WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja bardzo chętnie, ale mam wiele rzeczy do zrobienia wieczorem. Poza tym, zwyczajnie potrzebuje kontaktu z mężem, choćby pogadać czy przytulić się, obejrzeć coś, bo to mi ładuje akumulatory chyba bardziej, niż sen. Ja mogę nie spać nawet, ale jak ciągle słyszę wycie i na rzesach muszę stawać, żeby nie beczal, do tego te (jak sądzę) 9 kg ciągle nosić, no to po prostu lecę na pysk 😒😉
    Jestem po chirurgu, mam kamień i polip w pęcherzyku zolciowym, jak będzie mi to bardzo dokuczalo to operacja, poza tym dieta i leki rozkurczowe i przeciwbólowe, tyle.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i siedzę u weta z maluchem, mąż walczy z Kazem sam, w sumie to nie wiem, co lepsze haha.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepiej mrozic surowe warzywa, czy gotową zupę?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mrozila zupe

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonka Ty to sie nie nudzisz albo maly albo wiekszy albo kot albo Ty ;)

wazylam dzis malego 8700 kloc jakich malo ciagle przybiera 1 kg miesiecznie...6 miesiecy i 6 kilo wiecej od wagi urodzeniowej....

moj tez ciagle mmmmmmmmmm sluchac sie tego nie da...a tak cyrkuje przy zasypianiu ze szkoda gadac...przy cycu juz nie chce zasypiac rzuca sie po calym lozku lapie i puszcza cyca....wiec go nosze i tak wisi i 15 min i spiewa ze swoja jeczaca melodie az padnie.......wijac sie przy tym i wyrywajac z moich rak

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam różnie. Część już ugotowalam a część na surowo. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Czytałam tylko że jak surowe to warto zblanszowac, zachowa więcej składników odżywczych.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Paula, ja bardzo chętnie, ale mam wiele rzeczy do zrobienia wieczorem. Poza tym, zwyczajnie potrzebuje kontaktu z mężem, choćby pogadać czy przytulić się, obejrzeć coś, bo to mi ładuje akumulatory chyba bardziej, niż sen. Ja mogę nie spać nawet, ale jak ciągle słyszę wycie i na rzesach muszę stawać, żeby nie beczal, do tego te (jak sądzę) 9 kg ciągle nosić, no to po prostu lecę na pysk 😒😉
    Jestem po chirurgu, mam kamień i polip w pęcherzyku zolciowym, jak będzie mi to bardzo dokuczalo to operacja, poza tym dieta i leki rozkurczowe i przeciwbólowe, tyle.

O matko...to ja się już nie odzywam nic w temacie moich stawów... Ale się sypiemy....ech

Zdrówka Kiwona!

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamrażam surowe warzywa, gdzieś czytałam (a może nawet tutaj na forum 🤔🤔🤔), że dla takich maluszkow powinno się gotować codziennie świeże danie. Z resztą ja nie lubię jeść ciągle tego samego to i małemu pewnie będę ciągle nowości wymyślać.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, Paula jak Wasze wyjce w nocy? Ja zaliczyłam chyba 6 pobudek.... Espoir nawet nie pytam bo pewnie tryliard :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kiwona, Paula jak Wasze wyjce w nocy? Ja zaliczyłam chyba 6 pobudek.... Espoir nawet nie pytam bo pewnie tryliard :(
    6, z czego 4 na cycka...
    te bez cycka sa najgorsze, bo jak chwyci cyca to usnie a jak nie chwyci to trzeba miziać, bujać, tulić...
    O ile w dzień takie tulaski są moją ulubioną czynnością to w nocy to mega męczy.

• Bubek Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doberek - 2 pobudki ! :) bede zyc

a potem obiad u Mamy :) i odbior starszej corci

martusiawp lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja zamrażam surowe warzywa, gdzieś czytałam (a może nawet tutaj na forum 🤔🤔🤔), że dla takich maluszkow powinno się gotować codziennie świeże danie. Z resztą ja nie lubię jeść ciągle tego samego to i małemu pewnie będę ciągle nowości wymyślać.
    Ja tak samo :)

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    6, z czego 4 na cycka...
    te bez cycka sa najgorsze, bo jak chwyci cyca to usnie a jak nie chwyci to trzeba miziać, bujać, tulić...
    O ile w dzień takie tulaski są moją ulubioną czynnością to w nocy to mega męczy.

Coś o tym wiem, ja zawsze daje cycka i zawsze chwyta no ale mógłby to robić co 3 h min a nie co 1,5 😒

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na waszr suwaczki i nie moge uwierzyc. U części z was sa juz na srodku do pierwszego roku zycia dziecka. A jeszcze niedawno nasze suwaczki byly na polmetkach ciąży. Ale ten czas leci.

Paula 90, Fasolka77, Tysia89, Lili90, martusiawp, Bubek, Mama019 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy używacie tych łańcuszków z bursztynu na ząbkowanie? Jak efekty?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, u nas bez pobudek! Wieczorem był cyrk, ale jak już zasnął, to wstał 6.30. Teraz jesteśmy u rodziny, Kaz trochę marudzi, bo jednak najlepiej się wyspać u siebie w domu a nie w jakimś obcym, pełnym ludzi... No ale jakoś ogarniamy. Czeka nas jeszcze wizyta u ciotki, w drodze powrotnej mamy zajechać do teściów po grzyby, bo tyle nazbierali, że im się już nie mieszczą haha. Nie wiem, zobaczymy jak będzie z wyjcem, bo nie uśmiecha mi się prowadzić na sygnale.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - ja koniec końców nie kupiłam tych bursztynów. Nagadali mi i naczytałam się że to nie ma żadnego udowodnionego działania a ewentualne zagrożenie (uduszenie, zakrztuszenie w przypadku zerwania) jest spore i realne.
    Mamy dentosept a mini, dentinox, viburcol i nastawienie pt. "to też minie".
    Ale to tylko teoria bo nie wygląda żeby coś wychodziło

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdza ktoras dzialanie viburcolu? Ja mam teraz w kropelkach ale jeszcze nie uzylam.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były 4 pobudki dokładnie co 2 godz począwszy od północy. Ale raz zawsze łapie cycka więc chociaż tyle że szybko coś tam podje i odlatuje. Za to o 6 już jest gotowa do zabawy i dziś np 2 godz Mąż bawił aż padła o 8 i dospala jeszcze te 2 brakujące godziny do 10, jak by się nie dało od razu...

age.png
    age.png
‹‹ 3950 3951 3952 3953 3954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ