X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przelewam wrzatkiem laktatory i butelki. Laktatory bo sa tam takie zakamarki, ze nie da sie ich umyc bardzo dokladnie. Zawsze plucze po odciaganiu bezposrednio, by wlasnie nie zasychalo tam mleko. Mam sterylizator aventa ale troche mi pordzewial a wyczyszczenie go to pol dnia roboty, odkrylam jednak ze przelewanie wrzatkiem to szybka sprawa, wiec wole nawet to. Tylko trzeba czekac na ugotowanie wody w czajniku. Nigdy nie wycieram butelek, same wysychaja. Zreszta wycierajac je mozna na nowo cos do nich naniesc. Recznik papierowy to tez chemia. I wolalabym zeby jakies drobiny z niego w butelce nie zostaly. Poza tym, jak to samo moze wyschnac to po co wycierac? Chyba ze ktos tuz przed uzyciem myje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    jak często przy mm powinna być kupa?🤔
    Wg gastrolog jeżeli się nie męczy i konsystencja jest ok to nie można dokładnie określić co ile. Trzeba obserwować czy zrobienie jej sprawia problem

Lolka30 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wg gastrolog jeżeli się nie męczy i konsystencja jest ok to nie można dokładnie określić co ile. Trzeba obserwować czy zrobienie jej sprawia problem
    u nas byla co 3 dni i w sumie do momentu jej robienia kiedy to płakał byl spokojny ...a ja przez to mleko zmieniam właśnie bo 3 dni wydaje mi sie za duzo

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po spacerku 🥰
    jem obiadek bo mąż wczoraj wieczorem mi nagotowal żebym nie głodowała jak Go nie będzie to tylko odgrzewam😋😋😋
    Niunouś na macie chwilowo a potem Jego kolej na jedzonko i kolejny spacerek

Stresant u mnie niestety pogoda taka sama bo mieszkam nad morzem...W PL miałam 15 km do morza q tu w DE ok. Dziś u nas 15 stopni...Mały w wózku ukryty jak za noworodka

31ba25b915.png

Wysłany: 7 lipca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    u nas byla co 3 dni i w sumie do momentu jej robienia kiedy to płakał byl spokojny ...a ja przez to mleko zmieniam właśnie bo 3 dni wydaje mi sie za duzo
    Specjalnie o to pytałam bo u nas różnie z tym bywa, raz co dwa dni, czasami co trzy. To ja mam ocenić czy to jakiś patologicznych stan (prezenie , płacz, twarda kupa) czy taka jej natura. U nas tak po prostu jest. Prawdopodobnie ma to po mnie :)

f1d9680377.png

Wysłany: 7 lipca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że to kwestia pogody, moje dziecko praktycznie cały dzień śpi. Mierze temperaturę ale na razie jest ok. Jeszcze nigdy, nawet po szczepieniach, nie była taka nie do życia.

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mama A jaka kupujesz ta składana?

Ja chyba kupię Elodie Details i sprzedam mój wózek bo wcale go nie używamy :/ https://www.ceneo.pl/76336029#

Lolka30 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona masz kogoś w Bielsku godnego polecenia fizjoterapeutę ? Mała się krzywi na jedną stronę i chce to skonsultować ☹️ pediatra powiedziała że wszystko ok a ja na waszym przykładzie wiem że będę musiała z nią ćwiczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 17:48

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja chyba kupię Elodie Details i sprzedam mój wózek bo wcale go nie używamy :/ https://www.ceneo.pl/76336029#
    Mi się też wizualnie podoba elodie. Ale zanim kupię kolejny wózek muszę zobaczyć czy mój syn będzie tak samo reagował na spacerówke jak na gondole, bo jeśli tak to szkoda pieniędzy.

Malutka mycha Filip też dziś dużo śpi.

valetta94 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska, my byliśmy w kokon trakcja na Miedzyrzeckiej i myślę, że mogę polecić. Dostałam ten namiar od pediatry.
    https://kokontrakcja.pl/
    A czemu w Bielsku? Mieszkasz tu Syska?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona 30 km od Bielska 😁

Kiwona lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po chrzcinach. Mały płakał przez polowe mszy i na zmianę podawaliśmy go sobie z mężem z rak do rak próbując go uspokoić.
    Chodzimy z nim do kościoła w każda niedziele, ale zawsze odpinamy fotelik i on przesypia cała msze no a teraz trzymaliśmy go na rękach no i dla niego to jednak lipa...
    Na dodatek nie zrobiłam mu żadnych zdjęć! No wylecialo mi z glowy. Pieknie go ubralam, ale jak juz dojechalismy do restauracji to ten sie obsral po sam pepek i polowe plecow, wiec trzeba bylo przebrac w ubranie zapasowe - mnie ladne.
    Chrzestni byli mega chojni - wow jestem w szoku, chociaz mowilam im wczesniej, ze mi zalezy na sakramencie, a nie prezentach. Mysle teraz o tym zeby zalozyc Mlodemu konto i tam wplacic kase od chrzestnych a dodatkowo ustawic sobie direct debet, zeby co miesiac pobieralo z mojego konta tak po stowce. Stowka do stowki a za x lat mialby na start fajna sumke

Lolka30, Misiabella, malutka_mycha, Daffi, Tunia76, Tysia89, MamaAga85, Mama019, kalika, B_002, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Syska, my byliśmy w kokon trakcja na Miedzyrzeckiej i myślę, że mogę polecić. Dostałam ten namiar od pediatry.
    https://kokontrakcja.pl/
    A czemu w Bielsku? Mieszkasz tu Syska?
    Ulica jak nazwa mojej miejscowości :D

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po chrzcinach. Wiki płakała pół mszy.
    W domu praktycznie nie spała. Jak sobie zasnela przed 12, to zaraz przyjechała rodzina z 4dzieci. Od razu się obudziła. Potem przebieranie, krotka jazfa i Kościół. Jak organy zaczęły grać to ona w ryk. I tak już do końca obrzędu Chrztu świętego.
    Basia to chyba w domu słyszała.
    Ale cieszę się, że mamy to za sobą.

MamaAga85, Kiwona, Mama019, chce_byc_mama, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    My też już po chrzcinach. Wiki płakała pół mszy.
    W domu praktycznie nie spała. Jak sobie zasnela przed 12, to zaraz przyjechała rodzina z 4dzieci. Od razu się obudziła. Potem przebieranie, krotka jazfa i Kościół. Jak organy zaczęły grać to ona w ryk. I tak już do końca obrzędu Chrztu świętego.
    Basia to chyba w domu słyszała.
    Ale cieszę się, że mamy to za sobą.

I w co się Tunia wystroiłas?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ogladnelam sobie .piękny !!!,,,,😍
    Z tym że umówmy się ja kupuję spaceroweczke taka tylko do bagażnika ,jeszcze więc w totka nie wygrałam żeby 1000zl wydawać .Na co dzień co innego ..aż szkoda by było zresztą tak piękny wózek trzymać schowany
    I opinie ma super ,także jak masz ochotę kupuj śmiało !:)
    Ja wiem po moich starszych jeszcze że bardzo szybko w sumie przesiadłam się na lekkie małe spacerówki .wtedy też mieszkałam na 1 piętrze bez windy to miało wpływ na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:26

valetta94 lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    I w co się Tunia wystroiłas?
    Siostra mi kupiła sukienke i przysłała pocztą😀
    Zwykła granatowa, a na to taka cieniutka z kwiatkami z przodu.
    Bardzo prosta, ale dobrze się w niej czułam.

Kiwona, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie,że po chrzcinach u Was Tunia i Chce być mamą🥰 a dzieciom moglo się po prostu nie podobać😉 moja córka miała rok podczas chrztu i tak się darła,że masakra🙄😂

U Nas spacerówka też Elodie na tapecie ale najpierw nasz Rebellious będzie ❤❤❤

My po 3 spacerkach po 1.5 godzinki każdy❤

Moi już na miejscu w Koszalinie i już nawet na kamerce gadaliśmy z Nimi i z moimi rodzicami❤❤ledwo gadałam tak mi się głos łamał...😪😪😪

31ba25b915.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga rozumiem Cię. Właśnie rozmawiałam przez telefon ze starszakiem, który jest u mojej siostry od wczoraj i też tęsknię już za nim bardzo. Babcia zabrała go i moja siostrzenice do wesołego miasteczka, wsiadł na jakąś bardzo szybką, szalona karuzele i mówi że prawie umarł że strachu, słyszałam po głosie że nie było ciekawie... Tak bym go wysciskala... On ma prawie 10 lat a zawsze przed snem przychodzi się przytulić do nas, rano się tulimy na dzień dobry. Bardzo jesteśmy ze sobą blisko i mimo, że on już od 3 lat jeździ beze mnie na obozy czy do rodziny to ja za każdym razem mocno to przeżywam.

A u nas niedziela całkiem spoko, byliśmy z Kazkiem na spacerze, poszliśmy na obiad do restauracji i nawet seksy dzisiaj się udało wykonać 😎 Kazik dalej ma jazdy z płaczem i już sama nie wiem, czy to dalej skok rozwojowy, czy co... Wczoraj skończył nam się espumisan i zaczęliśmy podawać sab simplex. Może to mu też nie do końca pasuje, nie wiem. Boje się odstawić całkiem.

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po chrzcinach, dobrze że macie to już za sobą, to najważniejsze ♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 3691 3692 3693 3694 3695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ