X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny miałyście kiedyś takie dziwne uczucie że wam coś drży? Nie mówię tutaj o tych drganiach dzidziusia, które odczuwałyśmy. Bardziej jak drganie powieki ale w ciele. Okolice ud, bioder brzuszka. Miałam stresa że do może dzidzia mi tak drży ale wątpię bo czułabym to na brzuchu a nie na pośladkach czy udach ... Może to od naciskania na nerw? Skąd takie coś może być, jest to bardzo delikatne ale nie ukrywam bardzo wkur*Ce 😣

chyba to normalne Karmellka :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ależ bym sobie Harrego obejrzała <3

z Meghan czy solo? ;)

Karollinax26, B_002, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka w srdoe byl moj ostatni dzien na silce, teraz w domu juz sie ruszam.
    a cwiczenia nie maja zadnego wplywu na moje problemy....dalabym wszystko za to zeby tylko kazali sie nie ruszac.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Dostałam pertusisten na wyciszenie i zastrzyk z relanium. Mieszkam w Poznaniu, Moj prowadzacy jest z Raszei, ale wszystkie większe USG robiłam u prof Pietrygi z Polnej. No I wiadomo, jesli jest ryzyko wcześniaka, to wolę być tutaj. Widziałam przez chwilę sale porodowe, sa na prawde śliczne I dobrze wyposażone. Jak będę miała więcej info po pobycie, oczywiście chętnie się podzielę. Póki co, pierwsze wrażenie na plus.
    Ja właśnie do Pietrygi jeżdżę! Wydaje mi się, że jest w porządku. Ma mi robić CC. Nie wiesz czy on "ważny" jest na Polnej? Porodówka ponoć super, ale pytanie jak położnictwo, bo tu są różne opinie i często kiepskie. A z drugiej strony to tylko kilka dni.
    Będzie Ci się dobrze spało po tych lekach i na pewno pomogą. Uważaj, bo relanium można polubić, dostawałam w szpitalu i później mi go brakowało haha :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, mam to co opisujesz od samego początku ciąży, nie narty martw się :) pamiętam, że też mnie to dziwiło.

36 tc...a mówili mi "byle do 34!!" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 12:23

B_002, estrella, Tysia89, Karmelllka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Franka, trzymam kciuki!:) podali Ci coś na wyciszenie? Wg mojego profesora z Polnej 34 tc i można już rodzić, ale im dłużej tym lepiej. Masz lekarza prowadzącego stamtąd? Jesteś z Poznania? Ja właśnie bardzo poważnie się zastanawiam czy tam rodzić, ale nie wiem jak tam jest, straszą że taśmociąg itp...a mieszkam 120 km od Poznania, więc nawet nie mam jak się tam wybrać.

India, czekamy na zdjęcia :)

Aga, śliczny zgrabny brzuszek :)
    Zaraz zmierzę swój.

Wiewiórka właśnie miałam pytać czy podjęłaś już decyzję gdzie rodzisz? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Wiewiórka właśnie miałam pytać czy podjęłaś już decyzję gdzie rodzisz? :)
    Na ten moment raczej Poznań :) hamowało mnie to, że daleko, że może profesor mnie wystawi i nie on będzie robić cesarkę, że nie znam szpitala ani nikogo kto miał z nim styczność...ale już znam :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Na ten moment raczej Poznań :) hamowało mnie to, że daleko, że może profesor mnie wystawi i nie on będzie robić cesarkę, że nie znam szpitala ani nikogo kto miał z nim styczność...ale już znam :D

to chyba dobry wybór! ja też wolę rodzić w Łodzi niż w naszym powiatowym... nawet tam w życiu nie byłam.. ale połozna wczoraj mi powiedziała, że na progu by mnie cięli ze względu na wywiad położniczy.. a w Łodzi mam swoją lekarkę, III st referencyjności no i będę się czuła bezpieczniej :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a co się Paula w nocy działo? jakieś bóle? czy spać nie mogłaś? powiem Ci, że ja też żałuję wczorajszych lodów... jak mam się tak kiepsko czuć to lepiej nie jeść :(

Spałam na czuja strasznie. Mąż też mówił, że coś mówiłam przez sen. Gorąco, duszno, ciężko się przekręcić.
    Jeszcze mi ta moja gin nagadała że przy cukrzycy spanie na lewym boku jest szczególnie ważne żeby dotleniać dobrze łożysko. I mimo, że wcześniej spałam na obu to teraz jakoś staram się na lewym. I mi niewygodnie.

U mnie będą dzisiaj na obiad paluszki rybne (z fileta) i frytki - wszystko z piekarnika - u mnie nie podnosi ten zestaw cukru. Albo może żurek z wczoraj? Kurde nie wiem co zjeść...

Jestem dzisiaj strasznie nieswoja. Po obiedzie poodkurzam i się położę.

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, Nie mam jeszcz rozeznania jaka tu panuje hierarchia. Generalnie tych oddziałów I pododdziałów położniczo ginekologicznych jest kilka I w każdym jest 1-2 profesorów. Te oddzialy sie raczej niczym nie ròżnia i przyjeli mnie tu gdzie akurat było wolne miejsce. Co do cc, to tu jest chyba dość wysoki wskaźnik, więc małe ryzyko, że będa męczyć bez sensu zbyt długo sn. A majac na uwadze prognozowana wagę dziecka, będzie mi zależało na szybkiej i sprawnej akcji

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja! Ja chcę zatrzymać!
    Boję się że po ciąży i karmieniu mi zostanie jakieś 45kg, a mniej niż 50 to nie chciałabym ważyć.
    Ja nawet opuchlizny nigdzie nie mam, więc wszystko co zejdzie to kilogramy ciążowe.
    Obym tylko nie wyglądała jak anorektyczka, trzeba będzie jeść jeszcze więcej, tylko jak skoro żołądek nie pomieści :P
    Czyli ja po ciąży chciałabym zrzucić taką Basię. 😃
    Oj, będzie ciężko.
    Ale Basiu mogę Ci zrobić kurs tycia. Jestem w tym mistrzynią.☺

Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Spałam na czuja strasznie. Mąż też mówił, że coś mówiłam przez sen. Gorąco, duszno, ciężko się przekręcić.
    Jeszcze mi ta moja gin nagadała że przy cukrzycy spanie na lewym boku jest szczególnie ważne żeby dotleniać dobrze łożysko. I mimo, że wcześniej spałam na obu to teraz jakoś staram się na lewym. I mi niewygodnie.

U mnie będą dzisiaj na obiad paluszki rybne (z fileta) i frytki - wszystko z piekarnika - u mnie nie podnosi ten zestaw cukru. Albo może żurek z wczoraj? Kurde nie wiem co zjeść...

Jestem dzisiaj strasznie nieswoja. Po obiedzie poodkurzam i się położę.

ja śpię i na lewym i na prawym i czasem chwilę leżę na plecach ale z nogami ugiętymi, rozłożonymi i poduchy pod pupą... bolą mnie kości na biodrach jak za długo leżę na jednym boku. Myślę Paula, że źle śpimy przez pogodę, ciśnienie inne, wieje... ja miałam wczoraj taką noc, że czuwałam na stand-by....
    zainspirowałaś mnie wczoraj i ja dziś też robię żurek :) z jajem, boczkiem i białą kiełbaską :) Trochę mnie rano mdliło ale już jest lepiej
    Też chciałam kupić w Lidlu frytki do piekarnika.. kiedyś kupiłam takie z samych ziemniaków i solą ale dziś ich nie było :(

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek - praktykujesz jogę? Którą odmianę preferujesz? Masz nauczyciela?
    Ja już przeszło 7 lat praktykuję (teraz przerwa w związku z ciążą).

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir - Harry Potter jest dobry na wszystko :)

espoir lubi tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie mam energii.To jest jakas masakra .Wstałam o 9 i poszlam spać o 10 i wlasnie wstalam wykonczona.Tak bardzo chce doczekac do tego 26 marca ale bardzo mnie meczy ostanio ciaza.Mam jak to mowi moj maz sraczke zyciową.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Harry Potter jest dobry na wszystko :)
    wiem <3 i powiem szczerze, że to najważniejsza dla mnie książka... :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad była miseczka żurku i 4 paluszki rybne. Kompromis :D

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    wiem <3 i powiem szczerze, że to najważniejsza dla mnie książka... :)

Dla mnie też <3

Ale super wiedzieć, że jest ktoś na świecie kto kocha Hogwart. Potrafię kompletnie zatracić się w tym świecie. Synkowi czytam teraz Więźnia Azkabanu

espoir lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tylko to nie do końca jest skaczące. Tylko takie głuche drżenie. Najwięcej tego odczuwam w okolicach miednicy. Więc sobie wkrecalam czy to nie mała ale brzuszek nie drży tylko bardziej po pośladkach po kroczu po spojeniu pachwiny udo ooo
    Też wczoraj czułam takie drżenie. Wydaje mi się że to może być jakiś ucisk dziecka na nerwy. Kilka razy to miałam i minęło.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie dzięki Harremu pokochałam czytanie :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 2169 2170 2171 2172 2173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ