X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Zbierałam się żeby Wam odpisać co z tą wodą do picia i albo Smyk sie budził albo ogarnialam dom...
    Ja podaję zaledwie od 2 dni i od razu pojawiła się inna kupa i nie ma płaczu przy jej robieniu(odpukać!).Podaję póki co raz dziennie,wlewam ok.50ml i ile wypije to wypije (póki co raz 20 i raz 30ml).Od razu po wodzie 2 lub 3 kupy idą😉

Misio na mnie właśnie przysypia a kawa w drugim pokoju na stoliku została😑😑😂😂

Fuck...Budzę się w nocy głodna...czas do diabetologa się umówić...

No właśnie Jak Twoje cukry?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja bym sie raczej sklaniala do tego ze tam juz nie ma mleka i dlatego sie denerwuje...ja tez tak mam.........
    daje wtedy drugi cycek zeby sie dziecko najadlo........

ja dokonale wiem kiedy mi go wypije calego to czuc....zaczyna mnie szczypac brodawka i piers ...i nie ma sie co oszukiwac ze tam mleka jest.....

wczoraj sprobowalam go jeszcze przylozyc zza plecow...i troche jeszcze z niej wyciagnal

zawsze zaczynam karmienie od tej mniejszej piersi
    U mnie się zdarza że Zosia się denerwuje, a ja jeszcze czuję że mleko jest i jak ścinę brodawkę to leci.
    U każdego dziecka pewnie inaczej, trzeba próbować różne sposoby żeby się dowiedzieć o co mu chodzi.
    Nam nie wychodzi karmienie w tej pozycji zza pleców (spod pachy), za każdym razem mała się denerwuje.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Może to głupie pytanie ale co tam.
    Czy segregujecie ubranka Maluchów tak jak Nasze dorosłych do prania? biale /kolory/itd.
    Ja tak robię jak z Naszymi dorosłymi czyli jasne/ciemne/czerwone i jakies inne kolory pośrednie i tym sposobem mam potem malutko ciuszków np czerwonych i pranie ich czeka i czeka...

Ja segreguje tylko na „białe/jasne” i „cała reszta” xd bo właśnie inaczej wychodziło bardzo malutko ciuchów a trochę szkoda mi włączać pralki wtedy

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula a po co ściągasz? Kurde może ja powinnam po karmieniu uruchomić laktator, żeby pobudzić te cycki?
    Robię powolutku małe zapasy w razie czego. Na przykład jak będę musiała gdzieś wyjść albo przestać karmić na jakiś czas.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka mi juz w szpitalu powtarzali, ze po kp dziecku nie musi sie odbic. Ja mala po prostu przytulałam w pozycji siedzącej lekko odchylonej. Czasem sie odbilo czasem nie.
    Pola tez ma bardso gęsta krew ale nikt o wodzie nic nje wspominal.

Teraz gdy karmie pod górkę to tak jak u Basi, mala sama odbija nawet w trakcie, po czym dalej sobie dojada ;)

Basia mamy ta sama mate :) Mala bardzo ją lubi.
    W pralce wypralam mate i zabawki. Tzn maye piore doac czesto bo Pola jak sie emocjonuje to z tej radość i do zwierzątek czesto jek sie ulewa 😉
    Wg mnie 3 tyg maluch ma jeszcze czas na matę edukacyjna (zapomnialam kto pytal ;) )
    A piankowa mamy z firmy Skip Hop żółto- szarą. Póki co fajna do treningów na brzuszku.

Dziewczyny to jest taka pozycja?

https://www.google.com/search?q=karmienie+na+lezaco+pod+górkę&client=ms-android-motorola-rev2&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiwo83yxpDiAhUtxosKHTXsCKIQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=681&bih=280#imgrc=mWTfej3l80uJsM

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, zamówiłam i ja z allegro, może się przyda 😊

Daj pls linka :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

https://www.google.com/search?q=karmienie+na+lezaco+pod+górkę&client=ms-android-motorola-rev2&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiwo83yxpDiAhUtxosKHTXsCKIQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=681&bih=280#imgrc=mWTfej3l80uJsM

Si 😊

Ja wykorzystuje duża poduche ciazowa i dodatkiwo robie sobie wsparcie dla reki aby główka małej mogła sie na niej swobodnie ułożyć

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja segreguje tylko na „białe/jasne” i „cała reszta” xd bo właśnie inaczej wychodziło bardzo malutko ciuchów a trochę szkoda mi włączać pralki wtedy

Robię dokładnie tak samo :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, jakiś za 10 zł z allegro z pestek wiśni.

https://allegro.pl/oferta/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-i-bol-dla-dzieci-6025163880

Fasolka, ja mleka już nie ściągam. Po tej ostatniej akcji jak zobaczyłam kilka kropel w laktatorze, powiedziałam sobie że nie, bo tylko się nakręcam później że go nie mam. A dziś jak poszłam się umyć to mi aż kapało pod prysznicem. W ogóle mam chyba dupny ten laktator. Zresztą póki co też nie mam potrzeby, zapasów nie robię, a jak gdzieś będę miała wyjść to ściągnę na bieżąco.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No właśnie Jak Twoje cukry?
    Szczerze...ciągle zapominam mierzyć...jem jak jem...na czczo są powyżej 100 ampo posiłku ani razu nie zmierzyłam od czasu szpitala...
    p.s.najchętniej jadłabym czekoladę z orzechami całymi dniami🐷🤣🤣🤣
    Mam nadzieję, że Mycho zasnął na dłużej niz kilka minut bo dopijam kolejną kawę i idę się w końcu umyć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:03

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ale dlaczego dziecko wymiotuje? bo nie zostało odbite wcześniej czy po prostu za dużo zjadło? chyba źle karmię młodego :( nie wiem... K. mówi że powinnam trzymać główkę wyżej a nóżki niżej a nie na prosto bo mu się cofa treść żołądkowa jeszcze te cycki takie flakowate mi się zrobiły ..kurwa o co tu chodzi??
    Niekoniecznie nizej nozki.. Sa kobiety ktore karmia na lezaco a wtedy dziecko lezy na plasko. Przejedzone dziecko moze wymiotowac a nawet będzie bo zjada za duzo..

My po wizycie u pediatry.. Maly wazy 4600g przybral w tydzien 280g. Przy pediatrze ssal wzorowo. Ale zbadala mu te zuchwe co tak przeskakuje i mowi ze ma taka troche wiotka a my mamy genetycznie klopot z wiotkoscia stawow.. Ja mam wiotki staw biodrowy i barkowy brat barkowy a julka skokowy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Może to głupie pytanie ale co tam.
    Czy segregujecie ubranka Maluchów tak jak Nasze dorosłych do prania? biale /kolory/itd.
    Ja tak robię jak z Naszymi dorosłymi czyli jasne/ciemne/czerwone i jakies inne kolory pośrednie i tym sposobem mam potem malutko ciuszków np czerwonych i pranie ich czeka i czeka...
    ja tak robie, ale ze nie ma za duzo ciemnych to mam tylko jej pranie biale i kolorowe :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, jakiś za 10 zł z allegro z pestek wiśni.

https://allegro.pl/oferta/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-i-bol-dla-dzieci-6025163880

Fasolka, ja mleka już nie ściągam. Po tej ostatniej akcji jak zobaczyłam kilka kropel w laktatorze, powiedziałam sobie że nie, bo tylko się nakręcam później że go nie mam. A dziś jak poszłam się umyć to mi aż kapało pod prysznicem. W ogóle mam chyba dupny ten laktator. Zresztą póki co też nie mam potrzeby, zapasów nie robię, a jak gdzieś będę miała wyjść to ściągnę na bieżąco.

Ja ściągnęłam 30 ml z obu ....od rana młody wisi na cycu.... ściągnęłam jak zasnął...przed chwilą się obudził, dostał ściągniete mleczko z butelki i wisi na cycu... Na tym mniejszym się denerwował bo pewnie nic nie bylo.... ściągałam pół godziny temu....wisi na drugim. Zaczynam się martwić, że kończy mi się pokarm :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Szczerze...ciągle zapominam mierzyć...jem jak jem...na czczo są powyżej 100 ampo posiłku ani razu nie zmierzyłam od czasu szpitala...
    p.s.najchętniej jadłabym czekoladę z orzechami całymi dniami🐷🤣🤣🤣
    Mam nadzieję, że Mycho zasnął na dłużej niz kilka minut bo dopijam kolejną kawę i idę się w końcu umyć..

Mnie się skończyły baterie w glukometrze :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pytam dlaczego kurier zawsze przychodzi jak akurat mała sie przyssie do piersi???🤔🤔🤔

B_002, Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Tak :)
    https://www.karmiuszka.pl/blog/karmiuszka-blog/zalety-pozycji-naturalnej-odchylonej

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja sie pytam dlaczego kurier zawsze przychodzi jak akurat mała sie przyssie do piersi???🤔🤔🤔
    ja sie pytam dlaczego kurier zostawia awizo jak siedze na dupie w domu rano ? !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:53

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzialyscie takie cuda?
    https://www.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8

2 razy odwazylam sie sprobowac i zadzialalo ! :D mala byla chyba za bardzo zainteresowana tym co ja z nia wyrabiam i nie plakala :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.magicznyogrod.pl/rutwica_lekarska_ziele.html

Fasolka polecam rutkwice lekarska ....pije 2 szklanki dziennie i 2 szklanki femaltikera

rutwice kupuje w herbatkach
    https://www.drmax.cz/leros-baby-caj-pro-kojici-matky-n-s-20x1-5g

nie widzialam w pl w herbatach na laktacje wlasnie tej rutkwicy ...jest tylko koper anyz itp...to dobre dla dziecka ale nie koniecznie dla piersi :)

poszukaj wypij mi pomaga..i pomagala wlasnie pije :) bo maly spi i za chwile bedzie sie domagal

• Bubek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pouciekaly dziewczyny...
    jakos pusto

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 3149 3150 3151 3152 3153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ