Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
oj, bo to zależy - ja lubię delikatnie oko podkreślić, niezależnie od tego czy gdzieś wychodzę czy nie, więc dla mnie znaleźć te 5 minut w szpitalu to nie był problem
jak po wyjęciu dziecka brzuch miałam taki sam jak przed, to chociaż gębą musiałam nadrobić tyle ile się dało
Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Mój K kocha zakupy w równym stopniu, co ja
W szafie ma 1 półkę ciuchów a i tak chodzi w 1/3 z nich może, reszta już od lat leży. Bo jak sobie upieprzy jakiś ciuch to chodzi w nim cały czas. Pracuje w informatyce/reklamie. Potrzeby ubraniowe ma prawie zerowe.
stresant lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Powiem wam że moja macica teraz bardzo często się napina ale kompletnie bezboleśnie...w nocy codziennie o 4 jest brzuch twardy ale po siku odpuszcza. I w dzień też tylko się napnie i muszę siku wy też?
Te moje skurcze BH są z dnia na dzień coraz częstsze i mocniejsze. Dobrze, niech macica ćwiczy
Też tak mam że jak brzuch napięty to jest większy nacisk na pęcherz i często wtedy idę na siku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:37
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja odkąd jestem w ciąży maluję się jak muszę gdzieś wyjść, czyli raz w tygodniu 😀
Oszczędzam na kosmetykach takim oto sposobem, przed ciąża nawet jak nie wychodziłam z domu to lubiłam być umalowana 😊
Wątpię, że w szpitalu będę miała na to czas i będzie mi się chciało, priorytetem tylko będzie umycie włosów 😄
Zaraz idę do sklepu po pierogi, też bez tapety ☺️ -
Ja to nawet nie wiem czy skurcze bh mam. Brzuch mi twardnieje od czasu do czasu, ale tylko jak za dlugo jestem na nogach. Dzis mialam kiepski cukier, az 95, po 8j. Moze u mnie cukrzyca zaczyna dopiero szalec, moze musze wrocic do 9j. Insuline wzielam o 22:30, a poszlam spac okolo pierwszej, bo musialam wybrac tapicerke do lozka, ktore bedziemy zamawiac za jakis czas i kupic kocyk. Zamowie jeszcze zestaw wafelkowy, zastanawiam sie nad otulaczem, ale nie moge sobie wyrobic opinii, jedni twierdza ze szkodzi, drudzy ze nie. Zostal mi lezaczek do kupienia, wozek i rzeczy typu frida czy witamina d, oraz plyn do kapieli. Wszystko moge kupic stacjonarnie, wiec tego zamawiac juz nie bede. Wczoraj przyszalalam z kocykiem, bo zamawiam tylko jeden i zestaw wafelkowy i wybralam kocyk z welny merino podszyty bawelna, piekna robota
Drogie cholerstwo, no ale nie bede zamawiac zadnych gniazdek, rozki mam, spiworki stare wykorzystam. A no i musze domowic przescieradla, dla nas i dla dzieci. Dobrze ze wskoczylam z wychowawczego na zwolnienie, bo raczej lecialabym na mocnym minimalu. I tak jestem zaskoczona ze tyle wydalam, a przeciez mam jakies rzeczy. Znajoma zwleka z oddaniem mi rzeczy ktore jej pozyczylam, a bratowa „nie moze” znalezc karuzelki. Karuzelke mialam bardzo fajna i chcialabym zeby sie „odnalazla” i mimo ze nie bede jej wczesniej uzywac niz w 3-4 miesiacu to chcialabym zeby nie zaginela. Ubranek ktore pozyczylam wiem ze juz nie odzyskam, dobrze ze nie oddalam wszystkiego
Moja kolezanka ktora tez jest w ciazy i rodzi w czerwcu w ogole nic nie kupuje procz rzeczy ktore ma po synku i dostanie, a jest lepiej sytuowana ode mnie i dziwi sie ze, ja cos kupuje i chcewydawac na to kase
No ale ona jest specyficzna, jest bardzo dobra mamusia, ale na ubraniach dzieci i zabawkach oszczedza. Moze i dobrze bo jak jej syn idzie do przedszkola to jest zachwycony zabawkami i chce tam chodzic
-
Odnosnie makijazu to ja cos tam biore bo sie lepiej czuje jak „wygladam” ale to glownie dlatego ze w ciazy skora mi sie pogorszyla i patrzec w lustro nie moge. Pewnie na wyjscie sie smarne.
Jestem po pierwszej wizycie - prawie 3200 gram szczescia pieknie rosnieteraz czekam na rozmowe z anestezjologiem
B_002, Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Moj Misiek nie pojdzie do przedszkola w kwietniu, dopiero w maju, raz ze wlasnie skonczyl antybiotyk, dwa ze niewiadomo kiedy ja znow trafie do szpitala a w chorobie niestety moj maz nie ma mozliwosci i takiej intuicji jak ja, by sie nim zajmowac. Poza tym jesli nawet pojde do szpitala w terminie, to musze wiecej latac po lekarzach sama a nie z Michalkiem. Dla niego pojscie do przedszkola to pewna choroba. Nie ma szczepienia na ospe a ospa lubi przyatakowac tez na wiosne, nie chce by cos przyniosl i zaatakowalo to malego. W maju pojdzie. W tamtym roku w maju i czerwcu juz nic nie chorowal.
-
Mama36 wrote:Ja będę już po.. To wpadnę do Was i Was na wyjście wymaluje :p
Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Szonka ogromne gratulacje!!! ❤️ ❤️ ❤️ Ale Wam zazdroszczę, a poród miałaś super szybki
Kasionek biedna co za szpital, że tak Cie męczą. A mogłaś już odpoczywać poile ta heparyna działa?
Chce_byc_mama piękne babeczkipewnie ten ostatni dzień w pracy będziesz mieć lajtowy
więc w sumie już jesteś na zwolnieniu
ja lubię urodziny w pracy, tak to przelatuje że w sumie mało pracuje
Mój mąż też z tych co mają jeden sweter, jedne spodnie i ulubione stare koszulkija mu czasami po cichu wyrzucam stare rzeczy bo inaczej miejsca w szafie byśmy nie mieli. Wszystko by chomikowal ale już w tym nie chodził bo stare i zniszczone.
Mama jak do Bielska do Kiwony to później już rzut beretem masz do mnie, to ja też poproszę piękny makijażChciałabym umieć się tak profesjonalnie pomalować ❤️❤️❤️
Misia fajny myk z tymi zabawkami i przedszkole 🤣🤣🤣🤣 nie pomyślała bym że to jest sposób na przekonanie dziecka do zlobka/przedszkolaMisiabella lubi tę wiadomość
-
Karolina, zadzwon na infolinie zus, choc mozesz sie za wiele nie dowiedziec, ale o tym sie przekonasz, czy tak jest, jak zadzwonisz. Gdybys np. dostala jakies pismo z zusu to moglabys zadzwonic na infolinie i poprosic by Cie polaczono z ta osoba, jesli nie ma w pismie podanego numeru telefonu. Wtedy bys sie dowiedziala konkretnie.