X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Biorę się za sprzątanie, jak zwykle jestem sama całe mieszkanie na mojej głowie. Z jednej strony się cieszę że mąż podlapal dodatkowa robotę ale czasami już mam dość. Od poniedziałku do niedzieli praktycznie całe dnie sama w domu🙄
    Ja też dziś zostałam sama w domu. Niby codziennie jestem sama, bo mąż w pracy, ale dziś wyjechał na cały dzień z miasta. Wróci późnym wieczorem, a w razie czego to jest około 80km od domu i przez całą drogę ma autostradę, więc jakby był alarm to będzie z powrotem w 45 min. Ale nie przewiduję dzisiaj żadnych alarmów :)
    Poszłam się przejść do apteki i supermarketu, wolnym spacerkiem sobie szłam, zrobiłam niewielkie zakupy, całkiem nieźle dziś od rana z moim brzuchem, bo już się nie spina tak jak wczoraj. Zaczęłam dopiero czuć jak już wchodziłam po schodach do domu, ale potem minęło.
    Planuję jeszcze dziś trochę poodkurzać, przesadzić bazylię do większej doniczki żeby mi dłużej rosła, a potem to się chyba będę tylko relaksować przy jakimś filmie albo książce.
    Kupiłam też dziś GRZAŃCA! Nie wiem czy to będzie dobre, ale znalazłam coś takiego jak "Grzaniec Galicyjski" bezalkoholowy z dodatkiem miodu i soku z cytryny. W sam raz na wieczór będzie :)

Tunia76, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    a w ktorym bezirku mieszkasz? trzeba bedzie z wozeczkami na spacerek sie kiedys wybrac :)

nie wiem juz ktora to z was pisala o tych zebach, ale ja bym leczyla. Moj maz mial jedna 6 czy 7 juz nie pamietam leczona i leczona i truta, az w koncu musieli wyrwac bo nic juz sie nie dalo z nia zrobic. Ja tam o kazdy zab walcze, chociaz nie mam juz 3 8semek :D

Ja 22 bez tak jak Aga :)

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże po randce.. Obzarstwie i bólach spojenia takich że małż musiał mnie rozbierać i do domu prowadzić.. Spałam do 9:30!!! Jak padnieta!!
    Bosko.!!
    Dziś nie robię nic.. Jestem sama samiuska w domu i aż mam łzy w oczach z radości . Już widzę to KFC które mi przynoszą w zamówieniu.. Lody mam.. (no dobra pewnie umyje podłogę) i dziś świętuję. Dzień w koszulce i szlafroku!!
    Alleluja!!

B_002, Wiewióreczka, india, Daffi, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha ja też standardowo sama. Mąż wczoraj wieczorem wyszedł na dobę do pracy, wroci dziś na noc do domu i rano wyjdzie na kolejna dobę. A w poniedziałek mamy sesje w domu wiec ja dzis ogarniam dom i siebie po trochę ;). Ale ciężko mi. Od kwietnia mąż ma ograniczyć ilość dyżurow w luxmedzie żeby być więcej ze nami.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czyli ja po ciąży chciałabym zrzucić taką Basię. 😃
    Oj, będzie ciężko.
    Ale Basiu mogę Ci zrobić kurs tycia. Jestem w tym mistrzynią.☺
    Haha, no ja mam właśnie skłonności do chudnięcia a nie do tycia a wolę mieć stałą wagę. Raczej lepiej że w tą stronę, ale też czasem się trzeba pilnować, bo być zbyt chudym też nie dobrze. A przynajmniej mi się nie podoba jak ważę mniej niż 50kg. Ostatnio tyle ważyłam na początku studiów jak chodziłam zestresowana i miałam nieprzespane noce, nie było to zdrowe. Potem się pilnowałam żeby waga była powyżej :)
    Mam kuzynkę która ma skłonności do tycia właśnie i jedyne co jej pomogło w zrzuceniu kilogramów to była dieta dobrze skomponowana dla niej przez dietetyczkę. Musiała się ściśle trzymać zasad i udało się. Potem trzeba jednak przez jakiś dłuższy czas pilnować, albo wyrobić sobie zdrowe nawyki jedzenia często a mniejsze porcje.
    Kuzynka wróciła po jakimś czasie do starych nawyków (jedzenia na przykład pierwszego posiłku o 14 :P) i przytyła.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z wydzieliną ? Bo ja mam dość sporo takiej mlecznej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie wczoraj to musiała wjechać aż podpaska... Wkładka nie dała rady więc to normalne już teraz :) dużo mlecznej.

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Że mnie dosłownie się wylewa rano, bałam się, że to wody ostatnio, bo dosłownie cieknie po nogach.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj na obiad Mc Donalds - czekam na powrót Męża z pracy jak nigdy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 13:40

martusiawp, Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Haha, no ja mam właśnie skłonności do chudnięcia a nie do tycia a wolę mieć stałą wagę. Raczej lepiej że w tą stronę, ale też czasem się trzeba pilnować, bo być zbyt chudym też nie dobrze. A przynajmniej mi się nie podoba jak ważę mniej niż 50kg. Ostatnio tyle ważyłam na początku studiów jak chodziłam zestresowana i miałam nieprzespane noce, nie było to zdrowe. Potem się pilnowałam żeby waga była powyżej :)
    Mam kuzynkę która ma skłonności do tycia właśnie i jedyne co jej pomogło w zrzuceniu kilogramów to była dieta dobrze skomponowana dla niej przez dietetyczkę. Musiała się ściśle trzymać zasad i udało się. Potem trzeba jednak przez jakiś dłuższy czas pilnować, albo wyrobić sobie zdrowe nawyki jedzenia często a mniejsze porcje.
    Kuzynka wróciła po jakimś czasie do starych nawyków (jedzenia na przykład pierwszego posiłku o 14 :P) i przytyła.
    Ja już 3x w życiu schudłam ponad 25kg, więc w sumie jakieś 80kg. Co z tego jak efekt jojo jest zabójczy.
    Wczoraj położna kazała mi zapomnieć o wysiłku na conajmniej 2 miesiące.
    Ale tym będę się martwić potem. 😃

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja już 3x w życiu schudłam ponad 25kg, więc w sumie jakieś 80kg. Co z tego jak efekt jojo jest zabójczy.
    Wczoraj położna kazała mi zapomnieć o wysiłku na conajmniej 2 miesiące.
    Ale tym będę się martwić potem. 😃
    Ja nie jestem ekspertem, ale z tego co wiem to trzeba sobie przyspieszyć metabolizm właśnie niedużymi posiłkami w małych odstępach czasu i starać się tak utrzymywać.
    Jak masz problem ze schudnięciem i pozostaniem przy tej wadze to spróbuj odchudzania z dietetykiem. Brak wysiłku nie będzie pomagał, ale wszystko jest możliwe! :) Będziemy sobie tu wszystkie nawzajem kibicować, żeby każda dotarła do wymarzonej formy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No właśnie ja mam taką białą wydzieline. Nie mam żadnych innych dolegliwości, ani bólu, ani pieczenia. Nic.
    Gin kazał mi zrobić badania, idę w poniedzialek.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Też mam mleczną i coraz więcej. To może taki etap że tak ma być.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Też mam mleczną i coraz więcej. To może taki etap że tak ma być.
    U mnie mieszana... Pare dni mleczna pozniej pare dni jak woda ze az spodnie mokre.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończył mi się balsam Palmers przeciw rozstępom, a nie chciało mi się iść specjalnie do Rossmanna bo nie mam po drodze. Kupiłam więc tym razem w aptece Masło Shea Green Pharmacy i posmarowałam na razie dłonie, żeby zobaczyć konsystencję. Teraz czuję ten zapach i powiem wam że jest cudowny! Każda pewnie lubi innego rodzaju zapachy, ale dla mnie ten jest idealny. Chyba się dziś wcześniej wykąpię żeby móc się wysmarować i pachnieć tym cały wieczór :)

india, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja nie jestem ekspertem, ale z tego co wiem to trzeba sobie przyspieszyć metabolizm właśnie niedużymi posiłkami w małych odstępach czasu i starać się tak utrzymywać.
    Jak masz problem ze schudnięciem i pozostaniem przy tej wadze to spróbuj odchudzania z dietetykiem. Brak wysiłku nie będzie pomagał, ale wszystko jest możliwe! :) Będziemy sobie tu wszystkie nawzajem kibicować, żeby każda dotarła do wymarzonej formy :)
    Przerabiałam diete 1000kalorii, Dukana, NatureHouse, Dietetyka.
    Dietetyk stwierdził, że załatwiłam sobie metabolizm dietą 1000 po porodzie.
    No a teraz po 40 jest już trudniej.
    Teraz stawiać będę na dietę i ruch. Jednak od ćwiczeń robi się fajne ciało, nawet po 40. 😃

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię nadal porządki i znalazłam stare dane do Tibii (MMORPG).
    Ja uwielbiam Tibie i jak wpadam w cug to potrafię grać dzień i noc przez kilka dni.
    Może minie mi trochę czasu :D
    Może być mnie teraz mniej jesli się wciągnę znowu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga całe życie w miejscu stoi tzn od czasow liceum jak zlapalam 42 kg to juz tak zostalo do teraz i nic nie daje wpierdzielanie bez opamietania bo aby czasami waga drgnie do 43, dobrze że jak mam stresujacy okres to jeszcze bardziej nie chudne bo bym znikła z powierzchni ziemi ;)

B_002 lubi tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem fanem harrego Pottera wszystkie części wiele razy w dwóch językach czytałam!

Dzięki dziewczyny ten niby „zgrabny” brzuszek przy moim krasnalowatym wzroście 155 robi wrażenie gigantycznego hehe

Paula 90 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili 42kg??? Ale drobinka z Ciebie <3
    A ile masz wzrostu?

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 2170 2171 2172 2173 2174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ