X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Tez wyprawkowy szał dopadł mnie w tamtym roku :) w sumie większość rzeczy mi się sprawdziło. Nie sprawdzilo mi się woombie, monitor oddechu, termofor MR B. Mam jeszcze na pulpicie zapisana wyprawkę z komentarzami dla koleżanki, która niedawno urodziła, mogę Wam gdzieś tu zamieścić :) ależ upał... co porabiacie? Ja wyrwałam się do miasta na paznokcie i rzesy , a teraz grzeje wodę do baseniku dla młodej (dziadek nie pomyślał i postawił basenik w cieniu...). Ech, chciałabym myśleć w ten sposób, ze w listopadzie najgorsze będzie za mną :D u mnie problemy pojawiły się akurat w połowie ciąży (szyjka) a pod koniec, żebym przypadkiem nie miała za mało stresów, wskoczyło nadciśnienie ciążowe z którym leżałam w szpitalu. Oby te atrakcje mnie ominęły tym razem :)

Ja chętnie taką listę przejrzę :) ale troszkę później, jeszcze na razie martwię się żeby dzidziusia w ogóle utrzymać i żeby się prawidłowo rozwijał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:58

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Shass Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ;) teoria niby wiem co i jak ale praktyka wszystko zweryfikuje :) boje sie jutrzejszego usg... Mam obawy, ze pęcherzyk będzie pusty, albo ze serce nie bije, albo, ze wogole nic tam nie ma... Taka moja paranoja...

Przerażona, ale szczęśliwa
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nosidło ergonomiczne Kavka, kupowałam je w sklepie carrylove. Polecam :) ale przydało nam się dopiero od ok 6 miesiąca, jak mała siedziała posadzona. Przy drugim dziecku raczej zainwestuje w chustę, głównie dlatego ze można nosić od urodzenia. A to naprawdę jest mega ułatwienie... mi się nosidło sprawdziło przy ząbkowaniu jak młoda była nieodkladalna, mogłam coś w tym czasie posprzątać, zjeść itd.. podeśle Wam listę jak usiądę do kompa, czyli pewnie jakoś wieczorkiem :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wzrost bety o prawie 200% :) w pon 144 a dzisiaj 407 :)
    A progesteron 49 ng/ml

Zaczynam się cieszyć :D

Shass zgadzam się, dlatego jeszcze tego tematu nie zgłębiam. Co nie zmienia faktu że jestem zieloniutka :)
    Ależ ci zazdroszczę progesteronu. Mi tak skacze ze dzisia rano znowu spadek na cos ponad 19. Ten progesteron mnie bardzo martwi. Ale moja ginekolog powiedziała ze nic sie nie dzieje.

Byłam godzinę temu na becie kolejnej wiec i progesteron powtórzyłam zeby mieć obraz jak to w ciagu dnia wyglada bo cycki dzisiaj flaki w ogóle nie bola

• valetta94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wytłumaczenie! Shass może to i wcześnie, ale przecież wszystko będzie dobrze u każdej z nas i szczęśliwie donosimy do kwietnia, myślmy pozytywnie i przyciągajmy do siebie dobre momenty! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 18:07

Vilte89 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • siamyrka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie również w pierwszej ciąży z Synkiem odrzucilo od mięsa

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, napisałam taki post i go wcielo :(

Ja przy pierwszym też szalalam z wyprawka. Teraz już wiem co się na pewno nie przyda ;)
    Ale myśleć o tym będę dopiero za parę miesięcy.
    Co do nosidla, to tak jak dziewczyny pisały - tylko dla dzieci siedzących. My mieliśmy Tule. Mega i polecam. A do tego czasu nosiłam w chuscie.

A mam inne pytanie:
    Boli Was podbrzusze? Albo kłuje?
    Mnie poprzednia ciążę całe dziewięć miesięcy bolał brzuch. Wg zaleceń brałam nospe, magnez i potas. I lekarka jedynie za każdym razem uspakajala, że jest ok i widocznie taka moja natura, że boli.
    Urodziłam po terminie przez wywołanie.
    Teraz od dnia spodziewanej miesiączki też mnie boli. A dziś tak wstrętnie kłuje na wysokości łona... Napisałam do mojej gin, odp żeby brać nospe 3xdziennie.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Shass Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko lekko bolą piersi. I troche mnie mdli na mysl o czymś slodkim. Ale brzuch mnie nie boli ;)

• Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka odziwo nie. W poprzesnich 2 ciazach bolalo okrutnie a odziwo tym razem nie :D

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka mnie boli podbrzusze :( zwłaszcza popołudniu, wieczorami

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni miałam delikatne mdłości w ciągu dnia ale dzisiaj rano to już ewidentnie poczułam co to znaczą poranne mdłości, nie zdążyłam dokończyć mycia zębów tak mnie zemdliło i chwilę spędziłam w łazience... potem na szczęście było już dobrze.
    Porobiłam już wszystkie badania jakie miałam na liście, łącznie z cytologią. Pani mnie uprzedziłam że może wystąpić lekkie plamienie po tym, ale liczę że nie będzie bo się będę stresować. Teraz tylko muszę czekać na wyniki a kolejne USG za tydzień w czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 18:19

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka mnie tylko wczoraj bolało, trochę się tego wystraszylam. A dzisiaj spokoj

f1d9680377.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle do 12 tygodnia i człowiek będzie spokojniejszy ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Shass Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Byle do 12 tygodnia i człowiek będzie spokojniejszy ;)
    Dokładnie :)
    Ile czasu staralyscie sie o dziecko?

• Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodze z zalozenia ze serduszko ktore za chwil zacznie bic naszym dzieciom, bedzie bilo kilkadziesiąt lat. A skoro my, nasi rodzice czy dziadkowie żyją czy żyli lat 60 czy 80 to i serce moich dzieci tak dlugo bedzie bilo. Wiec dla mnie kluczowym momentem jeT zobaczenie serduszka. Zwlaszcza ze w 4 ciazach ktore poronilam sie nie pojawilo a w 2 ktore donosilam jak bic zaczęlo tak i bije. Wiec ja jestem optymistycznie nastawiona. Poza tym mam przeczucie ze bedzie ok :)

valetta94, siamyrka, Vilte89 lubią tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sierpniu minąlby rok :) A Ty?

f1d9680377.png
  • Peppa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shass wrote:
    Dokładnie :)
    Ile czasu staralyscie sie o dziecko?

Ja o pierwsze 3 lata, drugie 2 cykle a obecne jest... miłą niespodzianką ;)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Shass Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mezem staralismy sie 4 lata i tak jak pisalam w tym 5 poronien... Takze rozumiecie moj strach..

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja wychodze z zalozenia ze serduszko ktore za chwil zacznie bic naszym dzieciom, bedzie bilo kilkadziesiąt lat. A skoro my, nasi rodzice czy dziadkowie żyją czy żyli lat 60 czy 80 to i serce moich dzieci tak dlugo bedzie bilo. Wiec dla mnie kluczowym momentem jeT zobaczenie serduszka. Zwlaszcza ze w 4 ciazach ktore poronilam sie nie pojawilo a w 2 ktore donosilam jak bic zaczęlo tak i bije. Wiec ja jestem optymistycznie nastawiona. Poza tym mam przeczucie ze bedzie ok :)

Peppa tak to napisałaś, że aż się wzruszyłam... Pięknie słowa o serduszku!

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shass rozumiem Twój strach i mocno wierzę, że tym razem wszystko się uda! Mnie też czasami boli podbrzusze, ale bardziej jak na okres, czasem zakłuje jajnik.
    B_002 fajnie, że masz już badania za sobą i z głowy.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ