Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu oka, myślą nieskalana i orzeszek gratuluję.
Rodzącym życzę szybkiej akcji, a raczej szybkiego zapomnienia o przebiegu porodu, oby szczęśliwie:)
My w domku od wczoraj uczymy się siebie we czwórkę. Jestem zmęczona strasznie, ale szczęśliwa gdy mam dwójkę dzieci w domu.mysla.nieskalana, espoir, martusiawp, Kasiulka90, MamaAga85 lubią tę wiadomość
-
Licimsg tez stosuje , teraz przejdę na dade pieluszki to może się coś zmieni, teściowa mi beczy żeby isc do lekarza, tylko pozostaje dziś pogotowie a jak dadzą receptę na robiona maść to i tak jej pewnie do wtorku nie dostane wiec chyba poczekam i pójdę już do swojego lekarza
-
Stresant to dobrze że jest jakiś progres, pomalutku i może się wyrówna. A Ty widząc teraz jakikolwiek efekt będziesz bardziej zrelaksowana i to też pomoże
MamaAga faktycznie trochę Wam się nazbierało trudności, ale to nie jest nic z czym byś sobie nie dała rady
Ja nawet nie wiem kiedy mi ten dzień zleciał. Kroplowka jeszcze leci więc mam dłużej niż 6 godz. Skurcze były znosne, jak leżałam to bardzo bolały ale leżałam tylko pod ktg. I już myślałam że wracam z powrotem na patologie ale podczas badania pociekly mi wody i już muszę zostać. Jest minimalny postęp bo rano szyjka była odgieta a teraz pomalutku się centralizuje. Ale dalej długa i rozwarcie na palec. Położna nie potrafiła określić ile będziemy czekać, kroplowka spływa wolniej i skurcze są rzadsze więc jak się skończy to może być lipa ze skurczami. Ale najważniejsze że mnie nie odesla. I mam pokój z wanną, jedyny na oddziale
Ale dwie nieprzespane noce dały mi się we znaki, na ktg pomiędzy skurczami odplywalam. Sama nie wiem czy zasypialam czy traciłam przytomność, dziwne uczucie. Mąż pojechał po coś do jedzenia, mam się wzmocnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 17:16
-
Fasolka77 wrote:Karmellka Staram sie dawac mu cyca co trzy godziny ale nie z zegarkiem w ręku....dzis rano odciagnelam bo szlismy na śniadanko do rodziny.. przed wyjściem possal cyca i krotki pierwszy spacerek zaliczony. U rodzinki dostal butle 30 ml odciagnietego mleczka i potem cyca....wizyta trwała dwie godzinki, Miś byl grzeczny
i spal dalej a my razem z nim
Oby tak zostało
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Nie jestem w stanie Was nadrobić... ale już do Was wracam! Ciężkie były te dwa dni, z laktacja dobrze nam poszło. Chociaż czułam ze nie ma mleka to dostawialam małego i dostawialam i ruszyło z kopytadostałam nawału a do tego miałam tak poranione sutki, że z bólu płakałam i mówiłam że więcej małego nie przystawię do piersi. Mąż martwił się, że to depresja poporodowa
nakładki uratowały nam życie. Sutki się goja, maly pięknie pije z cycka, powoli jakoś to wszystko ogarniamy
Czy ktoś urodził kto nie jest w grupie na Facebooku? Bo fb starałam się ogarniać na bieżącoestrella, malutka_mycha, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MamaAga85 wrote:Dzięki za odp.co do przybierania na wadze Malutków.
Ja mam w wypisie bo właśnie znalazłam,że 20g na dobę.
Czy po cesarce to normalne,że bolą jakby flaki od środka po jedzeniu?
U mnie jeszcze nadal problem z siku po cewnikowaniu.Dziwna to też sprawa bo pierwszy dzień po robiłam normalnie siku a potem się zaczęło -nie dość, że mi się nie chciało a jak już wogóle to kropelka i stop i resztę pod prysznicem dopiero...tylko po całej nocy jestem w stanie normalnie siku zrobic ale tez nic mnie nie piecze...
a daj spokój... Aga mnie tak jelita bąblują, że szok... ja mam jeszcze zaordynowane żelazo bo straciłam dużo krwi także z wypróżnieniem mam kłopot... siku ok.. ale ja kazalam szybko zdjąć cewnik....Fasolka77
-
stresant wrote:Karola jak cie widze to mam ochote M nakopac do d..py ..takie 2 laseczki a ten palant sie nie interesuje ehhh....
Angela zmien pieluchy.....ja mialam dady i ok mialm pampersy i ok mam 160 szt. Bella happy i moge do kosza wywal ic ....maly po 15 min. Cale cialo gdzie przylega pielucha czyli dupka siusiak pod pepkiem no wszedzie caly w kropki....jeszcze nie widzialam tak silnej reakcji alergicznej......
Z cyckiem dalej walcze odciagam przystawiam pije ziola ...moge powiedziedz ze 5 ml wiecej sciagam niz 2dni temu i po 3godz. Jest ciut pelniejszy.....za drugi chce w kosmos wystrzelic tak pelny chyba z tych specyfikow na laktacje.....dzis pierwszy raz jak dawalam z chorego ...to ze zdrowego samo sie puscilo i byla przemoczona bluzkamusze wierzyc ze to rozkulam podobno karmienie jest w glowie.....dzis nawet maz probowal chorego ciagnac i stwierdzil ze to ciezka robota dla dziecka udoic cos
Fasolka u nas polozne nie chodza do domu....we wtorek bede dzwonic do poradni laktacyjnej..
Stresant karma wraca- to tak a propos M. Karoli.. dajmy mu już spokój, niech turla dropsa palant!
laktację na pewno rozbujasz! Trzeba walczyć ale trzymam kciuki!!!
Laski wy wierzycie w takie zabobony i macie czerwone wstążeczki przy wózku etc?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Stresant karma wraca- to tak a propos M. Karoli.. dajmy mu już spokój, niech turla dropsa palant!
Laski wy wierzycie w takie zabobony i macie czerwone wstążeczki przy wózku etc? -
Daffi wrote:Z corka nie mialam nie przywiazywalam do takich pierdół uwagi. Teraz tez bym nie miala ale robiac zakupy z lullalove dostalam dwie kokardki.
no rodzinka dziś zdziwiona... też dostałam tą kokardkę ale nie wiem.. nie zamierzam przelewać żadnych jajek za łóżeczkiem... hmmmmKiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Stresant karma wraca- to tak a propos M. Karoli.. dajmy mu już spokój, niech turla dropsa palant!
Laski wy wierzycie w takie zabobony i macie czerwone wstążeczki przy wózku etc?
Ja nie mam nie wierze w takie rzeczyFasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja też dostałam kokardke z Lullalove ale nie sądzę, abym ja przyczepila do wózka
My wróciliśmy po całym dniu u tesciow, wyskoczylismy nad jeziorko posiedzieć, ale było zimno od wody i szybko wróciliśmy. Zaprosili nas też na jutro na obiad, chyba skorzystamy a kurczaka naszykuje chłopakom na wtorek czy coś. Czeka nas przepakowanje walizek pod kątem cc i obgadanie strategii działania na czas pobytu w szpitalu.
Jakieś rady, co na planowana cc sobie naszykowac?