X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja nie wiem... Te 10 lat temu do Julki na mm uzywalam herbatek z kopru... Ale na kp nie uzywa sie podobno niczego innego poza cycem.

Dzięki Daffi bo tata nic tylko koperek podać ...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już sama nie wiem co myśleć. Cycki zrobiły mi się miękkie i Ignacy wieczorem już dwa dni z rzędu robił przy cycku awanturę. Pije ten ohydny femaltiker. Cycki nadal miękkie ale mleko leci.
    Dziś rano Ignas zjadł z jednej piersi i śpi już ponad dwie godziny. I to faktycznie śpi a nie drzemie jak zająć w kapuście. Po nakarmieniu Młodego ściągnęłam jeszcze 80ml laktatorem.
    Jak nie mam kamieni w cyckach to boję się że za mało tego mleka.
    Chyba sobie wkręcam sama problem kurde

Paula chyba każda z nas to przechodzi... przecież ja tydzień temu też pisałam o flaczkach ale położna powiedziała że flaczki świadczą o ustabilizowanej laktacji więc się nie martw :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Można, ale przy kp się nie poleca. Wszystko co dziecko wypije/zje z butelki nie będzie ściągnięte z piersi a to może zaburzyć laktację.

Ale to Ty możesz pić te herbatki. Najlepiej bez cukru

Ja piję taka ekspresowa z kopru :) bezcukru oczywiście

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dzięki Daffi bo tata nic tylko koperek podać ...

Jak karmisz tylko cycem to ja bym nic nie podawała...

Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Aha, Fasolka ja nie podaje herbatę, czasem tylko wodę. Te rozpuszczalne herbatki są do dupy, bo mają tonę cukru. A czemu chcesz podawać Buniowi? Na brzuszek?

Tak, na brzuszek...tata cisnie ;) ale mu wyjaśnię dziś :)

Ja o 500+ dopiero w lipcu wystąpię bo to pierwsze dziecko a o becikowym nie myślę bo nie mieszczę się w kryteriach dochodowych

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Czytam Was cały czas ale albo z odpisywaniem. Jak córa wraca z przedszkola to staram się z nią spędzać czas;) ale cudownie kocha braciszja❤️

Kasiulka super Żr już ok!!!

Karmelka moj musi zjeść 2 piersi co daje razem około 40min ssania. Czasem na koniec przysypia, ssie mocno i przybiera 40g na dobę wiec chyba nie jest tak Żr jak wisi dluzej to się nie najada... ale na pewno tym ciumkaniem nakręca mi nadmiar mleka... ale tak słodko prxysypia❤️
    Jak przybiera to wiadomo że się najada. Tylko z tego co mówiła CDL jak ssie dłużej to jakoś problem jest czy to mleko że np potrzebuje dłużej ssać żeby go ściągnąć żeby się najeść, albo że wedzidelko ogranicza ruchów ssania przez co mocno dociska, albo osłabiony odruch ssania, napięcie mięśniowe. Chodzi w tym o to, że jeśli mleka jest na prawdę dużo i nie ma żadnego problemu na lini dziecko - pierś a dziecko ssaloby tak ciagleni ciągle ( tu bardziej chodzi o godzinne i całodniowe wiszenie na cycku) to przestymulowalby piersi w efekcie mleka byłoby tyle że piersi byłyby przepełnione w końcu dziecko to nie studnia bez dna. Laktator jest słabszym stymulantem niż dziecko a potrafi w łatwy sposób orzestymulowa piersi ale tylko u tych kobiet gdzie dansie to zrobić.

Nie wiem czy wy mnie dziewczyny rozumiecie. Nie chcę pisać Łopato logicznie bo to nie ma nic na celu. Cieszmy się ta bliskością. I pal licho ile która karmi.

Aga2606 lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już kiedyś pisałam, koperek może powodować bóle brzucha.

Fasolka77, Karmelllka90, martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi, a jeśli chodzi o dochody to składałas Wasze pity za 2017 czy oświadczenie czy jakieś zaświadczenie z US? Ja się zbieram, żeby zadzwonić do mopsu w tej sprawie, ale nie koge się zmusić. No i nie mam jeszcze zaświadczenia od lekarza, że byłam od 10 tc pod opieką ginekologa. Czekam, aż mnie PZU zapisze do mojego gina ale coś im kuźwa nie idzie :/
    M wzial pity i na miejscu babka w mopsie policzyla ile mamy na osobę.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A gdzie Basia zniknęła??
    Ja zaglądam, ale nie miałam czasu wczoraj odpisywać.
    Wczoraj dzień był fajny, Zosia grzeczna, po południu trochę na rękach, ale przyszedł brat z bratową to u cioci na rękach się fajnie jej spało ;)

Noc za to kiepska, od 3 do 4 się denerwowała przy cycu, jak ją odłożyłam to się rozkopywała z ciasnego kokonu i w płacz. W końcu wziął ją mąż i jak się uspokoiła to spali razem na kanapie w innym pokoju.
    Od 6 dziś mam ją na rękach :P Śpi co prawda pięknie ale nie da się odłożyć. Więc mam dziś dzień noszenia (bicepsy mi się wyćwiczą :P). Ogólnie nie jest źle bo nie płacze, ale jak już jest zmęczona i nie może zasnąć to jest marudna. Zasypia wtulona we mnie i tak musi zostać :P
    Cmokam ją co chwilę po tej blond czuptynce. Zmęczona jestem ale kocham ją bardzo <3
    Takie mi piękne uśmiechy rano strzelała że nie można się złościć :)

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • KarmeLoVe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pochwalę, ale nie nadrobię was za cholere. Mały ważył po urodzeniu 3045, spadł w drugiej dobie do 2870, tydzień po porodzie ważył już 3120 czyli w piątek, był wazony we wtorek i było już 3400 😁
    Odcisgam mleko i w nocy dostaje dwa razy butle, bo nie mogę odespac. W dzień jemy cycka, z nakładkami, bo inaczej nie dajemy rady, mam takie mini brodawki, że widzę jak się męczy. W lodówce mam 3 porcje mleka, a w zamrażarce już 16woreczkow po 120 ml 😁💁🏼‍♀️ droga mleczna płynie, a bardzo się bałam, że nie będę miała czym karmic. Po porodzie karmilam łyżeczka i moim mlekiem, ale w nocy się złamałam i dostał dwa rayz mm, bo płakał, a ja byłam wykończona,zaluje, ale inaczej nie było opcji. Teraz rośniemy na mamusinej piersi, z czego jestem naprawdę dumna 😁

DorotaAnna, Fasolka77, B_002, martusiawp, Lolka30, india, Paula 90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już sama nie wiem co myśleć. Cycki zrobiły mi się miękkie i Ignacy wieczorem już dwa dni z rzędu robił przy cycku awanturę. Pije ten ohydny femaltiker. Cycki nadal miękkie ale mleko leci.
    Dziś rano Ignas zjadł z jednej piersi i śpi już ponad dwie godziny. I to faktycznie śpi a nie drzemie jak zająć w kapuście. Po nakarmieniu Młodego ściągnęłam jeszcze 80ml laktatorem.
    Jak nie mam kamieni w cyckach to boję się że za mało tego mleka.
    Chyba sobie wkręcam sama problem kurde
    Wkrecasz sobie obecnie zmnienszglam produkcję z 200 ml do 100 ml cycki miękkie a mleko tryska odciągam w 7 minut. Mała dostawiam wieczorem i rano zjada maksymalnie w 15-20 minut. Lepiej się jej je jak cycki flaczki jak miałam kamienie to się meczylysmy

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja już kiedyś pisałam, koperek może powodować bóle brzucha.

Espoir jak Ty sobie radzisz z trójką dzieci????? daj nam jakieś know- how!

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Oooo daj znać bo też rozważam kupno ;)
    Gdzie kupiłaś i za ile?
    W smyku. https://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-szary.html

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam nad leżaczkiem.
    Taki wpadł mi w oko, co sądzicie? Czy któraś z was taki miała/ma?
    https://www.hulahop.pl/kinderkraft-lezaczek-5w1-unimo-szaro-blekitny-kkbunimlibl000-4090838/

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tak, na brzuszek...tata cisnie ;) ale mu wyjaśnię dziś :)

Ja o 500+ dopiero w lipcu wystąpię bo to pierwsze dziecko a o becikowym nie myślę bo nie mieszczę się w kryteriach dochodowych
    Na nas 3 tez bym sie nie zmiescila.. A na 4 ledwo ledwo sie udalo. Swoja droga to powinno sie nalezec kazdemu niezaleznie od dochodu. W koncu to jednorazowe swiadczenie z tytułu urodzenia dziecka.

Fasolka77, india lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mężczyźni to czasem nie pomyślą... mój też czasem ma zaćmienia mózgu chociaż ogólnie naprawdę pomaga stara się, ale też ostatnio sie poprztykaliśmy no bo wszystko muszę mu palcem pokazywać. A już miesiąc minął to pewne rzeczy powinien ogarniać a jak nie ogarnia to kombinować mi też nikt nie dał gotowej recepty np jak bujać małego żeby zasnął trzeba próbować aż znajdzie sie sposób który lubi, ba! On sam nie wie jak lubi! Poza tym czasem gdzieś ta atmosfera musi sienoczyscic ale potem już jest lepiej :) mój już teraz mówi „nic mi nie mów! Sam ogarnę!” No stara się chłop.

A jeśli chodzi o becikowe to my składaliśmy przez internet. I przy składaniu wniosku chcieli tylko zdjęcie aktu urodzenia i tego zaświadczenia (mi to położna wypisała na wizycie patronazowej na podstawie karty ciąży) a potem przyszła na maila cała lista dokumentów które trzeba donieść. Masakra tylko oświadczenia o numerze buta nie chcą
    Nam połozna powiedziała, że to nie o taką połozna chodzi ale o taką, co czasem ciąże prowadzi. I że ona nie może wystawić tego zaświadczenia. Ech.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też się zastanawiam nad leżaczkiem.
    Taki wpadł mi w oko, co sądzicie? Czy któraś z was taki miała/ma?
    https://www.hulahop.pl/kinderkraft-lezaczek-5w1-unimo-szaro-blekitny-kkbunimlibl000-4090838/
    Taki kupila kolezanka ale nie dam ci opinii bo dziecko urodzic ma sie na początku czerwca. Jej sie podoba i wydaje praktyczne ale co na to maluszek.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nam połozna powiedziała, że to nie o taką połozna chodzi ale o taką, co czasem ciąże prowadzi. I że ona nie może wystawić tego zaświadczenia. Ech.
    Mi to moj lekarz wystawial.. Ale musialam. Jechac extra do szpitala.
    Date pierwszej wizyty i potem podzial z trymestrami od kiedy do kiedy 1,2 i 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 12:14

b2ujp2.png

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Basiu taki,dostaliśmy od mojego brata i jego dziewczyny 🙂 jest fajny,chociaż na razie korzystamy z wersji tylko tej lozeczkowej,całkiem na płasko. Próbowałam go wsadzić do lezaczka,ale jest jeszcze na niego za malutki. Ogólnie fajna sprawa,szkoda tylko że sam się nie buja 😀

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam posta jak czekałam na butelki,które się sterykizowały i poszłam się położyć i zasnęłam😂😂😂😂
    teraz z Mychem na rękach siedzę,On przysypia a ja kawę kończę zrobioną o 7 rano😂😂😂
    leje u nas na maxa więc uziemieni w domu(jak ja wytrzymam bez spacerów i Misio-3 godziny snu bez przerwy na każdym spacerze)...

Martusiawp śliczna Twoja Księżniczka❤❤❤ i jak pięknie się trzyma na rękach.U Nas głowa spada i nerwy jak na brzuchu leży Natanek😂

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3209 3210 3211 3212 3213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ