X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Boze Daffi Lolka - wspolczuje tych tesciowych... jak one swoje dzieci wychowaly..

A mnie szlag trafia, jak nie urok to sraczka.
    Teraz mi sie pol piersi czerwonej zrobilo, nie wiem czy nie stan zapalny... poobkladalam serem bialym, mama ma przyniesc kapuste, wzielam pol apapu...
    Ehhh
    Jutro kontrola z ta zoltaczka... boze ile jeszcze dam rade w tej ciazy i po ciazy zniesc..

Sorry za marudzenie

Bubek dolacze sie do Twojego marudzienia :)
    przyloz kapuche ja wczoraj cala noc w staniku trzymalam i pomogla dzis juz jest miekka i nie ma kulek

a co do marudzenia to w nocy cisnie e 150/100 ....odrazu mialam wszystkie objawy zawalu glowa mnie bola zle sie oddycha itp........w kat rzuce ten cisnieniemierz nic juz nie mierze bo sie wykoncze....pol nocy przez to nie spala tylko myslalam .....

na kontorli u pediatry sie okazalo ze Franus to hipotrofik z objawami wczesniactwa :( miesiac jeszcze mial siedziec w brzuchu...ma jakies zle reakcje ciagle tylko spi .....mam go co 2 godziny budzic na karmienie a jak nie bedzie chcial to podawac strzykawka na spaniu

Basiu twoja kruszynka tez mala powiedzi mi w ktory dzien po porodzie osiagnela porodowa wage?
    Franek dzies jest 10 dzien po porodzie i jeszcze nie ma 3000g lekarka mowi ze gloduje bo juz dawno powinien osiagnac......
    Wiewiorka a Twoj Szymus tez z 36 tygodnia jak przybiera?

Bubek lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek, ale marudź sobie ile wlezie. W ogóle to nasze Mamy rzadko coś piszą, więc tym bardziej zaglądaj i pisz co słychać.
    Ja dziś wstałam lewą nogą i zloszcze się na wszystkich i na wszystko, ale o co to nie wiem...😕

Bubek lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i oto nasz cud

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dae439d4680e.jpg

estrella, MamaAga85, espoir, Kiwona, DorotaAnna, AniaKJ, martusiawp, ago91, Sansivieria, Lolka30, xKlaudiax, Daffi, Kasiulka90, Bubek, Lili90, Tunia76, Martusiazabka, Fasolka77, orzeszki lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wody płyną, już nie można 😂
    ale mozesz sutki masowac :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant śliczny 😍❤️ niech rośnie szybciutko

f1d9680377.png

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    ale mozesz sutki masowac :)
    Mnie już cholera od tego masowania bolą, a gdzie tu karmienie :/

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant cudowny ❤️ zdrówka dla Franusia 😊

Dorota faktycznie późno ten obchod... Ciekawe co Ci zaproponują. Ja pamiętam, że położne były mega mile, chyba tylko jedna mnie wkurzyła bo się czepiała że moja mała w nocy placze zamiast spać...

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia zabka gratulacje! Witamy Maksyma 😍 uroczy chłopak i dowcipnis do tego 😉

Misia, to elegancko że ktg ok. Ja też się boję, że w razie czego zbyt długo będą zwlekali z cc, ale już decyzja podjęta i będziemy próbowali.

Syb poodkurzal, zaraz się zbiera do fryzjera, ja wyszorowalam łazienkę, robię pranie,potem obiad ale najpierw odpoczynek, bo ledwo zipie już 😅

Martusiazabka, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant Franuś jest śliczny❤❤❤❤ mam nadzieje,że mimo hipotrofii da sobie radę-co tam mam nadzieje...-ON PO PROSTU DA RADĘ!!!zacznie przybierać aż miło i urośnie chłop jak dąb❤❤❤❤❤❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wspolczuje stresow ale zoltaczka przejdzie a piersi jak szybko zareagowalas to na pewno sie wycisza!

A jak starsza corka zareagowala na siostrzyczke?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, no cudny ten Franus 😍 Mam nadzieję, że chłopinka zacznie przybierać, tucz go, tucz 😊 Martwi mnie to Twoje ciśnienie, nawet bardzo. Ale nie poradzę nic, bo się na tym nie znam. Ja mma całe życie książkowe 120/80, nawet w ciąży.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa wieczory z rzędu masowalam sutki z pomocą olejku że słodkich migdałów. No tak mnie bolą całe brodawki, że masakra. Też tak macie/mialyscie? Zastanawiam się, czy masować konsekwentnie dalej, czy odpuścić.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dwa wieczory z rzędu masowalam sutki z pomocą olejku że słodkich migdałów. No tak mnie bolą całe brodawki, że masakra. Też tak macie/mialyscie? Zastanawiam się, czy masować konsekwentnie dalej, czy odpuścić.
    Też mnie bolą :( ale masuje dalej

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też mnie bolą :( ale masuje dalej
    Boję się, że się posram z bólu przy karmieniu, skoro tak mnie już bolą.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant jaki śliczny Franuś😍😍😍.

Bubek sama się zastanawiam jakim cudem mój mąż taki fajny przy niej się wychował 😉.

Ja nie masuje nic bo mąż dwa dni w pracy teraz będzie prawie non stop, więc nie mogę rodzić 😂. Najgorzej że jakaś straszna chcica na niego mnie dopadła 😆.

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Boję się, że się posram z bólu przy karmieniu, skoro tak mnie już bolą.
    Dokładnie to samo sobie pomyślałam :( wiedziałam że karmienie boli ale teraz zaczynam sobie uświadamiać jak bardzo :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Z om termin mam na 1 maja z kolei. No ale usg pierwszego trymestru wskazala na tydzien wczesniej.
    O to jak ja, z miesiączki też wychodzi u mnie 1.05, z usg tylko 23.04 hehe :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Stressant jaki śliczny Franuś😍😍😍.

Bubek sama się zastanawiam jakim cudem mój mąż taki fajny przy niej się wychował 😉.

Ja nie masuje nic bo mąż dwa dni w pracy teraz będzie prawie non stop, więc nie mogę rodzić 😂. Najgorzej że jakaś straszna chcica na niego mnie dopadła 😆.
    Zazdroszczę, u mnie libido na minusowym poziomie. Ale zmuszam się dla prostaglandyny :) na szczęście jak już zaczniemy to ochota przychodzi, ale ze względu na zmiany w środku pozostała mi już tylko jedna pozycja w której mnie nie boli. Też odczuwać ie bol podczas seksu?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lili a 2 mu ropieja czy jedno. Jak jedno to kanalik łzowy zatkany przeważnie. Ja wyleczylam moim mlekiem i solą fizjologiczna. Jak Oba ropieja to juz trzeba antybiotyk podobno.
    Pęcherzyki sprawdź koniecznie! To na pewno nie to ale mojej bratowej synek 8 lat temu miał takie pęcherzyki i się okazało że gromkowca przyniósł ze szpitala. Musieli wrócić na leczenie. Nic poważnego na dłuższą metę się nie działo. Leczenie szybko zadziałało ale faktycznie takie skórne zmiany i mnie niepokoją od razu po tym zdarzeniu.
    Najpierw ropiało delikatnie lewe oczko, a teraz lewe podleczone a z prawgo leje się niesamowicie ropa. Ta lekarka do ktorej trafilismy dzisiaj to porażka. Przepisał krople na ktorych na ulotce jest napisane zeby nie stosować u noworodków. Te pecherzyki stwierdziła, że widzi pierwszy raz cos takiego i kazala isc z tym do dermatologa. Chyba pojedziemy na ip dla dzieci do szpitala, moze tam ktos nam pomoże.
    A i jeszcze nie kazała mi wybudzac malego w nocy na jedzenie, ale jakos mam moeszane uczucia do tego podejscia, wydaje mi się że on jest za maly zeby nie wybudzac.

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki o gbs dodatni 🤨 która też ma i pocieszy ? Jak to u Was wygląda że szpitalem kiedy trzeba jechać ?

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 2781 2782 2783 2784 2785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ