X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Jak nigdy na nic się tutaj nie zalilam, tak dzisiaj już musze.
    mam wkurwa takiego konkretnego.
    Byłam sama na sali. Ale w nocy przyjeli dziewczyne. Laska tak głośno mówi przez telefon, tucze się wszystkim czym popadnie, potrafiła pustą butelkę zgnieść nad ranem - robiąc ogromny hałas.
    Strzela drzwiami do WC, nawet mydła nie potrafi cicho pobrać, tylko naciska z całej siły na ten pobierak.
    W nocy to nawet położna zwróciła jej uwagę że jest cisza nocna.
    I ciągle budzi mi Alusie...
    Jak mnie tacy ludzie wkurwiaja. Ja zawsze sie staram na paluszkach. Powiedzialabym jej conieco...
    Fasolka77 wrote:
    Dostaliśmy od znajomych pampersy pure....masakra....przeciekaja i kleja sie do pupy....jakie Wy macie o nich zdanie?
    A ja jestem zadowolona

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z moim pączkiem świętujemy w domku, nie przyjmujemy gości 😁

6a328e4ab6d7998bmed.jpg

Bubek, Szonka, Daffi, mysla.nieskalana, Fasolka77, MamaAga85, Mama36, czekoladowa201, Misiabella, malutka_mycha, xKlaudiax, Kiwona, Tunia76, Wiewióreczka, DorotaAnna, espoir, Reniiata, Syska2202, Kasiulka90, B_002, Martusiazabka, Tysia89, Anete lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Idziemy do domu 😀😀😀😀

Szczęśliwej drogi :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja dzisiaj jeszcze trochę zapasów zrobiłam i posmażyłam 30 kiełbasek i zamroziłam, jutro ogarnę mielone i schabowe, niech będą w razie wu, bo to różnie bywa.

Espoir weź nam tez nagotuj i wyślij kurierem ;)

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Estrella jutro stawiasz się do szpitala?

Tak, jutro mam się stawić do szpitala i już wyjdę z Olga 🙂 we wtorek maja zdecydować czy rodzimy sn czy cc w środę. No chyba że samo coś się zadzieje.

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Mysla_nieskalana i Kasiulka GRATULACJE PRZEOGROMNE❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ ZDRÓWKA DLA WAS I WSPANIAŁOŚCI🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Fasolka pięknie Ci laktacja ruszyła🙂
    co do zastrzyku-ja mam.antyzakrzepowe i mogę w brzuch albo w udo(ja robie w udo)

Karmelove ale przyspieszyłaś😉 co ma być to będzie -powodzenia Kochana

Tym,które czekają na postęp porodu życzę maxymalnego przyśpieszenia akcji i utulenia Maluszka🥰🥰🥰🥰🥰

Apropo kryzysów- ja mam ten związany z brakiem mleka...ciągle mam wyrzuty sumienia, że Maly je butelkę a cycek jetz tylko smokiem...
    Laktatora nie kupiłam bo ręcznym spróbowała mi ściągać położna i nie schodzi a jak schodzi to po 30 min mam 5ml max...Cycki puste...Dopiero jak po cakym dniu Maly byl przystawiony to coś tam zjadl a dziś 1godizne i 45 min siedzieliśmy przy cycku i tak krzyczal po ze wjechala butla bo byl glodny...a tam z cycka po scisnieciu nic a nic czyli tylko ssal...😥😥😥😥😥
    Kolejna kontrola położnej dzis za nami i Maly przybral tylko 20g od wypisu...Mamy Go budzić i dawać sztuczne min.70ml co 3.5h.
    Dodatkowo oko Mu się brzydkie zrobiło.
    Ja nadal mało krwawie tzn.nic praktycznie od 3 doby,macica się nie obkurcza praktycznie-mozliwe ze czyszczenie przede mną...
    Opuchlizna praktycznie mi zeszla juz a nogę mialam jak balon ale tylko jedną...
    10 kg na minusie czyli jeszcze 12 zostało ale brzuch mam gigant jakbym nadal w jakims 7 miesiacu byla...dziś do męża mówiłam,że raczej się w strój kąpielowy nie wystoje w tym roku😅😂😂😂😂😂😂😂
    Na spacery mamy póki co nie wychodzić przynajmniej do czasu terminu przez hipoglikemie i ciągle ryzyko wzrostu zoltaczki...Sama nie wiem co o tym myśleć...
    Ile prawidlowo dziecko powinno przybrac na dobe?????

Stresant współczuję stresow... dziwna sprawa z tym cyckiem...co polozna na to???
    W sprawie wagi to powinno co dzień isc ok 18-20 g w górę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Martusia to super nie ma jak w domu ;)

Dziewczyny macie jakiś maści na poparzona pupkę, już nie mam sił :( mały ma tak czerwony tyłek aż się rany robią, a przemywam mu tylko woda przegotowana i używam maści sudocrem i bepanthen i nic nie pomaga 😕

Angella moze zielony linomag? Albo zmien pieluszki

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A jak cycki bola to nie ściągac??
    tylko do uczucua ulgi, nie do końca

Fasolka77, Bubek, B_002 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    26-31g na dobę.

Oooo mi wczoraj położna mówiła, ze 18-20 g hmmmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czuję, że są twarde i troszkę bolą to dostawiam małą żeby trochę opróżniła, nie korzystam z laktatora. Czy dobrze robię, nie wiem 😊

Fasolka77, espoir, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Ja brałam enoksaparyne i w szpitalu robili w ramie, Tunis też pisała że w ramie. A w domu w brzuch robiłysmy

Oooo dzięki!! Tez robimy w.brzuch bo nie da rady K. W ramie a po tych kluciach szpitalnych mam sine ramie.... to super, ze można w brzuch

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    My dziś z moim pączkiem świętujemy w domku, nie przyjmujemy gości 😁

Eeee Karola!!!! Mamusia na wypasie :) tak trzymaj!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Tak, jutro mam się stawić do szpitala i już wyjdę z Olga 🙂 we wtorek maja zdecydować czy rodzimy sn czy cc w środę. No chyba że samo coś się zadzieje.

Super, obyscie szybko wróciły do domku :)

estrella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    tylko do uczucua ulgi, nie do końca

Dzięki Szonka!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp.co do przybierania na wadze Malutków.
    Ja mam w wypisie bo właśnie znalazłam,że 20g na dobę.

Czy po cesarce to normalne,że bolą jakby flaki od środka po jedzeniu?
    U mnie jeszcze nadal problem z siku po cewnikowaniu.Dziwna to też sprawa bo pierwszy dzień po robiłam normalnie siku a potem się zaczęło -nie dość, że mi się nie chciało a jak już wogóle to kropelka i stop i resztę pod prysznicem dopiero...tylko po całej nocy jestem w stanie normalnie siku zrobic ale tez nic mnie nie piecze...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ❤❤❤❤❤ Ślicznotko🥰🥰🥰🥰🥰 nie mogę się napatrzeć na Ciebie 🥰🥰🥰🥰🥰

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola masz dziecko aniołek tfu, tfu..

Co do odparzania myśmy mieli x x erowne przy rowku po jednej i drugiej stronie to Polozna od razu powiedziała że to uczulenie na pieluszki. Faktycznie żadne maści nie działały. Po zmianie pieluch przeszło od razu

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak cie widze to mam ochote M nakopac do d..py ..takie 2 laseczki a ten palant sie nie interesuje ehhh....

Angela zmien pieluchy.....ja mialam dady i ok mialm pampersy i ok mam 160 szt. Bella happy i moge do kosza wywal ic ....maly po 15 min. Cale cialo gdzie przylega pielucha czyli dupka siusiak pod pepkiem no wszedzie caly w kropki....jeszcze nie widzialam tak silnej reakcji alergicznej......

Z cyckiem dalej walcze odciagam przystawiam pije ziola ...moge powiedziedz ze 5 ml wiecej sciagam niz 2dni temu i po 3godz. Jest ciut pelniejszy.....za drugi chce w kosmos wystrzelic tak pelny chyba z tych specyfikow na laktacje.....dzis pierwszy raz jak dawalam z chorego ...to ze zdrowego samo sie puscilo i byla przemoczona bluzka :) musze wierzyc ze to rozkulam podobno karmienie jest w glowie.....dzis nawet maz probowal chorego ciagnac i stwierdzil ze to ciezka robota dla dziecka udoic cos ;)

Fasolka u nas polozne nie chodza do domu....we wtorek bede dzwonic do poradni laktacyjnej..

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostawalam przeciw zakrzepowe w ramie w szpitalu przez 6 dni ale w domu nie kazali...dlaczego wy bierzecie tez w domu.....

Cisnienie 140/93 chyba mnie tak mama wkurwia ;)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, no przecież się interesuje, tata na medal 😉

Od środy dziś dostałam wiadomość „wesołych świąt, jak się ma Marcelina?” .. brak słów 😊

stresant lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ