X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ bym sobie Harrego obejrzała <3

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka, powiedz dzidziusiowi, że to jeszcze nie czas i ma grzecznie siedzieć! Trzymam kciuki ✊🏼

Franka2104 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Też w AKH i też że względu na problematyczną ciążę, mam szew od 15 tc bo było już rozwarcie.
    a w ktorym bezirku mieszkasz? trzeba bedzie z wozeczkami na spacerek sie kiedys wybrac :)

nie wiem juz ktora to z was pisala o tych zebach, ale ja bym leczyla. Moj maz mial jedna 6 czy 7 juz nie pamietam leczona i leczona i truta, az w koncu musieli wyrwac bo nic juz sie nie dalo z nia zrobic. Ja tam o kazdy zab walcze, chociaz nie mam juz 3 8semek :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, bardzo się cieszę, że dałaś znać, że wszystko ok, bo mogłyśmy się tylko domyślać :) Czekam z zapartym tchem na opis porodu 😊

Karmelka, Ty się przejmujesz tym brzuchem? Ja Wam pisałam, że moja mama zauważyła już 3 tygodnie temu, że mi brzuch opadł - jej akurat wierzę, bo widzi mnie co tydzień lub dwa i bacznie obserwuje, więc by tego nie zmyśliła. Nawet jeśli Ci opadł, to nie znaczy, że lada chwila urodzisz. Dziewczyny tu wielokrotnie pisały, że u jednej koleżanki to były godziny przed porodem, a u innej dwa miesiące przed 😜 Ja cały czas trzymam się zasady, że w ciąży nie ma żadnych zasad - ile różnych kobiet na świecie tyle różnych sposobów przechodzenia ciąży.
    Ja do tej pory nie miałam zgagi i się cieszyłam, że mnie to ominie, a dzisiaj w nocy cierpiałam tak strasznie 😞 Nawet śniadanie ledwo zjadłam, bo cały czas czuję jakby pokaleczony przełyk i nic mi nie smakuje.

india lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka trzymajcie soe jeszcze w dwupaku :*

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ależ bym sobie Harrego obejrzała <3
    ale ze Pottera?

espoir, Fasolka77 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka odpoczywaj w łóżeczku, życzę ci żebyś jak najdłużej pochodziła jeszcze w dwupaku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    India, bardzo się cieszę, że dałaś znać, że wszystko ok, bo mogłyśmy się tylko domyślać :) Czekam z zapartym tchem na opis porodu 😊

Karmelka, Ty się przejmujesz tym brzuchem? Ja Wam pisałam, że moja mama zauważyła już 3 tygodnie temu, że mi brzuch opadł - jej akurat wierzę, bo widzi mnie co tydzień lub dwa i bacznie obserwuje, więc by tego nie zmyśliła. Nawet jeśli Ci opadł, to nie znaczy, że lada chwila urodzisz. Dziewczyny tu wielokrotnie pisały, że u jednej koleżanki to były godziny przed porodem, a u innej dwa miesiące przed 😜 Ja cały czas trzymam się zasady, że w ciąży nie ma żadnych zasad - ile różnych kobiet na świecie tyle różnych sposobów przechodzenia ciąży.
    Ja do tej pory nie miałam zgagi i się cieszyłam, że mnie to ominie, a dzisiaj w nocy cierpiałam tak strasznie 😞 Nawet śniadanie ledwo zjadłam, bo cały czas czuję jakby pokaleczony przełyk i nic mi nie smakuje.
    Absolutnie mnie to nie martwi. Jutro mam skończone 36 tc więc to jest jego czas. Ale ja tego nie zauważyłam a obca baba stwierdziła, że mam już nisko. Ale wysłałam przyjaciółce zdjęcia i mówi że piłka jest jak była 😁 mąż też mówi że nie wisi mi haha

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, kotka ma prawdopodobnie zapalenie pęcherza. Dostała zastrzyki i czekamy. Na szczęście mocz jej się nie gromadzil bo chodziła często i po kilka kropel się wyprozniala.

Biorę się za sprzątanie, jak zwykle jestem sama i całe mieszkanie na mojej głowie. Z jednej strony się cieszę że mąż podlapal dodatkowa robotę ale czasami już mam dość. Od poniedziałku do niedzieli praktycznie całe dnie sama w domu🙄

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka mam nadzieję że Ci to wycisza, zaciska nogi :)

Karmelka też mi się nie wydaje żeby Ci opadł, obca baba ma zwidy chyba😜

Franka2104 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wróciłam, kotka ma prawdopodobnie zapalenie pęcherza. Dostała zastrzyki i czekamy. Na szczęście mocz jej się nie gromadzil bo chodziła często i po kilka kropel się wyprozniala.

Biorę się za sprzątanie, jak zwykle jestem sama i całe mieszkanie na mojej głowie. Z jednej strony się cieszę że mąż podlapal dodatkowa robotę ale czasami już mam dość. Od poniedziałku do niedzieli praktycznie całe dnie sama w domu🙄

ja dzis tez wysprzatalam chalupe, jeszcze trening rano zrobilam a teraz ani reka ani noga :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście kiedyś takie dziwne uczucie że wam coś drży? Nie mówię tutaj o tych drganiach dzidziusia, które odczuwałyśmy. Bardziej jak drganie powieki ale w ciele. Okolice ud, bioder brzuszka. Miałam stresa że do może dzidzia mi tak drży ale wątpię bo czułabym to na brzuchu a nie na pośladkach czy udach ... Może to od naciskania na nerw? Skąd takie coś może być, jest to bardzo delikatne ale nie ukrywam bardzo wkur*Ce 😣

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany frank trzymajcie się! India super ze u was wsyztsko dobrze!

Wczoraj widziałam duuuuzo brzuszków:) u mnie chyba 96cm (czarny wyszczupla 🤣)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cafc9a7b14a.jpg

Wiewióreczka, Kasiulka90, Anete, Fasolka77, Tunia76, martusiawp, B_002, Lolka30, estrella, Kiwona lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem to miesnie, czasem dzien po treningu mi tak wariowaly.

a z trzepotaniem malej w brzuchu ostatnio przerabialm nerwy. Balam sie ze cos sie z nia dzieje..

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochane! Leżakuje sobie grzecznie, dobrze że jestem na Polnej. Jednak 3 stopien ref dziala jakos uspokajajaco:) Mały przekroczył już 2500 więc jest całkiem nieźle. Trochę martwi mnie to wielowodzie, bo internety strasza różnymi wadami wrodzonymi, ale był już ogladany w szerz I wzdłuż tyle razy I wszystko zawsze było super.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Byłam w laboratorium oddać krew i mocz i pani mi powiedziała że brzuszek mi opadł ... Ja tego jakoś nie zauważyłam...a cycki mam w spłaszczonym sportowym staniku może to przez to?

Opadł?

wg mnie nie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek ja mieszkam w 22 bezirku a Ty?

I jaki ty robisz trening jeszcze:D?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, co ja mam zjeść na obiad? Czuję się jak flak przez tę zgagę 😔 Mam wrażenie, że nic dzisiaj nie przełknę, a jednak warto by było jakieś witaminki Klemkowi przemycić. Zupa pomidorowa będzie ok?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jadę do Lidla zaraz to zerknę :)

niestety nie widziałam :( tylko pesto bazyliowe :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Biedne te zwierzaki ... Jak moim coś dolega zawsze jestem zestresowana a co dopiero jak będzie dziecko katar miało.

Moim mąż pracuje od poniedziałku do piątku ale z dojazdami to nie ma go w domu od 6 rano do nawet nieraz 19 zależy od odległości pracy i korków. W weekendy ma nakaz siedzenia ze mną bo tak mi teskno. Ale jak ja pracowalam to tak na prawdę mieliśmy dla sobie czasem pół soboty i niedziele to był hardkor.

‹‹ 2167 2168 2169 2170 2171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ