SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ bym sobie Harrego obejrzała <3

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka, powiedz dzidziusiowi, że to jeszcze nie czas i ma grzecznie siedzieć! Trzymam kciuki ✊🏼

Franka2104 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Też w AKH i też że względu na problematyczną ciążę, mam szew od 15 tc bo było już rozwarcie.
    a w ktorym bezirku mieszkasz? trzeba bedzie z wozeczkami na spacerek sie kiedys wybrac :)

nie wiem juz ktora to z was pisala o tych zebach, ale ja bym leczyla. Moj maz mial jedna 6 czy 7 juz nie pamietam leczona i leczona i truta, az w koncu musieli wyrwac bo nic juz sie nie dalo z nia zrobic. Ja tam o kazdy zab walcze, chociaz nie mam juz 3 8semek :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, bardzo się cieszę, że dałaś znać, że wszystko ok, bo mogłyśmy się tylko domyślać :) Czekam z zapartym tchem na opis porodu 😊

Karmelka, Ty się przejmujesz tym brzuchem? Ja Wam pisałam, że moja mama zauważyła już 3 tygodnie temu, że mi brzuch opadł - jej akurat wierzę, bo widzi mnie co tydzień lub dwa i bacznie obserwuje, więc by tego nie zmyśliła. Nawet jeśli Ci opadł, to nie znaczy, że lada chwila urodzisz. Dziewczyny tu wielokrotnie pisały, że u jednej koleżanki to były godziny przed porodem, a u innej dwa miesiące przed 😜 Ja cały czas trzymam się zasady, że w ciąży nie ma żadnych zasad - ile różnych kobiet na świecie tyle różnych sposobów przechodzenia ciąży.
    Ja do tej pory nie miałam zgagi i się cieszyłam, że mnie to ominie, a dzisiaj w nocy cierpiałam tak strasznie 😞 Nawet śniadanie ledwo zjadłam, bo cały czas czuję jakby pokaleczony przełyk i nic mi nie smakuje.

india lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka trzymajcie soe jeszcze w dwupaku :*

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ależ bym sobie Harrego obejrzała <3
    ale ze Pottera?

espoir, Fasolka77 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka odpoczywaj w łóżeczku, życzę ci żebyś jak najdłużej pochodziła jeszcze w dwupaku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    India, bardzo się cieszę, że dałaś znać, że wszystko ok, bo mogłyśmy się tylko domyślać :) Czekam z zapartym tchem na opis porodu 😊

Karmelka, Ty się przejmujesz tym brzuchem? Ja Wam pisałam, że moja mama zauważyła już 3 tygodnie temu, że mi brzuch opadł - jej akurat wierzę, bo widzi mnie co tydzień lub dwa i bacznie obserwuje, więc by tego nie zmyśliła. Nawet jeśli Ci opadł, to nie znaczy, że lada chwila urodzisz. Dziewczyny tu wielokrotnie pisały, że u jednej koleżanki to były godziny przed porodem, a u innej dwa miesiące przed 😜 Ja cały czas trzymam się zasady, że w ciąży nie ma żadnych zasad - ile różnych kobiet na świecie tyle różnych sposobów przechodzenia ciąży.
    Ja do tej pory nie miałam zgagi i się cieszyłam, że mnie to ominie, a dzisiaj w nocy cierpiałam tak strasznie 😞 Nawet śniadanie ledwo zjadłam, bo cały czas czuję jakby pokaleczony przełyk i nic mi nie smakuje.
    Absolutnie mnie to nie martwi. Jutro mam skończone 36 tc więc to jest jego czas. Ale ja tego nie zauważyłam a obca baba stwierdziła, że mam już nisko. Ale wysłałam przyjaciółce zdjęcia i mówi że piłka jest jak była 😁 mąż też mówi że nie wisi mi haha

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, kotka ma prawdopodobnie zapalenie pęcherza. Dostała zastrzyki i czekamy. Na szczęście mocz jej się nie gromadzil bo chodziła często i po kilka kropel się wyprozniala.

Biorę się za sprzątanie, jak zwykle jestem sama i całe mieszkanie na mojej głowie. Z jednej strony się cieszę że mąż podlapal dodatkowa robotę ale czasami już mam dość. Od poniedziałku do niedzieli praktycznie całe dnie sama w domu🙄

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka mam nadzieję że Ci to wycisza, zaciska nogi :)

Karmelka też mi się nie wydaje żeby Ci opadł, obca baba ma zwidy chyba😜

Franka2104 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wróciłam, kotka ma prawdopodobnie zapalenie pęcherza. Dostała zastrzyki i czekamy. Na szczęście mocz jej się nie gromadzil bo chodziła często i po kilka kropel się wyprozniala.

Biorę się za sprzątanie, jak zwykle jestem sama i całe mieszkanie na mojej głowie. Z jednej strony się cieszę że mąż podlapal dodatkowa robotę ale czasami już mam dość. Od poniedziałku do niedzieli praktycznie całe dnie sama w domu🙄

ja dzis tez wysprzatalam chalupe, jeszcze trening rano zrobilam a teraz ani reka ani noga :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście kiedyś takie dziwne uczucie że wam coś drży? Nie mówię tutaj o tych drganiach dzidziusia, które odczuwałyśmy. Bardziej jak drganie powieki ale w ciele. Okolice ud, bioder brzuszka. Miałam stresa że do może dzidzia mi tak drży ale wątpię bo czułabym to na brzuchu a nie na pośladkach czy udach ... Może to od naciskania na nerw? Skąd takie coś może być, jest to bardzo delikatne ale nie ukrywam bardzo wkur*Ce 😣

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany frank trzymajcie się! India super ze u was wsyztsko dobrze!

Wczoraj widziałam duuuuzo brzuszków:) u mnie chyba 96cm (czarny wyszczupla 🤣)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cafc9a7b14a.jpg

Wiewióreczka, Kasiulka90, Anete, Fasolka77, Tunia76, martusiawp, B_002, Lolka30, estrella, Kiwona lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem to miesnie, czasem dzien po treningu mi tak wariowaly.

a z trzepotaniem malej w brzuchu ostatnio przerabialm nerwy. Balam sie ze cos sie z nia dzieje..

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochane! Leżakuje sobie grzecznie, dobrze że jestem na Polnej. Jednak 3 stopien ref dziala jakos uspokajajaco:) Mały przekroczył już 2500 więc jest całkiem nieźle. Trochę martwi mnie to wielowodzie, bo internety strasza różnymi wadami wrodzonymi, ale był już ogladany w szerz I wzdłuż tyle razy I wszystko zawsze było super.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Byłam w laboratorium oddać krew i mocz i pani mi powiedziała że brzuszek mi opadł ... Ja tego jakoś nie zauważyłam...a cycki mam w spłaszczonym sportowym staniku może to przez to?

Opadł?

wg mnie nie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek ja mieszkam w 22 bezirku a Ty?

I jaki ty robisz trening jeszcze:D?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, co ja mam zjeść na obiad? Czuję się jak flak przez tę zgagę 😔 Mam wrażenie, że nic dzisiaj nie przełknę, a jednak warto by było jakieś witaminki Klemkowi przemycić. Zupa pomidorowa będzie ok?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jadę do Lidla zaraz to zerknę :)

niestety nie widziałam :( tylko pesto bazyliowe :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Biedne te zwierzaki ... Jak moim coś dolega zawsze jestem zestresowana a co dopiero jak będzie dziecko katar miało.

Moim mąż pracuje od poniedziałku do piątku ale z dojazdami to nie ma go w domu od 6 rano do nawet nieraz 19 zależy od odległości pracy i korków. W weekendy ma nakaz siedzenia ze mną bo tak mi teskno. Ale jak ja pracowalam to tak na prawdę mieliśmy dla sobie czasem pół soboty i niedziele to był hardkor.

‹‹ 2167 2168 2169 2170 2171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ