X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam te piękne wieeeeeeeeelkie oczyska, tylko miałam gości i nie było jak napisać! Po prostu WOW! Mysla_nieskalana, opływasz zajebistością, to trzeba przyznać :D

Mój mąż ma też takie duże oczy i mam nadzieję, że Szymuś będzie mieć po nim :)
    Wrzucę też foty, bo M mi dziś kilka cyknął, tylko że wybył na siłownię z siostrzeńcem, więc później.

mysla.nieskalana, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Widziałam te piękne wieeeeeeeeelkie oczyska, tylko miałam gości i nie było jak napisać! Po prostu WOW! Mysla_nieskalana, opływasz zajebistością, to trzeba przyznać :D

Mój mąż ma też takie duże oczy i mam nadzieję, że Szymuś będzie mieć po nim :)
    Wrzucę też foty, bo M mi dziś kilka cyknął, tylko że wybył na siłownię z siostrzeńcem, więc później.
    No będe czuwać i pilnować Cię!!!

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawostek dotyczacych cukrzycy, to dzis robilam sobie morfologie i pomyslalam ze trzasne sobie tez glukoze na czczo. Wczoraj mialam ciezki dzien bo latalam z synem po lekarzach i mialam duza przerwe miedzy posilkami, ogolnie chu...wo dzien mi poszedl pod katem zywienia, ostatnia przekaske jadlam pozno a insuline zaaplikowalam po 23. W nocy maly mi nie dal spac. Rano o 6:40 zmierzylam cukier i bylo 91, o 7:15 i bylo 93, przed wyjsciem na badanie bylo juz 95, a przed chwila sprawdzilam wyniki i z krwi lokciowej wynik 82 :) Ciekawe...Tendencja byla wzrostowa, bo gdyby byla malejaca, a przed wyjsciem 91 to bym sie tak nie dziwila.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną torbę ze wszystkim więc choćbym Chciala nic nie dzielę.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja mam w torbie porodowe dwie koszule. Położna nam mówiła że jak leczymy sobie z dzieckiem i się kangurujemy to fajnie jakbyśmy znalazły siłę żeby się ogarnąć i wykąpać bo mamy wtedy łazienkę dla siebie. A jak nas już przewioza na polozniczy to jest łazienka na kilka babek i nie ma już tego komfortu. Więc wolałabym się wykąpać szybko po porodzie
    Ja urodziłam o północy, a wstać pozwolili mi dopiero rano. A i tak pod prysznicem zaslablam. Ale przy porodzie straciłam dużo krwi.
    Mnie położne obmyły w łóżku przebraly i do czystego łóżka przeniosły. A prysznic dopiero rano.
    No ale to było lata temu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podzieliłam torby. Do porodowej dałam rzeczy do porodu + na przebranie po porodzie ( i nie potrzebnie bo położna dzisiaj powiedziala, że prysznic dopiero na sali poporodowej ze często jeszcze po porodzie rodzącą potrzebuje więcej czasu na oddzyskanie sił i dopiero wtedy bierze prysznic.
    No i mam rzeczy dla córci do kangurowania i do ubrania już po badaniach. Mam czekolady lizaki i wode. Termofor i piłkę do masażu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 20:32

• stresant Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella tez bylam kiedys na diecie bezglutenowej z powodu problemow ze skora....wytrzymama 4 miesiace......super schudlam wtedy :)
    jedny minus - mialam ogromne zaparcia......plus to zarcie jest tak niedobre ze wolalam nie jesc nic...niz jest ten syfiasty chleb :)

jak sie okazalo ze problemy skorne nie sa z glutenu, wrocilam do maki cala szczesliwa i juz bym nigdy nie robila sobie takiej krzywdy.....

Misiabella lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis cisnienie 136/91...w poniedzialek na kontrole do kliniki (60km od domu )...zastanawiam sie czy juz brac torbe?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Misiabella tez bylam kiedys na diecie bezglutenowej z powodu problemow ze skora....wytrzymama 4 miesiace......super schudlam wtedy :)
    jedny minus - mialam ogromne zaparcia......plus to zarcie jest tak niedobre ze wolalam nie jesc nic...niz jest ten syfiasty chleb :)

jak sie okazalo ze problemy skorne nie sa z glutenu, wrocilam do maki cala szczesliwa i juz bym nigdy nie robila sobie takiej krzywdy.....
    Mi dietetyk powiedział, że zdrowe osoby nie powinny stosować diety bezglutenowej.
    Jest to dieta dla chorych na celiakie.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie ok 3 h brałam prysznic . Czułam się po nim bosko

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mi dietetyk powiedział, że zdrowe osoby nie powinny stosować diety bezglutenowej.
    Jest to dieta dla chorych na celiakie.

zgadzam sie ...ale ja niestety musialam ja stosowac ze wzgledow zdrowotnych ...przez 2 lata sie diagnozowolam i lekarze robili krolika doswiadczalnego ze mnie......wprowadzenie diety bezglutenowej bylo kolejnym ich posunieciem....... po 4 miesiacach stwierdzili ze jednak to nie to.....wiec moglam wrocic do normalnego jedzenia
    podejrzewali u mnie przerozne rzeczy, lacznie z toczniem.....na koniec sie okazalo ze to tradzik rozowaty...ktory jest choroba nieuleczalna ...wiec i tak mnie nie wyleczyli......

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    zgadzam sie ...ale ja niestety musialam ja stosowac ze wzgledow zdrowotnych ...przez 2 lata sie diagnozowolam i lekarze robili krolika doswiadczalnego ze mnie......wprowadzenie diety bezglutenowej bylo kolejnym ich posunieciem....... po 4 miesiacach stwierdzili ze jednak to nie to.....wiec moglam wrocic do normalnego jedzenia
    podejrzewali u mnie przerozne rzeczy, lacznie z toczniem.....na koniec sie okazalo ze to tradzik rozowaty...ktory jest choroba nieuleczalna ...wiec i tak mnie nie wyleczyli......
    Współczuję. Najgorzej jak czlowiek nie wie co mu jest, a lekarze testują różności.

Ratunku, mi się chyba hemoroidy uaktywniły. Okropieństwo.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u mnie dzis cisnienie 136/91...w poniedzialek na kontrole do kliniki (60km od domu )...zastanawiam sie czy juz brac torbe?
    Pewnie, że weź. Ja na każdą wizytę do Poznania biorę i później z nią wracam, ale lepiej mieć.

Też przychodzą Wam sms-y z Rządu odnośnie huraganu?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,alert do mnie napisał!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Tak, przyszedł SMS i do mnie i do męża. Dobrze że ostrzegają.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Pewnie, że weź. Ja na każdą wizytę do Poznania biorę i później z nią wracam, ale lepiej mieć.

Tak, my dostaliśmy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Nie jedziesz do szpitala? Ja z takim ciśnieniem bym pojechała

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka ja z mężem też dostałam ją nawet dostałam dwa

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Mazury nie dotarły smsy 😝

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze moja koszula podczas porodu w ogole sie nie pobrudzila. Ale musialam na porodowce odlezec 2h i jak wstalam to dopiero mnostwo krwi wyleciało. Sama bylam zaskoczona ta iloscia. No i koszula ucierpiała ;) taka wymazana uprosilam by wejsc pod prysznic jeszcze na s.porodowej (ale to byl taki ekspresowy by doprowadzic sie do porzadku). Następnie przewiwzli mnie na poporodowa i dali szpitalna koszule na przebranie. W swoja kazali sie przebrac dopiero po normalnym prysznicu, ale od razu zakazali go brac ze wzgledow bezpieczenstwa. Woec ja taka nieogarnieta, w tej za wielkiej szpitalnej koszuli, z fryzura jak po uderzeniu pioruna, o 6 rano
    (Urodzilam 3.52) pobieglam na oddzial noworodków na spotkanie z moim malenstwem <3 Franka i to byl moment kiedy moj wyglad zupelnie nie stanowil dla mnie priorytetu, najważniejsze bylo, ze w koncu jestem z malutka <3

mysla.nieskalana, B_002, Tunia76, nick nieaktualny, Wiewióreczka, Kasiulka90, malutka_mycha, Misiabella, martusiawp, nick nieaktualny, Kiwona, Anete, Lolka30, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ