Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam kolezanke ktora wlasnie bardzo lekko ubiera dziecko, nie chodzi w czapce od 12 stopni i ma ciagle zapalenie uszu lub chore zatoki. A sa dzieci tak zahartowane ze im to idzie tylko na zdrowie. Wiec jest to kwestia indywidualna. Ale wiecej dzieci w zyciu widzialam chorych z wyziebienia, niz przegrzania, łacznie z moim
Choc sie bardzo na to zwraca uwage teraz. Nie mowie o skrajnych przypadkach, ze ktos w kombinezon pakuje dziecko przy 20 stopniach. Ma byc tak by kark nie byl zgrzany i dopoki tak jest, jest w porzadku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 17:08
martusiawp lubi tę wiadomość
-
u nas dziś 18-19 stopni i Maly po raz pierwszy w samych spodenkach bez niczego pod spodem na spacerkach😉
Ja zaliczam mega bol głowy i coraz bardziej się rozwija mimo jednego paracetamolu...zaraz sięgam po drugi...
Z mężem mam coraz gorsze spięcia...dojdzie do tego,że przestaniemy ze sobą rozmawiać itd...
-
Wlasnie najlepiej tak ubrac dziecko, zeby mozna bylo w razie czego odjac. Czyli zdjac kocyk czy bluzke a zostawic w body. W gondoli rzeczywiscie jest cieplej, ale przez to ze dziecko jest statyczne, to sie wyrownuje. Ja robie tak jak sama odczuwam cieplo. Przy Michalku to sie sprawdzilo, wiec postepuje w zgodzie ze swoim doswiadczeniem. Byc moze ze 21 stopni w sloncu okazaloby sie ze jest dziecku zbyt cieplo, tak jak opisalam bym wyruszyla na spacer i pewnie sciagnelabym kocyk. U nas bylo dzis 23, a 23 to juz jest inne odczuwanie ciepla, czyli jest naprawde cieplo
Ale 21 stopni odbieram osobiscie jako : jest chlodniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 17:25
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Kasiulka musisz sama zobaczyć co będzie dla Was najbardziej odpowiednie
czy chcesz wiązać chuste czy boisz się tego tajniak ja czy wolisz na rzepki pyk pyk, baby k’tan trzeba zamówić na Amazonie może to będzie dla Was minus?
Dziewczyny jak dzisiaj ubieranie maluszki? 21 st cieplutko mały wiatr, pochmurnie. Chciałabym tylko spodnie body na długi rękaw skarpetki nie będzie mu za zimno? Jej tyle czasu było zimno ze teraz nie wiem jak go ubrać -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Dziewczyny jaki macie termometr ? Bo ja mam ale nie jestem zadowolona, szukam czegoś na już, bo w czwartek szczepienie.
-
Ja mam brauna do ucha i microlife bezdotykowy, ale ten mi ostatnio szaleje. Wczesniej mialam microlife i mierzyl dobrze, porownywalnie z rteciowym. Popsul mi sie i kupilam kolejny, a ten kolejny jest jakis mniej precyzyjny, mimo ze taki sam.
-
Moja mała ostatnio je co godzinę. Spać chce tylko na mnie, a najlepiej gdy za poduszkę robi cycek.
I mam już tego dość. Nic nie mogę w domu zrobić.
Dzisiaj poszliśmy na spacerek. Ładnie spała całe 1.5 godziny. A w domu jak zasnie, to nie da się do wózka odłożyć. Jak tylko ją położę to oczy duże i po spaniu. -
Kochane ja tylko na chwilę , nie mam czasu nadrabiać forum 😘 była dziś u mnie cdl. Jak wiecie miałam mega problem z cyckami tak bolaly przy karmieniu i okazało się że mała ma do podcięcia wędzidełko , plus ma taką brodę jak ja czyli troche do tylu co też utrudnia dobre karmienie , i z taką broda najlepsza pozycja to z pod pachy. Wkoncu pokazała mi jak dostawić mała i co robić żeby mi nie maltretowała sutków do czasu podcięcia wędzidełka i ALLELUJA mogę powiedzieć że wkoncu cieszymy się karmieniem .. coś pięknego jak nie boli a młoda jest zadowolona 😀😘 info karmelka też dzięki Tobie i że dużo gadałaś o tych cdl teraz wiem że trafiłam na konkretną i dobra 😘 także dziękuję za tą dawkę wiedzy co się dzielisz 😘 pozdrawiam was kochane jak będę mieć więcej czasu to napiszę napewno 😘😘😘
Wiewióreczka, martusiawp, mysla.nieskalana, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Nie załapałam się na cycki Karoli...a tak lubię cycki!😂
Kiwona, dobrze liczysz, ale w ciul cukru dzidziusiowi będziesz aplikować dając 25 kropli. Kup espumisan 100.
Karmelowa, dobra ta temperatura, bo mierząc w odbycie musisz odjąć 0,5 stopnia, więc wychodzi 37,0. To prawidłowa temperatura u niemowląt. Szymon ma taką każdego dnia.
Ja mam microlife termometr i mierzy z dokładnością rtęciowego, bo testowałam. Ale ponoć może zależeć od egzemplarza..martusiawp, Misiabella, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Daffi a może to na tle nerwowym? Teraz się marrwilas małym tym katarkiem... może to ze stresu?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:Daffi, Boże co Ci jest
To nie jest normalne. Znow wymiotowalam sporo i od razu lepiej sie poczulam.
Pewnie zwróciłam ta nospe. Moge za 3 godz karmic malego? Nospe od zazycia do wymiotow minelo 25min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 19:02
-
nick nieaktualnymartusiawp wrote:Karmelllka ostatnio pisałaś że masz ładna kolekcje butelek.
Która według Ciebie jest najlepsza? Najbardziej zbliżona do piersi?
Albo przy której trzeba się troszkę o męczyć żeby mleko leciało?martusiawp lubi tę wiadomość