Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem w domu najedzona mogę napisać coś więcej.
Miałam się stawić na kwalifikacji na 10:30 - dostałam swoje papiery i o 11:00 przyszedł ordynator Pani doktor i położna zaczęło się. Weszłam jakoś około 12:00, także jak na to, że mnie wczoraj zapisała ale ciąża wysoka to weszłam szybko! Tam zapytali o powód, że rozejście spojenia łonowego wpisali. Wiek ciąży wg okresu i wg USG I trymestru, coś tam na kalkulatorze liczyli ostatnia waga dziecka i że cukrzyca ciążowa więc nie chcą czekać do 40 tc, bo i tak w 39 tc by mnie kładli na szpital bo podobno takie są teraz zalecenia - w sumie nie wiedziałam.
Także wyszło im no i Pan ordynator podał mi datę 3 kwiecień a zaraz mówi chce pani 3 czy 2... No to ja mówię że jasne że 3 😁 takze za równe 2 tygodnie o tej porze już będę PO 😊😊😊 także wg OM będę w 39+3 a wg USG 39+0 . Mam się stawić na 7:30 tego dnia wygłodzona i ogolona 😋 insulinę mam odstawić dzień wcześniej.
Później poszłam odebrać wymazy i na KTG, o boże a po KTG musiałam czekać na opinie lekarza, i czaicie 3 godziny się się wyczekalam a ta do mnie że zostaje w szpitalu bo przecież ja mam skierowanie na szpital ... Moja ginekolog sobie karteczki pojebala. A na KTG jak mała się ruszała były skoki do 170 generalnie na początku spala a potem ja obudziłysmy to zaczęła się wkurzać ale nie miała tachykardii tyko przy ruchach pojedyncze skoki a ta że no zapis taki do obserwacji 😂 nadgorliwa strasznie. Ale wytłumaczyłam jej zobaczyła wypis i moja historię w kompie i odpuscila - a nie jeszcze poleciała do dyżurnej oddziału ale tamta powiedziała że jest ok wszystko. No oczywiście mi palce wepchała, oj grzebała. Szyjka już dość skrócona i jednak opuszek wchodzi ale mówi że na tym etapie jest to wskazane... I że bardzo ładnie się moja pochwą przygotowuje no spoko i co z tego... 😉 Zrobiła USG afi przepływu łożysko super a mała mi wymierzyla na 3400g widziałam na pomiarach że brzuszek przestrzelila i nie wierzę że od czwartku mała przybrała 400 g 😃 w piątek moja pani doktor od pomiarów będzie ja mierzyć to dopilnuje żeby zrobiła to dokładnie 😉😉
Następnie poszłam na apartamenty a tam że już menagera nie ma, ale z tego co wiedzą to kwiecień wykupiony cały 😭😭😭😭 ale jutro mam dzwonić ... Jakbym wiedziała że tak późno mnie zawołają do tego gabinetu to bym złapała jeszcze ta menager 😓😭Kasiulka90, martusiawp, Sansivieria, B_002, Kiwona, Lolka30, Misiabella lubią tę wiadomość
-
A mi zaczal i brzuch wlasnie trzaskac od pepka…
Jak dlugo, dlugo nic to nagle widze rozstepy na biuscie i wczoraj zobaczylam, ze od pepka mi ida dwie blyszczace linie.
To pieknie… I tak mam kolo pepka nababrane bo mi sie kolczykow zachcialo i mam 4 dziury, to jeszcze rozstepy dojda. Mam nadzieje, ze po ciazy uda mi sie chociaz znowu wlozyc kolczyki bo te dziury mega slabo wygladaja
-
nick nieaktualnychce_byc_mama wrote:A mi zaczal i brzuch wlasnie trzaskac od pepka…
Jak dlugo, dlugo nic to nagle widze rozstepy na biuscie i wczoraj zobaczylam, ze od pepka mi ida dwie blyszczace linie.
To pieknie… I tak mam kolo pepka nababrane bo mi sie kolczykow zachcialo i mam 4 dziury, to jeszcze rozstepy dojda. Mam nadzieje, ze po ciazy uda mi sie chociaz znowu wlozyc kolczyki bo te dziury mega slabo wygladaja -
nick nieaktualnyHey dziewczyny. A ja leżę w szpitalu. Od trzech dni miałam niski cukier z rana i okazało się, że gwałtowny spadek zapotrzebowania na insulinę świadczy o niewydolności łożyska i od dzisiaj rozpoczynamy wywołanie. Czekam na cewnik
Syska2202, estrella, Paula 90, stresant, Reniiata, B_002, martusiawp, Franka2104, Szonka, DorotaAnna, Fasolka77, espoir, Natalia-tosia, Lolka30, Daffi, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Hey dziewczyny. A ja leżę w szpitalu. Od trzech dni miałam niski cukier z rana i okazało się, że gwałtowny spadek zapotrzebowania na insulinę świadczy o niewydolności łożyska i od dzisiaj rozpoczynamy wywołanie. Czekam na cewnik
Trzymam kciuki!!!!
-
Kasionek wrote:Hey dziewczyny. A ja leżę w szpitalu. Od trzech dni miałam niski cukier z rana i okazało się, że gwałtowny spadek zapotrzebowania na insulinę świadczy o niewydolności łożyska i od dzisiaj rozpoczynamy wywołanie. Czekam na cewnik
-
nick nieaktualnyKasionek kciuki max zacisniete!!
Ja po wizycie. Szyjki już brak, skurcze są do 80 proc. Rozwarcia brak. Mam skierowanie, jutro jedziemy do szpitala zapisać się na CC.. Mówi że można mnie za tydzień ciąć ale co postanowia w szpitalu nie wie. Może być i za 2 tygodnie. Jakby się skurcze zaczęły to mam nie czekać jechać przez ten brak szyjki.
A tak wszystko gra
No i duży chłop hihiestrella, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Kasiulka90, Paula 90, AniaKJ, martusiawp, Tunia76, DorotaAnna, Fasolka77, Kasionek, espoir, Natalia-tosia, Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Łoo dziewczyny, to się zaczyna dziać na tym naszym wątku!
Kasionek, trzymam mocno ✊🏼 Niedługo będziecie razem! ❤️
Karmelka, jak Ci z tym, że znasz termin ? 😄 ja chyba wolałabym być nieświadoma 😋
Mama, widzę że zajmujesz kolejkę 😊
A u mnie dziś bóle okresowe, takie męczące. -
nick nieaktualnyKasionek wrote:Hey dziewczyny. A ja leżę w szpitalu. Od trzech dni miałam niski cukier z rana i okazało się, że gwałtowny spadek zapotrzebowania na insulinę świadczy o niewydolności łożyska i od dzisiaj rozpoczynamy wywołanie. Czekam na cewnik
Trzymaj się i oby szybko były postępy. A może już rano będziesz tuliła córeczkę