X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Beta 13 dpo - 100,4
    Peppa super! Będziesz sprawdzała przyrost? Czy czekasz do wizyty?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa gratuluję :)

To moja pierwsza ciąża (w zasadzie druga bo pierwsza poroniłam) i jeżeli wszystko będzie dobrze to na pewno będę szaleć z zakupami :D biedny będzie mój mąż Xd dosłownie! :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie bede. Ciaza potwierdzona wiec co ma byc to bedzie. I tak nie mam na to wplywu...

Ja z wyprawką szalec nie bede ale napewno kilka rzeczy bede musiala dokupic ktore zdązylam sprzedac po małym. Np wózek

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh marze już o listopadzie, wtedy będziemy w połowie ciąży a najgorsze będzie za nami :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wyprawkowy szał dopadł mnie w tamtym roku :) w sumie większość rzeczy mi się sprawdziło. Nie sprawdzilo mi się woombie, monitor oddechu, termofor MR B. Mam jeszcze na pulpicie zapisana wyprawkę z komentarzami dla koleżanki, która niedawno urodziła, mogę Wam gdzieś tu zamieścić :) ależ upał... co porabiacie? Ja wyrwałam się do miasta na paznokcie i rzesy , a teraz grzeje wodę do baseniku dla młodej (dziadek nie pomyślał i postawił basenik w cieniu...). Ech, chciałabym myśleć w ten sposób, ze w listopadzie najgorsze będzie za mną :D u mnie problemy pojawiły się akurat w połowie ciąży (szyjka) a pod koniec, żebym przypadkiem nie miała za mało stresów, wskoczyło nadciśnienie ciążowe z którym leżałam w szpitalu. Oby te atrakcje mnie ominęły tym razem :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie po 2 malych dzieci wiem bez czego sie obejde a co kupie napewno.. napewno nowy wozek, napewno ciuchy bo posprzedawalam. I wyprawki do lozeczka itd. Lozeczko, przewijak, kosz na pieluchy czy nawet ekspres do MM mam po młodym wiec duzo odpada. Zabawki są... jedynie fotelik do auta sprzedalam

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy przynajmniej macie pojęcie za co w ogóle się wziąć. Ja żyłam tylko staraniami, nigdy nie wyvhodzilam w planach poza moment że dowiaduje się o ciąży. W rodzinie takich małych dzieci nie mamy więc kompletnie nie wiem co jest potrzebne. Macie jakieś stronki z których można czerpać inspiracje?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Tez wyprawkowy szał dopadł mnie w tamtym roku :) w sumie większość rzeczy mi się sprawdziło. Nie sprawdzilo mi się woombie, monitor oddechu, termofor MR B. Mam jeszcze na pulpicie zapisana wyprawkę z komentarzami dla koleżanki, która niedawno urodziła, mogę Wam gdzieś tu zamieścić :) ależ upał... co porabiacie? Ja wyrwałam się do miasta na paznokcie i rzesy , a teraz grzeje wodę do baseniku dla młodej (dziadek nie pomyślał i postawił basenik w cieniu...). Ech, chciałabym myśleć w ten sposób, ze w listopadzie najgorsze będzie za mną :D u mnie problemy pojawiły się akurat w połowie ciąży (szyjka) a pod koniec, żebym przypadkiem nie miała za mało stresów, wskoczyło nadciśnienie ciążowe z którym leżałam w szpitalu. Oby te atrakcje mnie ominęły tym razem :)
    Ja chętnie taka rozpiskę przygarnę

• Shass Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam keietniowki ;) u nbie tydzien temu dwie kreski. Termin w teorii na 16 kwietnia (dwa dni przed 30 męża) ale troche sie martwie malym wzrostem bety 02.08 - 2248
    05.08- 3617
    07.08- 5005
    Jutro o 18 pierwsze usg bedzie jako 5-6 tydzień. Trzymajcie kciuki dziewczynki ;)

Przerażona, ale szczęśliwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również, bo jak dojdzie co do czego to jestem zielona w temacie :-)

• Mistella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, macie kilka miesięcy na ogarnięcie i na pewno każdej z Was się uda :) podstawowe rzeczy to fotelik do samochodu, łóżeczko, przewijak , wanienka, wozek , ubranka... same przyjemności :) ja jeszcze koniecznie dodałabym chustę bo kocham nosić i córkę nosiłam od 6tego tyg jej życia ... :) wspaniała sprawa

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shass wrote:
    Witam keietniowki ;) u nbie tydzien temu dwie kreski. Termin w teorii na 16 kwietnia (dwa dni przed 30 męża) ale troche sie martwie malym wzrostem bety 02.08 - 2248
    05.08- 3617
    07.08- 5005
    Jutro o 18 pierwsze usg bedzie jako 5-6 tydzień. Trzymajcie kciuki dziewczynki ;)

Nie martw się, przy takich wartościach beta już nie rośnie tak szybko co 48 h :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:

Baaardzo liczę na Twoją wyprawkową listę! Sama mam zapisanego Mr B, monitor oddechu i woombie :D Każda youtuberka to poleca, ale wiadomo one pewnie część rzeczy polecają dla reklamy bo im za to płacą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:15

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Shass Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Nie martw się, przy takich wartościach beta już nie rośnie tak szybko co 48 h :)

Dziekuje za uspokojenie ;) poronilam juz 5 razy i teraz chce zeby sie udalo!

• Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella tez nosze :) Emme od 7 doby Emila od 4 albo 5 doby :) Emme do dzisiaj nosze, ma 2,5 roku. Takze u mnie stos noworodziowy to bedzie podstawa. Zwlaszcza ze dzie beda mialy 3 lata, niecale 2 lata + noworodek.

Ja tez mam taka liste z komemtarzami wiec jak przyjdzie moment to wkleje. I sluze radą praktyczną :D

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie nosidło polecacie dla takich noworodków? Podobno Tula jest dobra i LennyUp.
    Shass trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i daj znać po! :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidło tylko dla dzieci siedzących, dla noworodków tylko chusta :)
    Ja tez wpadłam w szał przy pierwszym a teraz nie zamierzam. Nawet przewijaka nie potrzebowałam ale teraz chyba kupię :)

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noworodkow nie powinno sie nosic w nosidle ze wzgledu na pozycje- zbytnio odwiedzione nozki co skutkuje wyprostem kregoslupa. Noworodek powinien miec nozki ugiete ale jakby zaparte o brzuch mamy i kręgoslup zakrzywiony w literke C. Takze nosidlo jest odpowiednie dla dzieci swmodzielnie siadajacych kiedy fizjologicznie kregoslup nabedzie krzywizn :)
    No i wybieramy nosidla ergonomoczne. Lennylamb, tula, manduca czy szyte z chusty. Wazne tylko by bylo ergonomiczne i dopasowane rozmiarem. Jest tez tula FTG - free to grow regulowana w ktorej istnieje mozliwosc uzyskania dobrej pozycji u niesiedzacych dzieci ale to wciaz nie wczesniej niz u 3-4 miesieczniaka.

valetta94 lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Shass Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to nie za wczesnie myslec już o wyprawce? Dopiero dowiedzialysmy sie o ciąży. I dla mnie plan to przetrwac 12 pierwszych tygodni i upewnienie sie, ze z dzidziusiem wszystko bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:49

s1985 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzrost bety o prawie 200% :) w pon 144 a dzisiaj 407 :)
    A progesteron 49 ng/ml

Zaczynam się cieszyć :D

Shass zgadzam się, dlatego jeszcze tego tematu nie zgłębiam. Co nie zmienia faktu że jestem zieloniutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:53

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ