Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKochane ja uciekam. Nie chcę się denerwować i nie ma sensu denerwować Was... Mamy zresztą kontakt prywatny dziewczynki i na fb jestem.. Bo muszę wieść prym.. Jak to się pisze... Influescerki (😜).. Co na insta reklamują i dostają kasę.. Tylko ja jestem tą darmowa hahaha
Było cudnie... Dzięki Wam przeszłam cudowny okres ciazy... Mam nadzieję że paru osobom moja historia z małym pierwszym pomogła.. Szczególnie Tobie Mycha... Mamy chorych dzieci naprawdę n
Maja mega siły i mega moc!!
Powodzenia!!
Mama19 (dziękuję za ten nick)
I❤️you ✌️🤘🤘Fasolka77, Daffi, Kiwona, KarmeLoVe, malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Marcelina pewnie jest już gotowa żeby spać w łóżeczku ale ja nie 😂
-
nick nieaktualny
-
Mamo19, ja nie odczułam ani razu, że się "przechwalasz" dziećmi. Wręcz przeciwnie - odczuwam to tak, że jesteś dumną mamą o wielkim sercu. No bo jak można nie cieszyć się swoimi dziećmi i nie chwalić ich postępami 😊 Karmelce chyba też o to chodziło. Ja mam płaczliwe dziecko, które non stop coś boli, a kiedy uda mi się wykorzystać szansę jedną na milion w ciągu dnia, to też Wam np. na fb wstawiam zdjęcia Klemka podnoszącego główkę na macie. Przykro mi się zrobiło, jak myślą nieskalana zareagowała i wstawiła link do artykułu mówiącego, że moje dziecko absolutnie nie powinno się przewracać na boki na tym etapie. Ja się cieszyłam, że przez chwilę Klemka nie boli brzuszek i mogę z nim poćwiczyć, cieszyłam się, że takie postępy robi, a tu nagle cały mój entuzjazm ostudzony. Ale wiem, że Kasia nie miała nic złego na myśli, wprost przeciwnie.
Karmelllka90, DorotaAnna, Karollinax26, KarmeLoVe, Daffi, martusiawp, B_002, Lolka30, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiulka90 tak właśnie jest, myślą.nieskalana czy ja czy ktokolwiek inny nie robi tego by ochłodzić entuzjazm mamy ale by się podzielić wiedzą.
O! Mój przykład Leosia się dwa razy obróciła z brzuszka na plecy pierwsza fizjo( zwana pizda) powiedziała normalne zdarza się że dzieci się wcześniej przekręcają, napięcie ma w porządku więc jest ok. I ja tym żyłam. India ( dziękuję) zwróciła na to raz jeszcze uwagę będąc na rehabilitacji wspominałam o tym tej super fizjo powiedziała że to nie dobrze że w naszym przypadku szyjka ściągnęła Leosie.
Leosia 4 dni temu zaczęła się ładnie przekręcać na boczki ale na brzuszek nie, więc dzwonię do fizjo że kurde nie robi tego może znowu coś z szyjka ( tutaj się wdarł mój strach że pewnie problem szyi wrócił) i się okazało że mam się cieszyc bo to ma robić od 5 miesiąca najwcześniej i znaczy ze nie ma wzmożonego napięcia.
Dorotki Leonek leżąc na brzuszku też okładał stopki na zewnątrz i dziewczyny zwróciły na to uwagę nie zrobily tego złośliwie ale np Dorotka mogła nie wiedzieć że prawidłowe ułożenie jest do środka. W sumie ja sama gówno wiedziałam dopiero fizjo mi powiedziała bardzo dużo i poelcila bloga mamafizjoterapeuta powiedziała że to jest dobra wiedza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 08:33
india lubi tę wiadomość
-
Kasiulka, ja to się cieszę z jakichkolwiek rad. To moje pierwsze dziecko, serio moja wiedza jest uboga i tak oczywiście, mogę coś poczytać, tylko najzwyczajniej w świecie brak mi czasu. Nie mogę położyć Marceliny, dać jej zabawki i zrobić coś koło siebie, bo to nie zda egzaminu. Jak ja się idę chociażby tylko umyć, to Marceliną zajmuje się mama.
Okazało się, że Marcelina też ma problem, z leżeniem na brzuszku. Tutaj muszę podziękować Karmelce. Będziemy zapisywać się do fizjo. -
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje pomocy. Liczę na waszą wiedze bo sama już wysiadłam. Włosy!!! Co brać żeby przestały wypadać ale ja potrzebuję jakiegoś killera bo to nie jest wzmożone wypadanie ja łysieje tylko w miejscu "zakoli" ale konkretnie.
Jeśli radzicie tupecik z aliexpress rozważam rozważam ! Ale zanim dojdzie muszę jakoś wzmocnić... Gdyby nie to że łoniaki też mi się przezedzily mogłabym zrobić przeszczep a tak to już nie mam skąd.
A tak serio wiem że odrosną mam ten sam problem co moja siostra po ciąży też wyszły jej tylko z zakoli . włosy mi wyszły w 4 dni...po magicznym 3 miesiacu. Wiem że tarczyca nie pomaga biorę witaminy... Boje się wcierek bo są na alkoholu te na porost włosów. Co prawda w cycki wcierac nie będę a w głowę ale jednak... Krew krąży
Ktoś coś pomoże ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 09:09
-
nick nieaktualnyJa wiem, że to zabrzmi jak przytyk i chamstwo, ale to tylko wyraz żalu i nie jest ani chamskie ani wredne:
Karmelka - dopięłaś swego.
Któraś z Was pytała o Marsupi - przepraszam, nie pamiętam która :* Marsupi jest dla nas super i wg części fizjoterapeutów można używać teraz bo to nosidło miękkie i nie wymusza pozycji wyprostowanej na dziecku (oczywiście nie 5 godzin dziennie). Jest gdzieś pomiędzy manducą a chustą. Dla mnie to ratunek bo zamotanie w chustę mi nie wychodzi. Wczoraj znowu próbowałam, ale Młody mi się darł więc się poddałam. Manduca będzie dobra dopiero jak dziecko usiądzie, ale posłuży dłużej. Marsupi skończy swój żywot koło 9-12 miesiąca. Albo i szybciej - zależy ile uniesiesz na pasach naramiennych, które nie są - tak jak w manduce - niczym wyściełane
EDIT: Manduce też mamy i mimo zapewnień producenta, że można - nie ubrałabym tego tak małemu dziecku. Jeszcze nie spotkałam fizjo ani ortopedy, który by na coś takiego pozwolił. Więc nasze czeka na swoją kolej.
Kończę kawę (ciepłą), jutro mamy meningokoki (albo rotawirusy, bo już ostatni dzwonek a ja przegapiłam...) i już trzęsę portami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 09:13
Kiwona, Fasolka77, MamaAga85 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy. Liczę na waszą wiedze bo sama już wysiadłam. Włosy!!! Co brać żeby przestały wypadać ale ja potrzebuję jakiegoś killera bo to nie jest wzmożone wypadanie ja łysieje tylko w miejscu "zakoli" ale konkretnie.
Jeśli radzicie tupecik z aliexpress rozważam rozważam ! Ale zanim dojdzie muszę jakoś wzmocnić... Gdyby nie to że łoniaki też mi się przezedzily mogłabym zrobić przeszczep a tak to już nie mam skąd.
A tak serio wiem że odrosną mam ten sam problem co moja siostra po ciąży też wyszły jej tylko z zakoli . włosy mi wyszły w 4 dni...po magicznym 3 miesiacu. Wiem że tarczyca nie pomaga biorę witaminy... Boje się wcierek bo są na alkoholu te na porost włosów. Nocny w cycki wcierac nie będę a w głowę ale jednak... Krew krąży
Ktoś coś pomoże ?tylko lotionu chyba nie można jak karmisz piersia,ale jesli tylko bedziesz mogla kiedys to polecam z całego serca! Sprawdzone i to jest cud! Peeling mozesz juz teraz,to nie jest taki z granulkami tylko bardziej enzymatyczny. 10 min przed myciem głowy..oczyszcza i wzmacnia
-
nick nieaktualny
-
u nas Julcia obracala sie zplecow na brzuch i odwrotnie majac 3 miesiace. zupelnie zdrowa bez problemow z napieciem.
to ze jedne robia od 5 miesiaca nie znaczy tez ze jak ktores robi wczesniej to zle, jest chore i Bog wie co jeszcze bo ma robic to od 5 miesiaca i koniec.
jedne szybciej czytaja, inne siadaja jeszcze inne chodza. u nas obracanie bylo na 3 miesiace, siadanie na 5 miesiecy wstawala na 7 achodzila jak miala 10.mysla.nieskalana, DorotaAnna, malutka_mycha, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Ja polecam trich-lotion i tricho-peeling z Bandi
tylko lotionu chyba nie można jak karmisz piersia,ale jesli tylko bedziesz mogla kiedys to polecam z całego serca! Sprawdzone i to jest cud! Peeling mozesz juz teraz,to nie jest taki z granulkami tylko bardziej enzymatyczny. 10 min przed myciem głowy..oczyszcza i wzmacnia
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:u nas Julcia obracala sie zplecow na brzuch i odwrotnie majac 3 miesiace. zupelnie zdrowa bez problemow z napieciem.
to ze jedne robia od 5 miesiaca nie znaczy tez ze jak ktores robi wczesniej to zle, jest chore i Bog wie co jeszcze bo ma robic to od 5 miesiaca i koniec.
jedne szybciej czytaja, inne siadaja jeszcze inne chodza. u nas obracanie bylo na 3 miesiace, siadanie na 5 miesiecy wstawala na 7 achodzila jak miala 10.