Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Fakt.. Przyznaję 40 ml 40 min dość mało i dość długo.. Ale to pojedynczy incydent? Czy tak ma częściej?
A co na to pediatra? Czy jeszcze nie konsultowalas. Przepraszam jak mi uciekło jeżeli pisałaś ale nie wszystko wyłapuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 09:31
-
Karmelllka90 wrote:A dziewczyny które chustuja nosidłuja, wczoraj pani podolog powiedziała mi że nie wolno chustowac dziecka w polspiochach czy w pajacu że stopkami musi być przerwanie materiału między stopka a łydka. Chodzi o prawidłową postawę stopy
chodzi o to, ze materiał ubranka sie na nóżkach naciaga i może uciskac min. stopki. No chyba, ze pajac jest za duży to podczas noszenia w chuscie zrobi soe w sam raz
Wiewioreczka co do smoczkow to CDL zalecala tylko prosty
Dziewczyny co do kapieli to widze, ze wiekszosc maluchow lubi cieplejsza wode.
U nad odwrotnie dla Poli 36.6 jest zbyt ciepła, za to temp powoetrza.musi byc jak w saunie :p
Zreszta ona uwielbia soe kąpać, po malu myślimy o basenie
-
nick nieaktualnyHej hej hej nadrabiam was od dwoch dni i w końcu się udało 🙏 Pisałyscie o leżaczkach, bujaczkach itp. Przed wczoraj kupiliśmy huśtawkę caretero bugies no i mały zachwycony. Co prawda jest jeszcze do niej trochę za mały, ale podlozyłam mu coś pod pupę zeby bardziej miał pozycję leżącą i chwilę się pobujał. Jak go pierwszy eaz włożyłam to tak machną raczkami do zabawek na karuzeli, tak się wypinał że aż się rozplakał bo nic nie było w jego zasiegu. Później go włożyłam jeszcze raz na chwilę to płakał jak wykmowałam go. Mam nadzieję, że jak trochę podrośnie to nadal będzie mu się tak podobać i będzie chętnie w nim spedzac czas, a matka w końcu będzie mogła coś zarobić
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i Mikołaj ochoczo dołączył do kolegów i koleżanek awanturujacych się przy cycu. Ja nie wiem o co mu chodzi ssie przez 8/10 min normalnie, a pozniej rzuca się jak opętany i koniec jedzenia bo nie może się przyssac... ciekawe czy przez ten krotki czas najada się, ale skoro nie placze i częściej nie domoga się to chyba tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 10:12
-
Lili90 wrote:No i Mikołaj ochoczo dołączył do kolegów i koleżanek awanturujacych się przy cycu. Ja nie wiem o co mu chodzi ssie przez 8/10 min normalnie, a pozniej rzuca się jak opętany i koniec jedzenia bo nie może się przyssac... ciekawe czy przez ten krotki czas najada się, ale skoro nie placze i częściej nie domoga się to chyba tak.
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Misiabella ja tylko mogę napisać że mi i pediatra i alergolog powiedziały że podejrzewa się że coś jest nie tak jak dziecko źle przybiera na wadze.
-
nick nieaktualnyWracamy. Przy okazji byliśmy na pierwszym spacerze na mieście bo szpital w centrum więc poszliśmy na spacerek.
Generalnie lekarz by UJ strzelił. Nie zbadał jej jedynie obejrzał wysypkę i że MOZE to alergiczna że może od mleka a MOZS coś zjadłam. Nic nie zjadłam serio jem to co zawsze. Lody jem temu same. Mam ją obserwować przez dwa dni i jak coś to prowadzić mleko HA, w poniedziałek pójdę do nas do przychodni.
Tymczasem wracamy do domciu rozbiórek ja bo jest mega gorąco wystawie na ogródek ogarniemy z mężem chatę i potem spadamy gdzieś za miasto na wycieczkę .
Miłego dnia kobietki -
Lili90 wrote:No i Mikołaj ochoczo dołączył do kolegów i koleżanek awanturujacych się przy cycu. Ja nie wiem o co mu chodzi ssie przez 8/10 min normalnie, a pozniej rzuca się jak opętany i koniec jedzenia bo nie może się przyssac... ciekawe czy przez ten krotki czas najada się, ale skoro nie placze i częściej nie domoga się to chyba tak.
Mój jak tak robi to podnoszę go do góry żeby sobie odbił i później je już spokojnie
Ja dziś wyrwałam się do fryziera tak wiec kilka godzin odpoczynku 😂
A później jedziemy do dziadków i będziemy spacerować -
Aa odnośnie becikowego, w tamtym tygodniu dostałam list ze przekroczyliśmy dochodzonego nie dostaniemy kasy, wczoraj przyszedł drugi list z wyliczeniami i napisali ze nasze dochody przekroczyły 17,36 zł No masakra, wolałam tego nie wiedzieć 🙈 bo zepsuli mi humor
-
Anete, mój Klemek ma drobne krosteczki z białymi kropkami na końcu na całej twarzy i moja położna powiedziała, że to trądzik i nic z tym nie robić, a przedwczoraj odwiedziła nas ciocia położna i od razu oceniła, że to uczulenie na białko. Dodatkowo poszerzyło się o dekolt i karczek. Przemyślałam sprawę i doszłam do wniosku, że pogorszyło mu się po obiedzie z sosem śmietanowym, a wcześniej po latte. Dlatego z przykrością dołączam do Wiewiórki i Karolci i od wczoraj nie jem masła, mleka, jogurtów, serów, jajek, śmietan. Nie mam co jeść na śniadanie ;(
Dziewczyny, cały czas czekałam i czytałam Wasze różne opinie, ale teraz naprawdę tego potrzebuję, chcę zamawiać 😄 Chusta elastyczna czy Marsupi cz K'tan? Kurde, co wybrać? Kasa nie gra roli, ma być bezpieczne dla miesięczniaka. Mamy z mężem podobne wymiary i podobny wzrost, więc tutaj nie ma problemu.
Karolcia!!! Jaki sexy cyc!!! Sorry, MUSIAŁAM 😂😂😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiulka90 ja jestem z chusty bardzo zadowolona właśnie mała w niej śpi a ja siedzę na jaju na ogródku mąż odkurza :p jest na pewno bezpieczna a dla miesieczniaka to już w ogóle. Jeśli to marsupi tak jak Paula mówi jest też przebadane i sprawdzone to na pewno szybciej wsadzić dziecko w to ale te rzepy do mnie nie przemawiają. Rzepa to rzepa