X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny my się zbieramy do szpitala, mała ma wyspypae całe boki brzucha całe płacy (za uszami jak różyczka) głową i już wychodzi na czoło. Nie ma temperatury.
    Oby jakieś uczulenie kontaktowe zwykle.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis tez uderzymy do lekarza. Maly ma kaszelek przy katarze ale wczesniej byl zwykły taki odkrztuszany jak mu splywalo a teraz ma taki polmokry i sie boje ze schodzi mu nizej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fakt.. Przyznaję 40 ml 40 min dość mało i dość długo.. Ale to pojedynczy incydent? Czy tak ma częściej?
    A co na to pediatra? Czy jeszcze nie konsultowalas. Przepraszam jak mi uciekło jeżeli pisałaś ale nie wszystko wyłapuje.
    To nie incydent. Tak czasami ma, jak jest bardzo spiacy. I nie wazne czy mial dluga czy krotka przerwe miedzy jedzeniem. Czasem pije tez taka 40 w normalnym tempie, tak okolo 10-15 min. Karmie go co 3-3,5 godziny, jak zaspie w nocy to i dluzsza przerwa. Przez to ze odciagam mleko i dlugo go karmie- z piersi jak ssie to tez minimum 30 min, jezeli w ogole ssie, nie moge sobie pozwolic na wieksza elastycznosc.Mowilam o tym tej cdl i naszej lekarce, ze on czasem bardzo dlugo je, ze jest ospaly, nie wybudza sie na karmienie sam, to twierdza ze dziecko czasem przy piersi tez dlugo je czyli „wisi”. Czasami jak tak idzie slabo, to nie wiem co o tym myslec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 09:31

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A dziewczyny które chustuja nosidłuja, wczoraj pani podolog powiedziała mi że nie wolno chustowac dziecka w polspiochach czy w pajacu że stopkami musi być przerwanie materiału między stopka a łydka. Chodzi o prawidłową postawę stopy
    To samo mi powiedziała doradczyni ;) chodzi o to, ze materiał ubranka sie na nóżkach naciaga i może uciskac min. stopki. No chyba, ze pajac jest za duży to podczas noszenia w chuscie zrobi soe w sam raz :)

Wiewioreczka co do smoczkow to CDL zalecala tylko prosty

Dziewczyny co do kapieli to widze, ze wiekszosc maluchow lubi cieplejsza wode.
    U nad odwrotnie dla Poli 36.6 jest zbyt ciepła, za to temp powoetrza.musi byc jak w saunie :p
    Zreszta ona uwielbia soe kąpać, po malu myślimy o basenie

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej nadrabiam was od dwoch dni i w końcu się udało 🙏 Pisałyscie o leżaczkach, bujaczkach itp. Przed wczoraj kupiliśmy huśtawkę caretero bugies no i mały zachwycony. Co prawda jest jeszcze do niej trochę za mały, ale podlozyłam mu coś pod pupę zeby bardziej miał pozycję leżącą i chwilę się pobujał. Jak go pierwszy eaz włożyłam to tak machną raczkami do zabawek na karuzeli, tak się wypinał że aż się rozplakał bo nic nie było w jego zasiegu. Później go włożyłam jeszcze raz na chwilę to płakał jak wykmowałam go. Mam nadzieję, że jak trochę podrośnie to nadal będzie mu się tak podobać i będzie chętnie w nim spedzac czas, a matka w końcu będzie mogła coś zarobić ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella ja tylko mogę napisać że mi i pediatra i alergolog powiedziały że podejrzewa się że coś jest nie tak jak dziecko źle przybiera na wadze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Mikołaj ochoczo dołączył do kolegów i koleżanek awanturujacych się przy cycu. Ja nie wiem o co mu chodzi ssie przez 8/10 min normalnie, a pozniej rzuca się jak opętany i koniec jedzenia bo nie może się przyssac... ciekawe czy przez ten krotki czas najada się, ale skoro nie placze i częściej nie domoga się to chyba tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 10:12

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    No i Mikołaj ochoczo dołączył do kolegów i koleżanek awanturujacych się przy cycu. Ja nie wiem o co mu chodzi ssie przez 8/10 min normalnie, a pozniej rzuca się jak opętany i koniec jedzenia bo nie może się przyssac... ciekawe czy przez ten krotki czas najada się, ale skoro nie placze i częściej nie domoga się to chyba tak.
    Oo czyli to moze dzieci maja jakies etapy.. U nas wszystko zalezy od pory karmienia.. W nocy nie cuduje a za dnia jak szalony.. Ale teraz przybral pięknie więc sie mniej stresuje. Ale karmie z obu piersi a wcześniej robilam tak ze 1 piers to 1 karmienie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 no witaj w klubie. Mamy to samo.

India też już myślę o basenie. W sensie typie nóżkami i czekam jak skończy 3 msc.. Mamy koło Nas szkolke dla takich maluchów i oczywiscie się zapisuje! :)

india lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Misiabella ja tylko mogę napisać że mi i pediatra i alergolog powiedziały że podejrzewa się że coś jest nie tak jak dziecko źle przybiera na wadze.
    No wlasnie on dobrze przybieral, choc byl okres w szpitalu ze schudl, jak nie chcial jesc i tak dlugo jadl. Potem tez dlugo jadl a ja dlugo go karmilam, dlatego zaczal przybierac ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze seksow nie było, czekam grzecznie na te 6 tyg. Ale trochę się boję, że tam będzie inaczej i że nic nie poczuje, ewentualnie ból..😐 Mąż się kręci obok, patrzy z nadzieją, ale też czeka na czerwiec😉

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy. Przy okazji byliśmy na pierwszym spacerze na mieście bo szpital w centrum więc poszliśmy na spacerek.

Generalnie lekarz by UJ strzelił. Nie zbadał jej jedynie obejrzał wysypkę i że MOZE to alergiczna że może od mleka a MOZS coś zjadłam. Nic nie zjadłam serio jem to co zawsze. Lody jem temu same. Mam ją obserwować przez dwa dni i jak coś to prowadzić mleko HA, w poniedziałek pójdę do nas do przychodni.
    Tymczasem wracamy do domciu rozbiórek ja bo jest mega gorąco wystawie na ogródek ogarniemy z mężem chatę i potem spadamy gdzieś za miasto na wycieczkę .

Miłego dnia kobietki

• angella908 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

Mój jak tak robi to podnoszę go do góry żeby sobie odbił i później je już spokojnie ;)

Ja dziś wyrwałam się do fryziera tak wiec kilka godzin odpoczynku 😂

A później jedziemy do dziadków i będziemy spacerować ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa odnośnie becikowego, w tamtym tygodniu dostałam list ze przekroczyliśmy dochodzonego nie dostaniemy kasy, wczoraj przyszedł drugi list z wyliczeniami i napisali ze nasze dochody przekroczyły 17,36 zł No masakra, wolałam tego nie wiedzieć 🙈 bo zepsuli mi humor

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwale sie ;)
    mamy pierwszy swiadomy usmiech za soba :)
    do cycka przed karmieniem ;)

Kasiulka90, Daffi, Mama36, Paula 90, Sansivieria, martusiawp, india, B_002 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele.. Znow mam ten sam bol żołądka i plecow. Ja nic nie moge zjesc:(

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete, mój Klemek ma drobne krosteczki z białymi kropkami na końcu na całej twarzy i moja położna powiedziała, że to trądzik i nic z tym nie robić, a przedwczoraj odwiedziła nas ciocia położna i od razu oceniła, że to uczulenie na białko. Dodatkowo poszerzyło się o dekolt i karczek. Przemyślałam sprawę i doszłam do wniosku, że pogorszyło mu się po obiedzie z sosem śmietanowym, a wcześniej po latte. Dlatego z przykrością dołączam do Wiewiórki i Karolci i od wczoraj nie jem masła, mleka, jogurtów, serów, jajek, śmietan. Nie mam co jeść na śniadanie ;(

Dziewczyny, cały czas czekałam i czytałam Wasze różne opinie, ale teraz naprawdę tego potrzebuję, chcę zamawiać 😄 Chusta elastyczna czy Marsupi cz K'tan? Kurde, co wybrać? Kasa nie gra roli, ma być bezpieczne dla miesięczniaka. Mamy z mężem podobne wymiary i podobny wzrost, więc tutaj nie ma problemu.

Karolcia!!! Jaki sexy cyc!!! Sorry, MUSIAŁAM 😂😂😂

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 też na to zwróciłam uwagę 🤣🤣🤣🤣

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ja jestem z chusty bardzo zadowolona właśnie mała w niej śpi a ja siedzę na jaju na ogródku mąż odkurza :p jest na pewno bezpieczna a dla miesieczniaka to już w ogóle. Jeśli to marsupi tak jak Paula mówi jest też przebadane i sprawdzone to na pewno szybciej wsadzić dziecko w to ale te rzepy do mnie nie przemawiają. Rzepa to rzepa

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym chustowac ale u nas nir ma nikogo kto nauczyłby mnie poprawnie wiazac by nie zrobic krzywdy dziecku.

b2ujp2.png

‹‹ 3229 3230 3231 3232 3233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ