Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:A to jest na lewym ramieniu? Może po szczepieniu się Wam Zrobił bąbel?
Daffi co tam się u Was dzieje? Przez to karmienie podasz?
Teraz np jestem po karmieniu ktore wygladalo super. On w nocy przez sen je slicznie.. Tylko jak nie spi.. Mordęga to jest dla nas.. Widzę ze głodny a zamiast jesc takie akcje. -
Daffi wrote:Caly dzien placz i wsciekanie.. Na wieczor sie rozpogodzilo i po 17 ucieklysmy z Jula na spacer zeby nie zwariować.
Teraz np jestem po karmieniu ktore wygladalo super. On w nocy przez sen je slicznie.. Tylko jak nie spi.. Mordęga to jest dla nas.. Widzę ze głodny a zamiast jesc takie akcje.
Kurde nie pomogęu mnie takie cyrki tylko były raz przy karmieniu- jeszcze w szpitalu jak umyłam cycki żelem pod prysznic i nie wiem czy złe spłukała czy ten żel był po prostu niedobry dla niego
a poza tym jednym razem to się rzucał jak Reksio na szynkę...
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:Dziewczynki, macie do polecenia jakieś mądre, rozwijające zabawki? Zauważyłam, że Szymon się już nudzi
nic wcześniej nie kupowałam, bo nie chciałam go przestymulować, ale chyba czas najwyższy!
No właśnie ja się zastanawiałam czy nie jestem zła matka xd bo ja nic nie kupowałam a wszystko co dostaliśmy mam pochowane. Na wierzchu mam tylko książeczki kontrastowe i tego krolika z alie. Ale mały albo śpi albo się rozgląda wiec chyba jeszcze nie bardzo potrzebuje zabawek? Skoro nawet dobrze sufitu nie poznaje👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lubię te dłuższe przerwy w karmieniach
kurczę i czuje sie juz wyspana. Ale jak zasnę to rano i tak bedzie problem wstać. My na 8 jedziemy do ośrodka rehabilitacji.
Karmelka mnie aku nie bolala ale była srednio przyjemna.
Wiewioreczko u nas hitem jest lampa nad przewijakiem a jak ja rozbujam to juz w ogole szał 😊 mała zwraca uwagę na blyskotki. Lubi materialowa ksiazeczke kontrastowa z czerwonyni dodatkami i lezec na macie ze zwierzakami.
Jak miala niespełna 2 m-ce to psycholog mi powiedział, że na najblizszy czas do rozwoju najbardziej potrzebna jest twarz mamymam ja klasc na kolanach duzo mowic, robic miny... wiec bardzo czesto sie tak bawimy
Musze jej jeszcze kupić balon napelniony helemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 03:50
martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:6,5h od ostatniego karmienia.
Obudziłam Go no bo bez jaj. Cycki by mi eksplodowałyTeż mi się wydawało że przerwa zbyt długa.
Ale przynajmniej miałaś czas żeby odpocząć. Fajnie że w nocy taka przerwa
U mnie wieczorem 5h, teraz 4h. Też już jeden cycek zaczął odczuwać że to 9h przerwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 04:44
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa odciagnelam o północy piersi dałam małej ale było mało więc obudziłam męża i mówię żeby podgrzal jeszcze z 40 ml mojego mleka bo już się mi kończy ten ćmok podgrzal 100ml. Zjadła 20 ml reszta się zmarnowała a to mleko dla mnie to świętość oczywiście przeplakalsm sprawę. Mała śpi od karmienia 5 h ja wstałam żeby jej uciągnąć śniadanko i idę się malować
-
nick nieaktualnyA przepajacie woda dzieciaki które dostają mm? Mąż mojej malej podal dziś pierwszy raz około 20 ml i po chwili zrobiła wielka kupę no i od razu spokojnie leżała sama. A tak to ciągle chciała być na rękach.
Edit: doczytałam, że MamaAga podaje. Jak dużo i jak często?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 06:04
-
Moja obudziła się o 3 na jedzenie a teraz się już też przebudza.
Mam znów problem z cyckami, tydzień temu bolał prawy i od wczoraj boli prawy, tylko że znacznie mocniej niż ostatnio. Masakra. Muszę później sobie pomasowac pod prysznicem, ostatnio obyło się bez kapusty, ciekawe czy teraz też tak będzie. -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:No właśnie ja się zastanawiałam czy nie jestem zła matka xd bo ja nic nie kupowałam a wszystko co dostaliśmy mam pochowane. Na wierzchu mam tylko książeczki kontrastowe i tego krolika z alie. Ale mały albo śpi albo się rozgląda wiec chyba jeszcze nie bardzo potrzebuje zabawek? Skoro nawet dobrze sufitu nie poznaje
U mnie też tylko królik leży w łóżeczku 🙂 przez pierwszy miesiąc dziecko nie potrzebuje zabawek i książeczek. Myślę, że spokojnie możesz odczekać jeszcze troche i zacząć pokazywać kontrastowe książeczki czy karty. Teraz lepiej maluchowi zapewnić spokój żeby go nie przestymulowac 🙂 na razie musi się przyzwyczaić do życia poza brzuchem a to też trochę trwa 🙂DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
estrella wrote:A przepajacie woda dzieciaki które dostają mm? Mąż mojej malej podal dziś pierwszy raz około 20 ml i po chwili zrobiła wielka kupę no i od razu spokojnie leżała sama. A tak to ciągle chciała być na rękach.
Edit: doczytałam, że MamaAga podaje. Jak dużo i jak często?
O właśnie miałam o to samo zapytać. Mój od wczoraj dostaje tylko mm. I moja mama twierdzi że powinnam mu chociaż raz dziennie dawać 20 ml wody- nie wiem czyt to jakieś stare metody czy serio powinnam👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:O właśnie miałam o to samo zapytać. Mój od wczoraj dostaje tylko mm. I moja mama twierdzi że powinnam mu chociaż raz dziennie dawać 20 ml wody- nie wiem czyt to jakieś stare metody czy serio powinnam
Pamiętam, że położna kazała starszej córce podawać wodę a później nawet herbatkę ale starsza nie chciała nic pić poza mlekiem, ta jest bardziej otwarta na nowe smaki 😉 położna jest też doradca laktacyjnym więc chyba się zna 🙂DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
martusiawp wrote:Misiabella i ten masaż buzi ma pomóc w chwytaniu piersi?
Stresant a na jakiej stronie kupujesz ? Żebym nie kupiła czegoś oszukanego. Na razie spróbuje te co polecała Mama36.
A w razie gdyby nie pomogło to wezmę te z glistnika. U mnie teraz się powiększają
Tunia duża dziewczyna😀 siostra i mama zawsze coś pomogą, a i Ty będziesz miała rozrywke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 07:37
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:To krwawienie Iwonka to normalka. Ja już nie krwawię nie palmie ani nic od paru dni. 3 dni wkładałam globulkę dopchwowo to nawet nie przybrudzilam. Mam nadzieję że krwiaczek który miałam znikl.
Iwona jak Kazik wymiotuje to chyba się przejada.
W sumie jaka jest różnica między ulewaniem a wymiotowaniem?Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:W sumie jaka jest różnica między ulewaniem a wymiotowaniem?
Nie wiem czy dobrze myśle, ale na mój rozumek jak Sie uleje to jest tego niewiele, a wymiotów jest dużo dużo więcej. Mój mały tez raz zwymiotował- na gołą klatę małża👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️