X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Szonka, gratulacje :) Kolejny dzidziulek na forum :)

Kasionek, trzymam mocno kciuki <3

Karmelka, w szpitalu nie ma zbytnio czasu na malowanie się - ja wróciłam do domu jeszcze z tuszem i kreską na oku zrobionymi przed szpitalem, bo nie było czasu zmyć...a poza tym ładnie się trzymało ;) Do tego róż do policzków używałam. Na wyjście jakiś szybki, lekki makijaż. Tak więc ja wzięłam i nie żałuję.
    A na cesarce miałaś makijaż ? Czyli mogę rano przed szpitalem sobie sam podkład nałożyć ?

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze,wszystko co odwraca naszą uwagę może nam trochę pomóc..Ja kupiłam lizaki chupa-chups-liczę na to,że zanim je odpakuje z tego papierka to zdążę urodzić niepostrzeżenie :D :D :D

Zamówiłam też piłeczkę antystresową żeby sobie ściskać :D Takie głupoty,wiem..ale co tam :D

malutka_mycha, espoir, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No i dobrze,wszystko co odwraca naszą uwagę może nam trochę pomóc..Ja kupiłam lizaki chupa-chups-liczę na to,że zanim je odpakuje z tego papierka to zdążę urodzić niepostrzeżenie :D :D :D

Zamówiłam też piłeczkę antystresową żeby sobie ściskać :D Takie głupoty,wiem..ale co tam :D
    Ja mam 6 lizaków i 4 czekolady i batony ale w sukcesywnie opróżniam z torby trzeba kupić biszkopty i kisiel 😂 no dobra czekalady zostawie dla męża będzie potrzebował energii. Chociaż ja wiem że on nic nie zje a najgorsze że on dostanie biegunki to jest więcej niż pewne. Muszę stoperan mu naszykować na rano bo mi się chlopocyna posra...

Kiwona lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mój K. lubi zakupy :) chyba bardziej niż ja.. czasem sam mnie namawia "no kup sobie to!", uważa, że kasa jest do wydawania a nie posiadania bo dopiero wydawanie daje radość :)

ja biorę kosmetyki do szpitala ale zrobię sobie makijaż jak będziemy wychodzić :)- no chyba, że MAMA18 wpadnie do Łodzi ze sprzętem to wtedy odpuszczę :)

Paula a co u Was? śpisz jeszcze? Jak tak dietka cukrzycowa w szpitalu- wrzuć jakieś inspiracje :)
    Mój też tak mówi, że po to pracuje żeby coś mieć z życia. Tylko on woli gdzieś wyjść, pojechać. Takie rzeczy do domu czy ciuchy to go absolutnie nie interesują. Ale na szczęście nie jest skanera więc nigdy nie miałam problemu żeby go przekonać do czegoś drozszego :D

f1d9680377.png

Wysłany: 22 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam 6 lizaków i 4 czekolady i batony ale w sukcesywnie opróżniam z torby trzeba kupić biszkopty i kisiel 😂 no dobra czekalady zostawie dla męża będzie potrzebował energii. Chociaż ja wiem że on nic nie zje a najgorsze że on dostanie biegunki to jest więcej niż pewne. Muszę stoperan mu naszykować na rano bo mi się chlopocyna posra...
    Kup mu lewatywe też! Niech się wczuwa :D

Natalia-tosia, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To musisz obowiązkowo wziąć! Bo jeszcze by cię dłużej przetrzymali ze względu na objawy a brak choroby 😂😂😂 - musiałam zażartować. Ale ja teraz jak mam tak jasne włosy to bez podkładu te plamki po krostkach i krostki wyglądają oooochydnie. I sobie myślę że może na cesarkę bym poszła w podkładzie? Nie że pełny makikaz ale este lauder to beton by się trzymał a dziecko by się matki nie wystraszyło 😂😂😂 czy to przesada?

Double Wear- test na porodówce :D obstawiam, że ani drgnie hahahaha

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    hahaha! :D

Karmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Kup mu lewatywe też! Niech się wczuwa :D
    Oj pewnie w życiu by sobie nie dał zrobić 😂, ale właśnie zapisałam sobie żeby pamiętac o stoperanie bo mój mąż niestety tak reaguje. W dniu ślubu to już dwa dni przed miał biegunkę myślałam że się odwodni! Wszystkie egzaminu, USG prenatalne echo serca no wszystko u niego była blokada jedzenia i biegunka. Więc chyba nawet mu dam już na noc stoperan rano powtórzy dawkę ... Dr Kasia sprawę zalatwi😉

A ty będziesz z partnerem rodziła?

mysla.nieskalana, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Double Wear- test na porodówce :D obstawiam, że ani drgnie hahahaha
    W dniu ślubu w goracy h dzień pot łzy wytrzymał tak że w poprawiny go tarlam z twarzy bo nawet (niestety) zasnęłam w nim. Więc myślę że da radę 😉😉

Ps mogę go jeszcze fikserem psiknac to i cały pobyt w szpitalu wytrzyma 😂😂😂😂😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski zamawiam taxi i jadę dowiedzieć się ile to moje maleństwo waży... Dzisiaj odmawiam badania ginekologicznego, ogolił mnie mąż ale nie mam siły wspinać się po tych fotelach i rozbierać się ubierać :/

mysla.nieskalana, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,w ogóle to się zaczęłam zastanawiać po tych tachykardiach waszych maluszków co z tym KTG,bo ja jeszcze nie miałam i nie wiem kiedy mieć będę. To skąd mam wiedzieć ,że wszystko jest w porządku? Przecież gdyby nie KTG to byście też tego nie wiedziały i wtedy coś mogłoby się stać...Chyba za dużo mam czasu na myślenie.

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 22 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka-ma przyjechać koło 10 kwietnia i już zostać,ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu.Boję się,że będzie mnie rozpraszał,a ja lepiej działam jak wiem,że nie mam wyjścia i muszę sama .Zobaczymy.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Kurde,w ogóle to się zaczęłam zastanawiać po tych tachykardiach waszych maluszków co z tym KTG,bo ja jeszcze nie miałam i nie wiem kiedy mieć będę. To skąd mam wiedzieć ,że wszystko jest w porządku? Przecież gdyby nie KTG to byście też tego nie wiedziały i wtedy coś mogłoby się stać...Chyba za dużo mam czasu na myślenie.
    Też tak rozkminiam z tym ktg, bo nie miałam i się nie zapowiada. Zobaczymy co mi lekarz powie 29.03 na wizycie to będzie 37+0 u mnie. Jak nie da skierowania to albo prywatnie się umowie albo pojadę na IP tylko że ja nie powiem że ruchów nie czuje bo mi przecież brzuch tańczy jak ta lala 😂. Wysmieja mnie. Najwyżej powiem że mam skurcze albo że ruchy są silniejsze i gwaltowniejsze.

mysla.nieskalana, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, czekam na info ile waży Twoja Leonka, bo nasze dzidziutki chyba podobne są wagowo 😊

Wreszcie się zebrałam i robię sobie hybrydę u stóp, to nic że żołądek mam ściśnięty ... oby stopy „jakoś” na porodówce wyglądały 😂

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w poniedziałek będę mieć pierwsze ktg, to będzie 37+2. W sumie nie wiem czy późno czy nie

f1d9680377.png

Wysłany: 22 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka,ja myślę,że większość kobiet w ciąży to oni juz traktują z góry jak przewrażliwione wariatki więc luz :D No ja idę w czwartek na wizytę to może się czegoś dowiem. Już jestem przerażona co on mi tam wypatrzy,znów powie,że szyjka skrócona 20% ale to noormaaalneee :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na wczesniejsze ktg mozna dostac skierowanie na cukrzyce ciazowa, podejrzenie hipotrofii czy nadcisnienie, a tak to po 37 tc.

mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 22 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w poniedziałek jadę na tego GBSa..jak zadzwoniłam i pytałam o szczegóły to pytam Pani ile to kosztuje a ona : "a Pani chce wymaz z...obu lokalizacji?" :D :D :D

Lolka30, malutka_mycha, DorotaAnna, B_002, martusiawp, Franka2104, AniaKJ, Fasolka77, Mama36 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja teraz w poniedziałek będę mieć pierwsze ktg, to będzie 37+2. W sumie nie wiem czy późno czy nie

Moim zdaniem to nie jest późno 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A w poniedziałek jadę na tego GBSa..jak zadzwoniłam i pytałam o szczegóły to pytam Pani ile to kosztuje a ona : "a Pani chce wymaz z...obu lokalizacji?" :D :D :D

Trzeba było powiedzieć, że koniecznie z obu 😁
    A najbardziej nie możesz się doczekać tego z dupy 😂

mysla.nieskalana, malutka_mycha, DorotaAnna, B_002, Natalia-tosia, Bubek lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2453 2454 2455 2456 2457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ