Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Bandi? Nie znam. Kupię stacjonarnie czy zamawiać?
https://www.bandi.pl/sklep/katalog/seria/69_tricho-esthetic/ -
Karmelllka90 wrote:I super. W moim przypadku akurat fizjoterapeuta stwierdziła tak jak pisałam , i ja napisałam w odniesieniu do Leosi. Nie wiem po co fizjoterapeuci wymyślają jakies kalendarze rozwojowe
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:ja zamawiam z ich strony,ale ten lotion ma jakis tam kwas wiec jego na razie nie bedziesz mogła. Ale mnie tylko to pomogło jak mi wlosy garsciami leciały.
https://www.bandi.pl/sklep/katalog/seria/69_tricho-esthetic/ -
Mama19, wracaj! Kolejna zbzikowala. Watpie by komukolwiek przeszkadzalo ze Kryst sie pieknie rozwija, po prostu doszlo do jakis blednie odczytanych slownych przeslanek. Ja uwielbiam Twoje poczucie humoru i ciesze sie ze sa niemowlaki mniej problemowe i po prostu zdrowe. Dziewczyny nie cenzurujmy sie. Mamy rozne dzieci, dla kazdego jest wazne co innego, jeden chce slyszec o zagrozeniach inny chce sie podzielic postepami swoich dzieci. mozna pewne posty pomijac, jak nam sie nie podoba tematyka. Nie moze byc tak ze ktos pisze to co go interesuje, co jest dla niego wazne, a ktos inny chce wyznaczac jakie tematy maja byc poruszane badz nie. Czy to tyczy szczepien czy karmienia piersia czy innych rzeczy, budzacych tu kontrowersje, co dla mnie jest niezrozumiale. Moze zaakceptujmy ze zebralo sie tu grono roznych osob i szanujmy swoja roznorodnosc i ja doceniajmy.
Karmelllka90, Lolka30, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:W mojej fizjoterapeutce podoba mi sie to ze mimo tych wszystkich tablic co w danym zakresie wiekowym dziecko powinno robic powtarza zawsze.. to tylko cyferki jedne dzieci potrzebuja wiecej czasu inne mniej. jesli wszystko jest worzadku z dzieckiem to bawic sie wspierac zachecac ale nic na sile.
Moja siostrzenica również robiła wszystko wcześniej mając trzy lata i 2 miesiące pisze literki czyta i mówi w dwóch językach. Chodząc do przedszkola ucieka do starszakiw bo mówi że się budzi w swojej grupie bo niektóre dzieci nie mowia w cale. I to jest ok, drugiej siostry synek wczoraj skończył 3 latka i dopiero zaczyna składać zdania powoli ale zaczyna. I oboje są zdrowymi dzieciakami. -
nick nieaktualnyDziewczyny szczepicie na te meningokoki??? Wczoraj rozmawiałam z pediatrą i umówiłyśmy się, że po 6 miesiacu szczepimy, ale po tym placzu po wczorajszym.szczepieniu to juze się zastanawiam czy aby pewna jestem yej decyzji.
Co do porownywania swoich dzieci to moj przecież też keszcze marcowy, a nie wiem czy robi połowe rzeczy co dzieci z jego przedziału wiekowego obecne na tym forumJak wrzucilyscie zdjecia na fb jak wasze maluchy podnosza główki, to wlaczyla mi się panika bo dzieci tyle starsze dzwigaja a moj to aby się rozlosci polozy na bok glowe i ryczy, a po kilku dniach polozylam na.brzuch a on pyk i głowa zadarta do góry 💪 Teraz już wiem, że on się rozwija w swoim tempie i nie mam co go porownywac bo bede siedziała nad nim i aby się modlił. Robie wszystko, żeby był szczesliwy i uważam, że na wszystko przyjdzie odpowiedni moment
Ps. Nie przekreca się jeszcze z pleców na boki😕Misiabella, Karmelllka90, Daffi lubią tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Dziewczyny szczepicie na te meningokoki??? Wczoraj rozmawiałam z pediatrą i umówiłyśmy się, że po 6 miesiacu szczepimy, ale po tym placzu po wczorajszym.szczepieniu to juze się zastanawiam czy aby pewna jestem yej decyzji.
Co do porownywania swoich dzieci to moj przecież też keszcze marcowy, a nie wiem czy robi połowe rzeczy co dzieci z jego przedziału wiekowego obecne na tym forumJak wrzucilyscie zdjecia na fb jak wasze maluchy podnosza główki, to wlaczyla mi się panika bo dzieci tyle starsze dzwigaja a moj to aby się rozlosci polozy na bok glowe i ryczy, a po kilku dniach polozylam na.brzuch a on pyk i głowa zadarta do góry 💪 Teraz już wiem, że on się rozwija w swoim tempie i nie mam co go porownywac bo bede siedziała nad nim i aby się modlił. Robie wszystko, żeby był szczesliwy i uważam, że na wszystko przyjdzie odpowiedni moment
Ps. Nie przekreca się jeszcze z pleców na boki😕
Ja szczepie 16 mamy pierwsza dawkeLili90, Daffi lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lili, ja szczepię. 1 sierpnia mamy właśnie meningo.
Karmelka, ja od kilku porządnych fryzjerów usłyszałam, że najlepiej wewnętrznie się wzmacniać, czyli biotebal. Kiedyś był na receptę, ja brałam po 1 ciąży. Polecam.
Nie mam siły komentować, co się tu odpierdoliło. Też czuję żal, jak Paula. I tak to zostawię. Myślę nad usunięciem konta, a teraz na pewno mocno ogranicze tu swój udział, o ile da się jeszcze bardziej wciąż będąc na forum...Lili90 lubi tę wiadomość
-
Bylam wczoraj, u tej profesor hepatolog gastroenterolog i pediatra w jednym, okazuje sie ze jest kierownikiem poradni chorob watroby w czd. Powiedziala ze mimo ze, bilirubina spadla, to jednak nie do konca, a gdy dochodzi do tego wzmozone napiecie miesniowe to choc to pewnie nic nie oznacza to trzeba sprawdzic i poszerzyc diagnostyke...Cholernie sie boje o mojego serdelka.
-
nick nieaktualnyLili90 wrote:Dziewczyny szczepicie na te meningokoki??? Wczoraj rozmawiałam z pediatrą i umówiłyśmy się, że po 6 miesiacu szczepimy, ale po tym placzu po wczorajszym.szczepieniu to juze się zastanawiam czy aby pewna jestem yej decyzji.
Ps. Nie przekreca się jeszcze z pleców na boki😕
Ja wam się do czegoś przyznam. 19 lipca ( tutaj podaje datę żebyście wiedzialy że to tuż tuż 😉) skończę 29 lat nie potrafię jeszcze zrobić gwiazdy !! Serio!! Wiem że inne dzieci w moim wieku baaa a nawet o połowę młodsze robią ja super a ja nie ... Nie to że nie próbowałam po prostu mi nie idzie a zdrowa jestem ( tak mi się wydaje i lekarze tak twierdzą) i nie czuję się gorsza z tego powodu...Lili90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Bylam wczoraj, u tej profesor hepatolog gastroenterolog i pediatra w jednym, okazuje sie ze jest kierownikiem poradni chorob watroby w czd. Powiedziala ze mimo ze, bilirubina spadla, to jednak nie do konca, a gdy dochodzi do tego wzmozone napiecie miesniowe to choc to pewnie nic nie oznacza to trzeba sprawdzic i poszerzyc diagnostyke...Cholernie sie boje o mojego serdelka.
A twój mąż się otrząsną? Wspiera cię? W ogóle ta lekarka powiedziała co mogłoby to oznaczać? -
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:Kiwona, mówisz że biotebal ? A któraś z Was może używała Vitapil mama ? Coś muszę zacząć brać, bo mi już też się sypią, a i tak mam ich bardzo mało.
-
Daffi wrote:a bierzesz cos na niechcianego goscia hemoroida? bo zawsze zapominam spytac.
Kochana, zdałam sobie sprawę że ten hemoroid nie jest jeden, są wewnętrzne, wyłażą przy dwójce. Brałam czopki ale tylko dwa dni, jak zobaczyłam białą dwójkę to zamarłam i przestałam 😁
Nigdy nie miałam problemów z dwójką, a ten minimalny śluz podbarwiony krwią nadal mam.
Jak Ty się czujesz ?Daffi lubi tę wiadomość
-
Ależ się uskakalam z rana koło łóżeczka żeby jakoś zabawić Młodego. No coraz bardziej wymagający jest - włączam YouTube i dobre 45 minut muszę robić za klauna i tańczę mu po kolei „Baby Shark”, „Wheels on the bus” itd itp macham rękami, klaszcze i robie miny a jak przestane to płacze😅
Muszę mu kupić jakieś zabawki bo mamy tylko jedna szeleszczącą książeczkę, która zajmuje go na maks 10 minut i potem ja muszę się produkować. Polecacie coś fajnego?
Mama36❤️
-
Ja mam dziś stres od rana... mamy pierwsza wizytę u fizjo w szpitalu. Boję soe, że usłyszę cos niepokojącego
trzymajcie jciuki. Ostatnio tez mam jakis gorszy czas i sobie wkrwcam różne rzeczy.
Jak wrócę odniosę się dp reszty.
Ciesza mnie powroty, ale kolejne odejscia to jakies nieporozumienieDaffi, Karmelllka90 lubią tę wiadomość