Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Peppa gratuluję
To moja pierwsza ciąża (w zasadzie druga bo pierwsza poroniłam) i jeżeli wszystko będzie dobrze to na pewno będę szaleć z zakupami biedny będzie mój mąż Xd dosłownie!👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Raczej nie bede. Ciaza potwierdzona wiec co ma byc to bedzie. I tak nie mam na to wplywu...
Ja z wyprawką szalec nie bede ale napewno kilka rzeczy bede musiala dokupic ktore zdązylam sprzedac po małym. Np wózek -
Tez wyprawkowy szał dopadł mnie w tamtym roku w sumie większość rzeczy mi się sprawdziło. Nie sprawdzilo mi się woombie, monitor oddechu, termofor MR B. Mam jeszcze na pulpicie zapisana wyprawkę z komentarzami dla koleżanki, która niedawno urodziła, mogę Wam gdzieś tu zamieścić ależ upał... co porabiacie? Ja wyrwałam się do miasta na paznokcie i rzesy , a teraz grzeje wodę do baseniku dla młodej (dziadek nie pomyślał i postawił basenik w cieniu...). Ech, chciałabym myśleć w ten sposób, ze w listopadzie najgorsze będzie za mną u mnie problemy pojawiły się akurat w połowie ciąży (szyjka) a pod koniec, żebym przypadkiem nie miała za mało stresów, wskoczyło nadciśnienie ciążowe z którym leżałam w szpitalu. Oby te atrakcje mnie ominęły tym razem
-
Ja w zasadzie po 2 malych dzieci wiem bez czego sie obejde a co kupie napewno.. napewno nowy wozek, napewno ciuchy bo posprzedawalam. I wyprawki do lozeczka itd. Lozeczko, przewijak, kosz na pieluchy czy nawet ekspres do MM mam po młodym wiec duzo odpada. Zabawki są... jedynie fotelik do auta sprzedalam
-
Wy przynajmniej macie pojęcie za co w ogóle się wziąć. Ja żyłam tylko staraniami, nigdy nie wyvhodzilam w planach poza moment że dowiaduje się o ciąży. W rodzinie takich małych dzieci nie mamy więc kompletnie nie wiem co jest potrzebne. Macie jakieś stronki z których można czerpać inspiracje?
-
nick nieaktualnyAasha wrote:Tez wyprawkowy szał dopadł mnie w tamtym roku w sumie większość rzeczy mi się sprawdziło. Nie sprawdzilo mi się woombie, monitor oddechu, termofor MR B. Mam jeszcze na pulpicie zapisana wyprawkę z komentarzami dla koleżanki, która niedawno urodziła, mogę Wam gdzieś tu zamieścić ależ upał... co porabiacie? Ja wyrwałam się do miasta na paznokcie i rzesy , a teraz grzeje wodę do baseniku dla młodej (dziadek nie pomyślał i postawił basenik w cieniu...). Ech, chciałabym myśleć w ten sposób, ze w listopadzie najgorsze będzie za mną u mnie problemy pojawiły się akurat w połowie ciąży (szyjka) a pod koniec, żebym przypadkiem nie miała za mało stresów, wskoczyło nadciśnienie ciążowe z którym leżałam w szpitalu. Oby te atrakcje mnie ominęły tym razem
-
Witam keietniowki u nbie tydzien temu dwie kreski. Termin w teorii na 16 kwietnia (dwa dni przed 30 męża) ale troche sie martwie malym wzrostem bety 02.08 - 2248
05.08- 3617
07.08- 5005
Jutro o 18 pierwsze usg bedzie jako 5-6 tydzień. Trzymajcie kciuki dziewczynkiPrzerażona, ale szczęśliwa -
nick nieaktualny
-
Spokojnie, macie kilka miesięcy na ogarnięcie i na pewno każdej z Was się uda podstawowe rzeczy to fotelik do samochodu, łóżeczko, przewijak , wanienka, wozek , ubranka... same przyjemności ja jeszcze koniecznie dodałabym chustę bo kocham nosić i córkę nosiłam od 6tego tyg jej życia ... wspaniała sprawa
-
Shass wrote:Witam keietniowki u nbie tydzien temu dwie kreski. Termin w teorii na 16 kwietnia (dwa dni przed 30 męża) ale troche sie martwie malym wzrostem bety 02.08 - 2248
05.08- 3617
07.08- 5005
Jutro o 18 pierwsze usg bedzie jako 5-6 tydzień. Trzymajcie kciuki dziewczynki
Nie martw się, przy takich wartościach beta już nie rośnie tak szybko co 48 h -
Aasha wrote:Tez wyprawkowy szał dopadł mnie w tamtym roku w sumie większość rzeczy mi się sprawdziło. Nie sprawdzilo mi się woombie, monitor oddechu, termofor MR B. Mam jeszcze na pulpicie zapisana wyprawkę z komentarzami dla koleżanki, która niedawno urodziła, mogę Wam gdzieś tu zamieścić ależ upał... co porabiacie? Ja wyrwałam się do miasta na paznokcie i rzesy , a teraz grzeje wodę do baseniku dla młodej (dziadek nie pomyślał i postawił basenik w cieniu...). Ech, chciałabym myśleć w ten sposób, ze w listopadzie najgorsze będzie za mną u mnie problemy pojawiły się akurat w połowie ciąży (szyjka) a pod koniec, żebym przypadkiem nie miała za mało stresów, wskoczyło nadciśnienie ciążowe z którym leżałam w szpitalu. Oby te atrakcje mnie ominęły tym razem
Baaardzo liczę na Twoją wyprawkową listę! Sama mam zapisanego Mr B, monitor oddechu i woombie Każda youtuberka to poleca, ale wiadomo one pewnie część rzeczy polecają dla reklamy bo im za to płacą..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:15
-
Mistella tez nosze Emme od 7 doby Emila od 4 albo 5 doby Emme do dzisiaj nosze, ma 2,5 roku. Takze u mnie stos noworodziowy to bedzie podstawa. Zwlaszcza ze dzie beda mialy 3 lata, niecale 2 lata + noworodek.
Ja tez mam taka liste z komemtarzami wiec jak przyjdzie moment to wkleje. I sluze radą praktyczną -
Noworodkow nie powinno sie nosic w nosidle ze wzgledu na pozycje- zbytnio odwiedzione nozki co skutkuje wyprostem kregoslupa. Noworodek powinien miec nozki ugiete ale jakby zaparte o brzuch mamy i kręgoslup zakrzywiony w literke C. Takze nosidlo jest odpowiednie dla dzieci swmodzielnie siadajacych kiedy fizjologicznie kregoslup nabedzie krzywizn
No i wybieramy nosidla ergonomoczne. Lennylamb, tula, manduca czy szyte z chusty. Wazne tylko by bylo ergonomiczne i dopasowane rozmiarem. Jest tez tula FTG - free to grow regulowana w ktorej istnieje mozliwosc uzyskania dobrej pozycji u niesiedzacych dzieci ale to wciaz nie wczesniej niz u 3-4 miesieczniaka.valetta94 lubi tę wiadomość
-
A czy to nie za wczesnie myslec już o wyprawce? Dopiero dowiedzialysmy sie o ciąży. I dla mnie plan to przetrwac 12 pierwszych tygodni i upewnienie sie, ze z dzidziusiem wszystko bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:49
s1985 lubi tę wiadomość
Przerażona, ale szczęśliwa -
Wzrost bety o prawie 200% w pon 144 a dzisiaj 407
A progesteron 49 ng/ml
Zaczynam się cieszyć
Shass zgadzam się, dlatego jeszcze tego tematu nie zgłębiam. Co nie zmienia faktu że jestem zieloniutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:53
valetta94 lubi tę wiadomość