X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my tu Pauli radzimy żeby takich lekarzy omijać szerokim łukiem ale jak kiedyś z Paulą pisałam o jej ginekolog Paula napisała, że to najlepszy lekarz w jej mieście. Czasem po prostu sie nie ma wyboru i wybiera to najmniejsze zło... No nie jest to ginekolog położnik, ale tutaj też nawaliła położna, która na zapis KTG z tachykardia kwalifikującą na szpital powiedziała jej że zapis idealny. Najważniejsze że teraz są w szpitalu pod obserwacja różnych lekarzy! Każdy spojrzy swoim okiem i podejdą holistycznie do sytuacji. Poobserwuja zrobią badania zwłaszcza tarczycy i czy nie ma anemii, bo to często powoduje tachykardie u dziecka. Do tego zapisy ktg regularnie i pójdą do domku czekać na ten dzień....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:03

B_002 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja też śmiałam bez, i nawet myślałam o tym. Ale dziewczyny pisały że będą brały bo chcą się malować więc teraz pomyślała że skoro tyle osób bierze to i może ja wezmę a może faktycznie człowiek lepiej się poczuje. Ale właśnie czekam na potwierdzenie czy było tak że faktycznie się malowały. Generalnie na wyjście może faktycznie wezmę bo chyba fajnie będzie wyjść taka piękna 😂
    Uroda Twoje coreczki i tak przycmi Twoja ;) czy pomalowana czy nie :) ale na zdjeciach bedzie fajnie wygladac taka zadbana mama...a maz na pewno bedzie pstrykal

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ta położna mi powiedziała, że ona też miała takie skurcze od 17tc i chyba dzięki temu jej macica była na tyle wyćwiczona a szyjka miękka, że poród trwał 3godziny. A też taka chudzina z niej. No na to liczę! 🤩 jakaś rekompensata musi być 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:05

Lolka30, Misiabella, Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do makijażu to ja przewrotnie. Jestem wizażystka i na tym polega moja praca.. I tak mam dość makijażu że jak poszłam na zwolnienie to maluję się od wielkiego dzwona Hahaha i nie przyszło mi do głowy żeby brać kosmetyki na porodówke... Ale to mówię... Zmęczenie materiału. Ja muszę odpocząć.. Zresztą wiecie jak wygląda zboczenie zawodowe.. Mówię sobie ze się delikatnie pomaluje i się kończy na drama Cat eye😂😂

Misiabella, Fasolka77, B_002, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja jeśli chodzi o kosmetyki do makijażu to nie biorę ich do szpitala. Myślę że nie będę nawet myśleć o tym żeby się pomalować.
    Teraz jak byłam w szpitalu to też nie miałam żadnych, nawet na IP pojechałam bez makijażu bo ja jakoś nie mam problemu żeby wyjść z domu niepomalowana :)
    I tak chyba nie będzie czasu na takie rzeczy w szpitalu a z resztą niech sobie oczy odpoczną od tuszu.
    Ja jestem znacznie starsza i nawet mi do głowy nie przyszło brać się za makijaż w szpitalu. Ale ja też nie robię problemu z pokazania się ludziom bez makijażu.

stresant, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Karmelka mloda te buty ma takie do pol lydki zapinane na zamek z boku...a te szurowki z przodu to na ozdobe...ale ksiezniczka zawsze musi dobrze wygladac :) do auta ma 2kroki przejsc tylko przez ganek i widzia ja rano tylko pies :)
    Wiem ze nie zrobila specjalnie ale ciagle jeszcze czuje to miejsce klamki na brzuchu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A co sie bedzie chlopak zastanawial bierze hurtem i na jakis czas ma spokoj ;) widze ze sie dobraliscie :)
    Ja jak mojemu nie kupie to on sam sobie nie kupi i chodzi tak obtargany ze az wstyd i ciagle twierdzi ze on programista to ma prawo a komputerowi to nie przeszkadza jak wyglada :) zero - jedynkowe myslenie :)
    Przez 15 lat pracowal z domu to pol dnia w pizamie przeklikal a drugie pol w dresie ....teraz zmienil prace i dojezdza do biura ale styl ubierania sie nie zmienil :) w dresie nie jezdzi ale ma jedne dzinsy i jeden sewter i pelnia szczescia...

Co ja sie z nim naszarpie ale nie przetlumaczysz...
    On to kupuje na raz, żeby za często nie musieć chodzić. Jak zaczęliśmy się spotykać to miał dwie bluzy i spodnie ... A teraz wejdź do garderoby... Połowa rzeczy z metkami bo nie pamięta że kupił. Ale od 3 lat ma tak że lubi fajnie wyglądać i nie jest mu obojetne co założy
    ... No faceci są gorsi niż kobiety

stresant lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Co do makijażu to ja przewrotnie. Jestem wizażystka i na tym polega moja praca.. I tak mam dość makijażu że jak poszłam na zwolnienie to maluję się od wielkiego dzwona Hahaha i nie przyszło mi do głowy żeby brać kosmetyki na porodówke... Ale to mówię... Zmęczenie materiału. Ja muszę odpocząć.. Zresztą wiecie jak wygląda zboczenie zawodowe.. Mówię sobie ze się delikatnie pomaluje i się kończy na drama Cat eye😂😂
    Ale ja zaczęłam się malować pod koniec II trymestru . Hybrydę miałam w ciąży raz po świętach! Bo ja do pracy musiałam mieć pełny wyraźny makijaż musiałam mieć hybrydę ... Pracowałam po nieład wyglądem w branży kosmetycznej. A jakie miałam jazdy z szefową jak mój makijaż się Oleśnica do kreski na oku że kierownikowi nie wypada... Czułam się jak brzydula która musi na ryj nakładać kolorowanke

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Aha Karmelka mloda te buty ma takie do pol lydki zapinane na zamek z boku...a te szurowki z przodu to na ozdobe...ale ksiezniczka zawsze musi dobrze wygladac :) do auta ma 2kroki przejsc tylko przez ganek i widzia ja rano tylko pies :)
    Wiem ze nie zrobila specjalnie ale ciagle jeszcze czuje to miejsce klamki na brzuchu....
    Pomasuj leż i się nie martw. Zrelaksuj się kochana. I nie denerwuj się na dziecko bo na podwórku widział ją pies a pod szkołą już nie ! Nosz cholercia...

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje ogromne ❤. I moc buziaków dla Mateuszka od forumowych ciotek 😙😙😙.

Chce być mamą pięknie Ci wyszły te babeczki. Szacun! Teraz czas na odpoczynek 🙂.

Ja kosmetyków kolorowych nie biorę ze sobą do szpitala. Myślę że nie będę mieć do tego głowy.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A co sie bedzie chlopak zastanawial bierze hurtem i na jakis czas ma spokoj ;) widze ze sie dobraliscie :)
    Ja jak mojemu nie kupie to on sam sobie nie kupi i chodzi tak obtargany ze az wstyd i ciagle twierdzi ze on programista to ma prawo a komputerowi to nie przeszkadza jak wyglada :) zero - jedynkowe myslenie :)
    Przez 15 lat pracowal z domu to pol dnia w pizamie przeklikal a drugie pol w dresie ....teraz zmienil prace i dojezdza do biura ale styl ubierania sie nie zmienil :) w dresie nie jezdzi ale ma jedne dzinsy i jeden sewter i pelnia szczescia...

Ja ze swoim muszę walczyć żeby kupował ubrania, bo mi wstyd. A wykłada na uczelni, to jednak pasuje się jakoś ubrać. Ale on w ogóle nie zwraca na to uwagi. To ja muszę myśleć czego on potrzebuje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

O to mój jest podobny. Tzn on akurat chodzi w koszulach i marynarkach do pracy ale on z takich co mógłby mieć dwie koszule jedna marynarkę i jedna pre spodni. Bo on jak już sobie „upatrzy” jakieś bo jest mu w nich wygodnie to mógłby codziennie nosić i tylko wieczorami wrzucać na szybkie pranie żeby mu na rano wyschło... ile ja mu się natłumacze że musi mieć nową koszule/spodnie/buty...

stresant, B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że moja macica teraz bardzo często się napina ale kompletnie bezboleśnie...w nocy codziennie o 4 jest brzuch twardy ale po siku odpuszcza. I w dzień też tylko się napnie i muszę siku wy też?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście!!! No nie ma opcji bym wycelowała dziecko po urodzeniu 😭 wychkdzi mi oprycha pieprzona ... Za długo był spokój

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja też tak mam. Jak chce mi się siku to muszę już teraz natychmiast bo mi się tak napina xD

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Szonka gratulacje ogromne ❤. I moc buziaków dla Mateuszka od forumowych ciotek 😙😙😙.

Chce być mamą pięknie Ci wyszły te babeczki. Szacun! Teraz czas na odpoczynek 🙂.

Ja kosmetyków kolorowych nie biorę ze sobą do szpitala. Myślę że nie będę mieć do tego głowy.
    Kamień z serca, bo ja też nie biorę :D Jak będziemy razem leżały to będziemy razem straszyły. ;-)

Karmelllka90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka ja też tak mam. Jak chce mi się siku to muszę już teraz natychmiast bo mi się tak napina xD

I ja tak mam! U mnie skurcze już są bolesne, o ile to można nazwać bólem 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Kamień z serca, bo ja też nie biorę :D Jak będziemy razem leżały to będziemy razem straszyły. ;-)
    Ja będę już po.. To wpadnę do Was i Was na wyjście wymaluje :p

Karmelllka90, Lolka30, Fasolka77, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja ze swoim muszę walczyć żeby kupował ubrania, bo mi wstyd. A wykłada na uczelni, to jednak pasuje się jakoś ubrać. Ale on w ogóle nie zwraca na to uwagi. To ja muszę myśleć czego on potrzebuje.
    T shirty albo bluzy to jeszcze jestem w stanie trafic z rozmiarem bo biore l albo xl...a spodnie to tylko w lidlu mu kupuje 52 bo tylko te pasuja bez mierzenia :) a tam mozna zwrocic bez problemu i straty czasu bo przy okzji sie zarcie kupi :)

Tunia a co Twoj maz wyklada ? Jakies scisle przedmioty czy humanista?

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasionek Valette jeszcze w dwupaku? nic sie nie dzialo przez noc? dajcie znac, bo my ciekawe babska jestesmy?

ale szybko Szonce poszlo .....takie porody sa super, szybciutko raz dwa....a jeszcze sie zastanawiala czy jechac na IP :)

Kochana u nas nic cisza kompletna.. :( Ide zaraz wypic koktajl z olejku rycynowego.

Karmelllka90, stresant, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ