Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:I co to ma pomóc? Serio pytam, pierwsze słyszę! Zaciekawiłaś mnie.
Też o tym nigdy nie słyszałam, ale jednej youtuberki dziecko nosiło naszyjnik z bursztynu i w komentarzach pytali po co ona to nosi, zagłębiłam temat i nie ma osoby u której by to nie działałoKiwona, Fasolka77, DorotaAnna, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Valetta a co u meza? gdzie teraz plywa?
Kochana teraz wypłynął z Australii i rusza na Tajwan, 8 sieprnia będzie na Tajwanie, dalej Chiny i w połowie września znów Australia.. Dużo pracy ma, szybko mu leci. Kiepskiego kapitana ma bo Ukrainiec, który dalej sra niż widzi. 36 lat ma ten kapitan to jest bardzo mało jak na kapitana, nie ma doświadczenia. Papiery kupił pewnie lewe dzieś na Ukrainie i sie panoszy. Podglądałam go na fb to wygląda jak jakiś chłystek, no typowy Ukrainiec.. Jedzenia żałuje, a sam sobie robi grille z 1 oficerem po kryjomu.. Co kilka dni bada załogę alkomatem, jeden mechanik też ukrainiec miał 1 promil. Kapitan napisał pismo do firmy i odesłali go do domu, jeszcze za bilet musiał sam zapłacić z Sydney. Wszystkim go szkoda było bo ma malutkie dzieci, blizniaki z in vitro, dużo kasy w samo leczenie włożył a teraz już jest skreślony w tej firmie i wkażdej innej z taka opinia.. Zamiast dać mu druga szanse to ten od razu z pismem do firmy.. Ten bruak zostaje do połowy września, potem przyjeżdża nowy - Polak, podobno bardzo fajny. Robi imprezy i grille, mega wyluzowany to może atmosfera się zmieni.stresant, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Valetta, współczuję trasy do rodziców. Dobrze, że wybrałaś się w nocy, miałaś nosa! Matczyna intuicja nie zawodzi!
Dokładnie! Szybka akcja, jedziemy i już. Jednak coś w tym jest, że mama wie najlepiej. Wracać też będziemy w nocyKiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
-
martusiawp wrote:Dokładnie ten sam projektor oglądałam. Daj znać czy warto zamawiać, jaki wogole daje efekt.
Współczuję jazdy. Dobrze że szczęśliwie zajechalyscie, wiadomo krzyk małej na pewno Cię rozpraszał. Biedna:( a to jej cały czas chodzi o to że Cię nie widzi?
Na ile zostajecie u rodziców?
Edit już doczytałam do kiedy zostajecie😀
W drogę powrotną wybierasz się sama z córa?
Nagram filmik dzisiaj jak dojdzie i wrzucę na fb.
Chyba już nie chodzi o to, że mnie nie widzi ale o to, że chce spać a nie może zasnąć i stąd ten krzyk przerażającyNigdy tak nie krzyczała.. Teraz wiem co czuly dziewczyny, których dzieci miały kolki i potrafiły tak krzyczeć przez 2 h.. Ona krzyczała z 15 min a mi się serce na kawałki łamało.. Po prostu ma problemy ze snem w aucie..
W droge powrotną też jadę z mama bo mamy wesele mojego brata 31 sierpnia obok Morąga. Mój tata wyjedzie w dzień po nas, a my na noc ruszymy z mama. Po weselu zostajemy już we dwie z Lila, a oni wracają do siebie. -
MamaAga85 wrote:Valetta współczuję podróży😑😑😑😑😑 a jak Malutka u rodziców?zmiana miejsca itd...spokojna jest? Rozmawiacie z mężem&tatusiem na kamerce?
Malutka spokojna, chyba mi dojrzewa bo już nie chce na rączkach zasypiać odkąd tutaj przyjechałyśmy. Wczoraj na spacerze zasnęła dwa razy sama z siebie :o co u nas nigdy się nie zdarzało od kiedy skończyła 2 miesiące. Zawsze był płacz! Byłam w takim szoku, raz na 40 min a raz na 30. Chyba to brudne powietrze z Zagłębia Miedziowego lepiej na nią działa niż nadmorskie jody haha
Gorzej mi było się zakliamtyzować bo tam miałam już swoją rutynę, swój przewijak no wiecie.. Tutaj też nie mam łóżeczka i śpimy razem. Mam nadzieję, że sie nie przyzwyczai przez te 4 tygodnie i jak wrócimy to będzie chciała spać u siebie. -
martusiawp wrote:Mamy używające butelek. Jak często myjecie butelki w płynie, i jak często je wyparzacie?
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:To nie musza byc plesniawki mogą to byc perły Epsteina.
Mi sie. FILIP tez zepsul. 3 dni wyciete z zycia.. Tak spazikuje.. Wróciliśmy znow do ksywy Spazi.. Ciagle ma. Spazmy...
Boże wpisałam te perły w google grafika i się przeraziłam :o -
Mama019 wrote:Bardzo za!
Wrócę i się naprawie do tego czasu.
Wczoraj złamałam palec u stopy.. Wskazywał zachód przez jakiś czas (chyba mu się resztą towarzystwa przestała podobać 🤣🙈)
I spędziliśmy trochę czasu na Sorze.
Także ahoj przygodo.. Nasz wyjazd nad morze będzie niezapomniany!!
Dziś idę do osteopaty więc dobrze się składa niech mi coś zrobi z tym palcem 😜
Mama współczuję przygody z palcemJak Ty to zrobiłaś?
Edit: już doczytałamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 10:15
-
Mama, dzięki Tobie wiem, ze nie tylko ja wyhaczam małym paluchem wszystkie wystające elementy 😘
Kociak upodobal sobie nasza sypialnie i przesiaduje pod łóżeczkiem Kaza. Kupę za to zrobił dzisiaj za naszym łóżkiem. Czad.
Około 12 musimy wyjść na szczepienie i koliduje mi to z karmieniem, kurde. Coś czuję, że znów na sygnale będziemy wracać z przychodni 🤔 Jak Wasze maluchy po bexero się miały?Mama019, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Kiwonka daj paracetamol przed szczepionka. Pół godziny przezd wyjściem.
Przy boxero tak się daje i nam Pomoglo.
Dopiero gorączki dostał wieczorem.
No ja zawsze przywale tym paluchem ale żeby złamac to pierwszy raz... Dobrze ze lato i mogłam w klapkach jechać bo tak wygięty na lewo wystawał zza buta 🙈😜Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Też o tym nigdy nie słyszałam, ale jednej youtuberki dziecko nosiło naszyjnik z bursztynu i w komentarzach pytali po co ona to nosi, zagłębiłam temat i nie ma osoby u której by to nie działało💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Kiwona my też dziś szczepienie i też z karmieniem koliduje, damy mu po prostu butelkę przed wyjściem i zje ile będzie chciał A resztę wezmę ze sobą.
Martusia myje butelkę po jedzeniu płynem, i wkładam do pojemnika do sterylizacji i jak się tak zbiorą do wieczora 5 (6- ta jest w podgrzewaczu gotowa z woda) to wkładam pojemnik do mikrofali na 5 min i wyciągam butelki na suszarkę.martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Mama019 wrote:Kiwonka daj paracetamol przed szczepionka. Pół godziny przezd wyjściem.
Przy boxero tak się daje i nam Pomoglo.
Dopiero gorączki dostał wieczorem.
No ja zawsze przywale tym paluchem ale żeby złamac to pierwszy raz... Dobrze ze lato i mogłam w klapkach jechać bo tak wygięty na lewo wystawał zza buta 🙈😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:39
Tysia89, Mama019, Lolka30, martusiawp, MamaAga85, Sansivieria, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:ja też o tym słyszałam (w sensie znam osoby, które dzieciom kupiły). sama nie próbowałam, więc nie wiem czy działa, ale ja jestem na nie jeśli chodzi o noszenie czegokolwiek na szyi u takich dzieci... jak gdzieś indziej to po prostu nie mam zdania.
Na szyję też bym nie założyła, są też bransoletki na nóżki czy rączkiMamaAga85 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Nie zdążyłam. Sfrajerowalam się i o 11 karmie Kaza a 11.15 przypomnienie o szczepieniu. Byłam pewna, że na 12.30. Dojadl, wybieglismy i już jesteśmy po. Nie płakał bardzo, potem zasnął a teraz stoimy pod domem i już się budzi. Waży 7920 😮
Wow, ale duży! My wczoraj 6130Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Mama ostatnio też była ta promka kupowałam 3. Ale 3 mi jakoś nie podchodzą ani z Lidla ani z Rossmanna. Muszę sprawdzić daddy.
Czekamy na szczepienie ale drcsie spóźniła A to straszna gadula. Ciekawe ile posiedzi dziecko przed nami.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół