Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Zazdro. Nina dwala radę 5,6 h a teraz znowu co 3
Ale obawiam sie tez ze idzie nam katar. Obym sie mylila.
Dzis dzien widze znow zaczynamy od kupy. Szok -
B_002 wrote:Ja was nadrabiam jak zwykle po nocach. Weekend intensywny to nie miałam czasu zaglądać.
Dziecko mi się zepsuło... nie chce spać w nocy. To znaczy śpi, ale budzi się częściej niż wcześniej. Myślę że to się ten czwarty skok rozwojowy zaczyna. W wózku od tygodnia nie chce jeździć, na razie muszę zrezygnować ze spacerów bo sama potem nie mam jak nieść dziecka i pchać wózka (oraz chować go do piwnicy gdy dziecko płacze).
Za to przybywają małej różne nowe umiejętności.
Trzeba przetrwać.B_002 lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Tunia akurat nas w domu nie było o 13 bo pojechaliśmy do znajomych. Może i bym słyszała
Ale aż tak trudno było? A zabieraliście ją wcześniej do kościoła?
My wczoraj Zosię zabraliśmy na 10 ale staliśmy na zewnątrz zaraz przy drzwiach. Spała i jak tylko msza się zaczęła to się obudziła. Dzwonki ją zawsze budzą, więc na chrzcinach będzie pewnie podobna sytuacja. Zobaczymy jak długo będzie w wózku potem leżeć. Ostatnio ogólnie to wózka nie lubi.
Ciężko z nią, na żaden spacer nie można wyjść.
Dobrze że macie chrzest za sobąZ takim małym dzieckiem trudno się chodzi do kościoła.
-
Kiwona wrote:Daffi, Kazik też ma lekki katar. Po spaniu muszę mu porządnie odciągnąć glutki. Ale to nie jest tak, że mu leci z nosa. Myślisz, że już lepiej coś podać na zaś? Cebion jakiś?
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas wróciły dobre noce, zasnęła około 22.00 co prawda poprzedzone to było mega marudzrniem i rykuem, którego nie było już dawno ale pobudka dopiero po 6.00 wiec nic wspaniała. Ale co z tego skoro od rana maruda poziom hard... Je, płacze i śpi... Zero zainteresowania czymkolwiek ☹️ za to wczoraj byli znajomi to leżała pięknie na macie i nie potrzebowała uwagi... Tak więc raz noce lepsze raz dni...
Olga jak się budzi to wydaje się jakby miała nos zapchany ale nic katarek nie ściąga więc to raczej przez powietrze.
Czym dziewczyny myjecie butelki? Macie specjalne płyny czy używacie płynu do mycia naczyń? Ja na razie myje samą woda i sterylizuje ale po 3 mcach chce skończyć ze sterylizacja więc myślę, że warto byłoby umyć czymś innym niż sama woda 🙂
Zazdrosze tym co już mają chrzest za sobą, my będziemy mieć w te niedziele i jeszcze muszę czas znaleźć żeby się do spowiedzi wybrać... A bardzo tego nie lubię 😉 -
Estrella, pisalysmy dopiero co o wyparzaniu. Ja myje zwykłym płynem, w gorącej wodzie, dobrze plukam i raz na kilka dni albo wyparzam albo przelewam wrzątkiem.
Jaka kreacje szykujwesz dla siebie i dziewczynek z okazji chrzcin?Daffi, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Estrella, pisalysmy dopiero co o wyparzaniu. Ja myje zwykłym płynem, w gorącej wodzie, dobrze plukam i raz na kilka dni albo wyparzam albo przelewam wrzątkiem.
Jaka kreacje szykujwesz dla siebie i dziewczynek z okazji chrzcin?
Tak wiem, że pisalyscie tylko tam bardziej skupilyscie się na sterylizacji 😉 a czym myjecie butelki to chyba nie było napisane... No chyba że nie zauważyłam 😉
Co do kreacji to się nastawialam na upały a ma być około 22 stopni więc muszę zweryfikować swoje plany. Ale sukienki już mam dla każdej z nas 🙂 Olga wystąpi w smietankowej, Kinga oczywiście w różowej a ja mam brzoskwiniowa z połyskiem 😉 więc pełna gama kolorow 😉 -
Estrella ja czyms takim myje, ma sklad jak zwykly plyn, ale nie zawiera barwnikow. Kurde nie chce mi sie obrazek wkleic, nazywa sie peaux sensibles
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 11:24
estrella lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Wiki nie była wcześniej w Kościele. Wydaje mi się, że całym problemem był brak snu. Jak już w Kościele zasnela, to już cały dzień było ok.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Mama019 wrote:Basia nie będzie niespodzianka jak napiszę że Kryst ma tak samo.wczoraj był tak zesputy że jak spotkaliśmy się w restauracji ze znajomymi późnym popołudniem i był grzeczny i każdy go chwalił to mysmy kiwali głową .któryś poranek z rzędu zaliczmy budzenie z płaczem .nie wiadomo o co chodzi. W nocy karmienie jedno dodatkowo .może masz rację że ten skok
A kupiłam parasolkę i tylko raz udało się z niej skorzystać na razie.
Wieczorem też nie zawsze kąpiel jej pasuje a to uwielbiała więc psuje się to dziecko. No ale widać jakie robi postępy. Coś za coś 😊
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Estrella ja myje płynem do butelek z nuka. Ale może poszukam jakiś eko płyn zwykły i zmienię.
estrella lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI