X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, zdałam sobie sprawę że ten hemoroid nie jest jeden, są wewnętrzne, wyłażą przy dwójce. Brałam czopki ale tylko dwa dni, jak zobaczyłam białą dwójkę to zamarłam i przestałam 😁
    Nigdy nie miałam problemów z dwójką, a ten minimalny śluz podbarwiony krwią nadal mam.

Jak Ty się czujesz ?
    ja wporzadku odpukac nowonarodzona ze wszytskimi dolegliwosciami tylko no ta dwojkai bol... ciagle sie wybieram po czopki i dojsc nie moge. chyba na doz zloze zamowienie :P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ależ się uskakalam z rana koło łóżeczka żeby jakoś zabawić Młodego. No coraz bardziej wymagający jest - włączam YouTube i dobre 45 minut muszę robić za klauna i tańczę mu po kolei „Baby Shark”, „Wheels on the bus” itd itp macham rękami, klaszcze i robie miny a jak przestane to płacze😅

Muszę mu kupić jakieś zabawki bo mamy tylko jedna szeleszczącą książeczkę, która zajmuje go na maks 10 minut i potem ja muszę się produkować. Polecacie coś fajnego?

Mama36❤️
    mata yookidoo :D

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    mata yookidoo :D
    A jakaś konkretna? Właśnie wpisałam w Google i wyskoczyły różne

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A jakaś konkretna? Właśnie wpisałam w Google i wyskoczyły różne
    5670e86e2e31.jpg

zobacz ten filmik
    https://www.youtube.com/watch?v=R5wNLybN_6s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 10:22

b2ujp2.png

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dzieki!!😉😉😉 już szukam

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Daffi dzieki!!😉😉😉 już szukam
    ja na olx kupilam i wiem ze dziewczyny te szukaly i kupowaly. ogolnie na fb duzo pisalo sie o tej macie :P

zapoczatkowaly ja chyba Mama i Paula.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 10:31

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Anete Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny co tu się dzieje. Aż mi się smutno zrobiło 😭 tyle czasu razem a tu nagle dwa dni i tyle osób odeszło. Nie mam nic przeciwko jak się któraś „chwali” nowymi umiejętnościami swojego dziecka. Oglądam z entuzjazmem zdjęcia i filmiki na fb i czekam aż mój zacznie to robić. Dzisiaj chciałam Wam wstawić zdjęcie jak mój Henio trzyma marakasy, bo jaram się tym na maxa, ale po przeczytaniu postów na forum to już nie wiem czy można czy nie, bo może zostanie to źle odebrane 😢

atdcj48aq9519a2w.png

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dołączyć do Was na fb? Wiem, ze to jakas ‘ukryta’ grupa, jak wiec Was znalezc?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odpowiedzi piąstkach w buzi.

My jesteśmy po hexa i pneumo strasznie płakał po wkluciu a potem zasnął na raczkach. Taki był biedny. Oby no. Się nie działo.

A propos obrotów-moj obraca się z brzucha na plecy i nawet zrobił to przy pediatrze i powiedziała ze to prawidłowe. Wiem ze są inne opinie na ten temat i dlatego idę do fizjo prywatnie na wszelki ale mnie uspokoiła:)

Daffi lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole siedzę, odciagam, czytam i zaraz mi mleko skisnie tak się wkurzylam. Co to ma być? Zostało powiedziane to co jest jasne od dawna, 1.każdy lubi czytać i pisać o czym innym
    2.nikt nikogo nie zmusza do czytania i odpisywania na posty które to nie interesują lub denerwują
    3.forum jest dla wszystkich i nie ma tu cenzury o czym wolno pisać i nie trzeba przepraszać za poruszanie jakichś tematów.
    Skończmy już te personalne wycieczki i dramaty, nie potrzebne odejścia z forum, które tylko jeszcze bardziej nakręcaja emocje.

Dziewczyny przetrwalysmy razem ciążę, porody i wiele trudnych chwil nie niszczmy tego. Mam wrażenie że znamy się tak długo że przestaliśmy się gryźć w język i piszemy częściej niemiłe rzeczy bo tak to jest. Zacznijmy po prostu szanować to że każdy może napisać co chce i nikt nie zmusza żeby to czytać jeśli się nam to nie podoba, ale ktoś inny może czyta to z przyjemnością!

valetta94, Misiabella, Kasiulka90, KarmeLoVe, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no co wy! Nie odchodzcie! Pamietacie jak przezywalysmy nasze wizyty u lekarza, pamietacie jak India jako pierwsza rodziła? Jak wszystkie nie mogłyśmy spać z tego powodu, jak przeżywałyśmy poród razem z nią? Jak wrzuciła na fb zdjęcie Poli, jak się nad nią rozczulałyśmy? Wtedy do nas dotarło, że to tuż tuż. Że nasze dzieciaczki w brzuszkach są takie realne.. Jak się licytowałyśmy, która będzie następna?

Ja właśnie do Was wracam, mąż wczoraj poleciał. Pierwszy raz jechałyśmy autem same, w połowie drogi mała zaczęła płakać ale wydawałam z siebie dziwne dzwieki i dojechałyśmy jakoś do domu :P Mam zamontowane dodatkowe lusterka aby ją widzieć..

Aga chyba pytała o nosidełka? Ja z całego serca polecam Tule. Mała ma w niej idealna pozycje, kregoslup w literke C wygięty jak w chuście, łatwo się zakłda. Porządny materiał. Polecam z całego serca, w chuście mnie już bolały plecy, a tutaj w ogóle nie czuję tego ciężaru..A dodam, że nosimy się ok 6 h dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 10:55

Daffi, Lili90, DorotaAnna, martusiawp, india lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dotarła do mnie mata yokidoo z zepsutym samochodzikiem, nie gra w nim muzyczka. Napisałam maila do sprzedawcy i zostałam miło zaskoczona:

Dzień dobry.

Uprzejmie informujemy, że reklamacja wadliwego autka została przekazana do serwisu. Po otrzymaniu odpowiedzi z serwisu skontaktujemy się z Panią w sprawie dosłania do Pani nowego samochodziku. Nie ma potrzeby odsyłania do nas całej maty, ani zepsutego autka. Aby zrekompensować Pani uszkodzone pudełko od maty możemy wysłać dodatkowo do Pani ładny upominek, prosimy o odpowiedź, czy zgadza się Pani na takie rozwiązanie.

Daffi, Fasolka77, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Współczuję tego stresu :(
    A twój mąż się otrząsną? Wspiera cię? W ogóle ta lekarka powiedziała co mogłoby to oznaczać?
    Moj maz sie przestraszyl bo go nastraszylam swoja mama ;) Lekarka nie chciala mi powiedziec bo powiedziala ze na 99 procent jest ok, ale musi to sprawdzic. Przelecialam caly internet by znalezc co te badania ktore chce zlecic oznaczaja i oprocz toksoplazmozy z ktora wiadomo ze o to chodzi znalazlam ze zlecila jakies badanie na choroby metaboliczne.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Jak dołączyć do Was na fb? Wiem, ze to jakas ‘ukryta’ grupa, jak wiec Was znalezc?
    nie znajdziesz.napisz mi na priv dane do fb zaprosimy sie do znajomych i Cie dodam.

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonia, bardz Cie prosimy zebys nie odchodzila kesli przyszlo Ci to do glowy. Jestes waznym ogniwem tego forum. A mama 19 ma wrócić!

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Wczoraj dotarła do mnie mata yokidoo z zepsutym samochodzikiem, nie gra w nim muzyczka. Napisałam maila do sprzedawcy i zostałam miło zaskoczona:

Dzień dobry.

Uprzejmie informujemy, że reklamacja wadliwego autka została przekazana do serwisu. Po otrzymaniu odpowiedzi z serwisu skontaktujemy się z Panią w sprawie dosłania do Pani nowego samochodziku. Nie ma potrzeby odsyłania do nas całej maty, ani zepsutego autka. Aby zrekompensować Pani uszkodzone pudełko od maty możemy wysłać dodatkowo do Pani ładny upominek, prosimy o odpowiedź, czy zgadza się Pani na takie rozwiązanie.
    rewelacja! a nie mowilam. kontakt ze sprzedajacymi czesto sie oplaca :)

valetta94 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    nie znajdziesz.napisz mi na priv dane do fb zaprosimy sie do znajomych i Cie dodam.
    Kurcze, ale jak sie wysyla wiadomosc prywatna...?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje, jakby mi cos utknelo w przelyku ze strachu. Jakos wszystko idzie u nas na opak od poczatku. Ta cukrzyca, hipotrofia, przedwczesny porod. Gdyby nie ten ciag zdarzen, pomyslalabym na 99 procent nic mu nie jest, a tak to musze sie ciagle bac i martwic.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja mam dziś stres od rana... mamy pierwsza wizytę u fizjo w szpitalu. Boję soe, że usłyszę cos niepokojącego :( trzymajcie jciuki. Ostatnio tez mam jakis gorszy czas i sobie wkrwcam różne rzeczy.

Jak wrócę odniosę się dp reszty.

Ciesza mnie powroty, ale kolejne odejscia to jakies nieporozumienie :(
    Kciuki zaciśnięte , Pola to harda baba więc nie wydziwiaj matka

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kurcze, ale jak sie wysyla wiadomosc prywatna...?
    u gory masz wiadomosci i utwórz. wyslalam ci tu zaproszenie do przyjaciolek bo bez tego wiaodmosci sie nie napisze wiec wejdz w te wiadomosci i wybierz zakladke zaproszenia.. tam mnie zaakceptuj i wtedy spokojnie napiszesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 11:19

b2ujp2.png

‹‹ 3641 3642 3643 3644 3645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ