X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mój gin też był z moimi papierami u ordynatora. Uprzedzał mnie, że ordynator może kazać mi próbować SN. Czyli ostatnie zdanie mają w szpitalu, nie lekarze prowadzący.

a chcialabys rodzic naturalnie? czy wolalabys CC?

• espoir Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też poznałam moc kapusty! :)

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja jeszcze nie wiem na którą mam być. Mój gin zaczyna prywatne przyjecia o 14.30. Liczę więc, że najpóźniej o 14.00 będę po cesarce.
    sory teraz doczytalam ze idziesz na CC :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja w kwietniu kupię kapustę? Bo to ma być biała kapusta

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Zapamietajcie sobie

KAPUSTE w domu trzeba miec o kazdej porze dnia i nocy....to jedyny ratunek....
    ja po serii antybiotykow zapalenie piersi wyleczylam kapusta.....a grozilo mi ze bede musiala przestac karmic.....

przy drugim dziecku bylam juz madrzejsza ....kapuste w cycniku nosilam jak tylko cos malego poczulam...a smrodu na caly dom :) ale dziala skutecznie

tylko pamietajcie lisc kapusty trzeba robic tluczkiem jak kotlety......zeby puscil sok....bo to ten sok leczy.....
    Podpisuję się pod tym obiema rękami.
    Kapusta to najlepszy przyjaciel naszych karmiących cycuszków. 😃

stresant, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można jeszcze kupić coś takiego

https://sklep.kukumag.com/produkt/piktogramy/

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezuuuu jadłabym.. Już wiem co na następny obiad!!
    Ooo ja tez!!!

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36 - u was każdy rodzącą idzie na oddział noc przed cesarka? Ja mam się stawić na 7:30 w dniu cesarki, więc pewnie będę, któraś z kolei... Pierwsze dwie dziewczyny w kolejce mają być właśnie dzień wcześniej w szpitalu mogą być wieczorem. Potem na 7:00 kolejne przychodza i potem właśnie ja 7:30 generalnie późno chyba będę miała zabieg a jeszcze jak wpadnie nieplanowana cesarka to już w ogóle niezła obsuwa
    Tak jest Karmelka w szpitalu w którym ja rodze. Z jednej strony wkurza mnie cały dzień leżenia przed bo i po co.. Ale jak się dowiedziałam ze ten dzień wliczaja właśnie w cc więc po cc leżę tylko 3 a nie 4 doby to się ucieszyłam.
    Mam być 4go na 8 rano. Pewnie się bedxie dlużyć chodź chyba taki ostatni dzień nic nie robienia bedzie :D
    W domu to zaraz bym sprzatala, gotowala chłopakom.. A tak poleze...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a ja w kwietniu kupię kapustę? Bo to ma być biała kapusta
    kochana kapuste nawet teraz w sklepie kupisz a w kwietniu to juz nawet mloda :)
    tak ma to byc biala kapusta........

ja zawsze kupowalam mala glowke i trzymalam w lodowce....to i 3 tygodnie ci wytrzyma....
    bralam pare lisci tluklam tluczkiem i przykladalam na cala piers .....na to dawalam pieluche i ubieralam stanik.....
    nie trzeba piersi myc przed karmieniem......
    jak jest poczatek zapalenia to wystarczy jedna noc i zdrowa....a jak jest gorzej (tzn. masz juz takie kulki, boli tak ze dziecka nie jestes w stanie wziac na rece bo kazdy dotyk sprawia bol, dochodzi goraczka ) to trzeba i ze 3 dni pochodzic........ i dziecko czesto przykladac do chorej piersi zeby pilo.....albo laktatorem odciagac.....tylko nie za duzo bo wtedy sie jeszcze bardziej pobudza produkcje

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    kochana kapuste nawet teraz w sklepie kupisz a w kwietniu to juz nawet mloda :)
    tak ma to byc biala kapusta........

ja zawsze kupowalam mala glowke i trzymalam w lodowce....to i 3 tygodnie ci wytrzyma....
    bralam pare lisci tluklam tluczkiem i przykladalam na cala piers .....na to dawalam pieluche i ubieralam stanik.....
    nie trzeba piersi myc przed karmieniem......
    jak jest poczatek zapalenia to wystarczy jedna noc i zdrowa....a jak jest gorzej (tzn. masz juz takie kulki, boli tak ze dziecka nie jestes w stanie wziac na rece bo kazdy dotyk sprawia bol, dochodzi goraczka ) to trzeba i ze 3 dni pochodzic........ i dziecko czesto przykladac do chorej piersi zeby pilo.....albo laktatorem odciagac.....tylko nie za duzo bo wtedy sie jeszcze bardziej pobudza produkcje
    To ja jeśli uruchomienie laktację profilaktycznie zacznę kłaść ta kapustę 😬 ale gdzie ja znajdę stanik co mi schowa cycki kapustę i pieluchę 😒

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Chuj...ej bo pszennej pełnoziarnistej, ale wszystkie inne się pokończyły a nie miałam siły isc do sklepu xd

no to nie taka chujowa :) a jak w smaku? próbowałas już? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,już chyba czaję. Czyli bez kwalifikacji to moze lekarz w szpitalu olać skierowanie a z kwalifikacją już nie.

Ja wróciłam od endokrynologa. Ludzie mnie nie przestaną zadziwiać. Stoimy,czekamy na lekarza,jak zwykle pełno ludzi a średnia wieku to 85 lat i nachyla się nade mną babcia taka co ledwo zipie i pyta:
    - "przepraszam,nie chcę być wścibska,ale czy pani w ciąży to bierze jakieś leki na tarczyce??"
    -no tak,biorę
    -"a jakie??"
    Już sobie wtedy pomyślałam 'co Cie to babo interesuje',no ale ok..
    -Letrox
    -"O Jezuu,moja córka to brała w ciąży i wnuczka się urodziła bez tarczycy"
    Ja się uśmiechnęłam i mówię,że wie Pani ja jestem jak widać pod opieką lekarza i myślę,że on wie co robi.Zresztą pani tu też do niego czeka.
    -"Jak pani uważa!!!!" -rzekła z wkurwem i poszła w inne miejsce :D :D :D

B_002, Lolka30 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jechać na oddział bo tachykardia wyszła stała i wzrasta. Dam znać jak się czegos dowiem. Trzymajcie kciuki bo się boje

Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasolka czego to ja dziś nie jadłam😂😂😂 najpierw kawa plus bulki zapiekane z rabarbarem a potem bulka z szynką, jajem,serem,sosem i warzywami

Aktualnie obiad skończony- dzis pieczona kiełbasa, fasolka po bretońsku i ziemnioki

A teraz już wjechala ciepla herbatka i czekanie na córkę a potem lecimy po odbiór zamówienia z apteki😉

ohohoh! to żeś poszalala! :)
    ja dzięki cc się dowiedziałam, że strączkowe mi nie służą :) po fasolowej, fasolce po bretońsku, zielonej szparagowej mi wywalało cukier a np o dziwo mogę jeść ziemniaki, frytki, i makaron pełnoziarnisty :)

a co wjedzie na kolację? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przy synu zapalenie obu piersi. Ja pier...lę jaki to był ból. Gorączka ponad 39 stopni.
    Lekarstwo: kapusta, przydstawiać dziecko jak najczęściej i ściągać pokarm.
    Ja miałam laktator ręczny, ale lepiwj szło mi poprostu ręką.
    Minęło i karmiłam 1,5 roku.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie u okulisty, oczy super więc nie ma przeciwwskazań do porodu SN 😃

Maz skręcił dziś przewijak, ja wyczyscilam sypialnie więc pracowity dzień... Teraz już tylko leżę i odpoczywam 🙂

stresant, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mamy jechać na oddział bo tachykardia wyszła stała i wzrasta. Dam znać jak się czegos dowiem. Trzymajcie kciuki bo się boje
    Będzie dobrze Paula!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Carbonarra- 123 cukier po godzinie. Ale to może później wybić bo to jednak trochę tłuściutkie :)

ja jadłam dziś bolognese z pełnoziarnistym makaronem i surówką z pekińskiej- cukier 104 :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To ja jeśli uruchomienie laktację profilaktycznie zacznę kłaść ta kapustę 😬 ale gdzie ja znajdę stanik co mi schowa cycki kapustę i pieluchę 😒
    Mnie położna nauczyła wiązać tylko pieluche. Robiłam sobie taki stanik z pieluchy, a w środek kapusta.
    Teraz to mnie pielucha nie obstanie😕

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

profilaktycznie nie przykladaj, miej ja poprostu w lodowce :) to poczujesz jak sie cos zacznie dziac

no pieluchy nie musisz wkladac, mozna materialowa meska chusteczke ( o ile jeszcze ktos takie w domu posiada :) ja mam bo moj maz tylko do materialowych smarka :) )

chodzi o to ze kapusta puszcza sok i zaraz caly stanik bedziesz miec mokry i smierdzacy.....dlatego warto czym podlozyc od zewnatrz

ja mam 90 E kupiony i mysle ze sie zmieszcze razem z kapucha :)

chociaz tak jak tu Wiewiora pisala....rozmiar po paru dniach jest imponujacy :) ja sama stalam pod prysznicem i zastanwialam sie czy to moje :)

martusiawp lubi tę wiadomość

‹‹ 2436 2437 2438 2439 2440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ