X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Mam kolezanke ktora wlasnie bardzo lekko ubiera dziecko, nie chodzi w czapce od 12 stopni i ma ciagle zapalenie uszu lub chore zatoki. A sa dzieci tak zahartowane ze im to idzie tylko na zdrowie. Wiec jest to kwestia indywidualna. Ale wiecej dzieci w zyciu widzialam chorych z wyziebienia, niz przegrzania, łacznie z moim ;) Choc sie bardzo na to zwraca uwage teraz. Nie mowie o skrajnych przypadkach, ze ktos w kombinezon pakuje dziecko przy 20 stopniach. Ma byc tak by kark nie byl zgrzany i dopoki tak jest, jest w porzadku.
    To zupełnie inna teoria niż lekarzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Kochane ja tylko na chwilę , nie mam czasu nadrabiać forum 😘 była dziś u mnie cdl. Jak wiecie miałam mega problem z cyckami tak bolaly przy karmieniu i okazało się że mała ma do podcięcia wędzidełko , plus ma taką brodę jak ja czyli troche do tylu co też utrudnia dobre karmienie , i z taką broda najlepsza pozycja to z pod pachy. Wkoncu pokazała mi jak dostawić mała i co robić żeby mi nie maltretowała sutków do czasu podcięcia wędzidełka i ALLELUJA mogę powiedzieć że wkoncu cieszymy się karmieniem .. coś pięknego jak nie boli a młoda jest zadowolona 😀😘 info karmelka też dzięki Tobie i że dużo gadałaś o tych cdl teraz wiem że trafiłam na konkretną i dobra 😘 także dziękuję za tą dawkę wiedzy co się dzielisz 😘 pozdrawiam was kochane jak będę mieć więcej czasu to napiszę napewno 😘😘😘
    Mówiłam skarbie że pewnie wędzidełko. Cieszę się bardzo że teraz nie boli. Nie bójcie się podcięcia to na prawdę chwilka mała nawet nie poczuje!!

martusiawp lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, najlepiej sprawdzic w praktyce wszystko, teoria teoria, bo ludzie sa rozni i dzieci. Ja na przyklad nosze czapke do 16 stopni, bo jak nie zakladam to wlasnie od razu mam chore zatoki, co innego gdybym byla dzieckiem i biegala w cieplej czapie pk podworku jak nie jest mocno zimno. Nie ma jednakowego wzoru na wszystkich, ani w karmieniu, ani w ubieraniu.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi matko kochana. Co do nospy nie wiem ale.mozesz spokojnie brać paracetamol na zmianę z ibuprofenem np co 3 godziny brałam tak w szpitalu i karmiłam

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi matko kochana. Co do nospy nie wiem ale.mozesz spokojnie brać paracetamol na zmianę z ibuprofenem np co 3 godziny brałam tak w szpitalu i karmiłam
    Ketonal dają po cc. Coz i tak zwricilam. Czuje w plecach juz lekko ze znow nachodzi.. Boje sie ze to zapalenie trzustki

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie ufam temu do czoła termometrowi mierzymy pod pachą lub w pupie w pupie trzeba odjąć 0,5 stopnia mamy elektryczny Browna myślę że super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ketonal dają po cc. Coz i tak zwricilam. Czuje w plecach juz lekko ze znow nachodzi.. Boje sie ze to zapalenie trzustki
    O matko. A moze podjedź na sor powiedz jaka sytuacja niech ci dadzą w kroplówce. Nie zwrocisz a potraktują cię priorytetowo bo synek w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze względu na tą wysypkę pomyślałam że wykape moja mała w krochmalu z moim mlekiem połączonym a moja mama mi klepie żeby jej nie kąpać że 3 dni. Ale moim zdaniem ja to swędzi a krochmal troszkę to załagodzi. Co myślicie ??
    I jeszcze powiedzcie mi jak kapiecie zanurzacie uszy?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    O matko. A moze podjedź na sor powiedz jaka sytuacja niech ci dadzą w kroplówce. Nie zwrocisz a potraktują cię priorytetowo bo synek w domu
    Bylam tam dzis z malym i sie tylko wkurwilismy.. Ja bylam w niedziele i uslyszalam ze perystaltyka jest ok to nieżyt żołądka.
    Usypiam misia i moze sama zdaze usnac nim sie bol rozkreci.

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Aż tak?
    No...
    Jakoś tak sie porobiło...
    Ale mniejsza o to...
    Zawsze mówię żartem lub nie-że rozwody są dla ludzi😉

Daffi ja przechodziłam atak i zapal. trzustki...
    Więc jeżeli to byłoby to to współczuję-ja mam wysoki próg bólu ale trzustka była gorsza niż poród bo nic nie uśmierzało bólu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 20:24

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 może zmęczenie niewyspanie powoduje, że oboje macie mniej cierpliwości i to się odbija na waszych relacjach. Może szczera rozmowa jest wam potrzebna.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki Karoliny cieszą nawet bardzo zmęczone oczy :D

Daffi, ja wiem tylko jak wyglada atak woreczka żółciowego, bo moja mama miała usuwany - silny ból w jego okolicy promieniujący aż do łopatki. Wymioty też się zdarzają.

MamaAga, a to teraz po porodzie zaczęło się psuć? Może jakiś baby blues coś miesza?
    :(

Dziewczyny, jak myjecie główkę dziecku, to nie spłukujcie wodą z emolientem, od tego robi się ciemieniucha. Trzeba przelać czystą wodą na koniec. Ja się dowiedziałam po fakcie ;)

Kasiulka90, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    MamaAga85 może zmęczenie niewyspanie powoduje, że oboje macie mniej cierpliwości i to się odbija na waszych relacjach. Może szczera rozmowa jest wam potrzebna.
    Karmelka...
    Nie wiem...byc może...
    Przykro mi,że tak szybko minął ten spokojny i miły czas u Nas...😢😢😢😢😢

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Daffi, ja wiem tylko jak wyglada atak woreczka żółciowego, bo moja mama miała usuwany - silny ból w jego okolicy promieniujący aż do łopatki. Wymioty też się zdarzają.

MamaAga, a to teraz po porodzie zaczęło się psuć? Może jakiś baby blues coś miesza?

Dziewczyny, jak myjecie główkę dziecku, to nie spłukujcie wodą z emolientem, od tego robi się ciemieniucha. Trzeba przelać czystą wodą na koniec. Ja się dowiedziałam po fakcie ;)
    Dużo by pisać ...
    Myślę, że to brak czasu sprawił że jest jak jezt ale nie tylko...
    Jak problemy się nawarstwiają to jest 🤬ujowo ale ja z tych co mega dobrze same sobie dają radę

31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziś moja siostra powiedziała, że pierwszy raz od lat nie ma kłótni z mężem. Dlaczego? Bo syn pojechał ma kolonię ;) trochę tak jest jak mówisz Karmelka. Stres, niewyspanie...Nawet najbardziej zgodni ludzie mogą tracić do siebie cierpliwość w takiej sytuacji. Ale to zaraz minie. Magiczne 3 miesiące, o których mówią doświadczone mamy. Wytrzymajcie :*

Mama36 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Ja właśnie tez

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karmelka...
    Nie wiem...byc może...
    Przykro mi,że tak szybko minął ten spokojny i miły czas u Nas...😢😢😢😢😢
    Kochanie koniecznie bierz męża na rozmowę. Dzieci spać a wy siadacie i swoje żale kawa na ławę. Nic tak nie oczyszcza jak rozmowa. Ja miałam taki epizod z mężem 4 tyg po porodzie moje ciało się rozkazło, zeszła woda wyszło więcej rozstępów cycki zwisły już nie były pełne, zaczęłam unikać dotyku i pokazywania się mu, w lustro nie patrzyłam . On myślał że robi coś źle bo ja nagle się zmieniłam w zachowaniu byłam na dystans jak to ujął " myślałem że nie jestem taki jakbyś chciała. Że za słabo się wani opiekuje że nie jest jak w filmach a tak byś może chciała. " Ja mu powiedziałam w czym rzecz okazało się że on nie widzi tego co ja, patrzy na mnie cały czas jak na obiekt porzadania a nawet więcej bo to ciało dało mu coś najpiekniejszego, a to co on myślał to głupota bo jest najwspanialszym mężem i cudownym ojcem ogarnia aż za dużo i ani razu nie powiedział mi że jest zmęczony. Nawet jak zasypia nad dzieckiem w nocy 😂. A ja nawet nie wiem jak jest w filmach
    Rozmowa na prawdę to wam pomoże. Bo nie wierzę że nagle rozchodzą wam się drogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 21:48

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziś moja siostra powiedziała, że pierwszy raz od lat nie ma kłótni z mężem. Dlaczego? Bo syn pojechał ma kolonię ;) trochę tak jest jak mówisz Karmelka. Stres, niewyspanie...Nawet najbardziej zgodni ludzie mogą tracić do siebie cierpliwość w takiej sytuacji. Ale to zaraz minie. Magiczne 3 miesiące, o których mówią doświadczone mamy. Wytrzymajcie :*
    Zgadzam się. Nowa sytuacja trzeba się odnaleźć na nowo i dotrzeć. To jest coś jakby się zaczynało od nowa. Ja to tak odbieram, moje macierzyństwo trwa nie całe 2 miesiące a zmieniło mnie bardzo ale chyba na lepsze... Sama ciąża już mnie zmieniła, zaczęłam odpuszczać pozwalać sobie na "potem". A teraz.... Plan nie istnieje haha i dobrze mi z tym. Czasem jeszcze się złapie że coś planuje układam ale zaraz biorę na to duuuuza rezerwę.
    Laski jesteśmy the best wszystkie!!! Ale nasi partnerzy też, oni też to wszystko przeżywają jedni bardziej otwarcie drudzy skrycie ale dla nich to też nowe nawet jeśli jest to kolejne dziecko to nie ma znaczenia.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysnelam na chwile i czuje sie lepiej. Zaczynam sobie robic podsumowanie.. Pierwszy atak 4 lata temu w nocy.. Skonczylam na IP..
    Drugi atak rowno po roku.. Skonczylam na IP. Pozniej przerwa 2 lata.. I w ciazy zlapalo mnie 2 razy..
    I teraz 3 razy w tym tygodniu.
    To nie jest nieżyt.. Cos sie dzieje na pewno.. A dalo mi. Do myślenia bo 3 dzien mecze się z. Zaparciami... Zganialam to na hemoroid ale doczytalam ze przy zapaleniu trzustki wzdecia i zaparcia to czesty objaw plus wymioty i wlasnie bol brzucha wysoko na środku i prominiowalo na plecy na wysokosci lopatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 22:34

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewy cycek zaraz mi wybuchnie!!!
    M juz poszedł do pracy.. Obyśmy tę noc orzetrwali spokojnie.

b2ujp2.png

‹‹ 3232 3233 3234 3235 3236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ