Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Jak nigdy na nic się tutaj nie zalilam, tak dzisiaj już musze.
    mam wkurwa takiego konkretnego.
    Byłam sama na sali. Ale w nocy przyjeli dziewczyne. Laska tak głośno mówi przez telefon, tucze się wszystkim czym popadnie, potrafiła pustą butelkę zgnieść nad ranem - robiąc ogromny hałas.
    Strzela drzwiami do WC, nawet mydła nie potrafi cicho pobrać, tylko naciska z całej siły na ten pobierak.
    W nocy to nawet położna zwróciła jej uwagę że jest cisza nocna.
    I ciągle budzi mi Alusie...
    Jak mnie tacy ludzie wkurwiaja. Ja zawsze sie staram na paluszkach. Powiedzialabym jej conieco...
    Fasolka77 wrote:
    Dostaliśmy od znajomych pampersy pure....masakra....przeciekaja i kleja sie do pupy....jakie Wy macie o nich zdanie?
    A ja jestem zadowolona

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z moim pączkiem świętujemy w domku, nie przyjmujemy gości 😁

6a328e4ab6d7998bmed.jpg

Bubek, Szonka, Daffi, mysla.nieskalana, Fasolka77, MamaAga85, nick nieaktualny, czekoladowa201, Misiabella, malutka_mycha, nick nieaktualny, Kiwona, Tunia76, Wiewióreczka, DorotaAnna, espoir, Reniiata, Syska2202, Kasiulka90, B_002, Martusiazabka, Tysia89, Anete lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Idziemy do domu 😀😀😀😀

Szczęśliwej drogi :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja dzisiaj jeszcze trochę zapasów zrobiłam i posmażyłam 30 kiełbasek i zamroziłam, jutro ogarnę mielone i schabowe, niech będą w razie wu, bo to różnie bywa.

Espoir weź nam tez nagotuj i wyślij kurierem ;)

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Estrella jutro stawiasz się do szpitala?

Tak, jutro mam się stawić do szpitala i już wyjdę z Olga 🙂 we wtorek maja zdecydować czy rodzimy sn czy cc w środę. No chyba że samo coś się zadzieje.

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Mysla_nieskalana i Kasiulka GRATULACJE PRZEOGROMNE❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ ZDRÓWKA DLA WAS I WSPANIAŁOŚCI🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Fasolka pięknie Ci laktacja ruszyła🙂
    co do zastrzyku-ja mam.antyzakrzepowe i mogę w brzuch albo w udo(ja robie w udo)

Karmelove ale przyspieszyłaś😉 co ma być to będzie -powodzenia Kochana

Tym,które czekają na postęp porodu życzę maxymalnego przyśpieszenia akcji i utulenia Maluszka🥰🥰🥰🥰🥰

Apropo kryzysów- ja mam ten związany z brakiem mleka...ciągle mam wyrzuty sumienia, że Maly je butelkę a cycek jetz tylko smokiem...
    Laktatora nie kupiłam bo ręcznym spróbowała mi ściągać położna i nie schodzi a jak schodzi to po 30 min mam 5ml max...Cycki puste...Dopiero jak po cakym dniu Maly byl przystawiony to coś tam zjadl a dziś 1godizne i 45 min siedzieliśmy przy cycku i tak krzyczal po ze wjechala butla bo byl glodny...a tam z cycka po scisnieciu nic a nic czyli tylko ssal...😥😥😥😥😥
    Kolejna kontrola położnej dzis za nami i Maly przybral tylko 20g od wypisu...Mamy Go budzić i dawać sztuczne min.70ml co 3.5h.
    Dodatkowo oko Mu się brzydkie zrobiło.
    Ja nadal mało krwawie tzn.nic praktycznie od 3 doby,macica się nie obkurcza praktycznie-mozliwe ze czyszczenie przede mną...
    Opuchlizna praktycznie mi zeszla juz a nogę mialam jak balon ale tylko jedną...
    10 kg na minusie czyli jeszcze 12 zostało ale brzuch mam gigant jakbym nadal w jakims 7 miesiacu byla...dziś do męża mówiłam,że raczej się w strój kąpielowy nie wystoje w tym roku😅😂😂😂😂😂😂😂
    Na spacery mamy póki co nie wychodzić przynajmniej do czasu terminu przez hipoglikemie i ciągle ryzyko wzrostu zoltaczki...Sama nie wiem co o tym myśleć...
    Ile prawidlowo dziecko powinno przybrac na dobe?????

Stresant współczuję stresow... dziwna sprawa z tym cyckiem...co polozna na to???
    W sprawie wagi to powinno co dzień isc ok 18-20 g w górę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Martusia to super nie ma jak w domu ;)

Dziewczyny macie jakiś maści na poparzona pupkę, już nie mam sił :( mały ma tak czerwony tyłek aż się rany robią, a przemywam mu tylko woda przegotowana i używam maści sudocrem i bepanthen i nic nie pomaga 😕

Angella moze zielony linomag? Albo zmien pieluszki

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A jak cycki bola to nie ściągac??
    tylko do uczucua ulgi, nie do końca

Fasolka77, Bubek, B_002 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    26-31g na dobę.

Oooo mi wczoraj położna mówiła, ze 18-20 g hmmmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czuję, że są twarde i troszkę bolą to dostawiam małą żeby trochę opróżniła, nie korzystam z laktatora. Czy dobrze robię, nie wiem 😊

Fasolka77, espoir, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Ja brałam enoksaparyne i w szpitalu robili w ramie, Tunis też pisała że w ramie. A w domu w brzuch robiłysmy

Oooo dzięki!! Tez robimy w.brzuch bo nie da rady K. W ramie a po tych kluciach szpitalnych mam sine ramie.... to super, ze można w brzuch

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    My dziś z moim pączkiem świętujemy w domku, nie przyjmujemy gości 😁

Eeee Karola!!!! Mamusia na wypasie :) tak trzymaj!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Tak, jutro mam się stawić do szpitala i już wyjdę z Olga 🙂 we wtorek maja zdecydować czy rodzimy sn czy cc w środę. No chyba że samo coś się zadzieje.

Super, obyscie szybko wróciły do domku :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    tylko do uczucua ulgi, nie do końca

Dzięki Szonka!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp.co do przybierania na wadze Malutków.
    Ja mam w wypisie bo właśnie znalazłam,że 20g na dobę.

Czy po cesarce to normalne,że bolą jakby flaki od środka po jedzeniu?
    U mnie jeszcze nadal problem z siku po cewnikowaniu.Dziwna to też sprawa bo pierwszy dzień po robiłam normalnie siku a potem się zaczęło -nie dość, że mi się nie chciało a jak już wogóle to kropelka i stop i resztę pod prysznicem dopiero...tylko po całej nocy jestem w stanie normalnie siku zrobic ale tez nic mnie nie piecze...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ❤❤❤❤❤ Ślicznotko🥰🥰🥰🥰🥰 nie mogę się napatrzeć na Ciebie 🥰🥰🥰🥰🥰

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola masz dziecko aniołek tfu, tfu..

Co do odparzania myśmy mieli x x erowne przy rowku po jednej i drugiej stronie to Polozna od razu powiedziała że to uczulenie na pieluszki. Faktycznie żadne maści nie działały. Po zmianie pieluch przeszło od razu

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak cie widze to mam ochote M nakopac do d..py ..takie 2 laseczki a ten palant sie nie interesuje ehhh....

Angela zmien pieluchy.....ja mialam dady i ok mialm pampersy i ok mam 160 szt. Bella happy i moge do kosza wywal ic ....maly po 15 min. Cale cialo gdzie przylega pielucha czyli dupka siusiak pod pepkiem no wszedzie caly w kropki....jeszcze nie widzialam tak silnej reakcji alergicznej......

Z cyckiem dalej walcze odciagam przystawiam pije ziola ...moge powiedziedz ze 5 ml wiecej sciagam niz 2dni temu i po 3godz. Jest ciut pelniejszy.....za drugi chce w kosmos wystrzelic tak pelny chyba z tych specyfikow na laktacje.....dzis pierwszy raz jak dawalam z chorego ...to ze zdrowego samo sie puscilo i byla przemoczona bluzka :) musze wierzyc ze to rozkulam podobno karmienie jest w glowie.....dzis nawet maz probowal chorego ciagnac i stwierdzil ze to ciezka robota dla dziecka udoic cos ;)

Fasolka u nas polozne nie chodza do domu....we wtorek bede dzwonic do poradni laktacyjnej..

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostawalam przeciw zakrzepowe w ramie w szpitalu przez 6 dni ale w domu nie kazali...dlaczego wy bierzecie tez w domu.....

Cisnienie 140/93 chyba mnie tak mama wkurwia ;)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, no przecież się interesuje, tata na medal 😉

Od środy dziś dostałam wiadomość „wesołych świąt, jak się ma Marcelina?” .. brak słów 😊

stresant lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ