X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dałam mu rana to mniejszą pierś i się denerwował bo pewnie szybko się mleczko skończyło... To go podpisałam do drugiej i pewnie się przejadł... :(
    Mi się czasem zdarza że pod koniec karmienia Zosia się denerwuje i okazuje się że nie dlatego że mleko się kończy, wręcz przeciwnie, wkurza się że ona chce possać a mleko wciąż leci! Odkryłam to jak kiedyś już mnie szarpała za sutek i podmieniłam na smoczek, od razu się uspokoiła i zasnęła. Teraz czasem tak robię, nie zawsze o to jej chodzi ale często tak jest.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mi się czasem zdarza że pod koniec karmienia Zosia się denerwuje i okazuje się że nie dlatego że mleko się kończy, wręcz przeciwnie, wkurza się że ona chce possać a mleko wciąż leci! Odkryłam to jak kiedyś już mnie szarpała za sutek i podmieniłam na smoczek, od razu się uspokoiła i zasnęła. Teraz czasem tak robię, nie zawsze o to jej chodzi ale często tak jest.

Ooo dzięki Basia.. spróbuje!!

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie lubię jak Młody puszcza baki ;) wczoraj tak pierdnął że aż się sam wystraszył i ryk :) :) :)

B_002, Wiewióreczka, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia ma dziś 3 m-ce i waży 4900g 😊Wróciliśmy z ośrodka rehabilitacji.
    Fizjo przwcwiczyla mała na różne sposoby. Wszystko dobrze, mała super się rozwija, zadnych napięć. Póki co ładnie się uporała ze swoim wcześniactwem. Tak swietnie sobie radzila, a ja bylam taka dumna z mojego maleństwa <3

Bubek, estrella, Fasolka77, B_002, Mama36, Kiwona, Tysia89, Lili90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, no nie mam właśnie 😞 czy ten termoforek można dostać w aptece ?

Zamówiłam Marsupi, rozmiar s/m. Oby się jej to spodobało!

Fasolka77, B_002, Paula 90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - miałam na myśli że popija sobie rzadkim mlekiem to gęste z pierwszej piersi :-)

Ja w około 10 minut sciagam 100. Nie ściągam więcej bo boję się że przestymuluje cycki.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W sumie jaka jest różnica między ulewaniem a wymiotowaniem?
    Moja mała zwymiotowała raz, i zanim zwymiotowała robiła tak jak pies przed zwymiotowaniem. Czasem może ulec baaaardzo dużo ale to nie wymioty

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbierałam się żeby Wam odpisać co z tą wodą do picia i albo Smyk sie budził albo ogarnialam dom...
    Ja podaję zaledwie od 2 dni i od razu pojawiła się inna kupa i nie ma płaczu przy jej robieniu(odpukać!).Podaję póki co raz dziennie,wlewam ok.50ml i ile wypije to wypije (póki co raz 20 i raz 30ml).Od razu po wodzie 2 lub 3 kupy idą😉

Misio na mnie właśnie przysypia a kawa w drugim pokoju na stoliku została😑😑😂😂

Fuck...Budzę się w nocy głodna...czas do diabetologa się umówić...

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka a z jakiego powodu masz akupunkture?
    Zapisałam się jak miałam zatkane cycki. Chcę je naprawić przed drugim dzieckiem

• india Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka mi juz w szpitalu powtarzali, ze po kp dziecku nie musi sie odbic. Ja mala po prostu przytulałam w pozycji siedzącej lekko odchylonej. Czasem sie odbilo czasem nie.
    Pola tez ma bardso gęsta krew ale nikt o wodzie nic nje wspominal.

Teraz gdy karmie pod górkę to tak jak u Basi, mala sama odbija nawet w trakcie, po czym dalej sobie dojada ;)

Basia mamy ta sama mate :) Mala bardzo ją lubi.
    W pralce wypralam mate i zabawki. Tzn maye piore doac czesto bo Pola jak sie emocjonuje to z tej radość i do zwierzątek czesto jek sie ulewa 😉
    Wg mnie 3 tyg maluch ma jeszcze czas na matę edukacyjna (zapomnialam kto pytal ;) )
    A piankowa mamy z firmy Skip Hop żółto- szarą. Póki co fajna do treningów na brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 09:29

B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja kupiłam na allegro. Ale na pewno można dostać w aptece jakiegoś rodzaju kompres. Warto zapytać.
    A termoforek sobie kup bo przydaje się czasem dziecku przy bólach brzucha, rozluźnia mięśnie które dziecko odruchowo spina podczas bólu. U nas czasem pomagało.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, super, dzięki za porady co do maty :)
    A co do czasu kiedy mata może być używana to wydaje mi się że po pierwszym skoku rozwojowym można zacząć. Dziecko już zaczyna wtedy skupiać wzrok na czymś konkretnym i taka mata ma sens :)
    Moja lubi leżeć i wpatrywać się w poduszkę która jest granatowa i ma duże beżowe piórka, ewidentnie jest kontrastowa :)

india lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie pytanie ale co tam.
    Czy segregujecie ubranka Maluchów tak jak Nasze dorosłych do prania? biale /kolory/itd.
    Ja tak robię jak z Naszymi dorosłymi czyli jasne/ciemne/czerwone i jakies inne kolory pośrednie i tym sposobem mam potem malutko ciuszków np czerwonych i pranie ich czeka i czeka...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

przetestowałam ale niestety chodziło o drugiego cyca a nie o smoczek ...zaczęłam wyciskać z tego mniejszego i niestety mleczko już przestało lecieć kurde nie wiem o co chodzi co zrobić żeby zwiększyć produkcję w prawym cycku przystawiam młodego często no ale na razie nie ma efektu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Polcia ma dziś 3 m-ce i waży 4900g 😊Wróciliśmy z ośrodka rehabilitacji.
    Fizjo przwcwiczyla mała na różne sposoby. Wszystko dobrze, mała super się rozwija, zadnych napięć. Póki co ładnie się uporała ze swoim wcześniactwem. Tak swietnie sobie radzila, a ja bylam taka dumna z mojego maleństwa <3

Cudowne wiadomości India :) gratulacje dla Polci i buziaki <3

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Daj znać Karolina ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja kupiłam na allegro. Ale na pewno można dostać w aptece jakiegoś rodzaju kompres. Warto zapytać.
    A termoforek sobie kup bo przydaje się czasem dziecku przy bólach brzucha, rozluźnia mięśnie które dziecko odruchowo spina podczas bólu. U nas czasem pomagało.

Basia, zamówiłam i ja z allegro, może się przyda 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Basia - miałam na myśli że popija sobie rzadkim mlekiem to gęste z pierwszej piersi :-)

Ja w około 10 minut sciagam 100. Nie ściągam więcej bo boję się że przestymuluje cycki.

Paula a po co ściągasz? Kurde może ja powinnam po karmieniu uruchomić laktator, żeby pobudzić te cycki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    przetestowałam ale niestety chodziło o drugiego cyca a nie o smoczek ...zaczęłam wyciskać z tego mniejszego i niestety mleczko już przestało lecieć kurde nie wiem o co chodzi co zrobić żeby zwiększyć produkcję w prawym cycku przystawiam młodego często no ale na razie nie ma efektu

ja bym sie raczej sklaniala do tego ze tam juz nie ma mleka i dlatego sie denerwuje...ja tez tak mam.........
    daje wtedy drugi cycek zeby sie dziecko najadlo........

ja dokonale wiem kiedy mi go wypije calego to czuc....zaczyna mnie szczypac brodawka i piers ...i nie ma sie co oszukiwac ze tam mleka jest.....

wczoraj sprobowalam go jeszcze przylozyc zza plecow...i troche jeszcze z niej wyciagnal

zawsze zaczynam karmienie od tej mniejszej piersi

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Ja ściągam więcej, bo Zosia już więcej je. Ma 6 tygodni i wczoraj zjadła w nocy te 120ml i jeszcze tego samego cycka jej dałam z którego było ściągane (godzinę wcześniej), ciumkała jeszcze 10 minut, nie ulało jej się, nie zwróciła. Nawet kupy jakiejś wielkiej nie było, a więc dużo przyswaja.
    Na szczęście nie je tyle za każdym razem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3148 3149 3150 3151 3152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ