X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Misia,a to jest możliwe żeby mu brzuch zmalał??
    Pewnie nie zmalal, tylko byl zle zmierzony. Mimo moich najszczerszych checi by przyjac tamta wersje pomiaru ze byl na 47 centylu, troche bardziej obiektywne sie wydaje ze byl na 10 centylu i jest nadal niz ze skoczyl z 10 tego na 47.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Malutka mycha ja też standardowo sama. Mąż wczoraj wieczorem wyszedł na dobę do pracy, wroci dziś na noc do domu i rano wyjdzie na kolejna dobę. A w poniedziałek mamy sesje w domu wiec ja dzis ogarniam dom i siebie po trochę ;). Ale ciężko mi. Od kwietnia mąż ma ograniczyć ilość dyżurow w luxmedzie żeby być więcej ze nami.
    Przy dzieciaczku to na pewno będzie wskazane. A teraz musimy się przemeczyc :)

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    O tym gavisconie słyszałam od dziewczyn w szpitalu, że podobno jest najlepszy. Przy nastepnym ataku będę testowac, bo Rennie u mnie działa źle.....baaaardzo źle:/
    Działa 😊😊😊

MamaAga85, Franka2104, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani dr powiedziala mi tez komplement, ze nigdy nie dalaby mi 40 lat :) Moze to przyciemnione swiatlo mnie tak odmlodzilo ;) w szpitalu 35 latki myslaly ze jestem od nich mlodsza ha ha, tylko same wygladaly na wiecej :) Ale grunt to pocieszac sie, jak zycie daje po kosciach :) ;)

Kasiulka90, malutka_mycha, Lolka30, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella drobny chłopczyk sie szykuje, najważniejsze, ze wszystko jest ok :*

Misiabella lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla_nieskalana piękne duże oczyska masz 😍 i brzuszek taki okrąglutki 😊

Ja jeszcze ciuszków na wyjście nie wybrałam, ale myślałam żeby wziąć body na długi rękaw, pajac lub połśpiochy i kombinezon pluszowy. Ewentualnie kocyk do przykrycia na wierzch. W sumie to tylko będzie parę metrów na dworze od drzwi wyjściowych ze szpitala do samochodu, bo potem bezpośrednio z parkingu podziemnego do domu. Myślę, że nie zdąży zmarznąć :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza fura!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d9a0b039af2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d87a7bd7760.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef49bf38d2d5.jpg

Kolor wózka tu trochę przekłamany ,bo światło już słabe było. To bardziej taki dżinsowy niebieski :)

Tunia76, Kasiulka90, malutka_mycha, B_002, Franka2104, Lolka30, india, martusiawp, Misiabella, Sansivieria, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ostatnim momencie trafiłam na zdjęcie 😃 jak już wyszłam z fotki to już jej nie było 😀 myślą nieskalana super duuuze oczy 😍

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png

Wysłany: 9 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska,Ty spryciarzu! :D

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 9 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich oczu i rzęs (bo mam swoje naturalne rzęsy bardzo długie),to mnie kiedyś ciocia taki komplemencik strzeliła..uwagaaaaa... "ale masz te oczy,jak krowa Milka!"
    Dziękuję,do widzenia.. :D

Tunia76, Paula 90, Franka2104, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam część wynikow, i magnez dolna granica 0,70 a ja mam 0,75 brałam 3x2 ostatnio brałam ostatnio odjelam jedną tabletkę :/ od dzisiaj biorę magne b6 forte 3x1 z tym magnezem to dramat.

Byłam w szpitalu super położna akurat nikt nie rodził ale pokoje pełne. Pokój porodowy jest super, ale przed porodowy jest tylko jeden 3 osobowy. Mąż tam nie może być .... W Ujastku są 3 sale przedporodowe z łazienkami i siedzi sobie tam tylko mąż i rodzącą. W pokojach poporodowych jest bardzo ciasno że względu na nie ukończony remont jest dramat. Jak szliśmy na blok porodowy przez korytarz w jednym pokoju dziewczyna wietrzyla krocze ... Wiecie w stronę otwartych drzwi. Mąż też to widzial widok słaby 😑

Daffi lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj ja się na zdjęcie nie zalapalam :(

Też uwielbiam Pottera, teraz sobie zrobilysmy z mama i siostra seansik - wszystkie części. Ale ciężko nam się zgadać w trójkę więc trochę się to ciągnie. A książki wręcz polknelam a nie przeczytałam :)

Ja niby zgagę mam ale chyba na tyle słaba że da się z tym żyć. Więc tego nawet do dolegliwości ciążowych nie zaliczam :)

Misia mam nadzieję że już niżej nie spadnie i czas do porodu spędzisz w domu.

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India a powiedz nam jak wy sobie poradziliście z wyprawką?
    Bo chyba jak rodziłaś to nie mieliście jeszcze wszystkiego? Mąż tą resztę ogarnął sam?Tak z zaskoczenia się wam ta Pola pojawiła na świecie wcześniej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Anete Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które pakują torbę na poród i po porodzie. Jak rozdzielacie rzeczy? Rożek i jedna koszula do karmienia do torby na poród? Nie wiem czy to się przebiera koszule jeszcze na sali poporodowej czy już na oddziale?

atdcj48aq9519a2w.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam ta na przebranie do porodowej torby

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Dziewczyny, które pakują torbę na poród i po porodzie. Jak rozdzielacie rzeczy? Rożek i jedna koszula do karmienia do torby na poród? Nie wiem czy to się przebiera koszule jeszcze na sali poporodowej czy już na oddziale?

Ja mam plecak w którym mam koszule na po porodzie kosmetyczkę wodę przekąski- koszule na poród oraz wszystko dla dziecka daje mi szpital. W dużej torbie mam ubrania na resztę dni trochę jedzenia i ubranka na wyjście: body z długim pajac (w dinozaury!) misiowy kombinezon kocyk kilka pieluch. To tak gdybym musiała sama jechać na poród żebym udźwignęła wszystkie swoje rzeczy a resztę wystarczy jak mąż dowiezie później. Ja planuje celować z Porodem na 9 rano żeby załatwić jak córka jest w przedszkolu - to by było cudownie:D

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png

Wysłany: 9 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja mam w torbie porodowe dwie koszule. Położna nam mówiła że jak leczymy sobie z dzieckiem i się kangurujemy to fajnie jakbyśmy znalazły siłę żeby się ogarnąć i wykąpać bo mamy wtedy łazienkę dla siebie. A jak nas już przewioza na polozniczy to jest łazienka na kilka babek i nie ma już tego komfortu. Więc wolałabym się wykąpać szybko po porodzie

f1d9680377.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm good point z tym prysznicem od razu po porodzie ;) tu na korytarzach widze, ze babeczki po porodzie jeszcze jakis czas lataja w tych szpitalnych kiecach I jakos niespecjalnie to do mnie przemawia. Jednak wlasne pizamki i szlafroczek to zupełnie inny komfort.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja na szczescie bylam z zakupami nadgorliwa i prawie wszystko mialam :) tylko na szybko maciupkie ciuszki trzeba było zdobyc - tu pomocna byla moja mama. Mąż po pracy przesiadywał ze mna w szpitalu i w miare mozliwosci uczestniczyl w "dyżurach" przy małej. Ale to czego brakowało dokupil albo tylko odbieral paczki z moimi zamowieniami on-line ;)

mysla.nieskalana, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 3 ciążę żyje dzięki Gavisconie. zawsze mnie w nocy zgaga męczy, biorę tabletkę, pomiętolę chwilę i po max 2 minutach mam ulgę :)

ja mam 2 małe torby, w jednej moje rzeczy, w drugiej Małego - specjalnie na 2 rozdzieliłam, bo ja sama na piechotę będę z tym szła, więc żeby wygodniej mi było :)
    a koszule mam 3 (a planuje być w szpitalu 2 dni) - mi było strasznie gorąco tam, a poza tym wolę mieć więcej w razie jakbym zaplamiła krwią. niestety nie będę mogła korzystać z pomocy Męża, bo z dwójką maluchów nie da rady przybiec w razie "awarii"...

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 2175 2176 2177 2178 2179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ