X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy już całe noce przespane a tu znowu co 2-3h. A już się przyzwyczaiłam do dobrego...

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już się zdążyło ponad 7h przerwy w jedzeniu i znów max 3h wróciły. Do tego marudzando poziom pincet.
    Zimno u nas, dziwnie tka po tych upalach, normalnie okna pozamykalam.
    Syska, chyba jednak od mnie Ci najbliżej 😋

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jest w Polsce: Międzyrzecz, Międzyrzecze, i Międzyrzec podlaski :p

Nie ma takiego miasta - Londyn! Jest Lądek, Lądek Zdrój, tak...😁😁😁

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas raz zdarzyło że przespal 5 godzin no może dwa razy ....raz chyba cztery godziny a tak to standard co 2 co 3 więc ja się na razie nie przyzwyczajam do niczego i czekam na lepsze czasy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Hubert miał w spaniu rekord 10 h 😀 wiec przespałam cała noc, a teraz to różnie jest ale 6 h przespi

Daffi lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zazdro. Nina dwala radę 5,6 h a teraz znowu co 3
    Tez tak mielismy spal juz po 6h i nagle zmienil sobie ze jedna noc co4h.. Inna znowu 6h ciągiem potem co 3h z zegarkiem w ręku. Wczoraj byl jakis taki inny dzien. Zrobil 3 kupy gdzie zawsze robi tylko 1. Te jego poplakiwanie wieczorem...

Ale obawiam sie tez ze idzie nam katar. Obym sie mylila.

Dzis dzien widze znow zaczynamy od kupy. Szok

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Mój Hubert miał w spaniu rekord 10 h 😀 wiec przespałam cała noc, a teraz to różnie jest ale 6 h przespi
    Odczytaj priv :)

b2ujp2.png

• Mama019 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja was nadrabiam jak zwykle po nocach. Weekend intensywny to nie miałam czasu zaglądać.
    Dziecko mi się zepsuło... nie chce spać w nocy. To znaczy śpi, ale budzi się częściej niż wcześniej. Myślę że to się ten czwarty skok rozwojowy zaczyna. W wózku od tygodnia nie chce jeździć, na razie muszę zrezygnować ze spacerów bo sama potem nie mam jak nieść dziecka i pchać wózka (oraz chować go do piwnicy gdy dziecko płacze).
    Za to przybywają małej różne nowe umiejętności.
    Trzeba przetrwać.
    Basia nie będzie niespodzianka jak napiszę że Kryst ma tak samo.wczoraj był tak zesputy że jak spotkaliśmy się w restauracji ze znajomymi późnym popołudniem i był grzeczny i każdy go chwalił to mysmy kiwali głową .któryś poranek z rzędu zaliczmy budzenie z płaczem .nie wiadomo o co chodzi. W nocy karmienie jedno dodatkowo .może masz rację że ten skok

B_002 lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia akurat nas w domu nie było o 13 bo pojechaliśmy do znajomych. Może i bym słyszała :P
    Ale aż tak trudno było? A zabieraliście ją wcześniej do kościoła?
    My wczoraj Zosię zabraliśmy na 10 ale staliśmy na zewnątrz zaraz przy drzwiach. Spała i jak tylko msza się zaczęła to się obudziła. Dzwonki ją zawsze budzą, więc na chrzcinach będzie pewnie podobna sytuacja. Zobaczymy jak długo będzie w wózku potem leżeć. Ostatnio ogólnie to wózka nie lubi.
    Ciężko z nią, na żaden spacer nie można wyjść.
    Dobrze że macie chrzest za sobą :) Z takim małym dzieckiem trudno się chodzi do kościoła.
    Wiki nie była wcześniej w Kościele. Wydaje mi się, że całym problemem był brak snu. Jak już w Kościele zasnela, to już cały dzień było ok.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, Kazik też ma lekki katar. Po spaniu muszę mu porządnie odciągnąć glutki. Ale to nie jest tak, że mu leci z nosa. Myślisz, że już lepiej coś podać na zaś? Cebion jakiś?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi, Kazik też ma lekki katar. Po spaniu muszę mu porządnie odciągnąć glutki. Ale to nie jest tak, że mu leci z nosa. Myślisz, że już lepiej coś podać na zaś? Cebion jakiś?
    Jesli widzisz ze jest inaczej niż bylo to ja bym podawala cebion. Ja jeszcze dzis obserwuje czy to katar czy za suche powietrze. Zimno sie zrobilo okna na noc zamknięte i to tez moze byc skutek.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wróciły dobre noce, zasnęła około 22.00 co prawda poprzedzone to było mega marudzrniem i rykuem, którego nie było już dawno ale pobudka dopiero po 6.00 wiec nic wspaniała. Ale co z tego skoro od rana maruda poziom hard... Je, płacze i śpi... Zero zainteresowania czymkolwiek ☹️ za to wczoraj byli znajomi to leżała pięknie na macie i nie potrzebowała uwagi... Tak więc raz noce lepsze raz dni...

Olga jak się budzi to wydaje się jakby miała nos zapchany ale nic katarek nie ściąga więc to raczej przez powietrze.

Czym dziewczyny myjecie butelki? Macie specjalne płyny czy używacie płynu do mycia naczyń? Ja na razie myje samą woda i sterylizuje ale po 3 mcach chce skończyć ze sterylizacja więc myślę, że warto byłoby umyć czymś innym niż sama woda 🙂

Zazdrosze tym co już mają chrzest za sobą, my będziemy mieć w te niedziele i jeszcze muszę czas znaleźć żeby się do spowiedzi wybrać... A bardzo tego nie lubię 😉

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, pisalysmy dopiero co o wyparzaniu. Ja myje zwykłym płynem, w gorącej wodzie, dobrze plukam i raz na kilka dni albo wyparzam albo przelewam wrzątkiem.
    Jaka kreacje szykujwesz dla siebie i dziewczynek z okazji chrzcin?

Daffi, estrella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku myje plynem do naczyn i dobrze plucze, a potem wyparzam w mikrofali

estrella lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Estrella, pisalysmy dopiero co o wyparzaniu. Ja myje zwykłym płynem, w gorącej wodzie, dobrze plukam i raz na kilka dni albo wyparzam albo przelewam wrzątkiem.
    Jaka kreacje szykujwesz dla siebie i dziewczynek z okazji chrzcin?

Tak wiem, że pisalyscie tylko tam bardziej skupilyscie się na sterylizacji 😉 a czym myjecie butelki to chyba nie było napisane... No chyba że nie zauważyłam 😉

Co do kreacji to się nastawialam na upały a ma być około 22 stopni więc muszę zweryfikować swoje plany. Ale sukienki już mam dla każdej z nas 🙂 Olga wystąpi w smietankowej, Kinga oczywiście w różowej a ja mam brzoskwiniowa z połyskiem 😉 więc pełna gama kolorow 😉

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja czyms takim myje, ma sklad jak zwykly plyn, ale nie zawiera barwnikow. Kurde nie chce mi sie obrazek wkleic, nazywa sie peaux sensibles

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 11:24

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas juzkekka przesada z pogoda 9 dzien urlopu 15stopni i ciagle leje :(Franio marudas ....my tez

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiki nie była wcześniej w Kościele. Wydaje mi się, że całym problemem był brak snu. Jak już w Kościele zasnela, to już cały dzień było ok.
    My Zosię chcemy przyzwyczaić do tych dźwięków więc ją próbujemy zabierać do kościoła gdy akurat zostajemy na weekend w domu. Ale po chrzcie nie wiem czy będziemy się męczyć dalej czy lepiej na razie chodzić na zmianę.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Basia nie będzie niespodzianka jak napiszę że Kryst ma tak samo.wczoraj był tak zesputy że jak spotkaliśmy się w restauracji ze znajomymi późnym popołudniem i był grzeczny i każdy go chwalił to mysmy kiwali głową .któryś poranek z rzędu zaliczmy budzenie z płaczem .nie wiadomo o co chodzi. W nocy karmienie jedno dodatkowo .może masz rację że ten skok
    My też wczoraj byliśmy u znajomych i u nich taka grzeczna, kolega ją na rękach ponosił to zasnęła. Ale musieliśmy do nich pojechać samochodem mimo że jest kilometr tylko, bo do wózka nie ma sensu jej wkładać ostatnio. Od razu alarm!
    A kupiłam parasolkę i tylko raz udało się z niej skorzystać na razie.
    Wieczorem też nie zawsze kąpiel jej pasuje a to uwielbiała więc psuje się to dziecko. No ale widać jakie robi postępy. Coś za coś 😊

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja myje płynem do butelek z nuka. Ale może poszukam jakiś eko płyn zwykły i zmienię.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 3693 3694 3695 3696 3697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ