Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Ja już sama nie wiem co myśleć. Cycki zrobiły mi się miękkie i Ignacy wieczorem już dwa dni z rzędu robił przy cycku awanturę. Pije ten ohydny femaltiker. Cycki nadal miękkie ale mleko leci.
Dziś rano Ignas zjadł z jednej piersi i śpi już ponad dwie godziny. I to faktycznie śpi a nie drzemie jak zająć w kapuście. Po nakarmieniu Młodego ściągnęłam jeszcze 80ml laktatorem.
Jak nie mam kamieni w cyckach to boję się że za mało tego mleka.
Chyba sobie wkręcam sama problem kurde
Paula chyba każda z nas to przechodzi... przecież ja tydzień temu też pisałam o flaczkach ale położna powiedziała że flaczki świadczą o ustabilizowanej laktacji więc się nie martwPaula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Można, ale przy kp się nie poleca. Wszystko co dziecko wypije/zje z butelki nie będzie ściągnięte z piersi a to może zaburzyć laktację.
Ale to Ty możesz pić te herbatki. Najlepiej bez cukru
Ja piję taka ekspresowa z koprubezcukru oczywiście
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Dzięki Daffi bo tata nic tylko koperek podać ...
Jak karmisz tylko cycem to ja bym nic nie podawała...Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wrote:Aha, Fasolka ja nie podaje herbatę, czasem tylko wodę. Te rozpuszczalne herbatki są do dupy, bo mają tonę cukru. A czemu chcesz podawać Buniowi? Na brzuszek?
Tak, na brzuszek...tata cisnieale mu wyjaśnię dziś
Ja o 500+ dopiero w lipcu wystąpię bo to pierwsze dziecko a o becikowym nie myślę bo nie mieszczę się w kryteriach dochodowychFasolka77
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Czytam Was cały czas ale albo z odpisywaniem. Jak córa wraca z przedszkola to staram się z nią spędzać czas;) ale cudownie kocha braciszja❤️
Kasiulka super Żr już ok!!!
Karmelka moj musi zjeść 2 piersi co daje razem około 40min ssania. Czasem na koniec przysypia, ssie mocno i przybiera 40g na dobę wiec chyba nie jest tak Żr jak wisi dluzej to się nie najada... ale na pewno tym ciumkaniem nakręca mi nadmiar mleka... ale tak słodko prxysypia❤️
Nie wiem czy wy mnie dziewczyny rozumiecie. Nie chcę pisać Łopato logicznie bo to nie ma nic na celu. Cieszmy się ta bliskością. I pal licho ile która karmi.Aga2606 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Daffi, a jeśli chodzi o dochody to składałas Wasze pity za 2017 czy oświadczenie czy jakieś zaświadczenie z US? Ja się zbieram, żeby zadzwonić do mopsu w tej sprawie, ale nie koge się zmusić. No i nie mam jeszcze zaświadczenia od lekarza, że byłam od 10 tc pod opieką ginekologa. Czekam, aż mnie PZU zapisze do mojego gina ale coś im kuźwa nie idzie
-
Mama36 wrote:A gdzie Basia zniknęła??
Wczoraj dzień był fajny, Zosia grzeczna, po południu trochę na rękach, ale przyszedł brat z bratową to u cioci na rękach się fajnie jej spało
Noc za to kiepska, od 3 do 4 się denerwowała przy cycu, jak ją odłożyłam to się rozkopywała z ciasnego kokonu i w płacz. W końcu wziął ją mąż i jak się uspokoiła to spali razem na kanapie w innym pokoju.
Od 6 dziś mam ją na rękachŚpi co prawda pięknie ale nie da się odłożyć. Więc mam dziś dzień noszenia (bicepsy mi się wyćwiczą
). Ogólnie nie jest źle bo nie płacze, ale jak już jest zmęczona i nie może zasnąć to jest marudna. Zasypia wtulona we mnie i tak musi zostać
Cmokam ją co chwilę po tej blond czuptynce. Zmęczona jestem ale kocham ją bardzo
Takie mi piękne uśmiechy rano strzelała że nie można się złościćFasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja też się pochwalę, ale nie nadrobię was za cholere. Mały ważył po urodzeniu 3045, spadł w drugiej dobie do 2870, tydzień po porodzie ważył już 3120 czyli w piątek, był wazony we wtorek i było już 3400 😁
Odcisgam mleko i w nocy dostaje dwa razy butle, bo nie mogę odespac. W dzień jemy cycka, z nakładkami, bo inaczej nie dajemy rady, mam takie mini brodawki, że widzę jak się męczy. W lodówce mam 3 porcje mleka, a w zamrażarce już 16woreczkow po 120 ml 😁💁🏼♀️ droga mleczna płynie, a bardzo się bałam, że nie będę miała czym karmic. Po porodzie karmilam łyżeczka i moim mlekiem, ale w nocy się złamałam i dostał dwa rayz mm, bo płakał, a ja byłam wykończona,zaluje, ale inaczej nie było opcji. Teraz rośniemy na mamusinej piersi, z czego jestem naprawdę dumna 😁DorotaAnna, Fasolka77, B_002, martusiawp, Lolka30, india, Paula 90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Ja już sama nie wiem co myśleć. Cycki zrobiły mi się miękkie i Ignacy wieczorem już dwa dni z rzędu robił przy cycku awanturę. Pije ten ohydny femaltiker. Cycki nadal miękkie ale mleko leci.
Dziś rano Ignas zjadł z jednej piersi i śpi już ponad dwie godziny. I to faktycznie śpi a nie drzemie jak zająć w kapuście. Po nakarmieniu Młodego ściągnęłam jeszcze 80ml laktatorem.
Jak nie mam kamieni w cyckach to boję się że za mało tego mleka.
Chyba sobie wkręcam sama problem kurdePaula 90 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Tak, na brzuszek...tata cisnie
ale mu wyjaśnię dziś
Ja o 500+ dopiero w lipcu wystąpię bo to pierwsze dziecko a o becikowym nie myślę bo nie mieszczę się w kryteriach dochodowychFasolka77, india lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Mężczyźni to czasem nie pomyślą... mój też czasem ma zaćmienia mózgu chociaż ogólnie naprawdę pomaga stara się, ale też ostatnio sie poprztykaliśmy no bo wszystko muszę mu palcem pokazywać. A już miesiąc minął to pewne rzeczy powinien ogarniać a jak nie ogarnia to kombinować mi też nikt nie dał gotowej recepty np jak bujać małego żeby zasnął trzeba próbować aż znajdzie sie sposób który lubi, ba! On sam nie wie jak lubi! Poza tym czasem gdzieś ta atmosfera musi sienoczyscic ale potem już jest lepiej
mój już teraz mówi „nic mi nie mów! Sam ogarnę!” No stara się chłop.
A jeśli chodzi o becikowe to my składaliśmy przez internet. I przy składaniu wniosku chcieli tylko zdjęcie aktu urodzenia i tego zaświadczenia (mi to położna wypisała na wizycie patronazowej na podstawie karty ciąży) a potem przyszła na maila cała lista dokumentów które trzeba donieść. Masakra tylko oświadczenia o numerze buta nie chcą -
B_002 wrote:Ja też się zastanawiam nad leżaczkiem.
Taki wpadł mi w oko, co sądzicie? Czy któraś z was taki miała/ma?
https://www.hulahop.pl/kinderkraft-lezaczek-5w1-unimo-szaro-blekitny-kkbunimlibl000-4090838/B_002 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Nam połozna powiedziała, że to nie o taką połozna chodzi ale o taką, co czasem ciąże prowadzi. I że ona nie może wystawić tego zaświadczenia. Ech.
Date pierwszej wizyty i potem podzial z trymestrami od kiedy do kiedy 1,2 i 3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 12:14
-
Ja mam Basiu taki,dostaliśmy od mojego brata i jego dziewczyny 🙂 jest fajny,chociaż na razie korzystamy z wersji tylko tej lozeczkowej,całkiem na płasko. Próbowałam go wsadzić do lezaczka,ale jest jeszcze na niego za malutki. Ogólnie fajna sprawa,szkoda tylko że sam się nie buja 😀
B_002 lubi tę wiadomość
-
Pisałam posta jak czekałam na butelki,które się sterykizowały i poszłam się położyć i zasnęłam😂😂😂😂
teraz z Mychem na rękach siedzę,On przysypia a ja kawę kończę zrobioną o 7 rano😂😂😂
leje u nas na maxa więc uziemieni w domu(jak ja wytrzymam bez spacerów i Misio-3 godziny snu bez przerwy na każdym spacerze)...
Martusiawp śliczna Twoja Księżniczka❤❤❤ i jak pięknie się trzyma na rękach.U Nas głowa spada i nerwy jak na brzuchu leży Natanek😂martusiawp lubi tę wiadomość