Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Kasiulka być może ja, ale zupełnie nie swiadomie
bo jakimś cudem przetrwałam tę noc bez przyjaciółki zgagi
Przepraszam kochana
Lili90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Zazdroszcze bo ja bym chetnie oddala .Lili a Ty mialas zalozony szew czy krazek? Moja kumpela w nocy trafika do szpitala bo jej sie szykka w ciagu dwoch tyg skrocilanz 4.5 na 2.7 a ze ciaza blizniacza to obciazenie szyjki wieksze.Ale strasza ją ze jak jej to zaloza to jest ryzyko porodu przedwczensego.Tez Ci tak mowili?
Ja miałam krążek, owszem mowil że grozi porod przedwszesny, ale bez tego krążka było to bardziej prawdopodobne. Po to zakładaja krążek, aby tą szyjke wspomóc i zablokować skracanie. Ale może ona ma rozwarcie już, a wtedy chyba już nie można zakładać tego ustrojstwa, albo jakieś inne ma przeciwskazanie. -
Karmelka w szpitalu chyba tez tak mysleli
a tu psikus. Na dzis mam postanowienia, w koncu opisac poród :p same zobaczycie jak to sie potoczyło.
A o ciuszkach nic mi nie mów. Jak wychodzikysmy ze szpitala to prawie sie popłakałam jak zobaczylam jakie to wszystko kest za wielkie. Nawet najmniejsza czapeka z domu zakrywala jej cala twarz, wiec na wyjscie w prezenciw dostalysny szpitalnana szybko cos przwz neta podomawialam, ale i często to okazywalo sie zbyt duża. No i jie wssystko takie jakbym chciała. Wiec na ladniejsze stylizacje Pola jeszcze musi troszke poczekac. Może za 2 tyg bedsie lepiej :p teraz waży juz ok. 2750 wiecni tak jest juz super!
A tak w ogole wcziraj bylismy na sesji noworodkowejjuz sie nie moge doczekac efektów
Wiewióreczka, martusiawp, B_002, Kasiulka90, DorotaAnna, Fasolka77, estrella, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Ty grubasie
Większość tutaj chce się wspierac i motywować do odchudzania po ciąży, a kto chetny oprocz mnie założyć klub wsparcia jak zatrzymać kilogramy po ciąży?? Bo ja to tylko chce zgubić opuchlizbe z buzi, a reszta niech zostaje
Boję się że po ciąży i karmieniu mi zostanie jakieś 45kg, a mniej niż 50 to nie chciałabym ważyć.
Ja nawet opuchlizny nigdzie nie mam, więc wszystko co zejdzie to kilogramy ciążowe.
Obym tylko nie wyglądała jak anorektyczka, trzeba będzie jeść jeszcze więcej, tylko jak skoro żołądek nie pomieściLili90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyKarmelka - nie opadł Ci brzuch
Ja nadal nie mogę dojść do siebie po tej nocy. Tak do dupy się czuje. Zjadłam nawet loda, który zawsze mi poprawiał dzień. I nie zadziałało.
Chyba włącze sobie Pana Fronczewskiego żeby mi poczytał Harryego Pottera. Albo posprzątam znowu mieszkanie. Chyba mam ten syndrom wicia gniazda. Chodzę i przestawiam wszystko z miejsca na miejsce -
India super że napisałaś. Właśnie myślałam wczoraj o tobie, że już niedługo i twoja córcia będzie miała miesiąc, a my się tu powoli szykujemy do porodów dopiero
Ale to zleciało. Fajnie że mała rośnieJak będziesz miała jakieś zdjęcie z sesji noworodkowej to wrzuć nam tutaj
Karmelka też mi się nie wydaje żeby brzuch ci opadł, ale ja też tak nie potrafię odróżnić.
U siebie na przykład nie widzę różnicy za wielkiej, ale ja od początku miałam brzuch dość nisko.
Jedynie czuję różnicę, bo jak siedzę to mi w podbrzuszu ciasno, mogę oddychać pełną piersią, nie mam zgagi w ciągu dnia w pozycji pionowej i jak stoję lub idę to mam większy nacisk na pęcherz. Dla mnie to są objawy świadczące o opadnięciu brzucha, a wizualnie to ja nie zauważyłam
-
Paula 90 wrote:Chyba włącze sobie Pana Fronczewskiego żeby mi poczytał Harryego Pottera.
Audiobooki lubiłam słuchać w drodze do pracy i do domu, bo w tramwaju tak trzęsło, że o czytaniu nie było mowy a tak to mi się nie nudziłoPaula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Kasionek, przy ciąży bliźniaczej nie można zakładać krążka.
U mnie nie założyli przez twardnienia brzucha.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Ty grubasie
Większość tutaj chce się wspierac i motywować do odchudzania po ciąży, a kto chetny oprocz mnie założyć klub wsparcia jak zatrzymać kilogramy po ciąży?? Bo ja to tylko chce zgubić opuchlizbe z buzi, a reszta niech zostaje
Ja chętnie zatrzymam! Ale u mnie to chyba wszystko w brzuchu więc szanse marne 😅Lili90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej hej! Melduje sie ze szpitala, wczoraj na wizycie zapisaly sie regularne skurcze (!!) i dostalam pilne skierowanie do szpitala. W szpitalu na badaniu wyszlo ze szyjka mimo czynnosci skurczowej trzyma sie dzielnie wiec zostaje na obserwacji do poniedzialku.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Basia - Fronczewski wydaje mi się spokojniejszy
Jim Dale dodatkowo mówi pięknym brytyjskim angielskim. A ja w amerykańskiej firmie z szefem Szkotem. I brytyjski jest dla mnie taki "twardy" w odbiorze.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Franka2104 wrote:Hej hej! Melduje sie ze szpitala, wczoraj na wizycie zapisaly sie regularne skurcze (!!) i dostalam pilne skierowanie do szpitala. W szpitalu na badaniu wyszlo ze szyjka mimo czynnosci skurczowej trzyma sie dzielnie wiec zostaje na obserwacji do poniedzialku.