Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Estrella ja właśnie się tego boję że córkę tak nauczymy że nie będzie wcale spać sama. Za rok jest plan urządzić jej pokoik i przenieść tam jej łóżeczko.
Ja nie jestem bardzo silna fizycznie i nie dam rady jej ciągle nosić na rękach przez każdym spaniem.
Ale tak samo jak India mam teraz wyrzuty sumienia jak chcę ją odłożyć. Ona potrzebuje przytulania a ja również czerpię dużo przyjemności z głaskania tej małej główki
Będę musiała znaleźć jakiś złoty środek który pogodzi te dwie sprzeczne potrzeby.
Jak tylko znajdzę czas to mam do przeczytania cały rozdział na temat snu niemowląt i jak ich nauczyć lub oduczyć pewnych nawyków. Mąż też powiedział że przeczyta i będziemy się wtedy zastanawiać co ty zrobić i jakimi metodamiindia lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:U nas dzisiaj była położna, Wiki waży 4160g. Przez tydzień przybrała dokładnie 210g.
A i dzisiaj odpadł pępek, nareszcie. 😁
Jutro przyjeżdża moja mama i siostra. Już nie mogę się doczekać.
Fajnie że mama i siostra przyjeżdża, zawsze to kolejne pary rąk do noszenia i pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 19:42
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
india wrote:Estrella byc moze kiedyś tego noszenia i przytulania w gorszych chwilach bede żałować ale poki co intuicyjnie czuje, ze yo najlepsze co moge dla mojej corci zrobić.
Byc może przy drugim dziecku zmienilabym podejscie, tego nie wiem
Mama ale dzielny synuś
Dorota Citomed na Sklodowskiej
Espoir ty na pewno masz trójkę maluchow w domu????
Wydaj dla nas poradnik
Stresant niezłe łowy
Misia mam nadzieję, ze masażyki pomogą 😊
I zadowolona jesteś ? Bo ja tam zapisałam młodego miałam umówioną wizytę na 2 maja (10 razy pytałam czy napewno będzie czynne) i pojechałam i pocałowałam klamkę...
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:Kiedy ja ostatnio byłam na shoppingu ? Pojęcia nie mam, nawet w ciąży nie byłam, bo się źle czułam.
Nawet jak wyjdę do sklepu pod blokiem, to dzwonię do mamy czy nie płacze. Jakoś nie mam sumienia zostawiać jej mamie na głowie, gdyby to był M to bym nie miała skrupułów 😊
My po spacerze, koleżanka wpadła to poszła z nami, pomogła z wózkiem, zniosła mi stelaż a ja małą w nosidełku. Poszłyśmy na plażę. Marcelina spała cały czas, chyba lubi być w nosidełku. Później spotkałam znajomego z bloku, więc później to on pomógł mi z wózkiem 😊
Marcelina po powrocie zjadła i trochę popłakała, teraz ledwo usnęła na mnie, więc nawet nie mam jak się ruszyć. W poniedziałek pójdę po receptę na szczepionki. Ja szczepię jak już mówiłam, 5w1 + te zalecane, rotawirusy, meningokoki.
Nadal krwawię, matko kiedy to się skończy!!
mnie też jakoś na shopping nie ciągnie jedynie online czasem coś zamówię.... to miło że miałaś pomoc i że w końcu się wyrwałaś z domku i spędziłaś miło czas z Marceliną. A jak M? interesuje się w ogóle? przyjechał zobaczyć córeczkę?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:mnie też jakoś na shopping nie ciągnie jedynie online czasem coś zamówię.... to miło że miałaś pomoc i że w końcu się wyrwałaś z domku i spędziłaś miło czas z Marceliną. A jak M? interesuje się w ogóle? przyjechał zobaczyć córeczkę?
Jeszcze nie, był na weselu koleżanki w weekend. -
Karollinax26 wrote:Kiedy ja ostatnio byłam na shoppingu ? Pojęcia nie mam, nawet w ciąży nie byłam, bo się źle czułam.
Nawet jak wyjdę do sklepu pod blokiem, to dzwonię do mamy czy nie płacze. Jakoś nie mam sumienia zostawiać jej mamie na głowie, gdyby to był M to bym nie miała skrupułów 😊
My po spacerze, koleżanka wpadła to poszła z nami, pomogła z wózkiem, zniosła mi stelaż a ja małą w nosidełku. Poszłyśmy na plażę. Marcelina spała cały czas, chyba lubi być w nosidełku. Później spotkałam znajomego z bloku, więc później to on pomógł mi z wózkiem 😊
Marcelina po powrocie zjadła i trochę popłakała, teraz ledwo usnęła na mnie, więc nawet nie mam jak się ruszyć. W poniedziałek pójdę po receptę na szczepionki. Ja szczepię jak już mówiłam, 5w1 + te zalecane, rotawirusy, meningokoki.
Nadal krwawię, matko kiedy to się skończy!!
Potem już dzieci robią dłuższe przerwy między karmieniami a zawsze też można w razie czego zabrać ze sobą butelkę z odciągniętym mlekiem jak nie chcesz karmić piersią w miejscu publicznym.
Ja już 2 razy byłam z małą na zakupach, ale to były takie zakupy ekspresowe bo miałam coś upatrzone i tylko jechałam żeby wejść do konkretnego sklepu, przymierzyć i kupić
Na takie dłuższe to myślę że się wybierzemy jak Zosia już skończy 3 miesiąceNie będę się raczej bać z nią zakupów bo w foteliku samochodowym pięknie śpi, w wózku też nie ma większych problemów.
A na razie jak Ci się bardzo chce zakupów to spróbuj coś online sobie zamówićJa tak robię.
Fajnie że Wam się spacerek udał. No i super że Ci koleżanka pomogła, zawsze to łatwiej i przyjemniej jak nie trzeba wszystkiego znosić samodzielnie. Ja też dotąd jeszcze sama na spacer nie wychodziłam tylko zawsze z kimś, żeby jednak w połogu za wiele nie dźwigać z 3 piętra.
Teraz tylko czekam na ładniejszą pogodę i będę próbować spacerów samodzielnie. Nie mogę się doczekać!
Nie martw się że jeszcze krwawisz, do 6 tyg to całkiem normalne. Ja też długo krwawiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 19:57
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Żartujesz!!!! No szok!!!! Zostawiłaś to tak????
Na razie tak bo nie miałam kiedy tam jechać a przez telefon to mnie oleją. 14 mam teraz tam wizytę to im powiem co o tym myśle xdFasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
martusiawp wrote:Espoir w czerwcu mąż do pracy wraca?
A Bartuś Maciuś jak na brata reagują?
a Bartuś i Maciuś okw sumie chyba już się przyzwyczaili, że jest ktoś jeszcze w domu
ale wiadomo teraz jest łatwiej, bo jest Mąż w domu, potem będę musiała ogarniać to sama...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 20:04
martusiawp lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Fasolka77 wrote:Dziewczyny jak zwiększyć produkcję mleka z tej mniejszej piersi?
fasolka widze ze problem identyczny jak u mnie 3 tygodnie temu.....
ja na poczatku po kazdym karmieniu odciagalam...tzn... nic nie lecialo ale ja 15 minut wachlowalamrobilam tak 2 dni ale potem juz mi sie nie chcialo ....bo nie widzialam efektow.....
teraz po czasie ta piers jakos sama sie naprawia jeszcze jest troche mniejsza ale roznica juz nie wielka a mleka tez troche wiecej..... -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Mama19 super że tak dobrze synek zniósł wizytę szczepienną
Spory chłopak już z niego!
Moja Zosia to nadal takie maleństwo przy tych Waszych dzieciach w podobnym wiekuB_002 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:fasolka widze ze problem identyczny jak u mnie 3 tygodnie temu.....
ja na poczatku po kazdym karmieniu odciagalam...tzn... nic nie lecialo ale ja 15 minut wachlowalamrobilam tak 2 dni ale potem juz mi sie nie chcialo ....bo nie widzialam efektow.....
teraz po czasie ta piers jakos sama sie naprawia jeszcze jest troche mniejsza ale roznica juz nie wielka a mleka tez troche wiecej.....
Bo znowu mam wrażenie, że się Młody nie najada...Fasolka77
-
espoir wrote:B_002 Wojtuś w dzień śpi tylko na brzuchu, na plecach od razu się budzi.
Będę próbować.
Moja śpi w dzień często na boku, a w nocy w łóżeczku na plecach i nie ma problemu wtedy.
-
Mama36 wrote:Dziś była że mną dziewczynka urodzona 27go jak mój.. 3 kg ważyła.. Szok. Jak ja z wózka wyjela to myślałam że urodziła wczoraj