Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Karmelka, Kochana, obliczałam wg tych norm, bo takie też WHO podaje i faktycznie mały o 30% za dużo przybrał...I też myślę, że może to być z przeżarcia, te kolki... On je około 100 ml co 3 godziny. Spróbowałam wczoraj dawać mu po 80 ml, to jadł do 2 h i ostatecznie sfutrował więcej
nie wiem więc jak to zrobić, żeby mniej jadł.
A może dawaj mu po te 90 i spróbuj smoczkiem? -
kto jeszcze nie kupil podpasek albo podkladow porodowych odrazadzam marki bella.....te duze sa sztuczne i sie kleja do ciala.....w szpitalu mi dawali takie super bawelniane nie wiem jaka marka bo to chyba do szpitala specjalnie robione.....i wlasnie polozne moiwly ze te bella dodoupy bo sie cala zapocisz w nic bo sztuczne
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Dziewczyny po cc -czy w szpitalu nosiłyście tylko koszule?
Mam spakowane 2 koszule plus dwie piżamki ze spodenkami ale obawiam się,że nie będę mogła ich założyć po cc... -
nick nieaktualnyespoir wrote:Karmelllka90 nie ma też co robić z dzieci roboty
każdy tyje inaczej... jeden przytyje 30, inny 50. a jak dziecko jest na piersi to też powinno jeść na żądanie...
tylko, że to właśnie zależy od położnych... ja wiem, że one są po to by pomóc, ale też czasem trzeba się kierować swoją intuicją, bo nie raz już tu wyszło, że nie zawsze zdanie położnych "pomaga"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 16:42
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 ja Ci powiem tak szczerze, że jestem w szoku, że Ty mając koło siebie tyle osób do pomocy (pediatra, położna, doradca - w szpitalu, potem w domu) masz tak zmasakrowane piersi... i absolutnie nie pisze tego złośliwie...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
MamaAga85 wrote:Dziewczyny po cc -czy w szpitalu nosiłyście tylko koszule?
Mam spakowane 2 koszule plus dwie piżamki ze spodenkami ale obawiam się,że nie będę mogła ich założyć po cc...
Myslicie zeby wazyc mala codziennie?
Kazali wypozyczyc ta wage i patrzec czy przybiera... po tym wyniku bolirubiny dzisiejszej to wrecz wciskam w nia jedzenie. Nerwy tez nie pomagaja na cycle czerwona -
Jestem na IP skurcze na poziomie 100 co 10 min, zbada zaraz szyjkę i zobaczymy co dalej...
espoir, mysla.nieskalana, Kasiulka90, MamaAga85, xKlaudiax, martusiawp, Lolka30, estrella, Karmelllka90, Reniiata, malutka_mycha, ago91, Natalia-tosia, Kiwona, Fasolka77, Nistera, Misiabella, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bubek ciężko powiedzieć, bo jak widzisz są różne "szkoły".
ja mieszkam w UK i tutaj jest inaczej, bo nie ważą dziecka przed wypisem ze szpitala, bo są zdania, że dziecko zawsze na początku spada z wagi. na następny dzień po wypisie przychodzi położna z wagą i potem tak wraca jeszcze kilka razy co 2-3 dni i jeśli dziecko je, waga rośnie i dziecko sika, to jest ok. ale! mówią, żeby pierś dawać na żądanie i ja tak robiłam zawsze. jak dziecko głodne to ssało efektywnie, a jak nie, to ciumkalo, żeby się przytulić.
musisz sama zdecydować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:33
Mama36 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧