WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A to jest na lewym ramieniu? Może po szczepieniu się Wam Zrobił bąbel?

Daffi co tam się u Was dzieje? Przez to karmienie podasz?
    Caly dzien placz i wsciekanie.. Na wieczor sie rozpogodzilo i po 17 ucieklysmy z Jula na spacer zeby nie zwariować.

Teraz np jestem po karmieniu ktore wygladalo super. On w nocy przez sen je slicznie.. Tylko jak nie spi.. Mordęga to jest dla nas.. Widzę ze głodny a zamiast jesc takie akcje.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluszki spia z ofertą buzia??
    U nas zaswyczaj z zamknięta. Zdarzaja sie chwile kiedy ma otwarta ale to tylko chwilowe i tak za jakis czas zamyka dziubka.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, macie do polecenia jakieś mądre, rozwijające zabawki? Zauważyłam, że Szymon się już nudzi :) nic wcześniej nie kupowałam, bo nie chciałam go przestymulować, ale chyba czas najwyższy!

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Caly dzien placz i wsciekanie.. Na wieczor sie rozpogodzilo i po 17 ucieklysmy z Jula na spacer zeby nie zwariować.

Teraz np jestem po karmieniu ktore wygladalo super. On w nocy przez sen je slicznie.. Tylko jak nie spi.. Mordęga to jest dla nas.. Widzę ze głodny a zamiast jesc takie akcje.

Kurde nie pomogę :( u mnie takie cyrki tylko były raz przy karmieniu- jeszcze w szpitalu jak umyłam cycki żelem pod prysznic i nie wiem czy złe spłukała czy ten żel był po prostu niedobry dla niego :D a poza tym jednym razem to się rzucał jak Reksio na szynkę...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziewczynki, macie do polecenia jakieś mądre, rozwijające zabawki? Zauważyłam, że Szymon się już nudzi :) nic wcześniej nie kupowałam, bo nie chciałam go przestymulować, ale chyba czas najwyższy!

No właśnie ja się zastanawiałam czy nie jestem zła matka xd bo ja nic nie kupowałam a wszystko co dostaliśmy mam pochowane. Na wierzchu mam tylko książeczki kontrastowe i tego krolika z alie. Ale mały albo śpi albo się rozgląda wiec chyba jeszcze nie bardzo potrzebuje zabawek? Skoro nawet dobrze sufitu nie poznaje

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię te dłuższe przerwy w karmieniach :) kurczę i czuje sie juz wyspana. Ale jak zasnę to rano i tak bedzie problem wstać. My na 8 jedziemy do ośrodka rehabilitacji.

Karmelka mnie aku nie bolala ale była srednio przyjemna.

Wiewioreczko u nas hitem jest lampa nad przewijakiem a jak ja rozbujam to juz w ogole szał 😊 mała zwraca uwagę na blyskotki. Lubi materialowa ksiazeczke kontrastowa z czerwonyni dodatkami i lezec na macie ze zwierzakami.
    Jak miala niespełna 2 m-ce to psycholog mi powiedział, że na najblizszy czas do rozwoju najbardziej potrzebna jest twarz mamy :) mam ja klasc na kolanach duzo mowic, robic miny... wiec bardzo czesto sie tak bawimy
    Musze jej jeszcze kupić balon napelniony helem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 03:50

martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz 10 maj... w ogoke tego nie czuje.
    Mała kończy dziś 3 miesiące 😍 ciekawe ile waży, obstawiam, że coś ok. 4900g 😊 pózniej waga pojdzie w ruch

DorotaAnna, B_002, Karmelllka90, estrella, Fasolka77, Mama36, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,5h od ostatniego karmienia.
    Obudziłam Go no bo bez jaj. Cycki by mi eksplodowały

B_002, Karmelllka90, DorotaAnna, martusiawp, Fasolka77, MamaAga85, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Haha, raz mi się tak też zdarzyło że minęło 6,5h i wstałam żeby małą obudzić :P Też mi się wydawało że przerwa zbyt długa.
    Ale przynajmniej miałaś czas żeby odpocząć. Fajnie że w nocy taka przerwa :)

U mnie wieczorem 5h, teraz 4h. Też już jeden cycek zaczął odczuwać że to 9h przerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 04:44

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi jak mała zasnęła i ja zaspałam 5,5 h to było właśnie ostatnie zapalenie piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odciagnelam o północy piersi dałam małej ale było mało więc obudziłam męża i mówię żeby podgrzal jeszcze z 40 ml mojego mleka bo już się mi kończy ten ćmok podgrzal 100ml. Zjadła 20 ml reszta się zmarnowała a to mleko dla mnie to świętość oczywiście przeplakalsm sprawę. Mała śpi od karmienia 5 h ja wstałam żeby jej uciągnąć śniadanko i idę się malować

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepajacie woda dzieciaki które dostają mm? Mąż mojej malej podal dziś pierwszy raz około 20 ml i po chwili zrobiła wielka kupę no i od razu spokojnie leżała sama. A tak to ciągle chciała być na rękach.

Edit: doczytałam, że MamaAga podaje. Jak dużo i jak często?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 06:04

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obudziła się o 3 na jedzenie a teraz się już też przebudza.

Mam znów problem z cyckami, tydzień temu bolał prawy i od wczoraj boli prawy, tylko że znacznie mocniej niż ostatnio. Masakra. Muszę później sobie pomasowac pod prysznicem, ostatnio obyło się bez kapusty, ciekawe czy teraz też tak będzie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No właśnie ja się zastanawiałam czy nie jestem zła matka xd bo ja nic nie kupowałam a wszystko co dostaliśmy mam pochowane. Na wierzchu mam tylko książeczki kontrastowe i tego krolika z alie. Ale mały albo śpi albo się rozgląda wiec chyba jeszcze nie bardzo potrzebuje zabawek? Skoro nawet dobrze sufitu nie poznaje

U mnie też tylko królik leży w łóżeczku 🙂 przez pierwszy miesiąc dziecko nie potrzebuje zabawek i książeczek. Myślę, że spokojnie możesz odczekać jeszcze troche i zacząć pokazywać kontrastowe książeczki czy karty. Teraz lepiej maluchowi zapewnić spokój żeby go nie przestymulowac 🙂 na razie musi się przyzwyczaić do życia poza brzuchem a to też trochę trwa 🙂

DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A przepajacie woda dzieciaki które dostają mm? Mąż mojej malej podal dziś pierwszy raz około 20 ml i po chwili zrobiła wielka kupę no i od razu spokojnie leżała sama. A tak to ciągle chciała być na rękach.

Edit: doczytałam, że MamaAga podaje. Jak dużo i jak często?

O właśnie miałam o to samo zapytać. Mój od wczoraj dostaje tylko mm. I moja mama twierdzi że powinnam mu chociaż raz dziennie dawać 20 ml wody- nie wiem czyt to jakieś stare metody czy serio powinnam

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O właśnie miałam o to samo zapytać. Mój od wczoraj dostaje tylko mm. I moja mama twierdzi że powinnam mu chociaż raz dziennie dawać 20 ml wody- nie wiem czyt to jakieś stare metody czy serio powinnam

Pamiętam, że położna kazała starszej córce podawać wodę a później nawet herbatkę ale starsza nie chciała nic pić poza mlekiem, ta jest bardziej otwarta na nowe smaki 😉 położna jest też doradca laktacyjnym więc chyba się zna 🙂

DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluszki spia z ofertą buzia??

Tak :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Misiabella i ten masaż buzi ma pomóc w chwytaniu piersi?

Stresant a na jakiej stronie kupujesz ? Żebym nie kupiła czegoś oszukanego. Na razie spróbuje te co polecała Mama36.
    A w razie gdyby nie pomogło to wezmę te z glistnika. U mnie teraz się powiększają :/

Tunia duża dziewczyna😀 siostra i mama zawsze coś pomogą, a i Ty będziesz miała rozrywke.
    Podobno tak. Ten masaz ma wyrobic w malym wlasciwa odpowiedz na kontakt z piersia i wzmocnic zuchwe. Maly ma cofnieta zuchwe, co jest rzecza fizjologiczna i do 6 miesiaca sie to normuje. Jedne dzieci maja mocniej cofnieta inne bardziej, moj ma tak „srednio”. Kp bardzo wyrabia zuchwe. Wszystko sie ze soba łączy. Te cwiczenia to taki masaz palcem buzki na zewnatrz i wewnatrz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 07:37

martusiawp lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To krwawienie Iwonka to normalka. Ja już nie krwawię nie palmie ani nic od paru dni. 3 dni wkładałam globulkę dopchwowo to nawet nie przybrudzilam. Mam nadzieję że krwiaczek który miałam znikl.

Iwona jak Kazik wymiotuje to chyba się przejada.

W sumie jaka jest różnica między ulewaniem a wymiotowaniem?

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W sumie jaka jest różnica między ulewaniem a wymiotowaniem?

Nie wiem czy dobrze myśle, ale na mój rozumek jak Sie uleje to jest tego niewiele, a wymiotów jest dużo dużo więcej. Mój mały tez raz zwymiotował- na gołą klatę małża :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 3144 3145 3146 3147 3148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ