X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu oka, myślą nieskalana i orzeszek gratuluję.
    Rodzącym życzę szybkiej akcji, a raczej szybkiego zapomnienia o przebiegu porodu, oby szczęśliwie:)
    My w domku od wczoraj uczymy się siebie we czwórkę. Jestem zmęczona strasznie, ale szczęśliwa gdy mam dwójkę dzieci w domu.

mysla.nieskalana, espoir, martusiawp, Kasiulka90, MamaAga85 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama aga u mnie w chorym cycu po 20 min. 5 ml. Odciagniete....tak walcze juz od 2dni.... dzis odciaglam 10ml nie poddaje sie musi cos ruszyc....ale jak czytam ze dziewczyny 60 ml odciagaja to wyc sie chce ja to bym do 30 ml chciala dojsc....

• angella908 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licimsg tez stosuje , teraz przejdę na dade pieluszki to może się coś zmieni, teściowa mi beczy żeby isc do lekarza, tylko pozostaje dziś pogotowie a jak dadzą receptę na robiona maść to i tak jej pewnie do wtorku nie dostane wiec chyba poczekam i pójdę już do swojego lekarza

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to dobrze że jest jakiś progres, pomalutku i może się wyrówna. A Ty widząc teraz jakikolwiek efekt będziesz bardziej zrelaksowana i to też pomoże :)

MamaAga faktycznie trochę Wam się nazbierało trudności, ale to nie jest nic z czym byś sobie nie dała rady :)

Ja nawet nie wiem kiedy mi ten dzień zleciał. Kroplowka jeszcze leci więc mam dłużej niż 6 godz. Skurcze były znosne, jak leżałam to bardzo bolały ale leżałam tylko pod ktg. I już myślałam że wracam z powrotem na patologie ale podczas badania pociekly mi wody i już muszę zostać. Jest minimalny postęp bo rano szyjka była odgieta a teraz pomalutku się centralizuje. Ale dalej długa i rozwarcie na palec. Położna nie potrafiła określić ile będziemy czekać, kroplowka spływa wolniej i skurcze są rzadsze więc jak się skończy to może być lipa ze skurczami. Ale najważniejsze że mnie nie odesla. I mam pokój z wanną, jedyny na oddziale :)
    Ale dwie nieprzespane noce dały mi się we znaki, na ktg pomiędzy skurczami odplywalam. Sama nie wiem czy zasypialam czy traciłam przytomność, dziwne uczucie. Mąż pojechał po coś do jedzenia, mam się wzmocnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 17:16

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha trzymamy kciuki odpoczywaj ile mozesz i nabieraj sil......dobrze ze cie juz zostawia ...no i ta wanna ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla_nieskalana co tam u Was?
    Jak się czujecie?

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    O 12 podłączaja kolejną oksytocyne. Znowu na 6 godzin :( znowu czeka mnie 6 godzin bólu który nic nie wnosi :(
    Jak tam? Lekarz coś mówił co w przypadku gdy ta druga kroplowka nie zadziała?

f1d9680377.png

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka Staram sie dawac mu cyca co trzy godziny ale nie z zegarkiem w ręku....dzis rano odciagnelam bo szlismy na śniadanko do rodziny.. przed wyjściem possal cyca i krotki pierwszy spacerek zaliczony. U rodzinki dostal butle 30 ml odciagnietego mleczka i potem cyca....wizyta trwała dwie godzinki, Miś byl grzeczny ;) i spal dalej a my razem z nim ;)
    Aniołek :) Oby tak zostało :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove urodzila juz moze???

Malutka mycha to może jak juz wody leca to sie jakos rozkreci?? Oby!!

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Nie jestem w stanie Was nadrobić... ale już do Was wracam! Ciężkie były te dwa dni, z laktacja dobrze nam poszło. Chociaż czułam ze nie ma mleka to dostawialam małego i dostawialam i ruszyło z kopyta :) dostałam nawału a do tego miałam tak poranione sutki, że z bólu płakałam i mówiłam że więcej małego nie przystawię do piersi. Mąż martwił się, że to depresja poporodowa :D nakładki uratowały nam życie. Sutki się goja, maly pięknie pije z cycka, powoli jakoś to wszystko ogarniamy :)

Czy ktoś urodził kto nie jest w grupie na Facebooku? Bo fb starałam się ogarniać na bieżąco :)

estrella, malutka_mycha, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dzięki za odp.co do przybierania na wadze Malutków.
    Ja mam w wypisie bo właśnie znalazłam,że 20g na dobę.

Czy po cesarce to normalne,że bolą jakby flaki od środka po jedzeniu?
    U mnie jeszcze nadal problem z siku po cewnikowaniu.Dziwna to też sprawa bo pierwszy dzień po robiłam normalnie siku a potem się zaczęło -nie dość, że mi się nie chciało a jak już wogóle to kropelka i stop i resztę pod prysznicem dopiero...tylko po całej nocy jestem w stanie normalnie siku zrobic ale tez nic mnie nie piecze...

a daj spokój... Aga mnie tak jelita bąblują, że szok... ja mam jeszcze zaordynowane żelazo bo straciłam dużo krwi także z wypróżnieniem mam kłopot... siku ok.. ale ja kazalam szybko zdjąć cewnik....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karola jak cie widze to mam ochote M nakopac do d..py ..takie 2 laseczki a ten palant sie nie interesuje ehhh....

Angela zmien pieluchy.....ja mialam dady i ok mialm pampersy i ok mam 160 szt. Bella happy i moge do kosza wywal ic ....maly po 15 min. Cale cialo gdzie przylega pielucha czyli dupka siusiak pod pepkiem no wszedzie caly w kropki....jeszcze nie widzialam tak silnej reakcji alergicznej......

Z cyckiem dalej walcze odciagam przystawiam pije ziola ...moge powiedziedz ze 5 ml wiecej sciagam niz 2dni temu i po 3godz. Jest ciut pelniejszy.....za drugi chce w kosmos wystrzelic tak pelny chyba z tych specyfikow na laktacje.....dzis pierwszy raz jak dawalam z chorego ...to ze zdrowego samo sie puscilo i byla przemoczona bluzka :) musze wierzyc ze to rozkulam podobno karmienie jest w glowie.....dzis nawet maz probowal chorego ciagnac i stwierdzil ze to ciezka robota dla dziecka udoic cos ;)

Fasolka u nas polozne nie chodza do domu....we wtorek bede dzwonic do poradni laktacyjnej..

Stresant karma wraca- to tak a propos M. Karoli.. dajmy mu już spokój, niech turla dropsa palant!

laktację na pewno rozbujasz! Trzeba walczyć ale trzymam kciuki!!! :)

Laski wy wierzycie w takie zabobony i macie czerwone wstążeczki przy wózku etc?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Stresant, no przecież się interesuje, tata na medal 😉

Od środy dziś dostałam wiadomość „wesołych świąt, jak się ma Marcelina?” .. brak słów 😊

i co odpisałaś?????

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant karma wraca- to tak a propos M. Karoli.. dajmy mu już spokój, niech turla dropsa palant!

Z corka nie mialam nie przywiazywalam do takich pierdół uwagi. Teraz tez bym nie miala ale robiac zakupy z lullalove dostalam dwie kokardki.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha trzymamy kciuki!!!! odpoczywaj ile możesz, relaksuj się w wannie i do dzieła!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Z corka nie mialam nie przywiazywalam do takich pierdół uwagi. Teraz tez bym nie miala ale robiac zakupy z lullalove dostalam dwie kokardki.

no rodzinka dziś zdziwiona... też dostałam tą kokardkę ale nie wiem.. nie zamierzam przelewać żadnych jajek za łóżeczkiem... hmmmm

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie kupujecie bluzki do karmienia?

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Ja nie mam nie wierze w takie rzeczy

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo właśnie... ile Wam idzie dziennie pieluszek... bo nasz takie małe kupki wali ale dość często.. i zapas miesięczny chyba w 2 tygodnie wyczerpiemy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam kokardke z Lullalove ale nie sądzę, abym ja przyczepila do wózka ;)
    My wróciliśmy po całym dniu u tesciow, wyskoczylismy nad jeziorko posiedzieć, ale było zimno od wody i szybko wróciliśmy. Zaprosili nas też na jutro na obiad, chyba skorzystamy a kurczaka naszykuje chłopakom na wtorek czy coś. Czeka nas przepakowanje walizek pod kątem cc i obgadanie strategii działania na czas pobytu w szpitalu.
    Jakieś rady, co na planowana cc sobie naszykowac?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 2915 2916 2917 2918 2919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ