X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wiemy, że czeka.na decyzję podjęcia kolejnego wywołania. A ciekawe co Nowakowa...

• espoir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, bo to zależy - ja lubię delikatnie oko podkreślić, niezależnie od tego czy gdzieś wychodzę czy nie, więc dla mnie znaleźć te 5 minut w szpitalu to nie był problem :) jak po wyjęciu dziecka brzuch miałam taki sam jak przed, to chociaż gębą musiałam nadrobić tyle ile się dało :P

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie ide sie zaraz wysikac to cieknie mi po nogach...cos chyba z ta cewka moczowa mam ze nie wytrzymuje napiecia....a jak mam pecherz pusty a maly tam wlasnie kopnie to mnie zaszczypie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir to i mnie pewnie będzie tak samo😂😂😂😂 bylebym dała rada sama umyć nogi i łatwiej się skarpety zakładało 😭😂😭😂😭😭

espoir lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, to ja zamawiam Cię tez po porodzie, tylko do Bielska musisz dojechać 😋
    Stresant, spokojnie, na pewno jest ok wszystko :*

stresant, Mama36 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuch miala mniejszy ale ta ilosc skory (taki fald)....jaka zwisala przez ciecie mnie zawsze przerazala :)

Zreszta nigdy nie zredukowalam do zera tluszczyku i przez te blizne zawsze ciut zwisalo....bo ona taka napieta a skora luzna

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój K kocha zakupy w równym stopniu, co ja :P W szafie ma 1 półkę ciuchów a i tak chodzi w 1/3 z nich może, reszta już od lat leży. Bo jak sobie upieprzy jakiś ciuch to chodzi w nim cały czas. Pracuje w informatyce/reklamie. Potrzeby ubraniowe ma prawie zerowe.

stresant lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Powiem wam że moja macica teraz bardzo często się napina ale kompletnie bezboleśnie...w nocy codziennie o 4 jest brzuch twardy ale po siku odpuszcza. I w dzień też tylko się napnie i muszę siku wy też?
    No ja właśnie dziś o 4 w nocy miałam taki skurcz że mnie obudził. Nie był jakiś bolesny, ale taki dyskomfort poczułam że jednak mnie to obudziło, a ja się w nocy ogólnie nie budzę i nie wstaję na siku.
    Te moje skurcze BH są z dnia na dzień coraz częstsze i mocniejsze. Dobrze, niech macica ćwiczy :)

Też tak mam że jak brzuch napięty to jest większy nacisk na pęcherz i często wtedy idę na siku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:37

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratuluje i zazdroszcze ekspresowego porodu!! :*

Kasionek mocno trzymam kciuki aby dzisiaj juz akcja się potoczyla i Cie więcej nie meczyli :/ Jestes w UCK?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 ja niestety miałam tego farta, że długo gębą nadrabiać musiałam, bo nic samo nie spadało... dopiero jak na orbitreku dzień w dzień dryłować zaczęłam, to spadło :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje !❤️ Ja z malowaniem mam to samo , też po szkole kosmetycznej a maluje się tylko jak gdzieś idę 😀 jedyna obsesją moja to brwi 😀 będę zaczynać rodzic to jeszcze mam nadzieję hennę zrobić żeby wyglądać jak człowiek 🤔

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd jestem w ciąży maluję się jak muszę gdzieś wyjść, czyli raz w tygodniu 😀
    Oszczędzam na kosmetykach takim oto sposobem, przed ciąża nawet jak nie wychodziłam z domu to lubiłam być umalowana 😊
    Wątpię, że w szpitalu będę miała na to czas i będzie mi się chciało, priorytetem tylko będzie umycie włosów 😄

Zaraz idę do sklepu po pierogi, też bez tapety ☺️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem czy skurcze bh mam. Brzuch mi twardnieje od czasu do czasu, ale tylko jak za dlugo jestem na nogach. Dzis mialam kiepski cukier, az 95, po 8j. Moze u mnie cukrzyca zaczyna dopiero szalec, moze musze wrocic do 9j. Insuline wzielam o 22:30, a poszlam spac okolo pierwszej, bo musialam wybrac tapicerke do lozka, ktore bedziemy zamawiac za jakis czas i kupic kocyk. Zamowie jeszcze zestaw wafelkowy, zastanawiam sie nad otulaczem, ale nie moge sobie wyrobic opinii, jedni twierdza ze szkodzi, drudzy ze nie. Zostal mi lezaczek do kupienia, wozek i rzeczy typu frida czy witamina d, oraz plyn do kapieli. Wszystko moge kupic stacjonarnie, wiec tego zamawiac juz nie bede. Wczoraj przyszalalam z kocykiem, bo zamawiam tylko jeden i zestaw wafelkowy i wybralam kocyk z welny merino podszyty bawelna, piekna robota ;) Drogie cholerstwo, no ale nie bede zamawiac zadnych gniazdek, rozki mam, spiworki stare wykorzystam. A no i musze domowic przescieradla, dla nas i dla dzieci. Dobrze ze wskoczylam z wychowawczego na zwolnienie, bo raczej lecialabym na mocnym minimalu. I tak jestem zaskoczona ze tyle wydalam, a przeciez mam jakies rzeczy. Znajoma zwleka z oddaniem mi rzeczy ktore jej pozyczylam, a bratowa „nie moze” znalezc karuzelki. Karuzelke mialam bardzo fajna i chcialabym zeby sie „odnalazla” i mimo ze nie bede jej wczesniej uzywac niz w 3-4 miesiacu to chcialabym zeby nie zaginela. Ubranek ktore pozyczylam wiem ze juz nie odzyskam, dobrze ze nie oddalam wszystkiego ;) Moja kolezanka ktora tez jest w ciazy i rodzi w czerwcu w ogole nic nie kupuje procz rzeczy ktore ma po synku i dostanie, a jest lepiej sytuowana ode mnie i dziwi sie ze, ja cos kupuje i chcewydawac na to kase ;) No ale ona jest specyficzna, jest bardzo dobra mamusia, ale na ubraniach dzieci i zabawkach oszczedza. Moze i dobrze bo jak jej syn idzie do przedszkola to jest zachwycony zabawkami i chce tam chodzic :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratuluję!!! :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie makijazu to ja cos tam biore bo sie lepiej czuje jak „wygladam” ale to glownie dlatego ze w ciazy skora mi sie pogorszyla i patrzec w lustro nie moge. Pewnie na wyjscie sie smarne.

Jestem po pierwszej wizycie - prawie 3200 gram szczescia pieknie rosnie :) teraz czekam na rozmowe z anestezjologiem

B_002, Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Misiek nie pojdzie do przedszkola w kwietniu, dopiero w maju, raz ze wlasnie skonczyl antybiotyk, dwa ze niewiadomo kiedy ja znow trafie do szpitala a w chorobie niestety moj maz nie ma mozliwosci i takiej intuicji jak ja, by sie nim zajmowac. Poza tym jesli nawet pojde do szpitala w terminie, to musze wiecej latac po lekarzach sama a nie z Michalkiem. Dla niego pojscie do przedszkola to pewna choroba. Nie ma szczepienia na ospe a ospa lubi przyatakowac tez na wiosne, nie chce by cos przyniosl i zaatakowalo to malego. W maju pojdzie. W tamtym roku w maju i czerwcu juz nic nie chorowal.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja będę już po.. To wpadnę do Was i Was na wyjście wymaluje :p
    Hihi no to będziemy sexi mamuśki jak nic ❤.

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ogromne gratulacje!!! ❤️ ❤️ ❤️ Ale Wam zazdroszczę, a poród miałaś super szybki :)

Kasionek biedna co za szpital, że tak Cie męczą. A mogłaś już odpoczywać po :( ile ta heparyna działa?

Chce_byc_mama piękne babeczki :) pewnie ten ostatni dzień w pracy będziesz mieć lajtowy :) więc w sumie już jesteś na zwolnieniu :) ja lubię urodziny w pracy, tak to przelatuje że w sumie mało pracuje :)

Mój mąż też z tych co mają jeden sweter, jedne spodnie i ulubione stare koszulki :D ja mu czasami po cichu wyrzucam stare rzeczy bo inaczej miejsca w szafie byśmy nie mieli. Wszystko by chomikowal ale już w tym nie chodził bo stare i zniszczone.

Mama jak do Bielska do Kiwony to później już rzut beretem masz do mnie, to ja też poproszę piękny makijaż :) Chciałabym umieć się tak profesjonalnie pomalować ❤️❤️❤️

Misia fajny myk z tymi zabawkami i przedszkole 🤣🤣🤣🤣 nie pomyślała bym że to jest sposób na przekonanie dziecka do zlobka/przedszkola :D

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, zadzwon na infolinie zus, choc mozesz sie za wiele nie dowiedziec, ale o tym sie przekonasz, czy tak jest, jak zadzwonisz. Gdybys np. dostala jakies pismo z zusu to moglabys zadzwonic na infolinie i poprosic by Cie polaczono z ta osoba, jesli nie ma w pismie podanego numeru telefonu. Wtedy bys sie dowiedziala konkretnie.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Hihi no to będziemy sexi mamuśki jak nic ❤.
    Ja się chyba bez brzucha w lustrze nie poznam. A tu jeszcze profesjonalny makijaż :D

f1d9680377.png
‹‹ 2451 2452 2453 2454 2455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ