Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
B_002 wrote:A jakie puzzle piankowe masz wybrane?
Mi wczoraj przyszła zamówiona mata edukacyjna. Mam taką:
"Tiny Love Świat Małej Księżniczki"
https://ceneo.pl/63766385?se=ESWO7KsJ_yXjlRJuFayFFR7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KCQjwn8_mBRCLARIsAKxi0GLDmTINBPLKgZfLeUMskANhAG36PidA8WL2pGXbElGbP_sdY1f15NQaArVuEALw_wcB
Chyba przez użyciem muszę ją wyprać? Jak czyścicie te maty? Pierzecie w pralce razem ze wszystkimi zabawkami zawieszkami czy tylko samą matę?
Bardzo ładna mata. Puzzle wybrałam takie
Zobacz ofertę: PUZZLE PIANKOWE,MATA PIANKOWA 180 X 180 X1 KOJEC https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-mata-piankowa-180-x-180-x1-kojec-7933737234👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
estrella wrote:Bubek ja mam tiny love 3w1 i kładę w nim młodą jak chce ją mieć na oku. On jest o tyle fajny, że rozkładany na płasko więc dziecko może leżeć od urodzenia. Ma wibracje, które mają dziecko uspokajac ale moją akurat denerwują 😜 później można podnieść oparcie i zrobić pierwsze krzesełko, ma też pałąk z zabawkami i melodyjkami. Więc myślę, że jak przyjdzie czas to będzie w nim spędzać czas i się bawić. Teraz tylko w nim spi 🙂
Patrzę na to Tiny love... Cholera...nie ma kółek... Ma któraś z Was podobny leżaczek ale mobilny?Fasolka77
-
Karolina, Paula, mnie też dziś jakby cycki bolą. Nie jest to może jakiś duży ból, ale tak dziwnie jest, jakby piersi były przepełnione, a przecież mała zjadała w nocy równo co 3 godziny i jak opróżnia pierś to robi się flaczek.
3h temu karmiłam z lewej piersi a już jest bardzo pełna, już od jakiegoś czasu nie miałam uczucia. Jakby znowu nawał, a dziś kończymy 6 tygodni, a więc powinno się unormować.
Zosia właśnie na mnie zasnęła, spróbuję ją odłożyć i może rozmasuję tą pierś, a jak będzie mleko bardzo leciało to ściągnę laktatorem na następne karmienie.
Ostatnio mi się udaje ściągnąć dużo w któtkim czasie. Wczoraj miałam dwa razy 120 ml w 10 minut ręcznym laktatorem.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karollinax26 wrote:Paula, dzięki! Więc biorę! Trzeba sobie radzić jak się ma nieodkładalne dziecko 😊
Ja wczoraj kupiłam Femaltiker, zawsze brałam karmelowy, wczoraj nie było więc kupiłam czekoladowy ale nie smakuje mi 😕
A nawet nie wiedziałelam że są różne smaki... Ja muszę żreć dwa dziennie chyba bo jedna saszetka nie robi roboty...Fasolka77
-
B_002 wrote:Myślę że się nauczycie odbijać. Moja Zosia też na początku wcale nie odbijała, ale jak już jest starsza to odbija za każdym razem.
A przy pozycji karmienia że ona leży na brzuszku to samo jej się odbija w trakcie i po jedzeniu
Muszę przetestować tą pozycję ... Leżysz Basia na płasko? W sensie tylko poducha pod głową i dzidzia leży na Takim brzuszku? Brzuszkiem do brzuszka? Leży równolegle do Ciebie?Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:Bardzo ładna mata. Puzzle wybrałam takie
Zobacz ofertę: PUZZLE PIANKOWE,MATA PIANKOWA 180 X 180 X1 KOJEC https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-mata-piankowa-180-x-180-x1-kojec-7933737234
Ja na razie puzzli piankowych nie planuję bo nie mam miejsca, ale jak zrobimy małej pokoik to wtedy pewnie też kupimy
-
DorotaAnna wrote:Ja po prostu trzymam małego brzuszkiem do siebie jak najbardziej pionowo żeby był. I czekam. I klepie go po dupce. I czekam xd i w końcu odbije. Czasem już naprawdę jak z 20 min nie odbije a zaśnie to go kładę na boku i obserwuje jak widzę ze robi takie dziwne miny to podnoszę- bo najprawdopodobniej chce mu się odbić. I mi ulał może z 2 razy
Też go trzymam na prosto...brzuszek do brzuszka, kładę na brzuszku na kolanie... I trzęsę pupa i klepie po pleckach i mało kiedy odbija... W nocy po karmieniu odkładam na boczku i nie odbijam i nie ulewa....
Fasolka77
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:A jakie puzzle piankowe masz wybrane?
https://ceneo.pl/63766385?se=ESWO7KsJ_yXjlRJuFayFFR7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KCQjwn8_mBRCLARIsAKxi0GLDmTINBPLKgZfLeUMskANhAG36PidA8WL2pGXbElGbP_sdY1f15NQaArVuEALw_wcB
Chyba przez użyciem muszę ją wyprać? Jak czyścicie te maty? Pierzecie w pralce razem ze wszystkimi zabawkami zawieszkami czy tylko samą matę?
Ja pralam w pralce mate plus zabawki pluszowe a te plastikowe mylam płynem do kąpieli dla dzieci 🙂B_002 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:U nas odbijanie działa tylko jak jest całkowicie pionowo. Jak przerzucony przez ramię to odbije albo nie. A jak go przytulę do piersi i lekko pobujam albo przejdę parę kroków to odbija. Zawsze trzy beki są. Śmiejemy się, że ma trzy żołądki
Próbowaliśmy też odbijać kładąc go na kolanach przodem do siebie na rękach ułożonych pod kątem 30-45stopni (coś jak pozycja w foteliku) i wtedy zawsze ulewał. Teraz wiemy, że ta pozycja uciska na brzuszek.
Pokombinuj, może trzeba go poklepać po pleckach, może potrząchać pupką na boki? Tak jak pisałam - u nas działa bez ulewania tylko ułożenie niemal pionowo przytulonego do piersi.
Może mi się przyśni jak Młody mówi.." ej stara.. weź mnie przytrzymaj tak i tak to mi się odbije a nie szarpiesz za dupkę"
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyBasia - ja na każde karmienie daje dwie piersi. Czasem, bardzo rzadko, zdarza się że Igs usnie przy pierwszej. Moja mama tak brata 4 lata karmiła
Wiem że zalecenia są żeby karmić z jednej na raz. Ale mój opróżnia jedną pierś w około 10 minut a z drugiej sobie pociumka jeszcze z 5 minut. Popija to gęste mleko końcowe chyba 😊
Karolina - bierz Ibuprom a nie Apap bo Ibuprom działa przeciwzapalnie a Apap nie. -
B_002 wrote:A jakie puzzle piankowe masz wybrane?
Basia ja dostałam mate od koleżanki po jej synku i wypralam wszystko razem w pralce.
Mama18... Pisałaś, że masz nad łóżeczkiem zawieszona karuzele z muzyczka Mozarta... Co to za sprzęt?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 08:59
Fasolka77
-
B_002 wrote:Fajna puzzle bo takie stonowane, nie ma nadmiaru kolorów. Ale czy te maty piankowe nie są dla starszych dzieci? Nie znalazłam jeszcze takiej żeby było napisane "wiek 0+". Na tej aukcji jest "3+", tylko czy to chodzi o miesiące?
Ja na razie puzzli piankowych nie planuję bo nie mam miejsca, ale jak zrobimy małej pokoik to wtedy pewnie też kupimy
Pewnie o lata im chodzi. Ale ja nie widzę przeszkód żeby kłaść malucha na takich puzzlach szczerze mówiąc. Specjalnie właśnie wybrałam takie bo są tez inne z takimi wyciąganym elementami jakimiś cyferkami zwierzątkami...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
B_002 wrote:Jak tylko ulewa to się to zdarza i nie jest to nic złego, chociaż jak będzie miał głowę wyżej to może mu się w końcu zacznie odbijać bez ulewania.
A jak wymiotuje to przeważnie z przejedzenia. U mnie się wymioty skończyły jak przestała się przejadać.
Dałam mu rano to mniejszą pierś i się denerwował bo pewnie szybko się mleczko skończyło... To go podpielam do drugiej i pewnie się przejadł...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 09:00
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Basia - ja na każde karmienie daje dwie piersi. Czasem, bardzo rzadko, zdarza się że Igs usnie przy pierwszej. Moja mama tak brata 4 lata karmiła
Wiem że zalecenia są żeby karmić z jednej na raz. Ale mój opróżnia jedną pierś w około 10 minut a z drugiej sobie pociumka jeszcze z 5 minut. Popija to gęste mleko końcowe chyba 😊
Moja też opóźnia piersi bardzo szybko, ale nie daję jej drugiej ze względu na przejadanie.
Ale skoro ja laktatorem ręcznym jestem w stanie wydoić 120ml w 10minut to ile zjada moje dziecko jedząc przez 15minut? A przecież czasem je nawet 20-25min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 08:55
-
Karollinax26 wrote:Dzięki Paula, jak można Ibuprom to kupię i wezmę, mam nadzieję że to kwesti 2 dni i przejdzie, tak jak ostatnio.
Ale jak ja się mam umyć ? 😁
A zamiast kąpieli może zrób sobie ciepły kompres. Masz termoforek z pestek wiśni?