X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z synem rozszerzanie poszło super, chociaż wtedy nie było internetow. A może dzięki temu. 😉
    A teraz nie chce mi się zabrać i przeżywam to jak mrówka okres.

Paula 90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mi z synem rozszerzanie poszło super, chociaż wtedy nie było internetow. A może dzięki temu. 😉
    A teraz nie chce mi się zabrać i przeżywam to jak mrówka okres.
    Bo im mniej się kombinuje tym lepiej idzie.
    Ja robiłam plany od miesięcy a wyszło tak że ostatnio Ignas polizal nawet ogórka kiszonego a wcześniej czekoladę. Połowa tych "dozwolonych" rzeczy nie smakuje. Idę za instynktem i jakoś leci :-D

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Stresant, uściski dla Was!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Bylismy dzisiaj u tej hepatolog. Mamy sie zglosic za tydzien do czd na powtorzenie tych kwasow tam. Jesli wzrosna powyzej 100, a jest 50, to powiedziala, ze mozna zaczac sie martwic...ona podejrzewa ze to jakies schorzenie zwiazane z synteza żółci. Jesli kwasy urosna wdrozy bardziej zaawansowana diagnostyke. Ogolnie nie jest zaciekawie. U niemowlat watroba sie nie regeneruje tak jak u doroslych, moze dojsc do marskosci i wtedy tylko przeszczep moze uratowac zycie. Mowila ze jakby go zobaczyla na ulicy, to w zyciu nie pimyslalaby ze moze na cos chorowac. Zwiekszyla mu dawke leku i jeszcze ma nadzieje ze wysokosc stezenia tych kwasow jest pomylka laboratorium.

Misia a kiedy powtarzacie badania? Trzymam kciuki za dobre wyniki!

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziekuje mamaaga. Mam wrazenie, ze jesli nam sie uda przejsc przez to obronna reka, to jak ten koszmar ciaglych obaw sie skonczy, bede jak zolnierz po wojnie w afganistanie, z zespolem stresu pourazowego. Juz mam jakies schizy. Czesto jak sie zamysle lub zamkne oczy to widze te lampy ktore wisialy nad stolem na ktorym lezalam w trakcie cc. Jak sie malemu cos stanie, to tego nie przeżyję.

Misia! Będzie dobrze! Zobaczysz!! ❤️❤️❤️

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella - musi byc dobrze! Trzymam kciuki.

B_002 wrote:
    Pójdź do sklepu, poczytaj składy kaszek, jak wybierzesz już tą która Ci pasuje to przeczytaj instrukcję jak ją przygotować. Na wodzie prosta sprawa. A na mleku to ja bym robiła na modyfikowanym. Pewnie możesz na swoim ale zwykle kaszki się gotuje, a te instant robi się w temperaturze około 50 stopni więc musiałabyś podgrzać.

dzikeki - chyba na modyfikowanym bede robic w przyszlosci. pierwsza to pewnie na wodzie zeby za duzo nowosci nie bylo. ale to czas... wiem tylko ze ma byc bez glutenu :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mocno trzymam kciuki!

Jak chce podać jabłko to też muszę ugotować?

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misiabella - od nas też kciuki i pozytywne wibracje. Będzie dobrze, zobaczysz.
    Ja też odchodziłam od zmysłów jak u nas było podejrzenie mukowiscydozy. I obwinialam się jeszcze że to moja wina i w ogóle ryczalam po kątach cały dzień. Nawet teraz na wspomnienie uczucia ulgi jak przyszły pozytywne wieści mam łzy w oczach.

My kupiliśmy herbatę warzywno owocowa (ulica sezamkowa) i Ignacemu nie zasmakowała za pierwszym razem. Dziś drugie podejście.

U nas niezmiennie pampers premium care. Kiedy zmieniliśmy na pampers pure zrobiło nam się zapalenie napletka. Może zbieg okoliczności, ale już nie kombinuje.

No właśnie też czytałam to o czym piszesz Lolka - że na kobiecym mleku nie da się zrobić kaszki. Ona się zrobi, ale będzie bardzo rzadka i ewentualnie do podawania w butelce. A ja butelki unikam jak ognia. Jak wróciłam ze szpitala i mąż podał tylko raz moje mleko z butelki to potem przez cały dzień nie chciał cycka. Wcześniej nie było takich problemów. Po 5 godzinach poddałam się i podałam butle i dopiero na wieczór złapał cycka. Już widziałam oczami wyobraźni odciąganie i podawanie butelka 🙄
    Reasumując - u nas butelka to ostateczność bo nie wiem czy dałabym radę kpi. Upierdliwości podawania km i kp w jednym. Dziękuję, postoje ;-)

U nas nocka w miarę, trzy pobudki w tym dwie na cycka.

Daffi - weź idź. No jak ja Ci zazdroszczę spania cała noc to pojęcia nie masz. Ja też jeszcze niedawno tak spałam i teraz mi się tęskni 😁

ja zawsze daję cycka jak sie obudzi w nocy.. jak juz wstaję to nie po to zeby podać smoka i za godzinę znowu sie podnosić :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Misia mocno trzymam kciuki!

Jak chce podać jabłko to też muszę ugotować?

Chyba nie, możesz zetrzeć

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff..
    Jednak chyba się nam uda to rozszerzanie😉 piekłam nam wczoraj do obiadu frytki z batatow i pomyślałam a dobra, upieke trochę batata bez przypraw dla Młodego. Chyba posmakowało! Coś tam trochę mamlal i mlaskał, ale otwierał buzie do łyżeczki wiec dzisiaj znów mu upieke. Poza tym zaakceptował wodę co mnie mega mega cieszy bo nie chce mu dawać do picia nic innego. Gdy podałam mu pierwszy raz to byłam pewna, ze wypluje smoczek bo się od razu zorientuje, ze to nie mleczko, ale on ciągnie właśnie tak jakby to było mleko😉 Takie nasze sukcesy😃

Fasolka77, martusiawp, Kiwona, Tysia89, stresant, Sansivieria, MamaAga85, malutka_mycha, Bubek, Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo batat - dobry pomysl

moja opitoliła dzis buraka :) a wode tez uwielbia :) wiecej zabawy z butelki niz picia ale zawsze

Fasolka77 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj będzie burak z gruszka.
    Kaszka z jabłkami już w brzuszku.
    A owoce dajemy surowe tylko porządnie umyte i obrane :-) Dodajemy właśnie do kaszy albo dajemy przetarte na takiej tareczce plastikowej

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzamy te badanie 1 pazdziernika w czd. Jesli te kwasy sie nawet tylko zmniejsza to bede skakac z radosci.

Bubek lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Misia ✊✊✊ życzę Ci dużo siły na czas, aż wszystko będzie już wiadomo, musi być doborze i innej myśli nawet nie przywołuj do siebie.

Daffi herbatkę pije chętnie??? W czym podajesz?? Bo u nas też woda bleee, ewentualnie kilka łyczkow z łyzeczki przejdzie.

Idą nam zęby i mam w domu Jeczysława, ktory tylko chce się nosić 😭😭😭 naet mu apetycik przeszedł i mleko wciskam mu na spiocha.
    Konczy nam sie ostatni bio sok i herbatkę dopiero wprowadzimy. Na chwile obecna pil z butelki aventa ale rozgladam sie juz za czyms polecanym przez dziewczyny.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis szczepienie mieliśmy.
    Mial mieć 5w1, pneumokoki i rota i dostal wszystko poza 5w1 bo brakowalo 4 dni do pelnych 6tyg odstepu.
    Mlody wazy 8300g i mierzy 72cm. Wagowo 90 centyl wzrostowo powyzej 97.

Powiedzialam o upadku i uspokoila mnie ze z takiej wysokości na panele ktore sa miękkie nie ma obaw o jego zdrowie jedynie wlasnie można sie niefortunnie polamac ale o glowe moge byc spokojna zwlaszcza ze sladu na niej nie bylo.
    Dzis nam Filip pokazal jak to zrobił.. Przyjmuje pozycje czworacza i przewraca sie na plecy a potem znow na brzuch.

malutka_mycha, Fasolka77, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 27 września 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że lekarka Was uspokoiła :)

f1d9680377.png

Wysłany: 27 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dałam marchew z Ziemniakiem i wreszcie widziałam że podoba jej się to co je :) od przyszłego tygodnia wprowadzę owoce. Ale już mi się w kuchni nie chce sterczec🙈

Daffi, Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burak z gruszką pyyycha ;-) nawet mi smakowało.
    Jutro będzie pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym chyba

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj od rana wyjec. W nocy też nie spałam, więc jestem jak wyrzygana. Kaz zrobił sobie 2 drzemki, obie 15 minutowe i obie po godzinie wrzasku, placzu, darcia się wręcz. Zasnął 2 razy w porze karmienia, więc się szybko obudził. Potem dalej marudny. Nic mu nie jest, po prostu jojczy. Chce się nosić i żeby go zabawiac. I cały czas się drze, krzyczy normalnie. Mam łeb jak sklep. Wyszłam do chirurga, ale ledwo tu siedzę w poczekalni, jestem wykończona. Potem od razu jadę z małym kotem do weta, bo spuchlo mu oko i lzawi, kicha do tego, aż się boję... Jutro z rana jedziemy do rodziny, mamy 3 chaty do odwiedzenia w tym moja mamę, której wypada dać prezent, bo miała urodziny w tym tyg. Oczywiście, nic nie mam jeszcze. Nie mam już na nic siły, wczoraj mnie migrena wykonczyla a dzisiaj Kaz. Starszy też nie był gorszy, bo po szkole zamiast wrócić z kolegą do domu, jak bylismy umówieni, to czekałam a ich nie było, telefonów nie odbierali. Bawili się z kolegami obok szkoły a ja stres, no bo nie dość że o mojego, to jeszcze wzięłam odpowiedzialność za jego kolegę... No ale wrócili, zjedli i poszli dalej na dwór. Spaaaaac

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona - u nas też wyjec. Marudzi, smędzi, jęczy.
    Jak go zabawiamy to się śmieje aż do łez a jak tylko się znudzi to mmmmmmm mmmmmmm mmmmmmm. Mruczy i jojczy.

U nas ostatnio tak wykańczające dni że usypialismy razem nawet o 19.
    Ty przy starszym sobie pewnie nie możesz pozwolić. Ale ja jak padam na twarz to śpię z Igsem wieczorem już. Teraz ciemno szybko to łatwo się usypia.

Tunia - jak sutek?

‹‹ 3949 3950 3951 3952 3953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ