Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ja mialam dzis to samo
    zataczalam sie jak pijana...

no wlasnie widze ze nie tylko ja mam zawroty glowy...z czego to jest kochane.....nigdy nie mialam a teraz min. 2 razy w tygodniu przez pol dnia tak wiruje ze boje sie zaberac malego na rece ze sie z nim przewroce....

ja tez mam marudne dziecie Basia, mega marudne i noworodkowy placz zmienil sie juz w placz niemowlaka :)

czy te plesniawki bola? moze z tego taki marudas jest?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no wlasnie widze ze nie tylko ja mam zawroty glowy...z czego to jest kochane.....nigdy nie mialam a teraz min. 2 razy w tygodniu przez pol dnia tak wiruje ze boje sie zaberac malego na rece ze sie z nim przewroce....

ja tez mam marudne dziecie Basia, mega marudne i noworodkowy placz zmienil sie juz w placz niemowlaka :)

Morfologie robiłaś? Moze hgb za niska? Warto sprawdzic żelazo i magnez.

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Bola. To jest jak afta.. Szczypie przy kazdym dotknieciu, jezykiem slina kontaktem z jedzeniem :( dziecko moze nawet nie chciec jesc. :(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Może to efekt ciąży 40+, bo moje libido zero. Ostatni sex 7 tygodni temu.
    I 37+ też 😂

Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u Nas dokładnie po Boxsero to samo .wczoraj wieczorem miał 37,9 ale już dziś nic .
    Innych objawów oprócz marudzenia jak płaczka żydowska brak !

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę lasie 29 st we Wrocku i słońce.bedzie przyjemnie na kocykach 😍😍

Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Basia w nocy pobudka dwa razy więcej niż normalnie.moze to po szczepieniu ,
    Ale raczej nie ..wczoraj też tak było. ..
    W czasie tego czwartego skoku dzieci mogą gorzej spać. Może dlatego Krystek wstaje częściej.
    Nie wiem jak u Was po szczepieniu, ale my po wczorajszym szczepieniu mieliśmy całkowicie przespaną noc. Zosia spała od 21:30 do 6:30, dokarmiłam ją tylko o północy przez sen. Mogłabym szczepić częściej :D Innych reakcji po szczepionce nie zaobserowałam.

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kurczaki, ja rozmrazam lodówkę a nawet nie sprawdziłam, czy muszę. Jest zabudowana a mieszkanie wynajmujemy i nie wiem nawet, jaki to model. Mogę ją zepsuć rozmrazaniem, jeśli nie jest to konieczne?
    Zepsuć na pewno nie, przecież ktoś mógłby przestać używać lodówki na jakiś czas i ją wtedy na ten czas rozmrozić. Ale te nowsze lodówki już nie wymagają rozmrażania.

Kiwona lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    W sobotę lasie 29 st we Wrocku i słońce.bedzie przyjemnie na kocykach 😍😍

😍😍😍😍

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w drodze do Polski😉
    Jedziemy wszyscy autem. Ja, mój mąż, Dzidziuś i pies. Auto obładowane, jedziemy jak Cyganie - a bo to wózek, gondola, walizka moja, walizka męża, walizka Młodego... maszyna do mleka, łóżko psa, mąż sobie wziął tez wędki i wykrywacz metalu żeby polatać gdzieś po polach bo to lubi...
    Jak narazie jest super. Jedziemy już 11 godzin. Mały dużo śpi - co 3 godziny robimy pauzę na mleczko, przewijanie i spacerek. Jak wyjechalismy to nakarmiłam Młodego moim mlekiem i odciagnelam flachę na drogę. Wypatrzyłam laktator i po 4 godzinach drogi znowu odciagnelam mleko w aucie. Teraz nie mam już jak umyć laktatora wiec odciagam brudnym i wylewam a jak Młody się obudzi to zje mm bo wzielam 6 butelek gotowego mleka, wiec wystarczy tylko przelać. Jest gorąco...za 3 godziny będziemy już u siostry męża w Niemczech i zostaniemy na noc żeby odpocząć. Jutro będziemy ruszać dalej😉🇵🇱🇵🇱🇵🇱

Kasiulka90, Mama019, Kiwona, Daffi, Misiabella, Tunia76, Fasolka77, Lolka30, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Bola. To jest jak afta.. Szczypie przy kazdym dotknieciu, jezykiem slina kontaktem z jedzeniem :( dziecko moze nawet nie chciec jesc. :(

kurcze biedny jest narazie smaruje tylko tym fioletem na przemian z rumiankiem tak kazala pediatra...24.7. mamy pierwsze szczepienie to sie temu przyjzy....Wczoraj mial tylko troszeczke biale w katku ...dzis dolna i gorna warga cala biala :(

zazdorszcze Wam tego forumowego zlotu....moj jak widzi auto to sie juz drze :)chyba jeszcze ma traume z drogi powrotnej z urlopu :)

Co slychac u Karoliny z Mazur? juz dawno jej nie czytalam fakt ze w czasie urlopu troche pobieznie odwiedzalam forum .....

• stresant Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    My w drodze do Polski😉
    Jedziemy wszyscy autem. Ja, mój mąż, Dzidziuś i pies. Auto obładowane, jedziemy jak Cyganie - a bo to wózek, gondola, walizka moja, walizka męża, walizka Młodego... maszyna do mleka, łóżko psa, mąż sobie wziął tez wędki i wykrywacz metalu żeby polatać gdzieś po polach bo to lubi...
    Jak narazie jest super. Jedziemy już 11 godzin. Mały dużo śpi - co 3 godziny robimy pauzę na mleczko, przewijanie i spacerek. Jak wyjechalismy to nakarmiłam Młodego moim mlekiem i odciagnelam flachę na drogę. Wypatrzyłam laktator i po 4 godzinach drogi znowu odciagnelam mleko w aucie. Teraz nie mam już jak umyć laktatora wiec odciagam brudnym i wylewam a jak Młody się obudzi to zje mm bo wzielam 6 butelek gotowego mleka, wiec wystarczy tylko przelać. Jest gorąco...za 3 godziny będziemy już u siostry męża w Niemczech i zostaniemy na noc żeby odpocząć. Jutro będziemy ruszać dalej😉🇵🇱🇵🇱🇵🇱
    podziwiam za tak dluga jazde z maluszkiem :)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Co slychac u Karoliny z Mazur? juz dawno jej nie czytalam fakt ze w czasie urlopu troche pobieznie odwiedzalam forum .....
    Karolcia się na nas pogniewała 😔 Nawet mi nie odpisała na fb, co u niej, więc nie chcę się narzucać. Pozostało mi dobrze jej życzyć. Mam nadzieję, że sytuacja życiowa jej się stabilizuje 🙂 Jeśli to czytasz, to przesyłamy pozdrowienia 😘 Tak samo dla Anete, Wiewiórki, Myślą nieskalanej i innych cichych myszek 😃

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauulaaa90 ja też odkładam jessice Jones 😁 zakochałam się w tych marvelowskich serialach 😁 przez całą ciążę obejrzałam daredevila, jessice Jones, Luke Cage , defendera, iron fist wszystkie sezony 😂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, plesniawki bolą bardzo :( mi się do tej pory zdarzają czasami...

Wiecie co? Dzień idealny! Nie dość, że przespal noc, po porannym śniadanku pospal, po 2 śniadanku pospal, potem pozwolił mi umyć głowę, wysuszyć i w miarę ułożyć włosy, zrobić lekki mejkap, no miodzio! Przeprosił się z huśtawka bright stars, więc go wstawiam do łazienki :D w tym czasie zrobił labdie kupę bez placzu, no cud! Polezal na macie, pogadal ze sobą w lusterku, pogapil się na autko, jestem w szoku! I nawet wyszliśmy na spacer godzinny i był spokój! Wróciliśmy, ja zjadłam zupę i zaraz będzie mleczko. Chwale się, bo to się nie zdarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:19

Kasiulka90, Daffi, Tunia76, stresant, Fasolka77, Lolka30, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 Karolina pod zdjęciami Karmelowe bodajże dodała zdjęcie Marcepana i mówiła że wszystko u Niej ok 😊

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Kasiulka90 Karolina pod zdjęciami Karmelowe bodajże dodała zdjęcie Marcepana i mówiła że wszystko u Niej ok 😊
    Tak, to akurat pamiętam, ale zastanawiałam się, jak sytuacja z M.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na ławce i czytam książkę ....🙃😱😱😱😱🤫🤫🤫🤫🤭🤭🤭

Kasiulka90, Tunia76, nick nieaktualny, MamaAga85, Fasolka77, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Siedzę na ławce i czytam książkę ....🙃😱😱😱😱🤫🤫🤫🤫🤭🤭🤭
    Ooooo gratulacje 😂😂😂

martusiawp lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 A to niewiem , trzeba będzie dodać zdjęcie chłopa z gołym tyłeczkiem na fcb u nas to każda przeczyta i do Karoliny też dotrze 😁

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 3733 3734 3735 3736 3737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ