X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja nigdy zadnych kropel nie stosowalam ....nie wiem co to kolki.
    Ale codziennie z nimi cwiczylam zeby sie wypierdzialy....nie wiem czy cwiczenia pomogly czy taka uroda byla...

jak się nie przydadzą to przynajmniej ja sobie popierdzę :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie skręca w tych pachwinach, ciężko znaleźć mi odpowiednią pozycję, mała daje czadu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, umawialiśmy się na osanit granulki i żel na dziąsła.
    Ja sab simplexu nawet nie kupuje, bo ma skład jak nasz espumisan, tylko stężenie inne i ja nie będę ryzykowala, jeśli u nas nie są dopuszczone do sprzedaży, choć wiem co to kolki. Już mnie mądrzy ludzie przed sab simplexem ostrzegali.
    To nie chcesz tego osanitu? Daj znać bo ja dzisiaj ponaglalam mamę, żeby mi kupiła 2 komplety tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 21:32

Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasola, umawialiśmy się na osanit granulki i żel na dziąsła.
    Ja sab simplexu nawet nie kupuje, bo ma skład jak nasz espumisan, tylko stężenie inne i ja nie będę ryzykowala, jeśli u nas nie są dopuszczone do sprzedaży, choć wiem co to kolki. Już mnie mądrzy ludzie przed sab simplexem ostrzegali.
    To nie chcesz tego osanitu? Daj znać bo ja dzisiaj ponaglalam mamę, żeby mi kupiła 2 komplety tego...

to ja coś musiałam pokitrać... coś mi własnie nie pasowało w tej nazwie... chcę oczywiście te granulki!!!!!!

Sorki Mycha! to nie zamawiaj mi tego saba simplexa! sorki!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOlka :D :D :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to ja coś musiałam pokitrać... coś mi własnie nie pasowało w tej nazwie... chcę oczywiście te granulki!!!!!!

Sorki Mycha! to nie zamawiaj mi tego saba simplexa! sorki!
    Fasolka, wiem że niektórzy na te kolki próbują sab simplex, ja robiłam rozeznanie i nie będę próbowała. Kwestia wyboru.

Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jak mnie skręca w tych pachwinach, ciężko znaleźć mi odpowiednią pozycję, mała daje czadu.
    Oj wierze ci Karola ja znow cierpie na pecherz gmera i gmera na dole ale dobrze bo wiem ze zyje :) wogole mi sie ten pecherz popsul i dosikac nie moge ;) ale juz niedlugo :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    FasOlka :D :D :D

no co! hura.gif

na kolkę dobrze podałam :) sab simplex...

a na dziąsełka... osanit :)

mysla.nieskalana, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to moja kuzynka farmaceutka jak robiłyśmy dla mnie apteczkę i pytałam ją o te „niemieckie kropelki” na kołki to się śmiałkami właśnie mówiła że dużo kobiet przychodzi i o nie pyta a one naprawdę mają taki sam skład jak nasz espumisan, tylko właśnie większe stężenie i że najlepiej spróbować najpierw to co jest u nas. No i wlasnie przytulać maluszka brzuszek do klaty i ćwiczyć nozkaminpo prostu pomagać „się odgazowywać”

Cały dzień się czułam jak młoda kozica xd aż pisałam do męża że normalnie jakbym w ciąży nie była. Zrobiłam sobie dłuuuuugi spacerek pokazałam trochę po sklepach... nawet sobie potańczyłam trochę do muzyczki a co. A teraz się czuje jakby walec po mnienprzejechsl :D

mysla.nieskalana, Kiwona, espoir, Misiabella, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ;) ;) ;)

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.. Melduje sie w dwupaku cały czas.
    Odpoczywam od 10min.1 pokoj skonczony.. Jeszcze tylko 3 pomieszczenia.. Troche mnie to masakruje.. Narazie u mnie cisza ciekawe jak noc.. Jestem przygotowana na wszystko ale oby nie.. Bo pokoj jeszcze nie zrobiony i kącik Filipa nie gotowy.. Nie chcialabym zostawiac trgo dla M bo wiem ze musialabym wszystko poprawiv.

Karmelko gratuluje raz jeszcze :)

mysla.nieskalana, DorotaAnna, stresant, Fasolka77, AniaKJ, espoir, Kiwona, Misiabella, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się zgadzam z Kiwoną,że lepiej stosować chyba to co jest dopuszczone u nas..nie ma co kombinować.

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nie sab simplex tylko osanit!
    https://www.apo-discounter.pl/osanit-globuli-lagodzacy-podraznione-dziasla-globulki-p-60642.html

poebało mi sie :) sorka!

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, wiem że niektórzy na te kolki próbują sab simplex, ja robiłam rozeznanie i nie będę próbowała. Kwestia wyboru.

tak, tak! Kiwona- ja namieszałam... oczywiście rozmawiałyśmy o tym preparacie na dziąsełka- biere! :) zamawiaj!

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ogólnie to moja kuzynka farmaceutka jak robiłyśmy dla mnie apteczkę i pytałam ją o te „niemieckie kropelki” na kołki to się śmiałkami właśnie mówiła że dużo kobiet przychodzi i o nie pyta a one naprawdę mają taki sam skład jak nasz espumisan, tylko właśnie większe stężenie i że najlepiej spróbować najpierw to co jest u nas. No i wlasnie przytulać maluszka brzuszek do klaty i ćwiczyć nozkaminpo prostu pomagać „się odgazowywać”

Cały dzień się czułam jak młoda kozica xd aż pisałam do męża że normalnie jakbym w ciąży nie była. Zrobiłam sobie dłuuuuugi spacerek pokazałam trochę po sklepach... nawet sobie potańczyłam trochę do muzyczki a co. A teraz się czuje jakby walec po mnienprzejechsl :D
    Ty wiesz ze przed porodem sie poprawia samopoczucie...dzis tu juz o tym byla mowa a nie dziw zes zmeczona w koncu 10 wieczor juz jest

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Karmellka też sie nagle lepiej poczuła :) zaraz na porodówkę pojedziesz :)

DorotaAnna, Kiwona, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka ;) ;) ;)

nooo co!!???? 035.gif

co ja takiego zrobiłam?.....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i coś w tym będzie zobaczymy :)

A w ogóle to Karmelka nam kolejkę zaburzyła bo teraz miał być chłopiec :D

Kiwona, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy kolkach Bartka to już stosowałam Espumisan, Delicol, Esputicon i inne cuda, ale po Sab Simplex było najgorzej, bo jakby jeszcze bardziej zagazowany był...

czasem mu pomagaly rurki Windi w zrobieniu kupy, ale to używaliśmy baaardzo rzadko.

po Bartku wiem, że na prawdziwe kolki to tylko czas pomoże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 21:46

Kiwona lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja przy kolkach Bartka to już stosowałam Espumisan, Delicol, Esputicon i inne cuda, ale po Sab Simplex było najgorzej, bo jakby jeszcze bardziej zagazowany był...

czasem mu pomagaly rurki Windi w zrobieniu kupy, ale to używaliśmy baaardzo rzadko.

po Bartku wiem, że na prawdziwe kolki to tylko czas pomoże...

yyyy jakie rurki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2525 2526 2527 2528 2529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ