X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    lepiej Daffi z rana? wzięłaś no-spę?
    ja tylko czekam aż na mnie padnie ze zdwojoną siłą....
    mnie czasem chwyci kłucie w okolicach jajników ale po chwili mija... skurczy na odczuwam na razie i na KTG też się nic nie zapisuje... ciekawe kiedy przyjdzie na mnie pora....
    Noc koszmar.. Ledwo sie ruszalam i az łzy mi lecialy. M widzial ze to nie żarty.. Ale teraz jest lepiej. Co to sie dzieje nie mam pojecia. Serio mogłabym byc juz 3 tyg dalej i rodzic bo zwariować można.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a jedziesz to sprawdzić?

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa skleroza, Basia ja mam jednak Lenę, mamuśkę 😁

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ja,ja jestem z Wiednia na przykład 🤗😉
    Gdzie będziesz rodzić?
    AKH ze wzgledow na przebieg ciazy a Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 09:17

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    I bubek witamy. ja tez od 6 ciu lat w Wiedniu:) gdzie będziesz rodzic?
    z przyczyn zwiazanych z ciaza w AKH a Ty?

a w ogole to tak zle spie ostatnio, dzien w dzien o 4 pobudka...przewalanko z boku na bok, wiercenie sie i ewentualnie zasniecie na pol godz do po 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 09:18

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja bym poszukała naprawdę dobrego dentysty i sprobowała zrobić ząbka. Mi po usunieciu 7 tak rozeszly się zęby i mam teraz taką duża szpare miedzy jedynkami :(

Zainspirowałyście mnie wczorajszymi pomiarami brzuszków i zmierzyłam teraz swoj a tam 93, chyba mam najmnieszy z was, ale położna wczoraj mowiła,że jak na moje gabaryty to mam duży brzuszek.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny czy przy problemie z zębem 7 byście leczyli go kanałowo czy wyrwały? Mąż ma problem z zębami i dzisiaj mu zatruła ma leczyć kanałowo ale ja się boje bo on ma duże problemy z zębami i już kiedyś po takim leczeniu miał operację zatoki... Ja mam żeby zdrowe i nie wiem co mu doradzić
    Ja uważam, że trzeba leczyć. Obecnie odchodzi się od wyrywania, bo jest dużo możliwości zachowawczych.
    Moja dentystka twierdzi, że usuwać to tylko 8. Reszte leczyć. Mi w szkole usuneli 6 wszystkie 4, wtedy na wsi tak leczyli. Teraz walczę o zachowanie 7, gdyby coś, to będzie na czym zaczepić most. A tak to tylko sztuczna szczeka lub implanty. Implanty to fortuna.
    Co do leczenia kanałowego, to moja zawsze robi rentgen przed, by sprawdzić kanały. Po zapełnieniu kanałów znów rentgen, by sprawdzić, czy kanały wypełnione do samego koniuszka. Podobno jak nie wypełni się do samego końca, bo np jest zakrzywiony, to lubi się tam zrobić stan zapalny i jest masakra. I dopiero jak to sprawdzi zamyka ząb, czyli odbudowuje lub robi koronke.

Tak, że ja bym leczyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 09:25

zem3df9hh3tl9qot.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Polcia <3

Obiecalam sobie, ze wracam na forum. Mam za dużo zaległości, wiec.latwo nie bedzie przy wassej produkcji.
    Ale powiem wam, ze uwielbiam macierzyństwo. Nawet jak akurat nic nie robie to mała moglabym przytulać i wpatrywac sie w nia godzinami. Doslownie sskoda mi stracic kazda minute ;) taka ze mnie matka wariatka. Pewnie macie tak samo. Juz za chwilke wszytkie tez bedziecie tulic swoje Skarbenki. Kwiecień juz niedługo, a poza tym tutaj tez mamy marcoweczki <3

Daffi, Karollinax26, Tunia76, Lili90, malutka_mycha, MamaAga85, Misiabella, Fasolka77, Karmelllka90, espoir, mysla.nieskalana, Lolka30, Wiewióreczka, martusiawp, stresant, estrella, B_002, Kasiulka90, Anete, DorotaAnna, Syska2202, Kiwona lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialyscie w jakims sklepie szczaw w sloiczku??
    Chodzi za mna szczawiowka.. Ja dzis musze ja zjesc.. Ale nie wiem gdzie szukac.. W intermarche nie ma.. Ciekawe czy w lidlu sa..

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi a jedziesz to sprawdzić?
    Teraz leze to mnie nie boli a w nocy to i lezac nie ruchomo bolalo.. Nie wiem co robic. Wzbraniam sie panicznie przed IP.. Caly czas sobie mowie ze Fifi rusza sie normalnie jak zawsze, nie ma krwawien ze to nie moze byc nic powaznego. Moze to jakies kolki mnie łapią?

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część India.
    Wczoraj o Tobie myślałam.❤
    Malutka daje w nocy pospać?
    Mnie to nieprzespane noce najbardziej przerażają (no oczywiście nie licząc chorób).

india lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Pozdrawiamy z Polcia <3

Obiecalam sobie, ze wracam na forum. Mam za dużo zaległości, wiec.latwo nie bedzie przy wassej produkcji.
    Ale powiem wam, ze uwielbiam macierzyństwo. Nawet jak akurat nic nie robie to mała moglabym przytulać i wpatrywac sie w nia godzinami. Doslownie sskoda mi stracic kazda minute ;) taka ze mnie matka wariatka. Pewnie macie tak samo. Juz za chwilke wszytkie tez bedziecie tulic swoje Skarbenki. Kwiecień juz niedługo, a poza tym tutaj tez mamy marcoweczki <3
    Fajnie ze juz sie w miare poukładalyscie i znajdziesz moment w ciągu dnia by napisac jak u was. Bardzo sie ciesze ze tak dzielnie Pola sobie poradzila:)
    Jak mozesz daj nam nacieszyć oko 3 tygodniowa Polcia :)

india lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny widzialyscie w jakims sklepie szczaw w sloiczku??
    Chodzi za mna szczawiowka.. Ja dzis musze ja zjesc.. Ale nie wiem gdzie szukac.. W intermarche nie ma.. Ciekawe czy w lidlu sa..
    W Carrefour widziałam.

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    W Carrefour widziałam.
    Ups nie mam takiego wynalazku. Ale dzieki za cynk.
    Zeby uproscic w moim miescie sa tylko takie markety : lidl, biedronka, netto, tesco, mila, dino, intermarche i te male sieciowe sklepiki. Moze trafi sie któraś co widziala w tych wymienionych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 09:33

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja kiedys kupiłam szczaw w słoiczku w stokrotce, ale mi zupa z takiego szczawiu nie smakowała strasznie czuć ocet. Ale wiesz ze mnie to też taka kucharka jak z koziej pupci trąbka wiec może to była kwestia przygotowania.

Daffi lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej India, fajnie że wpadłas :) ale Ci zazdroszczę że już możesz się cieszyć córeczka :)

Kurcze chyba mi kot zachorował (Kiwona miałam ich nie chwalić ostatnio). Od wczoraj oddaje tylko śladowe ilości moczu. Nie udało mi się jeszcze złapać próbki a nie wiem czy jest sens jechać do lecznicy póki tego moczu nie mam. A tam nie odbierają, nosz kurde

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Daffi ja kiedys kupiłam szczaw w słoiczku w stokrotce, ale mi zupa z takiego szczawiu nie smakowała strasznie czuć ocet. Ale wiesz ze mnie to też taka kucharka jak z koziej pupci trąbka wiec może to była kwestia przygotowania.
    Hihi ja to jestem tak spragniona ze nie wazny mi smak muszę ja zjesc. A chciałam sobie oszczedzic jazdy po calym miescie i szukaniu ale stokrotke mamy :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Hej India, fajnie że wpadłas :) ale Ci zazdroszczę że już możesz się cieszyć córeczka :)

Kurcze chyba mi kot zachorował (Kiwona miałam ich nie chwalić ostatnio). Od wczoraj oddaje tylko śladowe ilości moczu. Nie udało mi się jeszcze złapać próbki a nie wiem czy jest sens jechać do lecznicy póki tego moczu nie mam. A tam nie odbierają, nosz kurde
    Jak nie uda się złapać próbki to w lecznicy powinni pobrać (wyciska się albo pobiera igłą wprost z pęcherza).

Zatrzymanie moczu dość szybko wykańcza kota. Moja ciotka usypiała kota przed świętami. Trzy dni nie sikał, nic się nie dało zrobić już. Miał 4 lata.

Im szybciej traficie do weta tym lepiej

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obejrzyjcie sobie hymn matki, haha, ale sie usmialam, wszystko jest taka prawda, ze czlowiek moze sie z tego smiac lub...plakac ;) :) https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=a1kGi-X2_C8&fbclid=IwAR3PUhsokFQRkLFQfFgeDJNRqXxMvtiC_ddqBM0MULh0hP7k2teKwPXeW4U. Nie umiem wkleic aktywnego linka, ale mozna wpisac na yt : weź nie pytaj - parodia matki. Mysle ze do mam ktore maja juz dzieci, szczegolnie to trafi :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja zawsze szczaw kupuję właśnie w tych osiedlowych :)

Kurde, muszę na paczki czekać do poniedziałku, bo kurier już je ma ale w soboty nie rozwozi 😩

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2164 2165 2166 2167 2168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ