostac. Kto by pomyślał, ze wroce do domu z córeczka.
    Pozniej na chwilke wrzuce jakies foto ;)

Mycha żałuję, ze małej zabrakło kilku tygodni w brzuchu ale z drugiej strony tak bardzo sie ciesze, ze jest z nami <3 ale juz wiem czemu mialam raki brzuch wypychany w rozne strony, to jest mała mistrzyni przeciągania sie ;)
    Mam nadzieje, ze z kotkiem to nic poważnego

Karmelka jak milo popatrzec na wasze brzuszki :) ja nawet ni zdazylam sobie zrobic zdjeciowej pamiatki. No trudno... może przy następnej ciazy sie uda ;)
    U mnie do 2 tyg w ogole jjz brzucha nie było widać. W pomiarach jeszcze jest różnica ale wizualnie nie ma sladu po ciąży. Jednak zostala mi ta ciemna krecha, po porodzie ujawbilansie jeszcze bardziej.
    No i cycki mi urosly... w ciazy nie wiele, ale 2 dni po urodzeniu zwiększyły sie konkretnie a wiec jednak misze nabyc nowe staniki do karmienia bo te za male nosze po domu z odpietymi miseczkami ;)

Tunia76, martusiawp, malutka_mycha, B_002, Kasiulka90, estrella, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja to się nie znam ale nie wydaje mi się, żeby Ci opadł.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    z przyczyn zwiazanych z ciaza w AKH a Ty?

a w ogole to tak zle spie ostatnio, dzien w dzien o 4 pobudka...przewalanko z boku na bok, wiercenie sie i ewentualnie zasniecie na pol godz do po 6

Ja w Semmelweis Frauen-Klinik.
    No to trzymam kciuki za Twoja problematyczna ciąże!

Hehe a propos spania to ja się wciskam z brzuchem do łóżeczka 70cm z córa w środku nocy wiec do wysypanych tez nie należę...

Bubek lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, Lili ... to ja mam 98, masakra 😮
    Ty grubasie ;)
    Większość tutaj chce się wspierac i motywować do odchudzania po ciąży, a kto chetny oprocz mnie założyć klub wsparcia jak zatrzymać kilogramy po ciąży?? Bo ja to tylko chce zgubić opuchlizbe z buzi, a reszta niech zostaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 10:09

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dla męża takiego doktorka w poniedziałek będę go umawiać.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ty grubasie ;)
    Większość tutaj chce się wspierac i motywować do odchudzania po ciąży, a kto chetny oprocz mnie założyć klub wsparcia jak zatrzymać kilogramy po ciąży?? Bo ja to tylko chce zgubić opuchlizbe z buzi, a reszta niech zostaje :)
    Zazdroszcze bo ja bym chetnie oddala .Lili a Ty mialas zalozony szew czy krazek? Moja kumpela w nocy trafika do szpitala bo jej sie szykka w ciagu dwoch tyg skrocilanz 4.5 na 2.7 a ze ciaza blizniacza to obciazenie szyjki wieksze.Ale strasza ją ze jak jej to zaloza to jest ryzyko porodu przedwczensego.Tez Ci tak mowili?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 mi w 1-2 tyg spadlo 8kg, nietety jeszcze zostalo 7.5 kg do zrzucenia... ale nadal tak jak w ciazy uwielbiam slodycze!!! wssystko nadprogramowe zostalo mi w pupie i udach, no i cycki pewnie trraz wiecej ważą :p

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka nie wydaje mi się żeby opadł Ci brzuch.

Daffi wydaje mi się że w Lidlu jest szczaw w słoiku ale nie dam sobie ręki uciąć 😉.

India super że się wam rytm stabilizuje na tyle zeb6s mogła do nas zaglądać. Czekam na zdjęcie Poli z niecierpliwością mam nadzieję że się zalapie hihi. A może wrzucisz też na fb tam nikt obcy nie zobaczy i nie trzeba będzie kasować 🙂.

india, Daffi lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, no mu też nie przypuszczały śmierci, że tak szybko się u ciebie to rozkręci. Ja myślałam, że będą was monitorować z antybiotykiem nawet po odejściu wód.
    Ale dobrze, że mała jest silna i tak szybko mogłyście wyjść do domku. A teraz już tylko niech pięknie się rozwija i przybiera na wadze.
    Pewnie musialas uzupełniać wyprawkę o mniejsze rozmiary?

‹‹ 2165 2166 2167 2168 2169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ