X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Matko dziewczyny co tu się dzieje. Aż mi się smutno zrobiło 😭 tyle czasu razem a tu nagle dwa dni i tyle osób odeszło. Nie mam nic przeciwko jak się któraś „chwali” nowymi umiejętnościami swojego dziecka. Oglądam z entuzjazmem zdjęcia i filmiki na fb i czekam aż mój zacznie to robić. Dzisiaj chciałam Wam wstawić zdjęcie jak mój Henio trzyma marakasy, bo jaram się tym na maxa, ale po przeczytaniu postów na forum to już nie wiem czy można czy nie, bo może zostanie to źle odebrane 😢
    Dawaj !!! Ja chcę to zobaczyć i koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 14:09

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Moj maz sie przestraszyl bo go nastraszylam swoja mama ;) Lekarka nie chciala mi powiedziec bo powiedziala ze na 99 procent jest ok, ale musi to sprawdzic. Przelecialam caly internet by znalezc co te badania ktore chce zlecic oznaczaja i oprocz toksoplazmozy z ktora wiadomo ze o to chodzi znalazlam ze zlecila jakies badanie na choroby metaboliczne.
    O proszę patent na mamę. Kurde babeczka pewnie ma rację i lepiej nie szukać bo się można doszukać czegoś od czego osiwiejesz w jedną noc a potem się okaże że wszytsko gra

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Wczoraj dotarła do mnie mata yokidoo z zepsutym samochodzikiem, nie gra w nim muzyczka. Napisałam maila do sprzedawcy i zostałam miło zaskoczona:

Dzień dobry.

Uprzejmie informujemy, że reklamacja wadliwego autka została przekazana do serwisu. Po otrzymaniu odpowiedzi z serwisu skontaktujemy się z Panią w sprawie dosłania do Pani nowego samochodziku. Nie ma potrzeby odsyłania do nas całej maty, ani zepsutego autka. Aby zrekompensować Pani uszkodzone pudełko od maty możemy wysłać dodatkowo do Pani ładny upominek, prosimy o odpowiedź, czy zgadza się Pani na takie rozwiązanie.
    A ja właśnie ci wysłałam priorytet na poczcie ! Ma kto odebrać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja sie czuje, jakby mi cos utknelo w przelyku ze strachu. Jakos wszystko idzie u nas na opak od poczatku. Ta cukrzyca, hipotrofia, przedwczesny porod. Gdyby nie ten ciag zdarzen, pomyslalabym na 99 procent nic mu nie jest, a tak to musze sie ciagle bac i martwic.
    To z nerwow ta gula w gardle. Znajome uczucie niestety

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    rewelacja! a nie mowilam. kontakt ze sprzedajacymi czesto sie oplaca :)

Mega się ucieszyłam bo nie uśmiechało mi się jechanie na poczte i pakowanie całej maty. A bałam się bo z tymi sprzedawcami to różnie, czasami olewają a skontaktować się z nimi to graniczy z cudem

Daffi lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z małą na spacer siadłam na ławce w parku młoda leży w wózku nie chce spać ,trudno to ona będzie niewyspana nie ja. Patrzę jak mój pies sra... i czuję jakby życie mi trochę stanęło w miejscu. Czas leci szybko zapierdziela tak, Że nie nadążam a życie w miejscu.
    Staram się z mężem urozmaicać wyjazdami, i innymi sprośnymi rzeczami żeby było jakoś tak mniej monotonnie ale i tak jakby stoi w miejscu ...
    Tylko ja tak mam?

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A ja właśnie ci wysłałam priorytet na poczcie ! Ma kto odebrać?

Ojej Karmellcia dziekujeeee! <3 Jesteś przekochana. Tak siedzę na chacie z malutką i mama :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ojej Karmellcia dziekujeeee! <3 Jesteś przekochana. Tak siedzę na chacie z malutką i mama :D
    A kurde zrozumiałam, że do mamy pojechałaś. No właśnie tak to jest z tym czytaniem na szybko :p

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wyszłam z małą na spacer siadłam na ławce w parku młoda leży w wózku nie chce spać ,trudno to ona będzie niewyspana nie ja. Patrzę jak mój pies sra... i czuję jakby życie mi trochę stanęło w miejscu. Czas leci szybko zapierdziela tak, Że nie nadążam a życie w miejscu.
    Staram się z mężem urozmaicać wyjazdami, i innymi sprośnymi rzeczami żeby było jakoś tak mniej monotonnie ale i tak jakby stoi w miejscu ...
    Tylko ja tak mam?

Mi życie przelatuje przez palce.. Okres ciąży się dłużył a odkąd urodziła się Lila to zapiernicza na całego. Teraz odliczam do powrotu męża i tak całe życie odliczam do czegoś. Karmelllka Ty chyba planowałaś wyjazd na wakację za granice we wrześniu? Lecicie gdzieś? My właśnie planujemy chyba na grudzień.. I tak siedzę na fly4free i szukam jakiegoś deala :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A kurde zrozumiałam, że do mamy pojechałaś. No właśnie tak to jest z tym czytaniem na szybko :p

Hahaha nie mama do mnie przyjechała na chrzciny z tatem, tata pojechał a mama została. Zostajemy u mnie do końca lipca a potem jade z nią do nich na 4 tygodnie i wracamy znów razem :P Robię wszystko aby nie zostać sama i nie przeżyć szoku po wyjezdzie meza.. Ale cały wrzesień i pazdziernik juz bedziemy same.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie się wydaje, że u nas po rewolucjach w organizmie z tymi hormonami to jeszcze nie jest tak hop siup pod każdym względem. Teraz każdej z nas doskwiera coś innego typu brak wyspania, brak sexu, za mało czasu dla siebie itd itd.

Pamiętacie jak wylałam swoje zdanie na Paulę o modyfiku ?! Zapewne. ( Mogłam to ubrać w delikatniejsze słowa to ale czasu nie cofne,)
    Więc powiem wam tak, od porodu nie uprawiałam sexu przez 3 miesiące!! Jak w końcu kupiłam sobie świetna koszulkę nocna zaslonilam brzuch, stary mnie porządnie obrobił to mi przeszło. I teraz to i ja mogę żartować sobie z modyfika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 11:39

Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Mi życie przelatuje przez palce.. Okres ciąży się dłużył a odkąd urodziła się Lila to zapiernicza na całego. Teraz odliczam do powrotu męża i tak całe życie odliczam do czegoś. Karmelllka Ty chyba planowałaś wyjazd na wakację za granice we wrześniu? Lecicie gdzieś? My właśnie planujemy chyba na grudzień.. I tak siedzę na fly4free i szukam jakiegoś deala :P
    Lecimy w styczniu kochana. We wrześniu chyba India.
    Ja we wrześniu albo z sisotra nad Polskę morze albo do DE. Tylko muszę ten paszport wyrobić małej w końcu ale nie chce mi się iść do urzędu ...
    No mi właśnie czas zapierdziela bardzo ale życie stoi w miejscu. A ciaza... Mi akurat bardzo szybko zleciała i szczerze tęsknię za brzuchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 11:43

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tylko ja tak mam?

A narzekałeś że zapierdziela i Leonka tak szybko rośnie.... to jak to w końcu jest?

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A narzekałeś że zapierdziela i Leonka tak szybko rośnie.... to jak to w końcu jest?
    Fasolka czas mi zapierdziela a z tym się wiarze to ze ona rośnie za szybko. A życie stoi w miejscu jest taka monotonia. Wstaje rano daje jej jeść bawimy się spacery nie ma już takiego latania jak miałam. Ale nie napisałam że mi źle. Bo kocham to małe cudo ale taka rozkmina mnie złapała.
    Całkiem nie potrzebna ta twoja przypierolka. Ale jeśli ci ulżyło to się ciesze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 14:11

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak weszłam po tym co na fejsie przeczytałam zobaczyć, co to się jeszcze podziało...

i no cóż... można mieć złe chwile, ale i tak dla mnie to nie jest wytłumaczenie na plucie jadem.

tyle tylko chciałam dodać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 12:07

KarmeLoVe, DorotaAnna, Kasiulka90, Karmelllka90, martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli jak u was?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lecimy w styczniu kochana. We wrześniu chyba India.
    Ja we wrześniu albo z sisotra nad Polskę morze albo do DE. Tylko muszę ten paszport wyrobić małej w końcu ale nie chce mi się iść do urzędu ...
    No mi właśnie czas zapierdziela bardzo ale życie stoi w miejscu. A ciaza... Mi akurat bardzo szybko zleciała i szczerze tęsknię za brzuchem.

A dokąd lecicie? Też będę musiała paszport Lileczce wyrobić. Ja szukam tanich lotów na Gwadelupe lub Filipiny. Muszę teraz pokupować małej ciuszki letnie na wyprzedażach aby były dobre na zime :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam i nie wierzę.
    Takie spiecie, bo mamy chwalą się dziećmi. I dobrze, niech się chwalą, to przecież ich największe skarby.
    Na fb nie jestem, więc nie wiem co się tam dzieje.
    Nie zgadzam się na odejście Mamy19, Espoir i żadnej z Was.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to uważam, że Karmelllce dostało się niesłusznie. Super, że chwali się swoją corcia. Może faktycznie jej spiecie z Paula jakiś czas temu było niepotrzebne, ale przypomnijcie sobie jej poród. Te opisy, dla mnie rewelacja. Problemy z karmieniem i jej walkę z cycami. Ostatnio przygoda z paznokciem. Jak dla mnie to za mało pisała o pobycie nad morzem. Liczyłam na więcej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    A dokąd lecicie? Też będę musiała paszport Lileczce wyrobić. Ja szukam tanich lotów na Gwadelupe lub Filipiny. Muszę teraz pokupować małej ciuszki letnie na wyprzedażach aby były dobre na zime :P
    Oj ja tak daleko się nie odwaze. Nie jestem tak odważna. My Teneryfa. Wiem że nie będzie upałów ale będzie cieplej niż w Polsce 😄

‹‹ 3642 3643 3644 3645 3646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ