WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, dzięki! Więc biorę! Trzeba sobie radzić jak się ma nieodkładalne dziecko 😊

Ja wczoraj kupiłam Femaltiker, zawsze brałam karmelowy, wczoraj nie było więc kupiłam czekoladowy ale nie smakuje mi 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 08:02

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek ja mam tiny love 3w1 i kładę w nim młodą jak chce ją mieć na oku. On jest o tyle fajny, że rozkładany na płasko więc dziecko może leżeć od urodzenia. Ma wibracje, które mają dziecko uspokajac ale moją akurat denerwują 😜 później można podnieść oparcie i zrobić pierwsze krzesełko, ma też pałąk z zabawkami i melodyjkami. Więc myślę, że jak przyjdzie czas to będzie w nim spędzać czas i się bawić. Teraz tylko w nim spi 🙂

Bubek lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W sumie jaka jest różnica między ulewaniem a wymiotowaniem?
    Ulewanie to jak się odbije i pokarm się cofnie z przełyku.
    Wymioty są pod ciśnieniem, moja raz jak zwymiotowała to wszystko poszło na mnie a na nią nic, no i jest tego więcej.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota może faktycznie chodzi o wodę, chociaż ja jeszcze mojej daje swoje mleko więc też się nim może napić... Chyba że jej nie wystarcza.

A jaką matę zamawiasz?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Nie wiem czy dobrze myśle, ale na mój rozumek jak Sie uleje to jest tego niewiele, a wymiotów jest dużo dużo więcej. Mój mały tez raz zwymiotował- na gołą klatę małża :D

no mojego przed chwilą posadziłam na brzuszku na kolanku no to tak dosyć sporo tego poleciało z jakimś śluzem czy taką gęstą śliną coś takiego.... w ogóle mam problem z odbijaniem młodego nie potrafię tego robić :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Estrella Ty pisałaś o tym że mała się „zatkała” małżowi prawda? To właśnie dzisiaj oo karmieniu z godzinkę miałam podobna sytuacje- mały tak się nadymał myślałam że robi kupę a jemu wyleciało trochę piany i taki dziwny dźwięk wydawał. Serio jakby się zatkał i dlatego od razu pytam o tą wodę. I w ogóle kiedy ja podawać ?
    Mi położna też powiedziała z można podawać dziecku wodę lub rumianek na trawienie. Kilka mililitrów przed karmieniem. Woda przegotowana, a rumianek zaparzony rozrzedzony pół na pół z wodą.
    Mojej rumianek nie smakuje, ale wodę chętnie piła ze dwa razy.

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze właściwie nie wiem jaką szukam na razie :) na pewno zamawiam te takie piankowe puzzle to już mam wybrane

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - ciągle zapominam Ci odpisać.

Mi się udało pozbyć hemoroidów (a w każdym razie zmniejszyć prawie do zera).
    Moje wychodziły tylko podczas parcia i krwawiły.
    Zgodnie z zaleceniem lekarza brałam Hemorectal 1xdziennie, ale położna mi powiedziała, że muszę stosować 2 razy dziennie plus po wypróżnieniu dokładnie myć odbyt (i jeśli wyszły hemoroidy to je wcisnąć palcem lekko do środka i zacisnąć zwieracz).
    Próbowałam też maść procto-glyvenol, ale ona najlepiej działała na zaparcia :D Po użyciu po chwili miałam biegunkę.
    Brałam hemorectal 2xdziennie przez ponad dwa tygodnie (przez pierwsze dwa dni raz dziennie) i teraz mam nadal w razie zaparcia czy coś (gdyby wylazły) to sobie zrobie kurację przypominającą.

Tunia76 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no mojego przed chwilą posadziłam na brzuszku na kolanku no to tak dosyć sporo tego poleciało z jakimś śluzem czy taką gęstą śliną coś takiego.... w ogóle mam problem z odbijaniem młodego nie potrafię tego robić :(
    Myślę że się nauczycie odbijać. Moja Zosia też na początku wcale nie odbijała, ale jak już jest starsza to odbija za każdym razem.
    A przy pozycji karmienia że ona leży na brzuszku to samo jej się odbija w trakcie i po jedzeniu :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mi położna też powiedziała z można podawać dziecku wodę lub rumianek na trawienie. Kilka mililitrów przed karmieniem. Woda przegotowana, a rumianek zaparzony rozrzedzony pół na pół z wodą.
    Mojej rumianek nie smakuje, ale wodę chętnie piła ze dwa razy.

Moja pozwalała na herbatkę koperkowa też pół na pół z wodą.

martusiawp lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Ja po prostu trzymam małego brzuszkiem do siebie jak najbardziej pionowo żeby był. I czekam. I klepie go po dupce. I czekam xd i w końcu odbije. Czasem już naprawdę jak z 20 min nie odbije a zaśnie to go kładę na boku i obserwuje jak widzę ze robi takie dziwne miny to podnoszę- bo najprawdopodobniej chce mu się odbić. I mi ulał może z 2 razy

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No jeszcze właściwie nie wiem jaką szukam na razie :) na pewno zamawiam te takie piankowe puzzle to już mam wybrane

Jak wybierzesz to się pochwal bo ja niedługo też będę szukać. Dla Kingi miałam od znajomych ale wcale jej nie interesowała 🙂 teraz chce kupić jakąś fajniejsza 🙂

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te info o dopajaniu :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wymioty sa z cisnieniem.. Leci jak z pompy.. A ulewajki to takie cofnięcie pokarmu. Doroslemu nieraz jaknsie odbije tez wszystko podejdzie do gory.

ale dlaczego dziecko wymiotuje? bo nie zostało odbite wcześniej czy po prostu za dużo zjadło? chyba źle karmię młodego :( nie wiem... K. mówi że powinnam trzymać główkę wyżej a nóżki niżej a nie na prosto bo mu się cofa treść żołądkowa jeszcze te cycki takie flakowate mi się zrobiły ..kurwa o co tu chodzi??

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U nas odbijanie działa tylko jak jest całkowicie pionowo. Jak przerzucony przez ramię to odbije albo nie. A jak go przytulę do piersi i lekko pobujam albo przejdę parę kroków to odbija. Zawsze trzy beki są. Śmiejemy się, że ma trzy żołądki :D
    Próbowaliśmy też odbijać kładąc go na kolanach przodem do siebie na rękach ułożonych pod kątem 30-45stopni (coś jak pozycja w foteliku) i wtedy zawsze ulewał. Teraz wiemy, że ta pozycja uciska na brzuszek.
    Pokombinuj, może trzeba go poklepać po pleckach, może potrząchać pupką na boki? Tak jak pisałam - u nas działa bez ulewania tylko ułożenie niemal pionowo przytulonego do piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ale dlaczego dziecko wymiotuje? bo nie zostało odbite wcześniej czy po prostu za dużo zjadło? chyba źle karmię młodego :( nie wiem... K. mówi że powinnam trzymać główkę wyżej a nóżki niżej a nie na prosto bo mu się cofa treść żołądkowa jeszcze te cycki takie flakowate mi się zrobiły ..kurwa o co tu chodzi??
    Dobrze mąż mówi, główka musi być wyżej. Jak Tobie najlepiej się beka?
    Ulewa bo ma niedojrzały układ pokarmowy. Minie :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A jakie puzzle piankowe masz wybrane?
    Mi wczoraj przyszła zamówiona mata edukacyjna. Mam taką:
    "Tiny Love Świat Małej Księżniczki"

https://ceneo.pl/63766385?se=ESWO7KsJ_yXjlRJuFayFFR7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KCQjwn8_mBRCLARIsAKxi0GLDmTINBPLKgZfLeUMskANhAG36PidA8WL2pGXbElGbP_sdY1f15NQaArVuEALw_wcB

Chyba przez użyciem muszę ją wyprać? Jak czyścicie te maty? Pierzecie w pralce razem ze wszystkimi zabawkami zawieszkami czy tylko samą matę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 08:19

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka ale Ty nie karmisz mm, więc po co ta woda ? Położna mi mówiła, że jeśli będę cały czas KP, to do 6 miesiąca absolutnie niczym nie dopajać. Cycek to jedzenie i picie. Nic mu więcej nie potrzeba 😊

bo pediatra mi powiedział że młody jest za gęsty ..z morfologii tak wyczytał.. ja już nie wiem po prostu położna co innego pediatra co innego... sprzeczne informacje po prostu w internecie nawet można znaleźć a co jest tak naprawdę dobre?
    fajną mam położną ale wcześniej doradzała żeby odstawić na jeden dzień dziecko od cycka to wtedy szybciej żółtaczka zejdzie a jak poszłam do szpitala w środę i dzwoniłam do niej ile mamy mu mleka modyfikowanego podawać to przestrzegała przed tym... że jak dziecko będzie na butelce to może już do cycka nie wrócić no to kurwa co robić w końcu? Na szczęście młody chętnie wrócił do cycka zresztą tylko dwie butelki mu podał tata

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Usypia w tym bardzo szybko i ja mam wtedy wolne rece zeby cos zrobić, zjesc :)

Boli mnie cycek. Wczoraj juz czułam dyskomfort. Ale wiem od czego... Mam taki stanik, niby elastyczny i bez fiszbin, ale jednak wydawał sie za mały. I wczoraj go nosiłam a Igs usnął mi na cyckach i wtedy zaczęło boleć. Chyba coś docisnął.
    Właśnie ściągnęłam troche mleka i przykładam mrożonkę. Plus wczoraj rano wypiłam femaltiker. Poprzednim razem nawet wiecej mleka nie miałam. Wiec popełniłam wszystkie głupie błedy. Dzisiaj kupię kapustę. Będę śmierdzieć zgnilizną :D
    I to znowu lewy, ale tym razem tak jakby pod cyckiem boli.

Oj... Bardzo boli Paula?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jak tylko ulewa to się to zdarza i nie jest to nic złego, chociaż jak będzie miał głowę wyżej to może mu się w końcu zacznie odbijać bez ulewania.
    A jak wymiotuje to przeważnie z przejedzenia. U mnie się wymioty skończyły jak przestała się przejadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 08:24

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3146 3147 3148 3149 3150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ