X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysmy z mężem na Śląsku po dwa SMS dostali 😃 takze w nocy będzie ciekawie 😃

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Na Mazury nie dotarły smsy 😝
    To się ciesz :) Na Mazurach widocznie nie będzie huraganu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu cisza, żadnych ostrzeżeń. Chociaż tych szpitalnych murów chyba żaden huragan by nie ruszył

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    To się ciesz :) Na Mazurach widocznie nie będzie huraganu.

U nas strasznie wietrznie było wczoraj, dziś cały dzień pada ale jest chyba znośnie. Ponoć pojawiły się też bociany już u nas, chociaż ja jeszcze nie widziałam. Mam nadzieję, że niedługo zawita prawdziwa wiosna 🌷

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka lekarz mowil ze jak nie przekracza 140/90 to ok. ....
    jakbym miala jechac do szpitala to wole zostac w tej klinice w poniedzialek ...niz lezec w naszym miejskim....

myslalam nawet ze pojade sama autem te 60km....ale mnie dzis strach oblecial i chyba juz nie dam rady :( maz bedzie musial wziac wolne....u nas po miescie smigam codziennie ale tak daleko sie boje :(

• stresant Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas halny wiec cieplutko ale glowe chce urwac

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Pewnie, że weź. Ja na każdą wizytę do Poznania biorę i później z nią wracam, ale lepiej mieć.

Też przychodzą Wam sms-y z Rządu odnośnie huraganu?
    Tak. dostalam. u nas juz po burzach i gradobiciach. M w pracy ma urwanie glowy bo pozrywalo im pawilony oslaniajace produkty ktore juz zostaly wytworzone... a jest jedyna osoba odpowiedzialna za zabezpieczenie teraz tego. ciagle dzwoni i pyta czy pada gad czy deszcz bo nie ma jak sprawdzic na dworze co sie dzieje.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocław cisza. A przychodzą normalnie.tym razem nic..

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś odebraliśmy pojazd naszej Córci!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47efd52f6afa.jpg

Kasiulka90, india, malutka_mycha, Misiabella, Wiewióreczka, Tunia76, martusiawp, mysla.nieskalana, Lolka30, KarmeLoVe, B_002, Daffi, Franka2104, Fasolka77, DorotaAnna, espoir lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja urodziłam o północy, a wstać pozwolili mi dopiero rano. A i tak pod prysznicem zaslablam. Ale przy porodzie straciłam dużo krwi.
    Mnie położne obmyły w łóżku przebraly i do czystego łóżka przeniosły. A prysznic dopiero rano.
    No ale to było lata temu.
    Też wiadomo że każdy poród wygląda inaczej i każda z nas ma inną wytrzymałość. Położna też nie mówiła że trzeba od razu po porodzie ale jak będziemy na siłach żeby wykorzystać jeszcze to że mamy łazienkę dla siebie. I taki mam plan a co z tego wyjdzie to inna sprawa :)

f1d9680377.png

Wysłany: 9 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż smsa dostał a ja nie.

Sansivieria ostatnio oglądaliśmy z mężem jakiś stary odcinek familiady żeby się pośmiać. I tam właśnie było pytanie o dziecięcy pojazd. Uwierzycie ze nikt wózka nie wymienił? Samochodzik, rowerek a nie wozek🙄

Sansivieria lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciagle sie myle z ta dieta bezglutenowa. Tak naprawde to byla dieta antypszeniczna bo chodzi wylacznie o rodzaj glutenu z pszenicy, bodajze gliadyne o ile pamietam. Tak naprawde zyto czy owies tez zawieraja gluten tylko innego rodzaju. Wiec chodzilo tylko i wylacznie pszenice. Niestety w sklepie mozna kupic produkty z maki pszenicznej ktora nie niesie w sobie zadnej wartosci, jesli juz to trzeba sie rozeznac i kupowac make pszeniczna starszego typu, bo taka zwykla raczej nikomu na zdrowie nie idzie. Mnie maka pszeniczna nie interesuje zupelnie, dlatego ogolnie moge sie wypowiedziec. Za to mozna kupowac make orkiszowa i to juz jest zdrowa maka, mimo ze to odmiana pszenicy, ale gluten w niej zawarty ma inne wlasciwosci i jest podobno zdrowy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 9 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam na diecie bezglutenowej, wydedukowalam sobie ze moje codzienne bóle głowy które trwają już 20 lat to prawdopodobnie alergia. I faktycznie jak odstawilam to widoczna była poprawa.
    Ale przy diecie o niskim Ig na którą przeszłam w trakcie starań ciężko było mi też stosować ta bezglutenowa więc musiałam coś wybrać.
    Ale fajnie Misia że piszesz, jak kiedyś będę wracać to spróbuję tylko pszenice odstawić skoro piszesz ze inne maja w sobie jakieś wartości. Ale ciężko mi stosować ta dietę, uwielbiam pieczywo, makarony. Ogólnie przepadam za weglowodanami :)

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostrzeżenia nie dostałam :( a tu co raz mocniejszy wiatr i deszcz pada, ale za to mąż dostał już dwa

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też byłam na diecie bezglutenowej, wydedukowalam sobie ze moje codzienne bóle głowy które trwają już 20 lat to prawdopodobnie alergia. I faktycznie jak odstawilam to widoczna była poprawa.
    Ale przy diecie o niskim Ig na którą przeszłam w trakcie starań ciężko było mi też stosować ta bezglutenowa więc musiałam coś wybrać.
    Ale fajnie Misia że piszesz, jak kiedyś będę wracać to spróbuję tylko pszenice odstawić skoro piszesz ze inne maja w sobie jakieś wartości. Ale ciężko mi stosować ta dietę, uwielbiam pieczywo, makarony. Ogólnie przepadam za weglowodanami :)
    Malutka mycha, ja tez uwielbiam rzeczy z pszenicy, i mam takie ataki ze rzucam sie na nie ze zdwojona checia, ale potem zaczyna mi cos doskwierac i rzucam i wracam na swieta zwlaszcza do tego. Teraz ze wzgledu na cukrzyce odstawilam ponownie. Podobno kromka chleba pszennego tak podnosi cukier we krwi jak 6 łyzek cukru. Po nocach mi sie sni chalka z maslem i dzemem i do tego szklanka mleka. Obecnie jem same serki naturalne i jogurty. Choc kakao tez wypije raz na jakis czas z mlekiem na 2 sniadanie. Ale taka chalka lub slodki rogalik z czekolada do tego, to byloby cos ;) choc musze przyznac ze moj maz robi pyszne nalesniki bez maki pszennej i bez cukru. Zjadam je z serkiem naturalnym i jablkiem i maslem orzechowym bez cukru i tez rewelacja :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc. Prawie się spakowałam. Brakuje kosmetyków i przekąsek w zasadzie. Mam walizkę kabinówkę i mniejszą torbę do porodu i ledwo się mieszczę. Nie wiem jak niektóre z Was dały radę się spakować w jedną torbę 😂

martusiawp lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Dzięki dziewczyny za pomoc. Prawie się spakowałam. Brakuje kosmetyków i przekąsek w zasadzie. Mam walizkę kabinówkę i mniejszą torbę do porodu i ledwo się mieszczę. Nie wiem jak niektóre z Was dały radę się spakować w jedną torbę 😂

U mnie kabinówka też ledwo dopięta, do zapinania musiałam posadzić na niej zadek 😁
    A w oddzielną torbę zapakowalam rzeczy małej i to muszę je przepakować do większej torby, bo się nie zapięła. Nie wzięłam nic ponad program, same rzeczy niezbędne, jeszcze dopakuję kosmetyki, suszarkę no i te przekąski.

martusiawp lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kabinowka też ledwo zamknieta, a druga torba podreczna też wypchana i to wcale nie taka mała ta torba. A pasowało bu mi wziąć ze sobą wiecej rzeczy bo w szpitalu zakaz odwiedzin i o ile na poród tatuś moze isc z nami tak nie wiem czy po porodzie będzie mógł mas odwiedzać.

Wysłany: 9 marca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dlaczego macie zakaz odwiedzin?

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wrocław cisza. A przychodzą normalnie.tym razem nic..
    No co Ty ja dostałam dwa smsy, mąż jednego.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2177 2178 2179 2180 2181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ