X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy ja ostatnio żaliłam się może, że Marcelina słabo się rusza ? Wybaczcie! Żartowałam!
    Tak myślałam że żartujesz 😂.

Karollinax26, Lili90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff,wróciłam! Mam już wózek i nawet fotelik! Wreszcie..chyba najwyższa pora. Muszę domówić tylko adaptery do fotelika żeby można było na stelaż wózka zamontować w razie czego. Rozpędziłam się jak szalona,ale dzisiejsze zakupy to prezent od moich rodziców,dziadkowie się uparli,że płacą i nie było gadania.
    Ale Panie obsługujące w Smyku w Futurze w Krakowie to jakaś masakra.Obrażone na cały świat.

martusiawp, Lolka30, B_002, Tunia76, Wiewióreczka, india, Franka2104 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ufff,wróciłam! Mam już wózek i nawet fotelik! Wreszcie..chyba najwyższa pora. Muszę domówić tylko adaptery do fotelika żeby można było na stelaż wózka zamontować w razie czego. Rozpędziłam się jak szalona,ale dzisiejsze zakupy to prezent od moich rodziców,dziadkowie się uparli,że płacą i nie było gadania.
    Ale Panie obsługujące w Smyku w Futurze w Krakowie to jakaś masakra.Obrażone na cały świat.

no to teraz czekamy na fotki :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy spodziewajace sie synkow. Pokazcie w co ubieracie wasze skarby do wyjscia ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 16:28

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To chyba w każdym smyku. Jaki kupiłaś, ten Adamex reggio. Patrzyłam w internecie i faktycznie ma ciekawy kształt gondoli.
    Proszę o opinię. Bo ja nadal nie kupiłam wozka:(

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie na youkids.pl maja na wyprzedaży różne wózki

Wysłany: 9 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to teraz czekamy na fotki :)
    Już nie wiem jakie te fotki? Czyje,czego? :D Nie no,obiecuje,że swoje Wam wrzuce,ale na prawdę nie mam na razie żadnej sensownej.

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 9 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To chyba w każdym smyku. Jaki kupiłaś, ten Adamex reggio. Patrzyłam w internecie i faktycznie ma ciekawy kształt gondoli.
    Proszę o opinię. Bo ja nadal nie kupiłam wozka:(
    Tak,kupiłam ten Adamex Reggio,wydaje mi się na razie bardzo fajny,zwrotny.Ja się za bardzo nie znam na wózkach,nie wiem co powinny mieć i jakie,ale na razie nie mam zastrzeżeń :)
    Mnie się niebardzo podobają te wózki takie mydelniczkowo-okrągłe,dltaego upatrzyłam sobie ten i już inny mi się nie podobał żaden.
    Do tego od razu fotelik Maxi Cosi Cabriofix wzięliśmy. A co do Pań to szkoda gadać,była lekka wymiana zdań.Ja rozumiem,że sobota,że mnóstwo ludzi,ale też pracowałam w sieciówce i wiem,że choćby skały srały to trzeba być miłym i się uśmiechać,a nie pokazywać swoje fochy.

Tunia76, Lolka30 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tak,kupiłam ten Adamex Reggio,wydaje mi się na razie bardzo fajny,zwrotny.Ja się za bardzo nie znam na wózkach,nie wiem co powinny mieć i jakie,ale na razie nie mam zastrzeżeń :)
    Mnie się niebardzo podobają te wózki takie mydelniczkowo-okrągłe,dltaego upatrzyłam sobie ten i już inny mi się nie podobał żaden.
    Do tego od razu fotelik Maxi Cosi Cabriofix wzięliśmy. A co do Pań to szkoda gadać,była lekka wymiana zdań.Ja rozumiem,że sobota,że mnóstwo ludzi,ale też pracowałam w sieciówce i wiem,że choćby skały srały to trzeba być miłym i się uśmiechać,a nie pokazywać swoje fochy.
    A dobre ma amortyzatory? Da się dziecko pobujać?
    Czy budka w spacerowce jest powiekszana?

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 9 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A dobre ma amortyzatory? Da się dziecko pobujać?
    Czy budka w spacerowce jest powiekszana?
    Amortyzatory są i płynnie to wszystko się "giba" :D Pobujać też się da,bo moja mama od razu próbowała :D Co do budki to można ją otworzyć i jest siateczka taka wentylacyjna,albo w ogóle jest zamek do odpięcia jej też z drugiej strony.

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Już nie wiem jakie te fotki? Czyje,czego? :D Nie no,obiecuje,że swoje Wam wrzuce,ale na prawdę nie mam na razie żadnej sensownej.
    Twoje :P Z brzuchem. Trzaśnij telefonem :D

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mamy spodziewajace sie synkow. Pokazcie w co ubieracie wasze skarby do wyjscia ze szpitala.
    U mnie białe body bez rękawów i biały pajac od MamyGinekolog, na to biały ciepły miś polarowo-włochaty i czapka.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

ja jeszcze nie mam gotowych outfitów :) czekam aż K. odbierze pakę ciuszków od koleżanki i wtedy przygotuję

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:

selfika wrzuć z brzuszkiem!!! bo zaczniemy podejrzewać, że jestes Bule ;)

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 9 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOlka,nie ze mną takie emocjonalne szantaże :D

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo mam dylemat.. Myslalam o bodach kopertowych na dlugi rekaw na to bluzeczka i spodenki no i kombinezon misio..
    Ja serio mam juz dylemat z ubiorem.
    U nas aktualnie 2 burze gradowe przeszły zniszczenia paskudne.. Zbliza sie widze 3cia.. M w pracy az sie boje sama w domu.. Corka u kolezanki..
    Ale rozpiescilam sie dzis zupka szczawiowa :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam body dl rękaw, spioszki, na to polarowy kombinezon i czapeczka, jeśli będzie naprawdę zimno to mam spiworek do fotelika
    Edit nie śpioszki tylko no... jak to się nazywa ... pajac? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 17:16

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja mam body dl rękaw, spioszki, na to polarowy kombinezon i czapeczka, jeśli będzie naprawdę zimno to mam spiworek do fotelika
    Edit nie śpioszki tylko no... jak to się nazywa ... pajac? ;)

O właśnie, to jest mój drugi zestaw - bodziak na długi rękaw, na to śpiochy i kombinezon.

Mysla.nieskalaana, ani prośbą, ani groźbą?;)
    Z Blue to żarcik Fasolki, bo byłyście w tym samym czasie przecież ;)
    No daaaaj...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 9 marca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To macie,takie wyszczuplone,z góry! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a20eb1e933d.jpg

Wiewióreczka, Tunia76, Karollinax26, Kasiulka90, india, Daffi, Mama36, Kiwona, Anete, Lolka30, Fasolka77, B_002, KarmeLoVe, estrella, Syska2202, malutka_mycha, martusiawp, DorotaAnna, Bubek lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Powiem Wam szczuplaczki na pocieszenie, że moja mama miała identycznie. Do około 30 roku życia wszystko spalała na bieżąco, wyglądała wręcz niezdrowo - około 50 kg przy wzroście 178 cm! Mówi, że bardzo chciała przytyć a nie mogła. W tym czasie była w ciąży ze mną, po porodzie nadal skóra i kości. Dopiero przy drugim dziecku przytyła w ciąży dużo (ponad 20 kg) i do tej pory musi się pilnować, bo już metabolizm nie ten. Moim zdaniem wygląda dobrze, dba o siebie, bmi w normie, ale ku wyższej granicy.
    Całe szczęście juz tak blisko do magicznej 30

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 2172 2173 2174 2175 2176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ