Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
martusiawp wrote:Jak nigdy na nic się tutaj nie zalilam, tak dzisiaj już musze.
mam wkurwa takiego konkretnego.
Byłam sama na sali. Ale w nocy przyjeli dziewczyne. Laska tak głośno mówi przez telefon, tucze się wszystkim czym popadnie, potrafiła pustą butelkę zgnieść nad ranem - robiąc ogromny hałas.
Strzela drzwiami do WC, nawet mydła nie potrafi cicho pobrać, tylko naciska z całej siły na ten pobierak.
W nocy to nawet położna zwróciła jej uwagę że jest cisza nocna.
I ciągle budzi mi Alusie...
Fasolka77 wrote:Dostaliśmy od znajomych pampersy pure....masakra....przeciekaja i kleja sie do pupy....jakie Wy macie o nich zdanie? -
Bubek, Szonka, Daffi, mysla.nieskalana, Fasolka77, MamaAga85, Mama36, czekoladowa201, Misiabella, malutka_mycha, xKlaudiax, Kiwona, Tunia76, Wiewióreczka, DorotaAnna, espoir, Reniiata, Syska2202, Kasiulka90, B_002, Martusiazabka, Tysia89, Anete lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:ja dzisiaj jeszcze trochę zapasów zrobiłam i posmażyłam 30 kiełbasek i zamroziłam, jutro ogarnę mielone i schabowe, niech będą w razie wu, bo to różnie bywa.
Espoir weź nam tez nagotuj i wyślij kurieremespoir, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Mysla_nieskalana i Kasiulka GRATULACJE PRZEOGROMNE❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ ZDRÓWKA DLA WAS I WSPANIAŁOŚCI🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Fasolka pięknie Ci laktacja ruszyła🙂
co do zastrzyku-ja mam.antyzakrzepowe i mogę w brzuch albo w udo(ja robie w udo)
Karmelove ale przyspieszyłaś😉 co ma być to będzie -powodzenia Kochana
Tym,które czekają na postęp porodu życzę maxymalnego przyśpieszenia akcji i utulenia Maluszka🥰🥰🥰🥰🥰
Apropo kryzysów- ja mam ten związany z brakiem mleka...ciągle mam wyrzuty sumienia, że Maly je butelkę a cycek jetz tylko smokiem...
Laktatora nie kupiłam bo ręcznym spróbowała mi ściągać położna i nie schodzi a jak schodzi to po 30 min mam 5ml max...Cycki puste...Dopiero jak po cakym dniu Maly byl przystawiony to coś tam zjadl a dziś 1godizne i 45 min siedzieliśmy przy cycku i tak krzyczal po ze wjechala butla bo byl glodny...a tam z cycka po scisnieciu nic a nic czyli tylko ssal...😥😥😥😥😥
Kolejna kontrola położnej dzis za nami i Maly przybral tylko 20g od wypisu...Mamy Go budzić i dawać sztuczne min.70ml co 3.5h.
Dodatkowo oko Mu się brzydkie zrobiło.
Ja nadal mało krwawie tzn.nic praktycznie od 3 doby,macica się nie obkurcza praktycznie-mozliwe ze czyszczenie przede mną...
Opuchlizna praktycznie mi zeszla juz a nogę mialam jak balon ale tylko jedną...
10 kg na minusie czyli jeszcze 12 zostało ale brzuch mam gigant jakbym nadal w jakims 7 miesiacu byla...dziś do męża mówiłam,że raczej się w strój kąpielowy nie wystoje w tym roku😅😂😂😂😂😂😂😂
Na spacery mamy póki co nie wychodzić przynajmniej do czasu terminu przez hipoglikemie i ciągle ryzyko wzrostu zoltaczki...Sama nie wiem co o tym myśleć...
Ile prawidlowo dziecko powinno przybrac na dobe?????
Stresant współczuję stresow... dziwna sprawa z tym cyckiem...co polozna na to???
W sprawie wagi to powinno co dzień isc ok 18-20 g w góręFasolka77
-
angella908 wrote:Martusia to super nie ma jak w domu
Dziewczyny macie jakiś maści na poparzona pupkę, już nie mam siłmały ma tak czerwony tyłek aż się rany robią, a przemywam mu tylko woda przegotowana i używam maści sudocrem i bepanthen i nic nie pomaga 😕
Angella moze zielony linomag? Albo zmien pieluszkiFasolka77
-
AniaKJ wrote:Ja brałam enoksaparyne i w szpitalu robili w ramie, Tunis też pisała że w ramie. A w domu w brzuch robiłysmy
Oooo dzięki!! Tez robimy w.brzuch bo nie da rady K. W ramie a po tych kluciach szpitalnych mam sine ramie.... to super, ze można w brzuchFasolka77
-
Dzięki za odp.co do przybierania na wadze Malutków.
Ja mam w wypisie bo właśnie znalazłam,że 20g na dobę.
Czy po cesarce to normalne,że bolą jakby flaki od środka po jedzeniu?
U mnie jeszcze nadal problem z siku po cewnikowaniu.Dziwna to też sprawa bo pierwszy dzień po robiłam normalnie siku a potem się zaczęło -nie dość, że mi się nie chciało a jak już wogóle to kropelka i stop i resztę pod prysznicem dopiero...tylko po całej nocy jestem w stanie normalnie siku zrobic ale tez nic mnie nie piecze...
-
nick nieaktualnyFasola masz dziecko aniołek tfu, tfu..
Co do odparzania myśmy mieli x x erowne przy rowku po jednej i drugiej stronie to Polozna od razu powiedziała że to uczulenie na pieluszki. Faktycznie żadne maści nie działały. Po zmianie pieluch przeszło od razuFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karola jak cie widze to mam ochote M nakopac do d..py ..takie 2 laseczki a ten palant sie nie interesuje ehhh....
Angela zmien pieluchy.....ja mialam dady i ok mialm pampersy i ok mam 160 szt. Bella happy i moge do kosza wywal ic ....maly po 15 min. Cale cialo gdzie przylega pielucha czyli dupka siusiak pod pepkiem no wszedzie caly w kropki....jeszcze nie widzialam tak silnej reakcji alergicznej......
Z cyckiem dalej walcze odciagam przystawiam pije ziola ...moge powiedziedz ze 5 ml wiecej sciagam niz 2dni temu i po 3godz. Jest ciut pelniejszy.....za drugi chce w kosmos wystrzelic tak pelny chyba z tych specyfikow na laktacje.....dzis pierwszy raz jak dawalam z chorego ...to ze zdrowego samo sie puscilo i byla przemoczona bluzkamusze wierzyc ze to rozkulam podobno karmienie jest w glowie.....dzis nawet maz probowal chorego ciagnac i stwierdzil ze to ciezka robota dla dziecka udoic cos
Fasolka u nas polozne nie chodza do domu....we wtorek bede dzwonic do poradni laktacyjnej..Fasolka77 lubi tę wiadomość