X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Zbierałam się żeby Wam odpisać co z tą wodą do picia i albo Smyk sie budził albo ogarnialam dom...
    Ja podaję zaledwie od 2 dni i od razu pojawiła się inna kupa i nie ma płaczu przy jej robieniu(odpukać!).Podaję póki co raz dziennie,wlewam ok.50ml i ile wypije to wypije (póki co raz 20 i raz 30ml).Od razu po wodzie 2 lub 3 kupy idą😉

Misio na mnie właśnie przysypia a kawa w drugim pokoju na stoliku została😑😑😂😂

Fuck...Budzę się w nocy głodna...czas do diabetologa się umówić...

No właśnie Jak Twoje cukry?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja bym sie raczej sklaniala do tego ze tam juz nie ma mleka i dlatego sie denerwuje...ja tez tak mam.........
    daje wtedy drugi cycek zeby sie dziecko najadlo........

ja dokonale wiem kiedy mi go wypije calego to czuc....zaczyna mnie szczypac brodawka i piers ...i nie ma sie co oszukiwac ze tam mleka jest.....

wczoraj sprobowalam go jeszcze przylozyc zza plecow...i troche jeszcze z niej wyciagnal

zawsze zaczynam karmienie od tej mniejszej piersi
    U mnie się zdarza że Zosia się denerwuje, a ja jeszcze czuję że mleko jest i jak ścinę brodawkę to leci.
    U każdego dziecka pewnie inaczej, trzeba próbować różne sposoby żeby się dowiedzieć o co mu chodzi.
    Nam nie wychodzi karmienie w tej pozycji zza pleców (spod pachy), za każdym razem mała się denerwuje.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Może to głupie pytanie ale co tam.
    Czy segregujecie ubranka Maluchów tak jak Nasze dorosłych do prania? biale /kolory/itd.
    Ja tak robię jak z Naszymi dorosłymi czyli jasne/ciemne/czerwone i jakies inne kolory pośrednie i tym sposobem mam potem malutko ciuszków np czerwonych i pranie ich czeka i czeka...

Ja segreguje tylko na „białe/jasne” i „cała reszta” xd bo właśnie inaczej wychodziło bardzo malutko ciuchów a trochę szkoda mi włączać pralki wtedy

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula a po co ściągasz? Kurde może ja powinnam po karmieniu uruchomić laktator, żeby pobudzić te cycki?
    Robię powolutku małe zapasy w razie czego. Na przykład jak będę musiała gdzieś wyjść albo przestać karmić na jakiś czas.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka mi juz w szpitalu powtarzali, ze po kp dziecku nie musi sie odbic. Ja mala po prostu przytulałam w pozycji siedzącej lekko odchylonej. Czasem sie odbilo czasem nie.
    Pola tez ma bardso gęsta krew ale nikt o wodzie nic nje wspominal.

Teraz gdy karmie pod górkę to tak jak u Basi, mala sama odbija nawet w trakcie, po czym dalej sobie dojada ;)

Basia mamy ta sama mate :) Mala bardzo ją lubi.
    W pralce wypralam mate i zabawki. Tzn maye piore doac czesto bo Pola jak sie emocjonuje to z tej radość i do zwierzątek czesto jek sie ulewa 😉
    Wg mnie 3 tyg maluch ma jeszcze czas na matę edukacyjna (zapomnialam kto pytal ;) )
    A piankowa mamy z firmy Skip Hop żółto- szarą. Póki co fajna do treningów na brzuszku.

Dziewczyny to jest taka pozycja?

https://www.google.com/search?q=karmienie+na+lezaco+pod+górkę&client=ms-android-motorola-rev2&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiwo83yxpDiAhUtxosKHTXsCKIQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=681&bih=280#imgrc=mWTfej3l80uJsM

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, zamówiłam i ja z allegro, może się przyda 😊

Daj pls linka :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

https://www.google.com/search?q=karmienie+na+lezaco+pod+górkę&client=ms-android-motorola-rev2&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiwo83yxpDiAhUtxosKHTXsCKIQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=681&bih=280#imgrc=mWTfej3l80uJsM

Si 😊

Ja wykorzystuje duża poduche ciazowa i dodatkiwo robie sobie wsparcie dla reki aby główka małej mogła sie na niej swobodnie ułożyć

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja segreguje tylko na „białe/jasne” i „cała reszta” xd bo właśnie inaczej wychodziło bardzo malutko ciuchów a trochę szkoda mi włączać pralki wtedy

Robię dokładnie tak samo :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, jakiś za 10 zł z allegro z pestek wiśni.

https://allegro.pl/oferta/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-i-bol-dla-dzieci-6025163880

Fasolka, ja mleka już nie ściągam. Po tej ostatniej akcji jak zobaczyłam kilka kropel w laktatorze, powiedziałam sobie że nie, bo tylko się nakręcam później że go nie mam. A dziś jak poszłam się umyć to mi aż kapało pod prysznicem. W ogóle mam chyba dupny ten laktator. Zresztą póki co też nie mam potrzeby, zapasów nie robię, a jak gdzieś będę miała wyjść to ściągnę na bieżąco.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No właśnie Jak Twoje cukry?
    Szczerze...ciągle zapominam mierzyć...jem jak jem...na czczo są powyżej 100 ampo posiłku ani razu nie zmierzyłam od czasu szpitala...
    p.s.najchętniej jadłabym czekoladę z orzechami całymi dniami🐷🤣🤣🤣
    Mam nadzieję, że Mycho zasnął na dłużej niz kilka minut bo dopijam kolejną kawę i idę się w końcu umyć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:03

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ale dlaczego dziecko wymiotuje? bo nie zostało odbite wcześniej czy po prostu za dużo zjadło? chyba źle karmię młodego :( nie wiem... K. mówi że powinnam trzymać główkę wyżej a nóżki niżej a nie na prosto bo mu się cofa treść żołądkowa jeszcze te cycki takie flakowate mi się zrobiły ..kurwa o co tu chodzi??
    Niekoniecznie nizej nozki.. Sa kobiety ktore karmia na lezaco a wtedy dziecko lezy na plasko. Przejedzone dziecko moze wymiotowac a nawet będzie bo zjada za duzo..

My po wizycie u pediatry.. Maly wazy 4600g przybral w tydzien 280g. Przy pediatrze ssal wzorowo. Ale zbadala mu te zuchwe co tak przeskakuje i mowi ze ma taka troche wiotka a my mamy genetycznie klopot z wiotkoscia stawow.. Ja mam wiotki staw biodrowy i barkowy brat barkowy a julka skokowy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Może to głupie pytanie ale co tam.
    Czy segregujecie ubranka Maluchów tak jak Nasze dorosłych do prania? biale /kolory/itd.
    Ja tak robię jak z Naszymi dorosłymi czyli jasne/ciemne/czerwone i jakies inne kolory pośrednie i tym sposobem mam potem malutko ciuszków np czerwonych i pranie ich czeka i czeka...
    ja tak robie, ale ze nie ma za duzo ciemnych to mam tylko jej pranie biale i kolorowe :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, jakiś za 10 zł z allegro z pestek wiśni.

https://allegro.pl/oferta/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-i-bol-dla-dzieci-6025163880

Fasolka, ja mleka już nie ściągam. Po tej ostatniej akcji jak zobaczyłam kilka kropel w laktatorze, powiedziałam sobie że nie, bo tylko się nakręcam później że go nie mam. A dziś jak poszłam się umyć to mi aż kapało pod prysznicem. W ogóle mam chyba dupny ten laktator. Zresztą póki co też nie mam potrzeby, zapasów nie robię, a jak gdzieś będę miała wyjść to ściągnę na bieżąco.

Ja ściągnęłam 30 ml z obu ....od rana młody wisi na cycu.... ściągnęłam jak zasnął...przed chwilą się obudził, dostał ściągniete mleczko z butelki i wisi na cycu... Na tym mniejszym się denerwował bo pewnie nic nie bylo.... ściągałam pół godziny temu....wisi na drugim. Zaczynam się martwić, że kończy mi się pokarm :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Szczerze...ciągle zapominam mierzyć...jem jak jem...na czczo są powyżej 100 ampo posiłku ani razu nie zmierzyłam od czasu szpitala...
    p.s.najchętniej jadłabym czekoladę z orzechami całymi dniami🐷🤣🤣🤣
    Mam nadzieję, że Mycho zasnął na dłużej niz kilka minut bo dopijam kolejną kawę i idę się w końcu umyć..

Mnie się skończyły baterie w glukometrze :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pytam dlaczego kurier zawsze przychodzi jak akurat mała sie przyssie do piersi???🤔🤔🤔

B_002, nick nieaktualny, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Tak :)
    https://www.karmiuszka.pl/blog/karmiuszka-blog/zalety-pozycji-naturalnej-odchylonej

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja sie pytam dlaczego kurier zawsze przychodzi jak akurat mała sie przyssie do piersi???🤔🤔🤔
    ja sie pytam dlaczego kurier zostawia awizo jak siedze na dupie w domu rano ? !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:53

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzialyscie takie cuda?
    https://www.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8

2 razy odwazylam sie sprobowac i zadzialalo ! :D mala byla chyba za bardzo zainteresowana tym co ja z nia wyrabiam i nie plakala :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.magicznyogrod.pl/rutwica_lekarska_ziele.html

Fasolka polecam rutkwice lekarska ....pije 2 szklanki dziennie i 2 szklanki femaltikera

rutwice kupuje w herbatkach
    https://www.drmax.cz/leros-baby-caj-pro-kojici-matky-n-s-20x1-5g

nie widzialam w pl w herbatach na laktacje wlasnie tej rutkwicy ...jest tylko koper anyz itp...to dobre dla dziecka ale nie koniecznie dla piersi :)

poszukaj wypij mi pomaga..i pomagala wlasnie pije :) bo maly spi i za chwile bedzie sie domagal

• Bubek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pouciekaly dziewczyny...
    jakos pusto

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 3149 3150 3151 3152 3153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ