WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu mamy 3 wizyty u lekarzy. Powtórzenie badania słuchu ze skierowania jeszcze ze szpitala po porodzie, hematologa i wizytę ze szczepieniem na memingokoki. Ehh, nie lubię tego ale trzeba będzie pojeździć z dzieckiem po szpitalach.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a nie myslalas o laserze?na oczy? ja mialam robione w 2003 roku w wieku 22lat wada podobna do Twojej
    niestety corka przejela gen i w wieku 11lat ma juz -3,5 ...co roku o 1 dioptrie gorzej...biedna
    Myślałam, ale póki wada się powiększa to mi nie zrobią :(

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    To mnie szumiś usypia, że mogę zasnąć szybciej niż dziecko :P
    Bardzo się u nas sprawdza. Pomaga przy dziennym usypianiu.
    Mnie szumis też usypia. A męża wku..wia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    W przyszłym tygodniu mamy 3 wizyty u lekarzy. Powtórzenie badania słuchu ze skierowania jeszcze ze szpitala po porodzie, hematologa i wizytę ze szczepieniem na memingokoki. Ehh, nie lubię tego ale trzeba będzie pojeździć z dzieckiem po szpitalach.
    Oj nie zazdroszczę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu dajesz nadzieję z tym wozkiem. Teraz to nie wiem czy warto kupować nosidło.

Byliśmy dzisiaj w smyku. Przymierzylismy nosidlo babybjorn i mamy zamiar kupić.
    W smyku były takie kolejki do kas, że w końcu nic nie wzięliśmy. W ogóle w Bonarce jakaś masakra dzisiaj.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela handlowa to ludzi multum :)
    Tunia a do ilu kg takie nosidla są? My byśmy chcieli kiedyś w góry pojechać ale nie wiem czy w tym roku się uda

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy baby bjorn ...w domu czesto korzystam np. jak chce poodkurzac...ale moj tluscioszek sie ledwo ledwo miesci w nim...dlugo juz nie ponosimy

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was tez pogoda taka do dupy? Maz z Michalkiem chorzy, mi chce sie spac. Dziewczyny polecalyscie jakas masc na problemy ze skora. Maly ma kilka plamek w okolicy szyi i twarzy. Mamaaga, Ty cos stosowalas i chyba Daffi. Co polecacie?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na zupę krem z dyni pizmowej? W internecie jest tego mnostwo...aż zgłupiałam i nie wiem, który przepis wybrać.

Espoir - słuchaj jak Ty ubierasz Wojtusia na spacer w taka pogodę jak dzisiaj...? Bo kurczę nie wiem, czy ja nie ubieram mojego za cienko. Na to w czym chodzi po domu - body z długim rękawem i spodenki - zakładam mu bluzę dresowa, czapeczkę i idziemy. Czy Ty ubierasz jakaś kurteczkę?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    U Was tez pogoda taka do dupy? Maz z Michalkiem chorzy, mi chce sie spac. Dziewczyny polecalyscie jakas masc na problemy ze skora. Maly ma kilka plamek w okolicy szyi i twarzy. Mamaaga, Ty cos stosowalas i chyba Daffi. Co polecacie?
    U Nas to dużo większy problem i mamy maść robiona. Mama 19 i Daffi polecają Aderma Exomega Control(dokladna nazwa ze zdjęciem jest w polecanych rzeczach na grupie FB)

Misiabella lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie pytanie naszło. Mogłabym do każdego mleka dawać troszkę kaszki zamiast zageszczacza? Efekt ten sam a trochę więcej kalorii by dostała. Zrobiłam tak dzisiaj dwa posiłki pod rząd i ilość mleka się nie zmniejszyła więc nie zapycha ja to. Dotarła któraś do jakiś zaleceń odnośnie kaszki?

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas leje od rana i zapowiadają takie 3 kolejne dni...joba dostane od siedzenia w.domu bez zadnego spaceru i pęknie mi łeb...
    Mały śpi już tak dlugo, że gdybym wiedziała ile prześpi to i ja bym spała(pozdro Fasolka❤)
    Kawa zaraz 3 będzie...
    Nie mamy żadnej cieplejszej kurtki ale w sumie przy temp.13 czy 14 stopni ubieram body&bluza&kurtka i jest ok wiec z tą cieplejszą poczekamy z zakupem.

31ba25b915.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tak mnie pytanie naszło. Mogłabym do każdego mleka dawać troszkę kaszki zamiast zageszczacza? Efekt ten sam a trochę więcej kalorii by dostała. Zrobiłam tak dzisiaj dwa posiłki pod rząd i ilość mleka się nie zmniejszyła więc nie zapycha ja to. Dotarła któraś do jakiś zaleceń odnośnie kaszki?
    Ja jeszcze nie podawałam ale moja Siostra i szwagierka tak właśnie robiły. Dosypywaly około łyżeczkę kaszki na porcje mleka, nie wiem dokładnie jakie proporcje..

malutka_mycha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    MamaAga85 wrote:
    U Nas to dużo większy problem i mamy maść robiona. Mama 19 i Daffi polecają Aderma Exomega Control(dokladna nazwa ze zdjęciem jest w polecanych rzeczach na grupie FB)

dokladnie jak MamaAga napisala. aderma exomega. caly czas stosujemy i jest super.
    choc wczoraj Filipa wysypalo i nie wiemy czy to nie od szczepienia.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu dajesz nadzieję z tym wozkiem. Teraz to nie wiem czy warto kupować nosidło.

Byliśmy dzisiaj w smyku. Przymierzylismy nosidlo babybjorn i mamy zamiar kupić.
    W smyku były takie kolejki do kas, że w końcu nic nie wzięliśmy. W ogóle w Bonarce jakaś masakra dzisiaj.
    Ja myślę też o nosidle. Wózek nie w każdej sytuacji się sprawdzi, czasem lepsze nosidło lub chusta. Na razie używam chusty od czasu do czasu ale mam tą elastyczną do 10kg. W sklepie gdy coś przeglądam, np w pepco, smyku czy rossmannie wygodniej mi gdy Zosia jest w chuście bo w wózku się denerwuje że nic się z nią nie dzieje. Gdy wózek jedzie to jest dobrze, więc na spacerach się teraz zaczął sprawdzać.

W Bonarce w Smyku nie ma kolejek przed południem na tygodniu, w weekendy i po południu trzeba trochę postać, zawsze jest długa kolejka. Ale można sobie też coś upatrzyć i zamówić przez internet z dostawą do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 20:42

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U Nas leje od rana i zapowiadają takie 3 kolejne dni...joba dostane od siedzenia w.domu bez zadnego spaceru i pęknie mi łeb...
    Mały śpi już tak dlugo, że gdybym wiedziała ile prześpi to i ja bym spała(pozdro Fasolka❤)
    Kawa zaraz 3 będzie...
    Nie mamy żadnej cieplejszej kurtki ale w sumie przy temp.13 czy 14 stopni ubieram body&bluza&kurtka i jest ok wiec z tą cieplejszą poczekamy z zakupem.

😂😂😂😂
    Ja ostatnio walczę w nocy z komarami 😟, mam nadzieję że ta noc będzie moja....

❤️

Daffi, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola to zamiast slodkich snow zycze ci niebzyczacych snow :D

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka komary bzykają nad Tobą - może to znaki niebios by też bzykać🤔😘

U mnie bzykania nie ma póki co od dłuższego czasu.
    Jakoś słabo z chęcią no i sporo na głowie.
    A nie powiem-chętnie wróciłabym na dobre tory(sex min.3 razy w tyg.)

A co do powrotów na dobre tory to żarciem słodkiego tak sobie sama dojeba###,że waże 4 kg więcej niż jeszcze dwa miesiące temu...ja jebie😰😰😰😰😰😰😰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 23:00

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych,których dzieci ważą ok.9 kg-jaki rozmiar pieluch macie? My Pampers 4 i Pantsy też 4.

Jakoś w tym tyg.chce zrobić zapasy bo niezła promka i nie wiem czy już na 5 się nie przerzucić albo te 4+

Jaka to kaszka z glutenem?

31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Pytanie do tych,których dzieci ważą ok.9 kg-jaki rozmiar pieluch macie? My Pampers 4 i Pantsy też 4.

Jakoś w tym tyg.chce zrobić zapasy bo niezła promka i nie wiem czy już na 5 się nie przerzucić albo te 4+

Jaka to kaszka z glutenem?
    U nas waga 8300 i rozmiar 4 i widzę ze spokojnie jeszcze dlugo ten rozmiar będziemy nosic ponieważ teraz inna tendencja przybierania jest. Babydream jedynie wypadaja mniejsze i podobno szybciej wskakuje sie na 4+

b2ujp2.png

‹‹ 3952 3953 3954 3955 3956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ