X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mamy spodziewajace sie synkow. Pokazcie w co ubieracie wasze skarby do wyjscia ze szpitala.
    Ja spakowałam beżowy pajacyk 56/62 z Nanaf organic, do tego czapeczka biała też z tej firmy. I w razie czego w rozmiarze 50 body, spodenki i skarpetko-buciki (kolory musztardowo-granatowe). No i zwykły rożek z pepco, żeby dziecko owinąć. Potem te rzeczy prawdopodobnie wyrzucę, więc są takie zwyklejsze, żeby mi nie było szkoda. Zdjęć nie zrobię, bo mam torbę już w aucie, wożę od tygodnia w bagażniku, żeby wszędzie była ze mną.

Daffi lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To macie,takie wyszczuplone,z góry! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a20eb1e933d.jpg

Zazdraszczam nosa! Też bym chciała taki mieć! 😄

A całkiem serio, super wyglądasz, masz taki zgrabny brzuch! Pokaz nam twarz! 🤔

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam :D :D :D
    No niech Ci będzie...czarne kudełki, duży cyc i piłeczkowy brzuch :) Ale z prosiaczkowym ryjkiem przegięcie haha :)

Lili, nie masz na co czekać?;) Mam 32, chętnie wrócę do 2 z przodu ;)

KarmeLoVe, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

A całkiem serio, super wyglądasz, masz taki zgrabny brzuch! Pokaz nam twarz! 🤔
    W życiu nie pokaże, Ona inkogutto i te sprawy :P

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 a czy tobie oddali ten krążek ? Gdzies czytałam ze można go użyć przy kolejnej ciazy tylko trzeba oddaje się do sterylizacji ? I tak mnie to zastanawia :P chociaż kolejnej ciazy nie planuje ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przez ostatnie 2 miesiące bardzo Wam współczułam tej zgagi. Tak dużo o niej pisałyście. Ale ja miałam wrażenie, że tylko na noce narzekacie! A ja mam od 2:00 w nocy i czuję ją cały czas 😫 Jestem umęczona i wykończona psychicznie, a to tylko jeden dzień 😭 A mąż wrócił taki zadowolony, że mi od kolegi przywiózł mięso wołowe i będzie robił burgery na kolację. Wie, że uwielbiam... A mnie się płakać chce jak na to patrzę. Kupiłam sobie loda na deser i leży w zamrażarce, odrzuca mnie na samą myśl 😢

mhsvcbxmf17updrl.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ja mam dziś tak samo okropna Zgag meczy mnie od 2.30 mi pomaga na jakiś czas szklanka mleka, ale jeszcze tak nie miała żeby cały dzień :/

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, przez ostatnie 2 miesiące bardzo Wam współczułam tej zgagi. Tak dużo o niej pisałyście. Ale ja miałam wrażenie, że tylko na noce narzekacie! A ja mam od 2:00 w nocy i czuję ją cały czas 😫 Jestem umęczona i wykończona psychicznie, a to tylko jeden dzień 😭 A mąż wrócił taki zadowolony, że mi od kolegi przywiózł mięso wołowe i będzie robił burgery na kolację. Wie, że uwielbiam... A mnie się płakać chce jak na to patrzę. Kupiłam sobie loda na deser i leży w zamrażarce, odrzuca mnie na samą myśl 😢
    Współczuję...ja wiem, że to musi być straszne, ale ani razu nie miałam, więc nie potrafię sobie do końca wyobrazić...no ale jak już burgerka odmawiasz :( Wyślij męża do apteki po te specyfiki co Dziewczyny biorą, może akurat dobrze zadziała.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, jak się nazywa ten lek na zgagę, który brałaś kilka dni temu? Jeśli wieczorem będzie apogeum, to znowu mąż będzie jeździł po całym Opolu w poszukiwaniu apteki, jak ostatnio pędził po nospę o 23:00.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na wyjście przygotowane body kopertowe na długi rękaw spodnie i skarpetki do tego kombinezon polarowy i kocyk :) mam nadzieje ze nie bd zimy. Moja mama mi opowiadała ze jak w kwietniu jechała ze mną na porodówkę to w japonkach weszła do szpitala a na wyjście było tyle śniegu ze tata musiał dowozić kurtkę zimowa 😂

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg! Mysla_nieskalana jakie oczyska!!! Piękna jesteś! 😍 No to strzelam, że Bruno to będzie cała mamusia 😍

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazała twarz! :D jakaś śliczna! I te wielkie gały! I ten kolor oczu! 🥰 mam nadzieję, że moja córka będzie takie miała po starym 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka,oczy akurat w sobie lubię,resztę nadrabiam wewnętrzną zajebistością :D :D :D

Karollinax26, Kasiulka90, Mama36, Tunia76, Lolka30, B_002, Wiewióreczka, espoir lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    ja dzis mialam dlugo zgage.. pol nocy i do rana nawet pisac mi sie nie chcialo. cieszylam sie tylko co pobudka ze pika mi powiadomienie w tel a tam za kazdym razem jakas fotka Lenki.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karolcia, jak się nazywa ten lek na zgagę, który brałaś kilka dni temu? Jeśli wieczorem będzie apogeum, to znowu mąż będzie jeździł po całym Opolu w poszukiwaniu apteki, jak ostatnio pędził po nospę o 23:00.

Kochana zaopatrz się w Gaviscon, kupiłam w tabletkach i w płynie. Spokojnie może brać, bezpieczny jest. Jeśli w ciągu dnia mnie łapie to biorę tabletkę a wieczorem codziennie wypijam 10 ml tego w płynie. Smak miętowy ale taki „inny”, niebo w gębie to nie jest ale ważne że pomaga.

Przytulam Cię, bo znam ten ból! 🤗
    Mnie się dodatkowo do tego włączył refluks, także żyć nie umierać ...

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Wyście są dobre..najpierw pokaż bez twarzy,pokaż sam brzuch,pokaż cokolwiek..teraz już twarz chcą,ja się boję co bedzie później! :D
    Nie cytujcie,bo będę usuwać :)
    Piekna kobieta!
    a oczyska masz cudne! takie duze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 17:42

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,dziękuję,ale już dejta spokój bo mi głupio :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Omg! Mysla_nieskalana jakie oczyska!!! Piękna jesteś! 😍 No to strzelam, że Bruno to będzie cała mamusia 😍
    No wyjelas mi te słowa z ust. Oczyska jak z bajki. Piękne!

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana zaopatrz się w Gaviscon, kupiłam w tabletkach i w płynie. Spokojnie może brać, bezpieczny jest. Jeśli w ciągu dnia mnie łapie to biorę tabletkę a wieczorem codziennie wypijam 10 ml tego w płynie. Smak miętowy ale taki „inny”, niebo w gębie to nie jest ale ważne że pomaga.

Przytulam Cię, bo znam ten ból! 🤗
    Mnie się dodatkowo do tego włączył refluks, także żyć nie umierać ...
    Dziękuję, Kochana 😚 To ja już wysyłam męża, bo mi niedobrze i aż mam odruch wymiotny. W życiu czegoś tak nieprzyjemnego nie przeżyłam.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziękuję, Kochana 😚 To ja już wysyłam męża, bo mi niedobrze i aż mam odruch wymiotny. W życiu czegoś tak nieprzyjemnego nie przeżyłam.

Oj tak, nie ma co czekać.
    Mam nadzieję, że Ci pomoże!
    Do jakiegoś czasu to i Rennie dawało radę, w końcu przestało ..

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2173 2174 2175 2176 2177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ