X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Przez internet, nawet na Allegro możesz kupić :) dziecko nie musi być całe na biało ubrane. Ładnie elegancko ubrane dziecko, wy, chrzestni, świeca, szatka, ksiądz- to są potrzebne „rzeczy” na chrzest
    Super, dziękuję Ci :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    No właśnie u nas też na pyłki,kurz i pleśń plus oboje choroba skóry...To wg kliniki i pediatry powód do włączenia mleka ha
    Hmm, nie spotkałam się z taką opinia.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ale to wtedy z naturalnym jesz? Czy z takim owocowym?

Z naturalsem 😁

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Moja mama mówi Camelia (czy jakoś tak) to jej 7 wnuk a właściwe ona no stop ma pod opieką więc ja jej wierzę i ta na pewno kupię

Dziękuję mamuśka

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ząbki😱

zem3df9hh3tl9qot.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A można z jogurtem?

Można! Ja zawsze z mlekiem robie :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A skąd to wiadomo? Jestem zielona jak szczypior

Ja też jestem zielona haha, ale się domyśliłam. Dziś ładnie się bawiła na macie yokidoo ( mamuśka jeszcze raz dzięki ) i nagle płacz i to taki ostry. Przybiegam myślałam, że się uderzyła. Wzięłam ją na rączki i przeszło po 10 min, a był to na prawdę ostry płacz ( nigdy tak nie miała ). Myślałam, że się czymś uderzyła, ale miała w rączce tylko grzybka. Potem włożyłam ją do łóżeczka i patrzyłam na nią a ona paluszkiem sobie mocno przywaliła w dziąsełko i znów ten sam płacz. Zaglądam do buzki a tam rozpulchnione białe dziąsełko. Więc to na pewno ząbek i w niego uderzyła i ją zabolało mocno..

Mama019, malutka_mycha, estrella, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Już ząbki😱

Oj chyba będzie ostro z tymi ząbkami, kolki nas ominęły to ząbki dadzą popalić :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja też jestem zielona haha, ale się domyśliłam. Dziś ładnie się bawiła na macie yokidoo ( mamuśka jeszcze raz dzięki ) i nagle płacz i to taki ostry. Przybiegam myślałam, że się uderzyła. Wzięłam ją na rączki i przeszło po 10 min, a był to na prawdę ostry płacz ( nigdy tak nie miała ). Myślałam, że się czymś uderzyła, ale miała w rączce tylko grzybka. Potem włożyłam ją do łóżeczka i patrzyłam na nią a ona paluszkiem sobie mocno przywaliła w dziąsełko i znów ten sam płacz. Zaglądam do buzki a tam rozpulchnione białe dziąsełko. Więc to na pewno ząbek i w niego uderzyła i ją zabolało mocno..
    To ząbki.

valetta94 lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllllllllllllllllka wrote:
    [/b]

Od siebie mogę dodac, że polecam wybrać się na zakupy do smyka bo są genialne ceny a wybór też jeszcze duży, a obkupiłam mała już tak na jesien. Jest też promocja na zabawki typowo dla naszych maluchów firmy smiki -20% i w Pepco jest wyprzedaż na sporo zabawek sa po 5 10 i 15 zł. A przy obecnym zapotrzebowaniu na to myślę że fajnie skorzystac z promocji.

Buziaki.

Karmelka jaki rozmiar kupowałaś na jesień? Leonka chyba waży podobnie do Lileczki. 74 bedzie ok ? Lila 5600 gr

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    To ząbki.

Moja mama ekspertka też tak stwiedziła, no to się zaczyna

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny zamiast Femaltikera do wspomagania laktacji polecam wam Lactosan Mama. Zamówiłam na próbę i jest o niebo lepszy, ma w składzie więcej słodu jęczmiennego i jest tańszy - 14 zł za 14 sztuk. Femaltiker 28 zł - 12 sztuk.
    Ja teraz pije piulatte plus.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na meza. Jak wróci z pracy, zjemy obiad i mnie nie ma. Może pojadę pilazic po sklepach, może po prostu zamknę się w łazience, jeszcze nie zdecydowałam.
    Ciężki ten tydzień kurde. Wzięłam siostrzenice na ten weekend w domku w górach, została u nas i wiecie co? Dostała pierwszej miesiączki. Akurat u mnie. Nie byłam przygotowana na to, mam synów... No ale jakoś ogarnęłam, no bo co... Do tego szczepienia i skok rozwojowy Kazika. A wczoraj siostrzenica zaczęła wymiotować. Zwymiotowala naleśniki, potem spała po południu bo bolała ja głowa, a wieczorem wstała, wtpila szklankę wody i znów wymioty. Położyłam ja spać w salonie, bo wcześniej spała ze starszakiem (12 latka i 10 latek, nie wiem czy to nie przesada już). Oby to nie wirus! A z drugiej strony, przecież je to co my wszyscy. Pisałam do siostry to mi odpisała, że oba czasem wymiotuję i jak się przespie to jje przejdzie. Dziwna sytuacja.
    No w każdym razie, jestem już tym tygodniem zmęczona. Jutro pojedziemy odwieźć siostrzenice, spotkamy się z moją mamą, bo jest chwilowo w PŁ, zostawimy starszaka na parę dni u siostry i wracamy. Niedziela to będzie pewnie sprzątanie. No, wygadalam się 😉

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta rety!! Już zabki? Ale dajecie czadu:)

valetta94 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Czekam na meza. Jak wróci z pracy, zjemy obiad i mnie nie ma. Może pojadę pilazic po sklepach, może po prostu zamknę się w łazience, jeszcze nie zdecydowałam.
    Ciężki ten tydzień kurde. Wzięłam siostrzenice na ten weekend w domku w górach, została u nas i wiecie co? Dostała pierwszej miesiączki. Akurat u mnie. Nie byłam przygotowana na to, mam synów... No ale jakoś ogarnęłam, no bo co... Do tego szczepienia i skok rozwojowy Kazika. A wczoraj siostrzenica zaczęła wymiotować. Zwymiotowala naleśniki, potem spała po południu bo bolała ja głowa, a wieczorem wstała, wtpila szklankę wody i znów wymioty. Położyłam ja spać w salonie, bo wcześniej spała ze starszakiem (12 latka i 10 latek, nie wiem czy to nie przesada już). Oby to nie wirus! A z drugiej strony, przecież je to co my wszyscy. Pisałam do siostry to mi odpisała, że oba czasem wymiotuję i jak się przespie to jje przejdzie. Dziwna sytuacja.
    No w każdym razie, jestem już tym tygodniem zmęczona. Jutro pojedziemy odwieźć siostrzenice, spotkamy się z moją mamą, bo jest chwilowo w PŁ, zostawimy starszaka na parę dni u siostry i wracamy. Niedziela to będzie pewnie sprzątanie. No, wygadalam się 😉

O matko współczuje...obyście do niedzieli wytrwali to jiż z 3 dzieci zostanie 1 i będzie łatwiej :)

Kiwona lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Valetta rety!! Już zabki? Ale dajecie czadu:)

Też jestem w szoku :D
    Ten Twój specyfik na laktacje wygooglowałam i strasznie drogi jest :o A może mega skuteczny?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

O kurcze, nie masz nawet chwili odpoczynku. Dziwna sprawa z tymi wymiotami. Ja bym zamknęła się w łazience i zresetowała. Chociaż mnie też resetuje łażenie po sklepach.

Jutro podejmujemy próbę jazdy autem, cel - IKEA. Czas jazdy - 15 min. Zobaczymy jak Lila to zniesie, jedziemy od razu jak wstanie czyli o 10 rano.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę zwrócić honor mojemu osteopacie. Kazał czekać i obserwować 2-3 tyg, moje dziecko już 5 dzień pod rząd robi kupę i zaczął podnosić głowę.

Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Chyba muszę zwrócić honor mojemu osteopacie. Kazał czekać i obserwować 2-3 tyg, moje dziecko już 5 dzień pod rząd robi kupę i zaczął podnosić głowę.
    Mega!!! To nie ten mój czy to ten mój... Jak inny daj namiar? :)

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonka.. Jak mi ktoś jeszcze powie że baby nic nie robią to utłuke...
    Oby się tydzień skończył i nowy zaczął dobrze i tak trwał!

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
‹‹ 3678 3679 3680 3681 3682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ