X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula lubi doszukiwać wszelkich informacji, czy to źle?
    Nikt nie zmusza nas żeby wszystko czytać.
    Sama czytam tylko to co mnie interesuje i bardzo Ci Paula za te informacje dziękuję.😀

Karmelllka90, martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie Was lubię i proszę mnie nie straszyć odejsciami. Nie mam fb i zupełnie nie będę miała z Wami kontaktu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A tak w ogóle, to uważam, że Karmelllce dostało się niesłusznie. Super, że chwali się swoją corcia. Może faktycznie jej spiecie z Paula jakiś czas temu było niepotrzebne, ale przypomnijcie sobie jej poród. Te opisy, dla mnie rewelacja. Problemy z karmieniem i jej walkę z cycami. Ostatnio przygoda z paznokciem. Jak dla mnie to za mało pisała o pobycie nad morzem. Liczyłam na więcej.
    Tunia po porodzie też mi się dostało :( tego nikt nie pamięta. Jak jako jedna z pierwszych nie świadoma połogu się chciałam pożalić a dostałam coś zupełnie innego. A potem jak już porody sypały się jak z rękawa to żalenie się było normalne, nie byłam nie miła służyłam rada bo miałam to za soba.
    Nad morzem starałam się ograniczyć telefon do minimum w ogóle miałam go nie ruszać ale się nie udało trochę uzależnienie. Ale w sumie dużo spacerowaliśmy po molo w te i z powrotem a wieczorem dwa razy bylismy na grillu i w sumie nic ciekawego się tam nie dzialo. A ja też w głowie miałam stresu o szyjkę małej bo w dzień wyjazdu się okazało że fizjo znalazła termin a my już wyjechaliśmy i czułam żal że przez zastany wyjazd dziecku się znowu odwlecze wizyta ale wróciliśmy w poniedziałek a we wtorek znowu się znalazł termin.
    Dziękuję Tunia ♥️

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałam.
    Czytam Was prawie na bieżąco, tylko rzadko piszę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chrzciny w niedzielę.
    Dzisiaj miałam domowe spa dla nog.
    Boże jak boli depilacja tej nogi z pończochą.
    A na dodatek ta noga jest chudsza od tej zdrowej.
    I tak mam prawą stopę mniejszą, prawą nogę chudszą, prawego cyca mniejszego. Co zrobić by lewa strona wyrownala do prawej?
    Aha, ponczocha zlikwidowala celulit. 😝

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj patelnie do naleśników na kuchenkę indukcyjna, więc biorę się za obiad. Muszę przetestować nowy nabytek.

Życzę Wam wszystkim miłego i spokojnego dnia. Buziaczki od Marty i Wiktorii😘😘

Karmelllka90, Lolka30, Kasiulka90, martusiawp, estrella, Misiabella lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia bądź częściej ❤️
    Co do nierównych stron ja nie pomogę lewy cycek wisi niżej niż prawy 🤷 prawa stopa ciut dłuższa niż lewa. I chyba mój flaczek pociazowy z lewej strony jest większy ... Tak mi się wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia i co to za pończochy? Może ja zacznę nosić na obie nogi

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, gula w gardle towarzyszy mi często. Przykre uczucie ale trzeba sobie z tym poradzić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest dziś nieodkladalne. Tzn można ale od razu się budzi i ryczy 🙈. Zaczynamy dzisx12 tydzień czy to jakiś skok? Już tak ładnie spał.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia i co to za pończochy? Może ja zacznę nosić na obie nogi
    To ponczocha przeciwzakrzepowa. Tak więc lepszy celulit.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Moje dziecko jest dziś nieodkladalne. Tzn można ale od razu się budzi i ryczy 🙈. Zaczynamy dzisx12 tydzień czy to jakiś skok? Już tak ładnie spał.

Mój też dziś marudzi....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też marudne ale znalazłam mały sposób 😄 karmienie na leżąco - i tak zasypia z cycem a ja szybko wymieniam na bibsa 😄

martusiawp lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,trochę przestaje ogarniać. Forum to forum,ok..ale z tego co pamiętam mialyśmy już nie przyjmować nikogo do grupy na fejsie,albo chociaż skonsutować przyjęcie.. Tam są nasze zdjęcia,dane..I nie chodzi mi o nikogo personalnie (tak,że chce_być_mamą nie gniewaj się) ale ogólnie. Nie wiem,dziwne to wszystko się robi.

Karmelllka90, KarmeLoVe, Kiwona, Karollinax26 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to ze dzis dzien spędzę w fotelu. Spoko pogoda coś na netflixie. Tylko dlaczego nikt nie wymyślił dostawy jedzenia do fotela tylko trzeba wstać?😂

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno sie dziś nadrabia te wpisy... Bylo miło, a teraz mam wrażenie że co chwila ktoś komuś chce wbić szpile. Jesteśmy różne, każda z nas ma inny charakter, może mieć gorszy czas czy masę problemów, o których tu nie pisze... Ale jakos do tej pory potrafilysmy się dogadać i było miło, no może nie zawsze ale jednak udawało się unikać większych spin... A teraz brak mi słów. Zostancie z nami wszystkie! Jak kogoś drażnią wpisy innej osoby to przecież można je olać i przemilczec. Nie psujmy tego co tak długo budowalysmy! A głównie wy bo ja tu z doskoku jestem a i tak smutno, że za chwilę nie będzie tu nikogo...

Co do porównywania dzieci to ja też się na to złapałam. Czytam co robią wasze i myślę sobie ze Ola się źle rozwija ale wreszcie mnie olsnilo. Przecież ona jest jedną z młodszych więc czego ja oczekuje 😉 i teraz luzik... Widzę że robi postępy, rozwija się w swoim tempie, nawet z Kinia przestałam ją porównywać. I od razu mi lepiej, większa radość z macierzyństwa i wspólnego czasu z tym malenstwem 🙂

Ktoś ostatnio pytał o podziękowania na chrzest. Ja zamówiłam na allegro magnesy że zdjęciem Oli, będzie na nich data urodzenia waga i wzrost. Myślę że to miła pamiątka 🙂

Spalysmy dziś z Olą do 9 co prawda z przerwą od 4 do 5 i od 6.20 do 7.00 ale jednak czuje się mega wyspana, nie pamiętam kiedy tak długo spałam 😉 obiad mam z wczoraj więc dziś będziemy się lenic. A co! Raz na jakiś czas można 😉

Karmelllka90, Lili90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka napisz jakie były objawy u synka po tym wypadku.
    Moja też miała podobny.
    Mąż wnosil wózek z małą i się potknął. Niby nic się nie stało, ale gondola zachaczyła o schody. Mala się zsunela w gondoli i docisnela główka do boku gondoli. Nie wystraszyla się, nawet nie płakała, ale jednak.
    Teraz się boję po Waszych przejściach.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Jasne że skok! Ja właśnie a raczej Leośka zaczyna ten długi skok 5 tygodniowy.... Co naaaam Panie daaaszzz... W ten magiczny czas (???) 🥴

mysla.nieskalana, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiewioreczka napisz jakie były objawy u synka po tym wypadku.
    Moja też miała podobny.
    Mąż wnosil wózek z małą i się potknął. Niby nic się nie stało, ale gondola zachaczyła o schody. Mala się zsunela w gondoli i docisnela główka do boku gondoli. Nie wystraszyla się, nawet nie płakała, ale jednak.
    Teraz się boję po Waszych przejściach.
    Pozwolę sobie odpowiedzieć żeby cię troszkę uspokoić. Wiewiórka dorabała wózkiem i u nich wrocil krecz pourazowy, dosłownie chyba dzień czy dwa dni po tym ja wracałam z rehabilitacji z Leosią gdzie prawa strona była już ozdrowiała i w sumie mala już była prosta nic ja nie ściągało. Wychodząc z garażu niosąc ten paskudny fotelik przywalilam nim w ścianę Leonka spala nie obudziła się była za bardzo zmęczona po rehabilitacji spala mi wtedy 4 godziny! jak wstała zaczelo jej ściągać główkę na lewo ( w przeciwną stronę) nie zauważyłam nic innego miała potem jeszcze dwie rehabilitację i osteopate i już po problemie. Ale u nas też nie wzielo się to z nikąd. U nas problem został spowodowany szarpnięciem małej za głowę przy porodzie. Także Tunia spokojnie gdyby się cokolwiek działo na pewno bys to od razu zauważyła.
    Nie da się nie zauważyć. Nie doszukuj się bo serio spełnię swoje groźby i pojadę na ten ruczaj nakopac ci do tyłka!

Dobra teraz serio idę wieszać pranie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 14:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Lilli jak u was?
    Dzisiaj trochę marudny, ale dla mnie najważniejsze że juz nie płacze i nic gorszego się nje dzieje :) A u Was jak tam??

‹‹ 3643 3644 3645 3646 3647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ