Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:Przez internet, nawet na Allegro możesz kupić
dziecko nie musi być całe na biało ubrane. Ładnie elegancko ubrane dziecko, wy, chrzestni, świeca, szatka, ksiądz- to są potrzebne „rzeczy” na chrzest
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:A skąd to wiadomo? Jestem zielona jak szczypior
Ja też jestem zielona haha, ale się domyśliłam. Dziś ładnie się bawiła na macie yokidoo ( mamuśka jeszcze raz dzięki ) i nagle płacz i to taki ostry. Przybiegam myślałam, że się uderzyła. Wzięłam ją na rączki i przeszło po 10 min, a był to na prawdę ostry płacz ( nigdy tak nie miała ). Myślałam, że się czymś uderzyła, ale miała w rączce tylko grzybka. Potem włożyłam ją do łóżeczka i patrzyłam na nią a ona paluszkiem sobie mocno przywaliła w dziąsełko i znów ten sam płacz. Zaglądam do buzki a tam rozpulchnione białe dziąsełko. Więc to na pewno ząbek i w niego uderzyła i ją zabolało mocno..Mama019, malutka_mycha, estrella, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Ja też jestem zielona haha, ale się domyśliłam. Dziś ładnie się bawiła na macie yokidoo ( mamuśka jeszcze raz dzięki ) i nagle płacz i to taki ostry. Przybiegam myślałam, że się uderzyła. Wzięłam ją na rączki i przeszło po 10 min, a był to na prawdę ostry płacz ( nigdy tak nie miała ). Myślałam, że się czymś uderzyła, ale miała w rączce tylko grzybka. Potem włożyłam ją do łóżeczka i patrzyłam na nią a ona paluszkiem sobie mocno przywaliła w dziąsełko i znów ten sam płacz. Zaglądam do buzki a tam rozpulchnione białe dziąsełko. Więc to na pewno ząbek i w niego uderzyła i ją zabolało mocno..
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Karmelllllllllllllllllka wrote:[/b]
Od siebie mogę dodac, że polecam wybrać się na zakupy do smyka bo są genialne ceny a wybór też jeszcze duży, a obkupiłam mała już tak na jesien. Jest też promocja na zabawki typowo dla naszych maluchów firmy smiki -20% i w Pepco jest wyprzedaż na sporo zabawek sa po 5 10 i 15 zł. A przy obecnym zapotrzebowaniu na to myślę że fajnie skorzystac z promocji.
Buziaki.
Karmelka jaki rozmiar kupowałaś na jesień? Leonka chyba waży podobnie do Lileczki. 74 bedzie ok ? Lila 5600 gr -
valetta94 wrote:Dziewczyny zamiast Femaltikera do wspomagania laktacji polecam wam Lactosan Mama. Zamówiłam na próbę i jest o niebo lepszy, ma w składzie więcej słodu jęczmiennego i jest tańszy - 14 zł za 14 sztuk. Femaltiker 28 zł - 12 sztuk.
-
Czekam na meza. Jak wróci z pracy, zjemy obiad i mnie nie ma. Może pojadę pilazic po sklepach, może po prostu zamknę się w łazience, jeszcze nie zdecydowałam.
Ciężki ten tydzień kurde. Wzięłam siostrzenice na ten weekend w domku w górach, została u nas i wiecie co? Dostała pierwszej miesiączki. Akurat u mnie. Nie byłam przygotowana na to, mam synów... No ale jakoś ogarnęłam, no bo co... Do tego szczepienia i skok rozwojowy Kazika. A wczoraj siostrzenica zaczęła wymiotować. Zwymiotowala naleśniki, potem spała po południu bo bolała ja głowa, a wieczorem wstała, wtpila szklankę wody i znów wymioty. Położyłam ja spać w salonie, bo wcześniej spała ze starszakiem (12 latka i 10 latek, nie wiem czy to nie przesada już). Oby to nie wirus! A z drugiej strony, przecież je to co my wszyscy. Pisałam do siostry to mi odpisała, że oba czasem wymiotuję i jak się przespie to jje przejdzie. Dziwna sytuacja.
No w każdym razie, jestem już tym tygodniem zmęczona. Jutro pojedziemy odwieźć siostrzenice, spotkamy się z moją mamą, bo jest chwilowo w PŁ, zostawimy starszaka na parę dni u siostry i wracamy. Niedziela to będzie pewnie sprzątanie. No, wygadalam się 😉 -
Kiwona wrote:Czekam na meza. Jak wróci z pracy, zjemy obiad i mnie nie ma. Może pojadę pilazic po sklepach, może po prostu zamknę się w łazience, jeszcze nie zdecydowałam.
Ciężki ten tydzień kurde. Wzięłam siostrzenice na ten weekend w domku w górach, została u nas i wiecie co? Dostała pierwszej miesiączki. Akurat u mnie. Nie byłam przygotowana na to, mam synów... No ale jakoś ogarnęłam, no bo co... Do tego szczepienia i skok rozwojowy Kazika. A wczoraj siostrzenica zaczęła wymiotować. Zwymiotowala naleśniki, potem spała po południu bo bolała ja głowa, a wieczorem wstała, wtpila szklankę wody i znów wymioty. Położyłam ja spać w salonie, bo wcześniej spała ze starszakiem (12 latka i 10 latek, nie wiem czy to nie przesada już). Oby to nie wirus! A z drugiej strony, przecież je to co my wszyscy. Pisałam do siostry to mi odpisała, że oba czasem wymiotuję i jak się przespie to jje przejdzie. Dziwna sytuacja.
No w każdym razie, jestem już tym tygodniem zmęczona. Jutro pojedziemy odwieźć siostrzenice, spotkamy się z moją mamą, bo jest chwilowo w PŁ, zostawimy starszaka na parę dni u siostry i wracamy. Niedziela to będzie pewnie sprzątanie. No, wygadalam się 😉
O matko współczuje...obyście do niedzieli wytrwali to jiż z 3 dzieci zostanie 1 i będzie łatwiejKiwona lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wrote:Czekam na meza. Jak wróci z pracy, zjemy obiad i mnie nie ma. Może pojadę pilazic po sklepach, może po prostu zamknę się w łazience, jeszcze nie zdecydowałam.
No w każdym razie, jestem już tym tygodniem zmęczona. Jutro pojedziemy odwieźć siostrzenice, spotkamy się z moją mamą, bo jest chwilowo w PŁ, zostawimy starszaka na parę dni u siostry i wracamy. Niedziela to będzie pewnie sprzątanie. No, wygadalam się 😉
O kurcze, nie masz nawet chwili odpoczynku. Dziwna sprawa z tymi wymiotami. Ja bym zamknęła się w łazience i zresetowała. Chociaż mnie też resetuje łażenie po sklepach.
Jutro podejmujemy próbę jazdy autem, cel - IKEA. Czas jazdy - 15 min. Zobaczymy jak Lila to zniesie, jedziemy od razu jak wstanie czyli o 10 rano. -
Chyba muszę zwrócić honor mojemu osteopacie. Kazał czekać i obserwować 2-3 tyg, moje dziecko już 5 dzień pod rząd robi kupę i zaczął podnosić głowę.
Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI