Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu mamy 3 wizyty u lekarzy. Powtórzenie badania słuchu ze skierowania jeszcze ze szpitala po porodzie, hematologa i wizytę ze szczepieniem na memingokoki. Ehh, nie lubię tego ale trzeba będzie pojeździć z dzieckiem po szpitalach.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a nie myslalas o laserze?na oczy? ja mialam robione w 2003 roku w wieku 22lat wada podobna do Twojej
    niestety corka przejela gen i w wieku 11lat ma juz -3,5 ...co roku o 1 dioptrie gorzej...biedna
    Myślałam, ale póki wada się powiększa to mi nie zrobią :(

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    To mnie szumiś usypia, że mogę zasnąć szybciej niż dziecko :P
    Bardzo się u nas sprawdza. Pomaga przy dziennym usypianiu.
    Mnie szumis też usypia. A męża wku..wia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    W przyszłym tygodniu mamy 3 wizyty u lekarzy. Powtórzenie badania słuchu ze skierowania jeszcze ze szpitala po porodzie, hematologa i wizytę ze szczepieniem na memingokoki. Ehh, nie lubię tego ale trzeba będzie pojeździć z dzieckiem po szpitalach.
    Oj nie zazdroszczę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu dajesz nadzieję z tym wozkiem. Teraz to nie wiem czy warto kupować nosidło.

Byliśmy dzisiaj w smyku. Przymierzylismy nosidlo babybjorn i mamy zamiar kupić.
    W smyku były takie kolejki do kas, że w końcu nic nie wzięliśmy. W ogóle w Bonarce jakaś masakra dzisiaj.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela handlowa to ludzi multum :)
    Tunia a do ilu kg takie nosidla są? My byśmy chcieli kiedyś w góry pojechać ale nie wiem czy w tym roku się uda

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy baby bjorn ...w domu czesto korzystam np. jak chce poodkurzac...ale moj tluscioszek sie ledwo ledwo miesci w nim...dlugo juz nie ponosimy

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was tez pogoda taka do dupy? Maz z Michalkiem chorzy, mi chce sie spac. Dziewczyny polecalyscie jakas masc na problemy ze skora. Maly ma kilka plamek w okolicy szyi i twarzy. Mamaaga, Ty cos stosowalas i chyba Daffi. Co polecacie?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na zupę krem z dyni pizmowej? W internecie jest tego mnostwo...aż zgłupiałam i nie wiem, który przepis wybrać.

Espoir - słuchaj jak Ty ubierasz Wojtusia na spacer w taka pogodę jak dzisiaj...? Bo kurczę nie wiem, czy ja nie ubieram mojego za cienko. Na to w czym chodzi po domu - body z długim rękawem i spodenki - zakładam mu bluzę dresowa, czapeczkę i idziemy. Czy Ty ubierasz jakaś kurteczkę?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    U Was tez pogoda taka do dupy? Maz z Michalkiem chorzy, mi chce sie spac. Dziewczyny polecalyscie jakas masc na problemy ze skora. Maly ma kilka plamek w okolicy szyi i twarzy. Mamaaga, Ty cos stosowalas i chyba Daffi. Co polecacie?
    U Nas to dużo większy problem i mamy maść robiona. Mama 19 i Daffi polecają Aderma Exomega Control(dokladna nazwa ze zdjęciem jest w polecanych rzeczach na grupie FB)

Misiabella lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie pytanie naszło. Mogłabym do każdego mleka dawać troszkę kaszki zamiast zageszczacza? Efekt ten sam a trochę więcej kalorii by dostała. Zrobiłam tak dzisiaj dwa posiłki pod rząd i ilość mleka się nie zmniejszyła więc nie zapycha ja to. Dotarła któraś do jakiś zaleceń odnośnie kaszki?

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas leje od rana i zapowiadają takie 3 kolejne dni...joba dostane od siedzenia w.domu bez zadnego spaceru i pęknie mi łeb...
    Mały śpi już tak dlugo, że gdybym wiedziała ile prześpi to i ja bym spała(pozdro Fasolka❤)
    Kawa zaraz 3 będzie...
    Nie mamy żadnej cieplejszej kurtki ale w sumie przy temp.13 czy 14 stopni ubieram body&bluza&kurtka i jest ok wiec z tą cieplejszą poczekamy z zakupem.

31ba25b915.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tak mnie pytanie naszło. Mogłabym do każdego mleka dawać troszkę kaszki zamiast zageszczacza? Efekt ten sam a trochę więcej kalorii by dostała. Zrobiłam tak dzisiaj dwa posiłki pod rząd i ilość mleka się nie zmniejszyła więc nie zapycha ja to. Dotarła któraś do jakiś zaleceń odnośnie kaszki?
    Ja jeszcze nie podawałam ale moja Siostra i szwagierka tak właśnie robiły. Dosypywaly około łyżeczkę kaszki na porcje mleka, nie wiem dokładnie jakie proporcje..

malutka_mycha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    MamaAga85 wrote:
    U Nas to dużo większy problem i mamy maść robiona. Mama 19 i Daffi polecają Aderma Exomega Control(dokladna nazwa ze zdjęciem jest w polecanych rzeczach na grupie FB)

dokladnie jak MamaAga napisala. aderma exomega. caly czas stosujemy i jest super.
    choc wczoraj Filipa wysypalo i nie wiemy czy to nie od szczepienia.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu dajesz nadzieję z tym wozkiem. Teraz to nie wiem czy warto kupować nosidło.

Byliśmy dzisiaj w smyku. Przymierzylismy nosidlo babybjorn i mamy zamiar kupić.
    W smyku były takie kolejki do kas, że w końcu nic nie wzięliśmy. W ogóle w Bonarce jakaś masakra dzisiaj.
    Ja myślę też o nosidle. Wózek nie w każdej sytuacji się sprawdzi, czasem lepsze nosidło lub chusta. Na razie używam chusty od czasu do czasu ale mam tą elastyczną do 10kg. W sklepie gdy coś przeglądam, np w pepco, smyku czy rossmannie wygodniej mi gdy Zosia jest w chuście bo w wózku się denerwuje że nic się z nią nie dzieje. Gdy wózek jedzie to jest dobrze, więc na spacerach się teraz zaczął sprawdzać.

W Bonarce w Smyku nie ma kolejek przed południem na tygodniu, w weekendy i po południu trzeba trochę postać, zawsze jest długa kolejka. Ale można sobie też coś upatrzyć i zamówić przez internet z dostawą do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 20:42

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U Nas leje od rana i zapowiadają takie 3 kolejne dni...joba dostane od siedzenia w.domu bez zadnego spaceru i pęknie mi łeb...
    Mały śpi już tak dlugo, że gdybym wiedziała ile prześpi to i ja bym spała(pozdro Fasolka❤)
    Kawa zaraz 3 będzie...
    Nie mamy żadnej cieplejszej kurtki ale w sumie przy temp.13 czy 14 stopni ubieram body&bluza&kurtka i jest ok wiec z tą cieplejszą poczekamy z zakupem.

😂😂😂😂
    Ja ostatnio walczę w nocy z komarami 😟, mam nadzieję że ta noc będzie moja....

❤️

Daffi, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola to zamiast slodkich snow zycze ci niebzyczacych snow :D

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka komary bzykają nad Tobą - może to znaki niebios by też bzykać🤔😘

U mnie bzykania nie ma póki co od dłuższego czasu.
    Jakoś słabo z chęcią no i sporo na głowie.
    A nie powiem-chętnie wróciłabym na dobre tory(sex min.3 razy w tyg.)

A co do powrotów na dobre tory to żarciem słodkiego tak sobie sama dojeba###,że waże 4 kg więcej niż jeszcze dwa miesiące temu...ja jebie😰😰😰😰😰😰😰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 23:00

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych,których dzieci ważą ok.9 kg-jaki rozmiar pieluch macie? My Pampers 4 i Pantsy też 4.

Jakoś w tym tyg.chce zrobić zapasy bo niezła promka i nie wiem czy już na 5 się nie przerzucić albo te 4+

Jaka to kaszka z glutenem?

31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Pytanie do tych,których dzieci ważą ok.9 kg-jaki rozmiar pieluch macie? My Pampers 4 i Pantsy też 4.

Jakoś w tym tyg.chce zrobić zapasy bo niezła promka i nie wiem czy już na 5 się nie przerzucić albo te 4+

Jaka to kaszka z glutenem?
    U nas waga 8300 i rozmiar 4 i widzę ze spokojnie jeszcze dlugo ten rozmiar będziemy nosic ponieważ teraz inna tendencja przybierania jest. Babydream jedynie wypadaja mniejsze i podobno szybciej wskakuje sie na 4+

b2ujp2.png

‹‹ 3952 3953 3954 3955 3956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ