X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A mieliście z kupami problem? Kurcze może ja też pójdę. Z jakim problemem byliście?
    Ż brzuchem tzn. Kolki, bolace bąki, kupa co 2-3 dni plus właśnie zw w leczeniu na brzuchu nie podpieral się na rękach albo tylko na jednej.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dajmy już spokój z szukaniem winnych i usprawiedliwianiem się nawzajem. Mleko się wylało i tak szybko smród nie zniknie. Ale przejdźmy nad tym do porządku dziennego i lećmy z koksem dalej.
    Ja nie mam do nikogo już żalu. I mam nadzieję że nikt nie ma do mnie.
    Jeśli jest inaczej zapraszam na PW - czy tu czy na FB. Na pewno uda się dojść do porozumienia. Nie zaśmiecajmy już forum.
    Każda z nas chce być tutaj poszanowana i wysłuchana. A ciągłym wracaniem do tego nie szanujemy pozostałych dziewczyn które zamiast spędzić tu miło czas przewijają 5 stron wywodów.

Kasiulka90, Kiwona, Karmelllllllllllllllllka, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam Stranger Things. Faaaajny nowy sezon 😁
    Ogladalyscie już?
    Mąż uśpił Młodego i śpią razem w sypialni i ze wszystkich dostępnych opcji wypoczynku wybrałam sortowanie ciuchów Młodego i oglądanie serialu z karmi.

Daffi - u mnie też czasem 3 karmi na dzień. Wątpię czy mi daje coś na laktację ale na pewno daje przyjemnosc wypicia czegoś słodkiego i zimnego zamiast wody cały czas ;-)

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ogladalyscie już?
    Mąż uśpił Młodego i śpią razem w sypialni i ze wszystkich dostępnych opcji wypoczynku wybrałam sortowanie ciuchów Młodego i oglądanie serialu z karmi.

Daffi - u mnie też czasem 3 karmi na dzień. Wątpię czy mi daje coś na laktację ale na pewno daje przyjemnosc wypicia czegoś słodkiego i zimnego zamiast wody cały czas ;-)

My dzisiaj będziemy oglądać :D także bez spoilerów proszę :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ogladalyscie już?

Pytanie!!!
    Wczoraj już wciagnelismy parę odcinków!
    Oglądałaś dark!!??

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też proszę bez spoilerów bo dzisiaj będziemy oglądać ostatni odcinek! Poprosiłam męża o wino bo chyba na trzeźwo jiz nie dam rady 😂😂😂😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostałam dzisiaj miło zaskoczona przez męża 🙂 Powiedział, że idzie z dzieckiem na spacer i mam porobić coś, czego nie robię na co dzień 😄 Więc poćwiczyłam! 😍 Ja, totalny antysportowiec, chyba po raz pierwszy tak bardzo się cieszyłam z ćwiczeń 😊 Przed ciążą robiłam to w miarę regularnie dla rzeźbienia sylwetki.

PS Napisałam żalposta tylko dlatego, że mnie ubodło, że Karolcia chciała odejść 😜 Już się zamykam 🤐

Fasolka77, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest ten grzyb?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Co to jest ten grzyb?

Grzyb Momebella zarąbiaszczy : https://www.ceneo.pl/53786602

Tunia76 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spojleruje 😊

Mama - Dark jeszcze nie. Spoko jest?

Tunia- a taki kawałek silikonu co to nam dzieci oszalały na jego punkcie:
    https://www.google.com/search?q=mombella+mushroom+gryzak+uspokajający+zielony&oq=mombella+mu&aqs=chrome.1.69i57j0l3.4384j0j9&client=ms-android-tmobile-pl&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#lbl=OVERVIEW&pie=plaji-i

Tunia76, Mama019, martusiawp lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jestem złą matką? Moje dziecko bawi sie 2 h na macie, czy powinnam bawić się zawsze z nią czy pozwolić bawić jej się samej skoro fajnie gaworzy do zabawek? Zawsze bawicie się z dziećmi? Mam wyrzuty, że ona się sama bawi a ja robię coś innego :/ Dodam, że jak się nie bawi to noszę ją cały dzień w nosidle bo tylko tak potrafi w dzień spać, średnio ok. 6 h dziennie się nosimy.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie spojleruje 😊

Mama - Dark jeszcze nie. Spoko jest?

Paula Dark jeszcze lepszy!! Stranger Things też oglądałam, ale Dark to petarda. Trzeba niezle sie nakombinować aby zrozumieć ten serial.

Paula 90, Mama019 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Bylismy dzis u podologa i odrosl paznokieć znow tworząc stan zapalny. Miejscowo znieczulony mial paluszek i zostal odsloniety pazurek gdzie sie wrastal.. Usunieta zoatala ropa. Na to opatrunek takiej siatki ze srebrem. Nie mozemy dzis tej stopki kapac. Jutro powtórka opatrunku i jak zagoi to zalozymy tamponik i oby to bylo juz ku lepszemu.

Współczuję, biedactwo :(

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karmelllllllllllllllllka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Bardzo nie lubię się mieszać, bo zwykle sama obrywam w takich sytuacjach :( Ale mnie to poniekąd też dotyczy.
    Karolcia, strasznie mi przykro, że chcesz nas opuścić... Naprawdę. Ale podejrzewałam, że tak będzie... Basia i Wiewiórka pewnie też się nad tym zastanawiają. Wy dzielnie broniłyście Karmelki i teraz bez niej się nie odnajdujecie. Ja Was bardzo lubię i mega mi smutno, że stracę z Wami kontakt. Ale jedyne, co mam do dodania w tej sprawie, to fakt, że pisałyście przedwczoraj w stylu: "mnie Karmelka niczym nie obraziła", "ja nie czułam się dotknięta przez Karmelkę, więc nie rozumiem". Owszem, zgadzam się, że akurat na Was Karmelka złego słowa nie powiedziała, ale kiedy obrażała inne dziewczyny, siedziałyście cicho. A moim zdaniem na tym właśnie empatia polega, żeby komuś współczuć i nie dać krzywdzić słabszych. Tak naprawdę to i Paula i Karmelka powinny wrócić do życia forum. Tak jak któraś tu napisała - dać sobie przysłowiowego plaskacza i omijać nawzajem swoje wywody - tak jak dotychczas.
    A dlaczego zrobiło się tutaj "miałko", jak to skwitowałaś, Karola? Bo dziewczyny tak odreagowują stres związany z tym całym napięciem. Chcą wprowadzić tu trochę humoru - przecież połowa naszej ciąży tak wyglądała - śmieszki heheszki na forum. To nas zbliżyło i sprawiło, że stałyśmy się zgraną paczką. Chyba że się mylę.

PS Karmelka, wróć do nas, jak Twój mąż się stęskni za nowinkami z forum 😄😄😄

PS2 Swoim postem nie chciałam nikogo urazić ani nie miałam na myśli nic złego.
    Kasiu wczoraj obiecałam mężowi że wycofam się z forum bo on już nie chce widzieć że się denerwuje itp. mój mąż jest mi najbliższym przyjacielem i w sumie wiem że zawsze o wszystkim mogę mu powiedziec.

A co do obrazania innych dziewczyn zostałam zaatakowana przez osoby których nigdy nie obraziłam. Ale myślę ze Daffi ma rację i pora iść do przodu. Więc co zostało powiedziane to zostało. Uszanujemy wielokrotne prośby dziewczyn by nie roztrząsać tego od nowa

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Paula Dark jeszcze lepszy!! Stranger Things też oglądałam, ale Dark to petarda. Trzeba niezle sie nakombinować aby zrozumieć ten serial.
    Do tej pory oglądałam Dark. Ale jeszcze nowego sezonu nie. Luuubie ;-)

• Karmelllllllllllllllllka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Karmelka jaki rozmiar kupowałaś na jesień? Leonka chyba waży podobnie do Lileczki. 74 bedzie ok ? Lila 5600 gr
    Kupiłam część na 68 i część na 74. Szczerze sprawia mi trudność to że w każdym sklepie wygląda inaczej rozmiarówka.
    Leosia waży 5800gtzn ważyła w sobotę

valetta94 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllllllllllllllllka wrote:
    Kupiłam część na 68 i część na 74. Szczerze sprawia mi trudność to że w każdym sklepie wygląda inaczej rozmiarówka.
    Leosia waży 5800gtzn ważyła w sobotę
    O dzięki. Muszę się też wybrać. Boję się kupować do przodu. Nakupilam pajacykow i niektorych nawet nie założyłam. Chyba dla wnuków zostawię.
    Też mam problem z tymi rozmiarowkami.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio bardzo główkę podnosi. Leżąc na pleckach ciągnie głowę.
    Czy to nie za wcześnie?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja ostatnio bardzo główkę podnosi. Leżąc na pleckach ciągnie głowę.
    Czy to nie za wcześnie?

Tunia moja też tak robiła bardzo szybko. Teraz jak jej podaję rączki na przewijaku to mnie łapie i się podnosi jakby do siadu, czasem mnie przeraża bo robi takie brzuszki jakby chciała mieć kaloryferek :D

Tunia76 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczyny czy jestem złą matką? Moje dziecko bawi sie 2 h na macie, czy powinnam bawić się zawsze z nią czy pozwolić bawić jej się samej skoro fajnie gaworzy do zabawek? Zawsze bawicie się z dziećmi? Mam wyrzuty, że ona się sama bawi a ja robię coś innego :/ Dodam, że jak się nie bawi to noszę ją cały dzień w nosidle bo tylko tak potrafi w dzień spać, średnio ok. 6 h dziennie się nosimy.
    Valetta, ale żarcikiem sypnęłaś 😂😂😂 Proszę natychmiast wyrzucić z głowy takie absurdalne myśli!!! Chyba z 80% nas zazdrości Ci w tym momencie dziecka, które przez 2 godziny potrafi się zająć sobą 😅 Ale tak serio - na logikę. Skoro Lilka zajmuje się sobą - Ty też się zajmuj sobą w tym czasie. Kiedy Lilka Cię potrzebuje, Ty ją nosisz, więc jak dla mnie bilans idealny 😊

DorotaAnna, Lolka30, Tunia76, valetta94, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 3680 3681 3682 3683 3684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ