X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch o obwodzie 107 cm. W poprzedniej ciazy doszlam do 115 cm. Ciekawe czy mam szanse dobic do tylu.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z opadnietym brzuszkiem czy wrzucicie fotkę? No ja jakoś inaczej sobie wyobrażam opadnięcie hmmm

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Kasiulka być może ja, ale zupełnie nie swiadomie ;) bo jakimś cudem przetrwałam tę noc bez przyjaciółki zgagi :) Przepraszam kochana :)
    Tobie wybaczam, bo mnie nastraszyłaś porodem 😄 Więc niech już sama końcówka będzie dla Ciebie przyjemniejsza 😊

Lili90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Zazdroszcze bo ja bym chetnie oddala .Lili a Ty mialas zalozony szew czy krazek? Moja kumpela w nocy trafika do szpitala bo jej sie szykka w ciagu dwoch tyg skrocilanz 4.5 na 2.7 a ze ciaza blizniacza to obciazenie szyjki wieksze.Ale strasza ją ze jak jej to zaloza to jest ryzyko porodu przedwczensego.Tez Ci tak mowili?

Ja miałam krążek, owszem mowil że grozi porod przedwszesny, ale bez tego krążka było to bardziej prawdopodobne. Po to zakładaja krążek, aby tą szyjke wspomóc i zablokować skracanie. Ale może ona ma rozwarcie już, a wtedy chyba już nie można zakładać tego ustrojstwa, albo jakieś inne ma przeciwskazanie.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, super, że znów jesteś! Myślę o Was codziennie <3

Karmelka, nie opadł Ci brzuch.
    U Menki dół brzucha tworzył z udami kąt prosty. U Ciebie dalej idzie ku górze ten dół brzucha.

india lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka w szpitalu chyba tez tak mysleli ;) a tu psikus. Na dzis mam postanowienia, w koncu opisac poród :p same zobaczycie jak to sie potoczyło.
    A o ciuszkach nic mi nie mów. Jak wychodzikysmy ze szpitala to prawie sie popłakałam jak zobaczylam jakie to wszystko kest za wielkie. Nawet najmniejsza czapeka z domu zakrywala jej cala twarz, wiec na wyjscie w prezenciw dostalysny szpitalna ;) na szybko cos przwz neta podomawialam, ale i często to okazywalo sie zbyt duża. No i jie wssystko takie jakbym chciała. Wiec na ladniejsze stylizacje Pola jeszcze musi troszke poczekac. Może za 2 tyg bedsie lepiej :p teraz waży juz ok. 2750 wiecni tak jest juz super!:)

A tak w ogole wcziraj bylismy na sesji noworodkowej <3 juz sie nie moge doczekac efektów

Wiewióreczka, martusiawp, B_002, Kasiulka90, DorotaAnna, Fasolka77, estrella, Misiabella lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, przy ciąży bliźniaczej nie można zakładać krążka.
    U mnie nie założyli przez twardnienia brzucha.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ty grubasie ;)
    Większość tutaj chce się wspierac i motywować do odchudzania po ciąży, a kto chetny oprocz mnie założyć klub wsparcia jak zatrzymać kilogramy po ciąży?? Bo ja to tylko chce zgubić opuchlizbe z buzi, a reszta niech zostaje :)
    Ja! Ja chcę zatrzymać!
    Boję się że po ciąży i karmieniu mi zostanie jakieś 45kg, a mniej niż 50 to nie chciałabym ważyć.
    Ja nawet opuchlizny nigdzie nie mam, więc wszystko co zejdzie to kilogramy ciążowe.
    Obym tylko nie wyglądała jak anorektyczka, trzeba będzie jeść jeszcze więcej, tylko jak skoro żołądek nie pomieści :P

Lili90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - nie opadł Ci brzuch

Ja nadal nie mogę dojść do siebie po tej nocy. Tak do dupy się czuje. Zjadłam nawet loda, który zawsze mi poprawiał dzień. I nie zadziałało.
    Chyba włącze sobie Pana Fronczewskiego żeby mi poczytał Harryego Pottera. Albo posprzątam znowu mieszkanie. Chyba mam ten syndrom wicia gniazda. Chodzę i przestawiam wszystko z miejsca na miejsce

• B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India super że napisałaś. Właśnie myślałam wczoraj o tobie, że już niedługo i twoja córcia będzie miała miesiąc, a my się tu powoli szykujemy do porodów dopiero :)
    Ale to zleciało. Fajnie że mała rośnie :) Jak będziesz miała jakieś zdjęcie z sesji noworodkowej to wrzuć nam tutaj :)

Karmelka też mi się nie wydaje żeby brzuch ci opadł, ale ja też tak nie potrafię odróżnić.
    U siebie na przykład nie widzę różnicy za wielkiej, ale ja od początku miałam brzuch dość nisko.
    Jedynie czuję różnicę, bo jak siedzę to mi w podbrzuszu ciasno, mogę oddychać pełną piersią, nie mam zgagi w ciągu dnia w pozycji pionowej i jak stoję lub idę to mam większy nacisk na pęcherz. Dla mnie to są objawy świadczące o opadnięciu brzucha, a wizualnie to ja nie zauważyłam :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chyba włącze sobie Pana Fronczewskiego żeby mi poczytał Harryego Pottera.
    Paula nie wiem czy lubisz, ale ja bardzo polecam audiobooka w wersji amerykańskiej. Przesłuchałam wszystkie części Harrego Pottera gdzie narratorem jest Jim Dale i byłam zachwycona jak świetnie wczuwa się w rolę każdego bohatera.
    Audiobooki lubiłam słuchać w drodze do pracy i do domu, bo w tramwaju tak trzęsło, że o czytaniu nie było mowy a tak to mi się nie nudziło :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    AKH ze wzgledow na przebieg ciazy a Ty?
    Też w AKH i też że względu na problematyczną ciążę, mam szew od 15 tc bo było już rozwarcie.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kasionek, przy ciąży bliźniaczej nie można zakładać krążka.
    U mnie nie założyli przez twardnienia brzucha.
    Ze mna w szpitalu była dziewczyna w ciazy blizniaczej i jej założyli. To tak samo jak.i przed powinni zrobic posiew moczu i zalozyc dopiero jak wynik na to pozwala, a mi pobrali rano posiew, w poludnie już założyli krążek to był piatek, w noedziele wypisali do domu a wynik odebrac moglam dopiero w środę, także kazdy szpital rządzi się swoimi prawami jak i kazdy lekarz nieco inaczej dobiera sposób leczenia

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazdy opadniety brzuch jest taki jak u Menki.
    Najlepiej jakby karmelka wstawila fote z wczesniej i z teraz razem wtedy moznaby dopiero porownywac czy rzeczywiscie schodzi w dol.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Anete Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ty grubasie ;)
    Większość tutaj chce się wspierac i motywować do odchudzania po ciąży, a kto chetny oprocz mnie założyć klub wsparcia jak zatrzymać kilogramy po ciąży?? Bo ja to tylko chce zgubić opuchlizbe z buzi, a reszta niech zostaje :)

Ja chętnie zatrzymam! Ale u mnie to chyba wszystko w brzuchu więc szanse marne 😅

Lili90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India super, że malutka rośnie a Ty jesteś szczęśliwą mamą! Czekam na zdjęcie, może się załapię 😊

india lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - Fronczewski wydaje mi się spokojniejszy :) Jim Dale dodatkowo mówi pięknym brytyjskim angielskim. A ja w amerykańskiej firmie z szefem Szkotem. I brytyjski jest dla mnie taki "twardy" w odbiorze.

B_002 lubi tę wiadomość

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Melduje sie ze szpitala, wczoraj na wizycie zapisaly sie regularne skurcze (!!) i dostalam pilne skierowanie do szpitala. W szpitalu na badaniu wyszlo ze szyjka mimo czynnosci skurczowej trzyma sie dzielnie wiec zostaje na obserwacji do poniedzialku.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Basia - Fronczewski wydaje mi się spokojniejszy :) Jim Dale dodatkowo mówi pięknym brytyjskim angielskim. A ja w amerykańskiej firmie z szefem Szkotem. I brytyjski jest dla mnie taki "twardy" w odbiorze.
    Fronczewskiego też słuchałam, bardzo ma przyjemny głos, idealny do audiobooków :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Hej hej! Melduje sie ze szpitala, wczoraj na wizycie zapisaly sie regularne skurcze (!!) i dostalam pilne skierowanie do szpitala. W szpitalu na badaniu wyszlo ze szyjka mimo czynnosci skurczowej trzyma sie dzielnie wiec zostaje na obserwacji do poniedzialku.
    Ojej! Franka wytrzymaj jeszcze troszkę w dwupaku! Trzymam kciuki żeby się to uspokoiło. Masz jeszcze czas :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 2166 2167 2168 2169 2170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ